دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۷ - ۲۶ دي ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۰۱۷۱۳
سرپوش فوتبالی

سانسور زنان بدون حجاب فلسطینی در صداوسیما

تماشاگران زن فلسطین,سانسور زنان بدون حجاب فلسطینی در صداوسیما
برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشتند به دلیل وجود تماشاچیان فلسطینی بدون حجاب در ورزشگاه، صدا و سیما تصاویر مربوط به هواداران را سانسور کرد، چراکه با تصویر رسمی که مدام از شرایط مردم فلسطین نشان می‌دهد، تعارض دارد.

روزنامه اعتماد نوشت: اولین حاشیه سیاسی جام ملت‌های آسیا همان دقیقه ۱۴ بازی ایران و فلسطین رقم خورد که حواشی‌اش تا همین لحظه ادامه پیدا کرده است. کافی است توی اینستاگرام و توییتر پی تصویر شجاع خلیل‌زاده بگردید تا با انبوهی از متن‌های انتقادی به عکسی از مدافع تیم ملی ببینید. همان عکسی که درست لحظه بعد از گل شجاع به ثبت رسید و مدافع تیم ملی را در حالت امتناع از خوشحالی بعد از باز کردن دروازه فلسطین نشان می‌دهد.

طبیعی هم بود که چنین اتفاقی می‌افتد و حتما در ادامه متن به این موضوع خواهیم پرداخت که رفتار شجاع خلیل زاده چطور حاشیه ساز شد.

اما چرا چنین واکنشی در سطح جامعه طبیعی بود؟ جنگ غزه با اسراییل و نقش ایران در حمایت از فلسطین از یک‌سو، کاهش محبوبیت بازیکنان تیم ملی در یک سال گذشته، قهر برخی هواداران با تیم ملی، اعتراضات پاییز و زمستان سال گذشته و نسبت آن با تیم ملی و رفتار بازیکنان در جام جهانی و اصلا خود تقابل با فلسطین در بازی نخست نشان می‌داد که این مسابقه سویه‌هایی فرافوتبالی پیدا خواهد کرد.

مشخص بود عده‌ای با نگاهی ریزبینانه وقایع این تقابل را رصد می‌کنند تا نکته‌ای، حاشیه‌ای، داستانی بکشند بیرون و همان‌طور که گفته شد خیلی زود در دقیقه ۱۴ به هدف‌شان رسیدند. وقتی شجاع خلیل‌زاده دروازه حریف را گشود دستانش را به نشانه خوشحالی نکردن بالا برد و این درحالی بود که بازیکنان با شادی به سمت او در حرکت بودند و از همین لحظه می‌توان فهمید احتمالا اقدام شجاع شخصی و برنامه‌ریزی نشده بوده.

۲۴ ساعت مداوم این سوال در شبکه‌های اجتماعی دست به دست شد که چرا خلیل‌زاده شادی نکرد؟ اولین و قوی‌ترین ظن به خاطر شرایط غزه بود. عده‌ای نوشتند شجاع به احترام درد و رنج مردم غزه که زیر بمباران هستند، خوشحالی نکرد.

برخی دیگر هم شایعه کردند سردار سلامی، فرمانده سپاه در دیدار با بازیکنان و کادرفنی قبل از اعزام به مسابقات از آن‌ها خواسته بود بعد از گلزنی به فلسطین به خاطر شرایط خاص منطقه خوشحالی نکنند! البته چنین چیزی نه در خبر‌های بیرون آمده از جلسه وجود داشت و نه تا پیش از این در رسانه‌ای انتشار یافته بود.

شجاع خلیل‌زاده تا لحظه نگارش این متن در مورد دلیل اقدامش چیزی نگفته است. کاربران، اما در فضای مجازی با مقایسه اتفاقات جام جهانی و این مسابقات سوالاتی در مورد تیم ملی مطرح می‌کنند. آن‌ها نگاه نکردند که تنها خلیل‌زاده بود که این کار را کرد و کل تیم را مخاطب قرار دادند.

ذکر این نکته ضروری است که از روی رفتار بازیکنان روی گل‌های به ثمر رسیده مشخص است که هیچ کدام برنامه‌ای برای شادی نکردن بعد از گل نداشتند. وقتی کریم انصاری‌فرد در دقیقه ۲ دروازه حریف را گشود و به رکورد ۳۰ گل برای تیم ملی در ۱۰۲ بازی رسید، خوشحالی کرد و بازیکنان هم که از گشوده شدن دروازه رقیب به آن زودی کیفور شده بودند با خوشحالی به سمتش دویدند. روی گل‌های سوم و چهارم هم همین طور. حتی روی گل دوم هم بازیکنان به سمت شجاع دویدند و حتی به نظر می‌رسید از تصمیم او سورپرایز شدند.

پیگیری‌ها از تیم ملی هم نشان می‌دهد واقعا تصمیم هماهنگی برای شادی بعد از گل در رختکن صورت نگرفته بود.

از این منظر می‌توان به شجاع خلیل‌زاده نقد وارد کرد که چرا بدون هماهنگی با اعضای تیم یک تصمیم شخصی اتخاذ کرده و در مورد آن توضیح هم نمی‌دهد. البته که بازیکن آزاد است بعد از گل شادی انجام بدهد یا نه و حتی شادی نکردن به خاطر مردم غزه نه تنها امری مذموم نیست که بسیار معنادار است. ولی وقتی شما عضوی از تیم هستید و احتمالا به درجه‌ای از بلوغ رسیدید که می‌دانید اوضاع از چه قرار است باید حرفه‌ای‌تر رفتار کنید. کاری که خلیل‌زاده انجام نداد و تیم را بی‌دلیل وارد یک دوقطبی کاذب کرد.

البته این تنها حاشیه فرافوتبالی بازی نخست تیم ملی نبود. حاشیه دوم را رفتار صدا و سیما در پخش تصاویر بازی به وجود آورد. تلویزیون حین نمایش دیدار ایران مقابل فلسطین بار‌ها و بار‌ها تصاویر مربوط به تماشاچیان را سانسور کرد و به جای آن از تصاویر تکراری بهره برد. درحالی که تماشاچیان این بازی ایرانی‌ها و فلسطینی‌ها یا نهایتا عرب‌هایی بودند که برای حمایت از فلسطین به اجوکشین سیتی رفته بودند. رفتار صدا و سیما این پرسش را به وجود آورد که به راستی مرز‌های سانسور کجاست؟

اگر که بازی ایران و فلسطین و تماشاچیان این دو کشور مشمول حذف می‌شوند پس دقیقا چه چیزی را می‌توان در رسانه ملی نشان داد؟

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشتند به دلیل وجود تماشاچیان فلسطینی بدون حجاب در ورزشگاه، صدا و سیما تصاویر مربوط به هواداران را نشان نمی‌داد، چراکه با تصویر رسمی که مدام از شرایط مردم فلسطین نشان می‌دهد، تعارض دارد. هرچه بود بعد از بازی اینستاگرام و توییتر پر شد از عکس‌های دختران فلسطینی حاضر در ورزشگاه با این کپشن که «آنچه صدا و سیما نمی‌خواست شما از بازی ایران و فلسطین ببینید» یا «صدا و سیما در حذف کردن حتی به زنان فلسطینی هم رحم نمی‌کند»

این دومین دوره‌ای است که تیم ملی وارد یک تورنمنت می‌شود و دوقطبی‌ها دست از سر تیم برنمی‌دارند. این درحالی است که همه تصور می‌کردند وقتی مسابقات شروع شود و جو رقابت‌ها کشور را فرا بگیرد جنجال‌ها و دوقطبی‌ها تمام می‌شود. اتفاقی که فعلا رخ نداده و حتی شاید کمی بیشتر هم شده است. اما این امیدواری وجود دارد از بازی بعد مقابل هنگ‌کنگ شرایط متفاوت شود، بازیکنان هماهنگ‌تر و حرفه‌ای‌تر رفتار کنند و فضای یکپارچه حمایت از تیم ملی فوتبال ایران شکل بگیرد، البته اگر بعضی‌ها بگذارند!

  • 18
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش