روزنامه دنياي اقتصاد نوشت: در شرایطی که مدتهاست در مذمت انحصار حرف زده میشود و کارشناسان به درستی از آن به عنوان یکی از عوامل شکست قطعی در هر زمینهای یاد میکنند، سرپرست موقت باشگاه استقلال در مصاحبه تلویزیونیاش تصویب قوانین محدودکننده جدیدتری را به مدیران فوتبال ایران و حتی مجلس قانونگذار پیشنهاد میکند! حجت کریمی که این هفته با تعیین تکلیف کادرفنی استقلال و استخدام جواد نکونام نفسی به راحتی کشید، در اظهاراتی تازه گفته است: «من در جلسه کمیسیون ورزشی در مجلس گفتم چطور ورود ماشین خارجی را ممنوع کردید پس فعلا ورود بازیکن خارجی را هم ممنوع کنید. اعلام کردیم که ما باشگاهها در پرداختهای به موقع به بازیکنان مشکل داریم بنابراین ورود خارجیها را فعلا ممنوع کنیم تا وضعیت باشگاههایمان درست شود تا این پولی که به عنوان جریمه پرداخت میکنیم صرف زیرساختهای باشگاهها شود اما این پیشنهاد مورد قبول واقع نشد.»
حجت کریمی این پیشنهاد را در حالی به اهالی بهارستان ارائه داده که همین روزها در خود مجلس با توجه به مشکلات شدید ناشی از انحصار تولید خودرو در داخل، قوانینی برای ورود خودروهای خارجی تصویب شده است. بعد سرپرست استقلال دنبال این است که بازیکن خارجی به ایران نیاید. همزمان فدراسیون فوتبال هم در واکنش به افزایش شدید قیمت بازیکنان داخلی، سهمیه جذب خارجیها را برای تیمهای لیگ برتری افزایش داده است، اما نفر اول باشگاه استقلال کلا در حال و هوای دیگری سیر میکند. بله؛ برخی باشگاههای ایرانی به بازیکنان خارجی خود بدهکارند، اما مگر با بازیکنان ایرانی تسویه کردهاند؟ در همین تیم استقلال بازیکن ایرانی غیرملیپوش داریم که بابت یک فصل بازی قرارداد ۲۵ میلیارد تومانی بسته است. خود این یعنی ۵۰۰ هزار دلار؛ خب شرایط این بازیکن با فوتبالیست خارجی طرف قرارداد چه فرقی دارد؟ تازگیها هم که بازیکنان ایرانی یاد گرفتهاند مثل خارجیها در واکنش به عدم دریافت مطالباتشان نوتیس یا همان هشدار بدهند. پس تفاوت داستان در چیست که دنبال وضع انحصاری دیگر میگردید؟
از همه اینها که بگذریم، مدیریت یعنی اینکه پول در بیاورید و درست هزینه کنید. وقتی شما در واکنش به طلب بازیکنان خارجی کلا خواهان منع ورود آنها هستید، یعنی توانایی مدیریتی ندارید. باشگاههای رقیب ایران در لیگ قهرمانان آسیا با امثال رونالدو و انگولو کانته قرارداد میبندند و مدیران ما از آنجا که توانایی درآمدزایی ندارند، دنبال بسته شدن مرزها هستند. دست شما درد نکند!
پروژه حذف دوباره استقلال کلید خورد؟!
روزنامه خراسان نوشت: به نظر می رسد مدیران باشگاه استقلال و مدیران کلان ورزش و فوتبال هنوز از ماجراهای تلخ مارک ویلموتس، آندره آ استراماچونی و برانکو ایوانکوویچ درس عبرت نگرفته اند به خصوص استقلالی ها که به خاطر پرونده استراماچونی تاوان سخت حذف از آسیا را دادند! روز گذشته و در حالی که فوتبال دوستان پیگیر نقل و انتقالات تابستانی تیم های لیگ برتری بودند و گمانه زنی های رسانه ای را درباره خریدهای پرسپولیس و استقلال و سپاهان دنبال می کردند، منابع خبری از فسخ یک طرفه قرارداد رافائل سیلوا، مدافع برزیلی تیم استقلال خبر دادند. سیلوا که در زمان مربیگری فرهاد مجیدی برای تقویت خط دفاعی به استقلال پیوست و قرارداد سه ساله امضا کرد، مثل ریکاردو ساپینتو سرمربی فصل گذشته آبی ها وقتی دید از پول خبری نیست و اخطارها هم تاثیری روی مدیران باشگاه نگذاشته، روز گذشته قراردادش را به صورت یکطرفه با استقلال فسخ کرد.
او که پس از سومین اخطار به باشگاه و بی توجهی مدیران استقلال به آن، اقدام به فسخ یک طرفه قرار دادکرده امسال حدود ۳۵۰ هزار دلار طلب دارد و قراردادش برای فصل آینده نیز ۵۰۰ هزار دلار است. او با محاسبه پاداشها و قرارداد فصل آیندهاش حدود ۹۰۰ هزار دلار از باشگاه مطالبه کرده است. البته سیلوا تنها در صورتی می تواند مبلغ ۵۰۰ هزار دلار فصل بعد را نیز از استقلال دریافت کند که به هیچ تیم دیگری نپیوندد یا به باشگاهی برود که مبلغ کمتری به وی پرداخت کند که در این صورت ما به التفاوت بین قرارداد استقلال و باشگاه جدیدش را می تواند مطالبه کند. این همان اتفاقی است که در قرارداد ویلموتس با فدراسیون فوتبال ایران رخ داد. فدراسیون دستمزد مربی بلژیکی را به موقع پرداخت نکرد و ویلموتس با وجود این که سه سال در خانه نشست، توانست کل مبلغ قرارداد سه ساله با ایران را درخواست کند و حکم مدنظرش را به دست بیاورد، اما موضوع سیلوا بعید است که مشابه این پرونده باشد، چرا که مدافع برزیلی طبیعتا به پایان دوره فوتبالی اش نرسیده و همچنان مایل است به فوتبالش ادامه دهد. با این حال اگر او به فوتبالش هم ادامه دهد، استقلالی ها حداقل باید ۴۰۰ هزار دلار و به عبارتی ۲۰ میلیارد تومان به این بازیکن برزیلی پرداخت کنند تا کار به شکایت و حکم فیفا و دیرکرد و غرامت نکشد.
البته مشکل آبی ها فقط سیلوا نیست و چند هفته پیش ساپینتو سرمربی فصل گذشته استقلال هم قراردادش را یک طرفه فسخ کرد و در فضای مجازی از شکایت به فیفا علیه باشگاه ایرانی خبر داد. سرمربی سابق آبی ها در بیانیهای که در شبکههای اجتماعی منتشر کرد، گفت که در باشگاه ایرانی استقلال با چالشهایی مواجه شده است که دیگر نمیتوان آنها را نادیده گرفت، از جمله بیاحترامی برخی از حریفان، ۸ ماه حقوق معوقه و تصمیمهای مشکوک داوران و کمیته انضباطی. تاکید او بر ۸ ماه حقوق معوقه یعنی یک چالش خطرناک برای باشگاه استقلال که مشابه آن را در پرونده آندره آ استراماچونی سرمربی سابق و ایتالیایی تجربه کرد و بابت پرداخت نشدن به موقع طلب ۱۰۰ میلیاردی او، برای دومین فصل متوالی از لیگ قهرمانان آسیا حذف شد و نتوانست مجوز حرفه ای بگیرد. اما واکنش حجت کریمی سرپرست باشگاه استقلال به موضوع شکایت ساپینتو جالب و عجیب بود و او با بیان این که ساپینتو چرا باید شکایت کند؟ گفته بود: « از دستمزدش چیزی باقی نمانده است و آن هم پرداخت میشود. حدود ۲۰۰ هزار تا طلب دارد. کارهایش از طریق بانک شهر انجام شده است و ان شاءا... پرداخت میشود.»
سرپرست باشگاه استقلال طوری بابت شکایت ساپینتو تعجب و به گونه ای درباره بدهی ۲۰۰ هزار دلاری صحبت کرده که ظاهرا یادش نیست که باشگاه استقلال و دیگر باشگاه های ایرانی با مبالغ بدهی کمتر از این هم از سوی فیفا نقره داغ شده اند! ضمن این که اگر واقعا ۲۰۰ هزار دلار از نظر مسئولان باشگاه استقلال مبلغ قابل توجهی نیست که کسی بخواهد بابتش شکایت کند، چرا پیش از خروج ساپینتو از ایران با او تسویه حساب نکرده اند که کار به شکایت نکشد؟ با وجود واکنش عجیب مسئولان باشگاه، همه می دانند که استقلال با دو چالش خطرناک از سوی سیلوا و ساپینتو مواجه است و حتی به زعم بسیاری با توجه به سابقه مدیران باشگاه در برخورد با این گونه پرونده ها و چالش ها، خطر حذف دوباره از آسیا و لیگ قهرمانان استقلال را تهدید می کند.
به ویژه که روز گذشته ساپینتو چند رشته استوری علیه مدیریت باشگاه منتشر کرد و مدعی شد ادعاهای حجت کریمی درباره درخواست های افزایش دستمزد او و شروطش برای ادامه همکاری با استقلال کذب محض است و او برای احقاق حقش کوتاه نخواهد آمد.
- 11
- 5