جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۳۳ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۵۱۰۶۰
سرپوش فوتبالی

آقایان می‌گفتند مایلی‌کهن بهایی است/ پریرا نصف پولش را ریالی گرفت تا سهم دلال‌ها را بدهد

مایلی‌کهن,صحبت های مایلی‌کهن درباره حواشی اخیر فوتبال ایران
محمد مایلی کهن، سرمربی اسبق تیم ملی با قاطعیت می‌گوید فوتبال ایران به بازیکنان خارجی نیاز ندارد.

به گزارش خبرورزشی، محمد مایلی‌کهن همچنان با صراحت لهجه صحبت می‌کند و دقیقا به همین خاطر است که گفت‌وگو با او همواره جذاب است چون مطمئن هستی به پرسش‌هایت صادقانه جواب می‌دهد و البته پای حرفی که می‌زند هم می‌ایستد. روز شنبه فرصتی دست داد تا با سرمربی اسبق تیم ملی پیرامون شرایط ورزش و البته فوتبال کشورمان گپ بزنیم.

ابتدا از تحولات وزارت ورزش شروع کنیم. حمید سجادی رفت و حالا کیومرث هاشمی قرار است در صورت گرفتن رأی اعتماد، وزیر ورزش شود. این تحولات را چطور ارزیابی می‌کنید؟

به نظرم در حق حمید سجادی کم‌لطفی شد. قبل از هر چیز دلم می‌خواهد ایشان هر چه سریع‌تر عوارض ناشی از سقوط هلیکوپتر را پشت‌سر بگذارند و به سلامت کامل برسند. امیدوارم دوباره ایشان را در ورزش ببینم.

واقعا به نظر شما در حق سجادی کم‌لطفی شد؟

بله آقا کم‌لطفی شد. این بنده خدا در مجموع نزدیک به دو سال وزیر ورزش ایران بود. خب در این مدت کم توقع داشتید چند مجموعه نظیر مجموعه ورزشی آزادی برای ما می‌ساخت؟ توقع داشتید به تنهایی در بحث معاونان و مدیران کل وزارتخانه تصمیم بگیرد؟ ما مرتب صحبت از ورزش قهرمانی و ورزش عمومی می‌کنیم اما اصلا بودجه ورزش ما مگر چقدر است؟ بودجه ورزش از بودجه خیلی جاهای دیگر کمتر است.

به ایشان در مورد انتخاب مدیران ارشد استقلال و پرسپولیس هم البته انتقاداتی وارد می‌کردند.

در اغلب دوره‌های گذشته برای انتخاب مدیران ارشد استقلال و پرسپولیس توصیه‌هایی صورت می‌گرفت. شک نکنید مدیران استقلال و پرسپولیس را توصیه می‌کردند. در برخی ادوار، افرادی مدیرعامل استقلال و پرسپولیس شدند که اصلا کسی باورش نمی‌شد.

و در مورد روی کار آمدن آقای هاشمی؟

خوشحالم یکی از عزیزانی آمد که ورزش را می‌شناسد و مدیریت در این عرصه را از پایین‌ترین سطوح تا بالاترین مسئولیت‌ها تجربه کرده است. انسان خوبی که تحصیلات مرتبط هم دارد و سابقه ریاست کمیته ملی المپیک را نیز داشته است. البته وزارت ورزش و سازمان تربیت ‌بدنی جایی است که اکثر رؤسای آن وقتی رفتند مورد کم‌لطفی واقع شدند اما امیدوارم چنین اتفاقی برای آقای هاشمی رخ ندهد.

انتقادی که به کیومرث هاشمی مطرح می‌شود بحث جانشینی ایشان به جای محمد دادکان در تابستان سال ۸۵ است. او به جای رئیس وقت فدراسیون فوتبال قبول مسئولیت کرد اما کمتر از ۶ ماه بعد فوتبال ایران را تعلیق کردند. یک عده می‌گویند کیومرث هاشمی نباید این سمت را می‌پذیرفت.

ما هیچ‌موقع نخواستیم واقعیت را بپذیریم و برخی افراد هم با شیطنت مطالبی را عنوان کردند که کیلومترها با واقعیت فاصله داشت. خیلی نمی‌خواهم به گذشته برگردم اما یادمان باشد که نمی‌توانیم تاریخ را عوض کنیم. در مورد ماجرای تعلیق از داخل ایران سیگنال فرستادند تا فوتبال تعلیق شود. برخی از مدیرانی که دیگر صاحب سمت نبودند طوری سیگنال فرستادند و مصاحبه کردند تا فدراسیون فوتبال در سال ۱۳۸۵ تعلیق شود. آقایان مرتب می‌گفتند سیاسیون نباید در فوتبال دخالت کنند اما خودشان سیاسی‌ترین هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال در تمام تاریخ ایران را تشکیل دادند. بعضی از همان آقایان آن‌قدر بی‌معرفت بودند که گفتند مایلی‌کهن بهایی است! آدم چیزی را که برای خودش و خانواده‌اش نمی‌پسندد نباید برای دیگران هم بپسندد. من هیچ ادعایی ندارم و معتقدم مانند همه انسان‌های دیگر اشتباه هم داشته‌ام ولی برخلاف برخی افراد اهل جانماز آب کشیدن نیستم.

برسیم به لیگ برتر؛ مسابقاتی که از چهارشنبه هفته جاری شروع می‌شود و بحث‌های زیادی هم پیرامون آن مطرح است؛ از هزینه‌های نجومی برخی تیم‌ها تا ماجرای سقف بودجه.

من اگر در فوتبال ایران مسئولیت داشتم باور کنید اجازه ورود هیچ بازیکن خارجی را به لیگ برتر نمی‌دادم چون معتقدم در فوتبال ما زمینه برای پرورش استعدادها وجود دارد و احتیاجی نیست از خارج فوتبالیست بیاوریم. در روزگاری که ما فوتبال بازی می‌کردیم باید قاچاقی به زمین فوتبال می‌رفتیم. خانواده‌ها حمایتی از بچه‌ها نمی‌کردند تا فوتبالیست شوند ولی الان بعضی خانواده‌ها حاضرند بچه‌هایشان دکتر نشوند اما فوتبالیست شوند. من خودم با زمین چمن مصنوعی مخالفم اما در همین زمین‌های چمن مصنوعی که داخل تهران وجود دارد ببینید چقدر استعداد می‌توان کشف کرد؛ حالا شما کل ایران را در نظر بگیرید. ما مهد استعداد هستیم اما به شرطی که این استعدادها کشف شوند.

البته در مورد بازیکنان خارجی که شما فرمودید نفراتی مانند کوین یامگا هم هستند که واقعا برای استقلال کارایی دارند.

یامگا را واقعا دوست دارم چون هم بازیکن خوبی است و هم انسان فوق‌العاده نجیب و بی‌حاشیه‌ای محسوب می‌شود اما در کمال احترام به این بازیکن باید بگویم در فوتبال ایران زمینه برای پرورش و پیدا کردن بازیکنانی بهتر از ایشان هم وجود دارد. تازه همان‌طور که گفتم کوین یامگا بازیکن خوبی است ولی سایر خارجی‌هایی که وارد ایران شدند را نگاه کنید.

مایلی‌کهن,صحبت های مایلی‌کهن درباره حواشی اخیر فوتبال ایران

مثلا شیخ دیاباته!

بابا این بنده خدا که جدا از بحث مصدومیت، اصلا هم‌سن‌وسال من بود (می‌خندد) یا در مورد آقای پریرا؛ ایشان چه کارایی برای پرسپولیس داشتند و چه کار کردند که فوتبالیست‌های ایرانی نمی‌توانستند آن را انجام بدهند؟ بخش وسیعی از بازیکنان خارجی که وارد ایران می‌شوند به واسطه فرایند دلالی است. متاسفانه چنین افرادی در فوتبال ایران حکمرانی می‌کنند و تا امثال ملی کهن یا یک رسانه پیرامون این مسئله حرف بزند، با مسلسل به او حمله می‌کنند. همین شما در خبرورزشی اگر پیرامون این موارد بنویسید شک نکنید که به شما هم حمله می‌کنند. الان شنیدم آقای پریرا قبلا گفته بود نصف درآمدش را به دلار بدهند و نصف دیگر را به ریال. پریرا به ریال پول گرفت تا دستمزد دلال‌ها را در ایران بدهد!

البته کمال کامیابی‌نیا هم اخیرا در یک مصاحبه‌ای مدعی شده برخی افراد بیشتر از حدی که در رسانه‌ها مطرح شد بابت قراردادهای خودشان پول گرفتند.

من کمال کامیابی‌نیا را خیلی دوست دارم. در زمین جنگنده است ولی شخصیت بسیار خوبی دارد. حرف‌هایی که ایشان زده را خود من هم در گفت‌وگو با شما با صراحت می‌گویم.

به نظرتان سقف بودجه رعایت می‌شود؟

هیچ وقت رعایت نمی‌شود. مگر در سنوات گذشته سقف‌های دیگر رعایت شد؟ قواعدی مانند سقف بودجه فقط ضریب کاسبی را بالا می‌برد.

به نوعی می‌توان گفت در فوتبال ایران خیلی چیزها سر جای خودش نیست؟

هیچ‌چیزی سر جای خودش نیست. وقتی من در زمستان سال ۷۴ سرمربی تیم ملی شدم چه چیزهایی که پشت سرم نگفتند. به من گفتند چون وابسته به وزارت اطلاعات و سپاه هستی سرمربی تیم ملی شدی. البته انسان می‌تواند در هر شغلی که هست آدم خوبی باشد ولی برای من جالب بود که در مورد محمد مایلی‌کهن این حرف را می‌زدند؛ آدمی که از ابتدای جوانی در فوتبال بود، تحصیلاتش در ارتباط با ورزش بود و خودش هم کارمند سازمان تربیت بدنی بود. این آقایان چرا هیچ وقت نپرسیدند محمد مایلی‌کهن چرا هرگز مدیرعامل پرسپولیس نشد؟ چرا من هیچ‌وقت مدیرعامل پرسپولیس نشدم؟ یک بار به عضویت هیئت مدیره درآمدم ولی وقتی آقای انصاری‌فرد آمد دیگر نرفتم. بعضی از مدیران حاضر در ورزش فکر می‌کنند مایلی‌کهن طاعون دارد و اگر با او صحبت کنند از طریق تماس تلفنی هم این بیماری به آن‌ها منتقل می‌شود! همین آقای درویش که قبلا با هم رفیق بودیم وقتی من برایش پیام تبریک فرستادم، جوابم را طوری داد که انگار من بیمار هستم و کسی نباید به من نزدیک شود! الهی شکر که در زندگی به کسی محتاج نیستم. شما ببینید آقای آجورلو استقلال را بدون شکست قهرمان کرد اما چند ماه پس از این اتفاق او را برکنار کردند. مدیرعاملی که با یک سرمربی ایرانی تیمش را بی‌شکست قهرمان کرده بود را کنار گذاشتند و افراد دیگری را آوردند من خودم وقتی سرمربی تیم ملی امید بودم با همین آقای آجورلو دعوا کردم اما نمی‌توانم کارنامه‌اش را کتمان کنم چون استقلال را با فرهاد مجیدی بدون شکست قهرمان کرد ولی او را کنار گذاشتند و افراد دیگری را آوردند. قبل از آقای آجورلو آقای مددی مدیرعامل استقلال بود ایشان هم فرد خوبی است ولی خودش هم باور نمی‌کرد مدیرعامل استقلال شود. دقیقا مانند آقای حجت کریمی که او هم خودش باور نمی‌کرد حکم مدیرعاملی استقلال را به نامش بزنند.

و به عنوان بحث آخر برسیم به پرسپولیس. شرایط این تیم را در قیاس با فصل گذشته چطور می‌بینید؟

به نظرم پرسپولیس پارسال بیشتر از امسال یار گرفته بود. من به یحیی گل‌محمدی عزیز خیلی احترام می‌گذارم و او را دوست دارم اما فراموش نکنیم که اولا غیر از آقای کریم باقری، بقیه اعضای کادر فنی آقایحیی همه خارجی بودند و نکته مهم هم این‌که ملوان با مساوی کردن مقابل سپاهان در اصفهان قهرمانی را به پرسپولیس هدیه داد. شما تیم فصل قبل پرسپولیس را ببینید؛ فصل قبل علیرضا بیرانوند بازگشت، مرتضی پورعلی‌گنجی جذب شد، سروش رفیعی را گرفتند و برای به خدمت گرفتن شیخ دیاباته، پریرا و لوکادیا هم بودجه قابل ملاحظه‌ای صرف شد.

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش