پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۷ - ۱۷ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۵۵۷
سرپوش فوتبالی

بازیکنان ایران به تشکیل اتحادیه نیاز دارند

آزردن فوتبال به بهانه گرفتن عکس با یک هوادار

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,سید مهدی رحمتی

درست در روزهایی که به نظر می‌رسد فوتبال ایران قرار است کمی از حاشیه دور شود و روی «متن» اصلی پیش برود، اتفاق تازه‌ای می‌افتد که دوباره حاشیه بر متن می‌چربد. اتفاق تازه محرومیت (احتمالی) سه جلسه‌ای است که برای مهدی رحمتی، کاپیتان و دروازه‌بان استقلال، از سوی کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال در نظر گرفته شده (همراه دو بازیکن دیگر استقلال). همین محرومیت حالا حرف‌و‌حدیث‌های زیادی را به وجود آورده که بسیاری از آنها منطبق بر واقعیت و تعدادی از این سخن‌ها هم تقریبا بی‌اساس به نظر می‌رسد.

 

دلیل محرومیت

ماجرا کمی پیچیده است؛ استقلال نزدیک به پنج ماه پیش اردویی در کشور ارمنستان برگزار می‌کند تا با آمادگی بیشتری مهیای حضور در بازی‌های لیگ شود؛ چند وقت بعد از آن اردو، عکسی از مهدی رحمتی همراه دو بازیکن دیگر استقلال در کنار خانمی منتشر می‌شود که پوشش مناسبی ندارد. انتشار آن عکس حالا دلیل اصلی محرومیت دروازه‌بان استقلال عنوان و حتی گفته شده خود این بازیکن عکس مربوطه را منتشر کرده است. نکته‌ای که در این میان جای سؤال دارد اینکه عکس مذکور خارج از کشور گرفته شده و هیچ‌کدام از اعضای باشگاه استقلال و البته شخص مهدی رحمتی شناختی از آن هوادار نداشته‌اند.

 

موضوع خیلی ساده، پاسخ‌دادن به درخواست یک هوادار برای گرفتن یک عکس بوده که رحمتی و دیگر بازیکنان استقلال بدون اینکه کار غیراخلاقی انجام دهند، عکس مربوطه را گرفته‌اند؛ هرچند نحوه ایستادن رحمتی در عکس يادشده نشان می‌دهد این بازیکن چندان میلی هم به گرفتن آن عکس نداشته؛ اما از آنجا که کاپیتان باشگاه بوده، به درخواست ساده هوادار این تیم پاسخ مثبت داده است.

 

دیگر نکته‌ای که باید در این میان به آن اشاره شود حضور نماینده حراست وزارت ورزش در محل و کنترل‌کردن تمامی شرایط بوده؛ در نتیجه اگر اقدامي غیراخلاقی انجام مي‌شد نماینده مذکور می‌توانست همان‌جا تذکرات لازم را بدهد. در مجموع و با توجه به حکم به‌نسبت عجیبی که برای مهدی رحمتی صادر شده، این موضوع بحث‌برانگیز شده و حسابی فضای فوتبال را تحت تأثیر قرار داده است.

رحمتی: اگر با من مشکل دارید بگویید

 

اعلام این حکم (به صورت غیررسمی) علاوه بر تحریک فضای اجتماعی، صدای مسئولان باشگاه استقلال و شخص مهدی رحمتی را هم درآورده است. کاپیتان استقلال که از موضوع رخ‌داده به‌شدت ناراحت بود، دوشنبه‌شب در برنامه ٩٠ این حکم را عجیب خواند و گفت: «اول برای من سؤال است که چرا آقایان مصاحبه کرده‌اند و گفته‌اند این پرونده رحمتی است، مگر سه بازیکن دیگر در عکس حضور ندارند؟ دوم اینکه مگر قتل، دزدی یا اختلاس است که اسم پرونده روی آن گذاشته‌اند؟

 

وقتی می‌خواستیم به خرید برویم، یک هوادار جلوی هتل در حضور حراست وزارت ورزش درخواست كرد با ما عكس بگيرد، من باید به ایشان می‌گفتم خانم اول حجابت را درست کن و بعد عکس بگیر؟ من در این عکس پشتم به آن خانم است و اصلا به او نزدیک نیستم و سه نفر دیگر هم در عکس حاضر هستند.

 

آقای تاج و آقای کفاشیان و حتی مسئولان دولت که به سفر خارج از کشور می‌روند، آنجا هیچ خانمی حضور ندارد؟ سومین مسئله اینکه اردوی ارمنستان پنج ماه پیش بوده و چرا الان دو، سه روز مانده به بازی حساس با تراکتورسازی این حکم را اعلام کرده‌اند و تمرکز کل تیم ما را به هم ریخته‌اند. چند سال است بازیکنان با هواداران خانم عکس می‌گیرند و هیچ‌کس محروم نشده و اگر این‌طور بود فوتبال ایران یک لژیونر هم نداشت. اگر حکم محرومیت من تأیید شود، هیچ اعتراضی نمی‌کنم؛ اما از فوتبال خداحافظی می‌کنم. من فکر می‌کنم کسانی در فدراسیون فوتبال هستند که با من مشکل شخصی دارند و همان‌هایی هستند که باعث شدند از تیم ملی دور شوم و اگر این‌طور است بهتر است آن را رک و‌ پوست‌کنده اعلام کنند تا خودم از فوتبال خداحافظی کنم و تیم من آسیب نبیند».

 

رحمتی احضار شد و نرفت؟

مشکلی که در این میان گریبان استقلال و کاپیتان تیمش را گرفته این است که مسئولان کمیته اخلاق و در رأس آنها مرتضی تورک، رئيس این کمیته مدعی هستند سه بار برای رحمتی احضاریه فرستاده‌اند تا او بیاید و دفاعیاتش را ارائه کند. مرتضی تورک، رئیس کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال هم در واکنش به صحبت‌های رحمتی در برنامه ٩٠،  تأیید کرد محرومیت در نظر گرفته‌شده به خاطر همان عکس است: «یکی از مشکلات اخلاقی که در فوتبال داریم همین عکس‌ها و فیلم‌هایی است که از سوي بازیکنان با افراد خانواده یا نامحرم منتشر می‌شود. یکی دیگر از بازیکنان هم چند ماه پیش عکس‌هایی منتشر کرد که محرومش کردیم و الان خارج از کشور است. یکی دیگر از دروازه‌بانان چنین کاری کرد و با خانمی که وضعیت بسیار نامناسبی داشت عکس گرفت و جایزه‌اش را به دست او داده و عکس را منتشر کرده بود و محروم شد.

 

من برای آقای رحمتی احترام قائلم و ایشان همیشه ذکر روی لبشان جاری است و هیچ‌وقت درباره ایشان مصاحبه نکرده‌ام و اسم ایشان را نیاورده‌ام و چند بازیکن دیگر همراه ایشان در عکس هستند که درباره همه تصمیم‌گیری می‌کنیم. ما سه نوبت آقای رحمتی را دعوت کردیم که نیامد، آخرین دعوت‌نامه ۲۷ روز پیش ارسال شد و مصادف با فوت آقای پورحیدری بود و چند روز بعد جلسه رسیدگی داشتیم که نه خودش آمد و نه نماینده‌اي از باشگاه استقلال حاضر شد و نه دفاعیه‌ای فرستاده شد و زمانی که کسی حاضر نشود از خودش دفاع کند، براساس محتویات پرنده و ادله موجود رأی صادر می‌کنیم. این رأی براساس قانون صادر شده و در آیین‌نامه اخلاق فدراسیون فوتبال به این مسئله اشاره شده است.

 

اگر آقای رحمتی می‌آمد این توضیحات را می‌داد و می‌گفت من عکس را منتشر نکردم و خود خانم منتشر کرده است، ما که با رحمتی خصومت نداریم و مطمئنا توضیحات او تأثیرگذار بود. ما رأی آقای رحمتی و سایر کسانی را که در آن تصویر هستند صادر کردیم و الان هم فرصت اعتراض دارند و می‌توانند تشریف بیاورند و اگر آقای رحمتی می‌آمد، قطعا و صد‌درصد این رأی صادر نمی‌شد». البته مهدی رحمتی می‌گوید در جریان سه احضاریه قرار ندارد و فقط از یکی از آنها خبردار شده است: «دوستان گفته‌اند سه بار من را احضار کرده‌اند درصورتی‌که فقط یک بار آقای عبداللهی در روز درگذشت مرحوم پورحیدری به من گفت کمیته اخلاق شما را دعوت کرده و قرار شد به خاطر این اتفاقی که افتاده این جلسه چند روز به تعویق بیفتد و بعد از آن‌ هم خبری نشد».

 

فوتبال‌آزاری به بهانه اخلاق

موردی که درباره حکم مهدی رحمتی و امثال این حکم صادر شده بیشتر به نظر می‌رسد رویه‌ای افراط‌گونه در این موارد است؛ رحمتی که دست برقضا یکی از متدین‌ترین بازیکنان فوتبال ایران است هرگز تابه‌حال موردی غیراخلاقی در پرونده نداشته و تا جای ممکن تلاش کرده به منفعت تیمش لطمه نخورد. ضمن اینکه همان‌طور که دروازه‌بان استقلال گفته با توجه به رأی صادرشده هیچ بازیکنی از ایران نباید لژیونر شود چون همه هواداران تیم‌هایی که بازیکنان ایرانی در آن بازی می‌کنند مرد نبوده و همه هم طبیعتا حجاب کاملی ندارند.

 

اگر قرار به صدور چنین رأی‌هایی باشد که باید از فردا به ترتیب شاهد فراخواندن تک‌تک بازیکنانی باشیم که در لیگ‌های خارجی توپ می‌زنند. شاید صدور همین آرای عجیب باشد که صدای هواداران و البته چهره‌های مطرح فوتبال ایران را هم درآورده است. علی کریمی، ستاره سابق باشگاه پرسپولیس یکی از آن چهره‌های سرشناس فوتبال است که نسبت به رأی صادرشده برای رحمتی معترض است. او حتی در پستی در اینستاگرامش در حمایت از رحمتی نوشته: «زدوبندکردن سر واگذارکردن حق فروش اینترنتی بلیت‌های لیگ، زدوبندکردن سر اسپانسر لباس در سه، چهار سال گذشته که هیچ‌کس هم حاضر به پاسخ‌گویی نشد و خیلی موارد دیگر، اینها جرمش کمتر از عکس‌گرفتن با یک طرفدار، یک هم‌وطن است».

 

نیاز به تشکیل اتحادیه بازیکنان

با توجه به رفتارهای صورت‌گرفته اخیر درباره بازیکنان فوتبال که بعضا اجحاف زیادی در حق آنها‌ شده به نظر می‌رسد نیاز است هر طور شده اتحادیه‌ای برای حمایت از این بازیکنان شکل بگیرد. همین چند روز پیش بود که صحبت‌های درخور‌تأمل مسعود شجاعی، بازیکن ملی‌پوش کشورمان درباره فساد در فوتبال، سروصدای زیادی به پا کرد ولی بلافاصله پس از منتشرشدن آن اظهارات، کمیته اخلاق در اولین فرصت این بازیکن را احضار کرد تا احتمالا او را به جرم صحبت‌کردن با یکی، دو رسانه خارجی توبیخ کند.

 

این در حالی است که صحبت‌های شجاعی نکته درخور‌توجهی داشت که می‌شد حداقل کمیته اخلاق بندی به خبر احضار شجاعی اضافه کند با این عنوان که مثلا حاضر به شنیدن صحبت‌های این بازیکن است! حالا دست‌کم در همین دو مورد می‌توان خلأ اتحادیه بازیکنان را حس کرد. هر اتفاق ریزودرشتی که رخ می‌دهد دیگران مجبور می‌شوند در شبکه‌های مجازی واکنش نشان دهند؛ نمونه‌اش همین مورد شجاعی که ستاره‌های زیادی ازجمله علی کریمی و مهدی مهدوی‌کیا از او در شبکه‌های اجتماعی حمایت کردند ولی اگر اتحادیه بازیکنانی وجود داشت شاید به‌جای توبیخ، محرومیت و ترس از گفتن حقایق، راه مناسب‌تری پیش‌روی بازیکنان فوتبال قرار می‌گرفت تا در انتخاب مسیر دست روی بهترین گزینه بگذارند.

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱ آذر
    جام حذفی ایران
    پرسپولیس - مس سونگون
    ۱۶:۱۵
  • لیگ برتر امارات
    العروبه امارات - العین امارات
    ۱۹:۰۰
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش