فرقی نمی کند گرت بیل باشد یا لوییس سوارز؛ برخلاف همه دنیا برای فوتبال لیکسی ها بارسلونا و رئال مادرید هم تفاوتی ندارد. اعضای سایت به دنبال شفاف سازی در فوتبال هستند و به گفته خودشان تا امروز هیچ پولی برای افشاگری هایشان دریافت نکرده اند و پرده برداری از ۵۰۰ گیگابایت اسناد و قراردادهای فوتبالی ای که به دست آورده اند، حالاحالا می تواند سروصدا راه بیندازد.
فرقی نمی کند گرت بیل باشد یا لوییس سوارز؛ برخلاف همه دنیا برای فوتبال لیکسی ها بارسلونا و رئال مادرید هم تفاوتی ندارد. اعضای سایت به دنبال شفاف سازی در فوتبال هستند و به گفته خودشان تا امروز هیچ پولی برای افشاگری هایشان دریافت نکرده اند و پرده برداری از ۵۰۰ گیگابایت اسناد و قراردادهای فوتبالی ای که به دست آورده اند، حالاحالا می تواند سروصدا راه بیندازد.
اعضای سایت افشاگر فوتبال لیکس آن قدر فوتبال اروپا را به هم ریخته اند که حتی مطبوعات مهمی مثل مارکا یا اشپیگل هم سراغ آنها رفته اند و از انگیزه شان پرسیده اند چون سروصدایی که آنها بلند کرده اند تا الان برایشان چیزی جز یک پرونده قطور از شکایت بازیکنان، مدیر برنامه ها و باشگاه ها نداشته است. پسران نامرئی فوتبال لیکس خودشان را ادامه دهنده راه جولین آسانژ و ادوارد اسنودن- البته در مسیر فوتبال- می دانند و تنها هدفشان ایجاد شفافیت در فوتبالی است که مدت هاست همه چیز در آن کدر به نظر می رسد.
ترکمنچای خامس
اما گر عملکرد خامس رودریگز در این فصل را کنار مبلغ ترانسفر او بگذاریم، بیشتر به این انتقال فاجعه بار پی می بریم، البته این همه ماجرا نیست و فوتبال لیکس فاش کرد خامس دستمزد سالانه ای معادل ۸ میلیون یورو هم از رئال مادرید می گیرد که هر فصل به طور تصاعدی افزایش می یابد. تازه اگر خامس آقای گل لالیگا یا حتی کاندیدای توپ طلا شود، مادریدی ها باید ۵ میلیون یوروی اضافه به موناکو بپردازند. انصافا این قرارداد، از ترکمنچای بدتر بسته نشده است.
هیس تاتنهام
با اینکه آخرین تبصره قرارداد بین رئال مادرید و تاتنهام، تعهد باشگاه انگلیسی به افشانکردن مبلغ قرارداد گرت بیل بود و رئالی ها شرط کرده بودند در صورت افشای مبلغ انتقال، تاتنهام را مجبور می کنند ۲ میلیون دلار غرامت بپردازد، اما قوهای مادریدی فکر این را نکرده بودند که فوتبال لیکسی ها به حساب آنها هم خواهندرسید.
با اینکه مادریدی ها رقم ۹۱ میلیون یورو را برای انتقال گرت بیل به سانتیاگو برنابئو اعلام کرده بودند اما انتشار قرارداد بیل ثابت می کرد رئالی ها برای انتقال او نزدیک به ۱۰۱ میلیون یورو پرداخت کرده اند. اگر فکر می کنید چرا فلورنتینو پرز این قدر اصرار به پنهان نگه داشتن ۱۰۱ میلیون پرداختی دشات، باید بگوییم دلیل این پنهانکاری در قوانین مالیاتی دولت اسپانیا دیده می شود؛ جایی که برای انقتلا های فوتبالی بالاتر از ۱۰۰ میلیون یورو، درصد مالیات بیشتری از تیم ها گرفته می شود و قوهای مادریدی برای فرار از مالیات اقدام به کمتر اعلام کردن مبلغ قرارداد ستاره ولزی شان کرده اند. هرچند روزنامه مارکا هم در گزارشی گفته بود مادریدی ها نمی خواستند ترانسفر گرت بیل، رکورد انتقال ۹۴ میلیون یورویی رونالدو را بشکند.
کریس رونالدو
بعد از اینکه فوتبال لیکسی ها اسنادی را منتشر کردند که ثابت می کرد کریستیانو رونالدو با دور زدن مدیران باشگاه رئال مادرید به بهانه فعالیت خیریه و رسیدن عواید کارش به کارهای عام المنفعه، در یک تبلیغ عربستانی حدود ۱.۲ میلیون دلار دریافت کرده است، اوضاع ستاره پرتغالی به هم ریخت. سال ۲۰۱۲ کریس رونالدو به بهانه تبلیغات برای شرکت مخابراتی موبیلوی عربستان حدود ۱.۲ میلیون دلار دریافت کرد.
در پولسازی ستاره پرتغالی همین بس که کریس رونالدو برای پنج پیراهن امضاشده رئال مادرید و دو پست در شبکه اجتماعی فیس بوک به نفع شرکت موبیلو این مبلغ را گرفته است. زمانی که فوتبال لیکس سند این معامله تبلیغاتی را منتشر کرد، کاتالان ها- که دقیقا در همان روزها با مشکلات مالیاتی مسی درگیر بودند و پدر ستاره آرژانتینی هم به خاطر پولشویی به دادگاه احضار شده بود- حاضر شدند برای منحرف کردن اذهان عمومی اطلاعات مربوط به فریبکاری بازیکن تیم رقیب را بخرند؛ تلاشی که البته ثمری نداشت و فوتبال لیکس اعلام کرد قصد ندارد هیچ سندی را در اختیار باشگاه بارسلونا قرار بدهد.
سوراز، روی اعصاب آنفیلد
با اینکه هنوز هم هواداران لیورپول بابت جدایی لویس سوارز شاکی اند و ادعا می کنند یکی از دلایل بازماندن تیمشان از مبارزه برای قهرمانی در لیگ برتر، جدای سوارز است اما بندهای قرارداد سوارز با بارسلونا نشان می دهد لک لک ها چندان دل خوشی از مهاجم اروگوئه ای شان نداشته اند و بدون هیچ بند و تبصره ای بهترین مهاجم سال های اخیر لیگ انگلیس را به اسپانیا انتقال داده اند.
انتقال سوارز تنها چند هفته بعد از گازگرفتن کیلینی در جام جهانی انجام شد و لیورپولی ها هیچ درخواستی بابت پاداش و جوایز احتمالی از کاتالان ها نداشته اند. بارسایی ها موظف شده اند از تاریخ پاییز سال ۲۰۱۴، هر شش ماه ۱۳ میلیون پوند به حساب لیورپول بریزند تا ۶۵ میلیون پوند مبلغ ترانسفر تسویه شود؛ مبلغی که با توجه به عملکرد سوارز در ترکیب بارسلونا و روزهای ناخوشایند لیورپول، احتمالا لک لک ها را پشیمان کرده است.
ضرر در ضرر
وقتی روزنامه انگلیسی به گمانه زنی درباره فهرست بازیکنانی که گواردیولا نیازی به آنها در فصل بعد ندارد، پرداختند، اولین بازیکنی که همه متفق القول از جدایی اش از منچسترسیتی گفتند، ویلفرد بونی، خرید ناموفق فصل گذشته سیتی بود.
بازیکنی که انتقالش از سوانزی برای مالکان ثروتمند سیتی ۳۳ میلیون پوند خرج برداشته بود اما فردای همان روز فوتبال لیکس با انتشار بند احمقانه ای که در قرارداد ویلفرد بونی اضافه شده بود، تیر خلاص را به ناموفق بودن این انتقال زد؛ «چنانچه منچسترسیتی تا قبل از سال ۲۰۱۹ اقدام به فروش ویلفرد بونی کند، ۲۰ درصد حق فروش او به سوانزی خواهدرسید.» جز پولدارهای منچستری کدام باشگاهی را سراغ دارید که این طور بریز و بپاش کند؟
مندس علیه هموطن ها
یکی از نکات جالب سایت فوتبال لیکس جایزه ای است که خورخه مندس برای پیدا کردن ردپایی از آن ها تعیین کرده است. خورخه مندس، مدیربرنامه کریس رونالدو، خامس رودریگز، دی ماریا و ژوزه مورینیو، که بابت افشای مفاد قراردادهای بازیکنان تحت قراردادش به شدت از دست هموطن های پرتغالی اش عصبانی شده است، چند بار اعضای این سایت را تهدید به شکایت افشای اسناد محرمان کرده است و حتی جایزه خوبی را برای شناسایی یا پیدا کردن آدرسی از فوتبال لیسک کنار گذاشت هاست.
این سوپرایجنت پرتغالی حتی با شرکت الکترونیکی ای که متخصص کارهای جاسوسی و پیدا کردن رد افراد در اینترنت است، قرارداد همکاری بسته است تا فعالیت های سایت فوتبال لیسک را متوقف کنند، البته شایعات می گویند مورینیو و رونالدو برای پیگیری و کنترل این سایت، مدیربرنامه پرتغالی را تحت فشار گذاشته اند تا بیشتر از این از اسناد و قراردادهای محرمانه آنها پرده برداری کند.
ماجراهای مسی و پدر
ماجرا خیلی پیچیده نیست. شرکتی به نام موساک فونسکا که موسسه ای حقوقی با شعبه هایی در بیش از ۳۵ کشور دنیاست، در حقیقت پوششی بوده برای جا به جایی غیرقانونی پول و اصطلاحا پولشویی بین چهره های مشهور دنیا تا از طریق انتقال پنهانی پولشان به شرکت های صوری این موسسه از پرداخت مالیات معاف شوند. در فهرست چهره های معروف دنیا که درگیر رسوایی پانامالیکس شده اند، علاوه بر لیونل مسی و پدرش که کم کم باید به حضور ثابتشان دراین گونه لیست ها عادت کنیم، نام هایی میل جیانی اینفانتینو، میشل پلاتینی و ایوان زامورانو هم به چشم می خورد.
نکته عجیب اینجاست که نام هایی مثل مسی و پلاتینی در کنار تعداد زیادی از قاچاقچی های اسلحه و مواد مخدر و جاسوس های بین المللی آمده است. مسی و پدرش درست یک روز بعد از اتهامی که دادگاهی در اسپانیا نسبت به فرار مالیاتی ستاره آرژانتینی به آنها می زند، مبلغ زیاد پول را به یکی از حساب های این موسسه انتقال می دهند تا رد پول هایشان را پاک کنند. با اینکه تمام سهام شرکت مگااستار که انتقال پول مسی را برعهده داشته، به نام خورخه مسی- پدر لیونل مسی- است اما در صورت اثبات فرار مالیاتی، ستاره آرژانتینی ممکن است به ۲۲ ماه حبس محکوم شود.
- 18
- 4