پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۳۹ - ۰۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۰۲۲۶
سرپوش فوتبالی

این چهره های فوتبالی؛

من پنالتی زن نیستم!

به گزارش هفته نامه همشهری جوان، «کی یر که گو» می گوید: «یکی از دلایلی که باعث می شود حس کنیم ضربات پنالتی زدن به فضای فوتبال نمی خورد، این است که پنالتی شبیه دست نوشته ای است که روی متنی که قبلا از روی کاغذ پاک شده، نوشته شده باشد.» گذشته از نظریات «که گور» در مورد وصله نچسب بودن ضربه پنالتی در فوتبال، تقریبا همه روی این موضوع اتفاق نظر دارند که پرسپولیس برانکو فنی ترین و با کیفیت ترین باشگاه لیگ برتری در دو فصل گذشته است اما بحران پنالتی زدن در باشگاه پرسپولیس، بزرگ ترین درد هواداران در همین سال هاست.

 

جایی که سرخ ها در دو فصل گذشته ۱۰ پنالتی را از دست داده اند تا همه این سوال را بپرسند که چرا باشگاهی به بزرگی پرسپولیس، پنالتی زن اول ندارد و هر بازیکنی که صلاح بداند – شما بخوانید مهدی طارمی – توپ را بر می دارد و با تقریبی بالای ۶۰ درصد آن را خراب می کند.

 

اما داستان پنالتی خراب کردن در فوتبال ایران فقط به شاگردان برانکو و این یکی دو فصل مربوط نمی شود. کمی حافظه تان را بالا پایین کنید؛ از نیمه نهایی جام ملت های ۱۹۷۴ تا ۱۹۹۶ و ۲۰۰۴ و ۲۰۱۵، نسخه کار ایران هر وقت به ضیافت پنالتی ها رسیده، پیچیده شده است. این معضل فقط مختص تیم ملی هم نیست و در لیگ برتر هم مصداق های عینی دارد. در لیگ قهرمانی اروپای همین فصل اخیر ۹۲ درصد پنالتی ها به گل تبدیل شدند.

 

این آمار وقتی به لیگ برتر ایران می رسد، حدود ۶۵ درصد است؛ یعنی از هر سه ضربه پنالتی در فوتبال ایران، یکی هدر می رود. بین تمام پنالتی هایی که هر سال قربانی نداشتن تمرکز و خودخواهی بازیکنان ایرانی می شود رفته ایم، سراغ مهم ترین ضربات پنالتی که در تاریخ فوتبال ایران به گل تبدیل نشدند و از روی خط دروازه عبور نکردند.

 

علی دایی بهترین پنالتی زن تاریخ فوتبال ایران است، اسطوره فوتبال ایران در دوران فوتبالش تنها ۴ ضربه پنالتی را از دست داد، یعنی هر ۴ سال یک پنالتی.

 

۹۲ درصد

آلمانی ها بهترین پنالتی زن های دنیا هستند. بازیکنانی که در بوندسلیگا ۹۲ درصد پنالتی هایشان به تور دروازه می رسد. ژرمن ها و خونسردی ذاتی شان احتمالا مهم ترین عامل این دقت در به ثمر رساندن ضربات پنالتی است.

 

دی ۱۳۴۹

پنالتی که هیچ وقت گل نشد

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

داور مسابقه اعلام ضربه پنالتی به نفع تاج می کند. حسین کلانی و محراب شاهرخی به سمت داور هجوم می برند. ابتدا حسن کلانی اخراج می شود. علی جباری کماکان منتظر زدن ضربه پنالتی است اما حاشیه ها تمامی ندارد و محراب شاهرخی هم اخراج می شود. اما اخراجی های پرسپولیس از زمین مسابقه بیرون نمی روند. یکی از اولین پنالتی های تاریخ دربی ها هیچ وقت زده نمی شود و شهرآورد نیمه کاره به پایان می رسد.

 

۱۳۶۳

قهرمانی که از دست رفت

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

ناصر محمدخانی، چنگیز و علیدوستی خط حمله مرگبار ایران را ساخته بودند. در حالی که ایران تنها چند ثانیه با شکست عربستان و رسیدن به فینال فاصله داشت، شاهین بیانی به اشتباه دروازه ایران را باز کرد. مسابقه به وقت اضافه و ضربات پنالتی کشید تا محمد پنجعلی پنالتی اش را گل نکند. پنالتی را محمد پنجعلی از دست داد که بهترین پنالتی زن پرسپولیس و ایران بود.

 

۱۳۶۵

ابرقهرمان

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

«هلمومت داک آدام» گلر «استوابخارست» هنوز هم رکورددار دفع ضربه پنالتی در تاریخ است. فینال اروپای سال ۱۹۸۶ برابر بارسلونا، گلر رومانیایی هر چهار ضربه بازیکنان بارسلونا را گرفت تا استوابخارست تنها قهرمانی اروپایی اش را جشن بگیرد. خودمان می دانیم این مورد ایرانی نبود اما باید از این بزرگ ترین قاتل ضیافت پنالتی ها برای تان می گفتیم.

 

۱۳۷۵

من داریوش، ۱۷ سال دارم

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

سال ۱۹۹۶ دوباره در نیمه نهایی برابر عربستان قرار گرفتیم و دوباره ضیافت پنالتی ها. پنالتی اول ایران را علی دایی از کنار تیر دروازه به بیرون زد. داریوش یزدانی و محمد خاکپور هت تریک ناکامی ایران را مقابل محمد الدعایه کامل کردند؛ توقف دوباره در نیمه نهایی برابر عربستان با ضربات پنالتی.

 

۱۳۸۵

دایی هم مغلوب شد

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

خوشبین ترین هوادار پرسپولیس هم تصور نمی کرد که بعد از اخراج فرشید کریمی و آمدن علیرضا حقیقی هفده ساله، پنالتی علی دایی، مهاجم آن روزهای سایپا گل نشود اما علیرضا حقیقی در اولین حضورش در زمین برای پرسپولیس، مهم ترین پنالتی زندگی اش را گرفت. بعد از ناکامی علی دایی در تبدیل کردن پنالتی به گل برابر عربستان، مالدیو و استقلال، سلطان پنالتی های تیم ملی چهارمین پنالتی عمرش را از دست داد.

 

۱۳۸۶

چیپ مدل رسول خطیبی؟!

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

رسول خطیبی، بازیکن آن روزهای سپاهان پشت ضربه پنالتی ان می ایستد که قرار است به سمت دروازه پرسپولیس زده شود. رسول خطیبی خیلی آرام و به صورت چیپ به توپ ضربه می زند اما محمد محمدی که از جایش تکان نخورده توپ را در آغوش می گیرد. چهار سال بعد، محمد محمدی گلر داماش است. بعد از اخراج و اعلام ضربه پنالتی رسول خطیبی دوباره پشت توپ است و محمدی از بیرون زمین به محمد آبشک، گلر داماش می گوید: «چیپ می زند...» محمد آبشک پنالتی چیپ آقا رسول را مهار می کند و خطیبی تبدیل می شود به بدترین چیپ زن تاریخ فوتبال ایران.

 

۱۳۸۸

سرنوشت قهرمانی

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

با این که آرش برهانی بهترین گلزن استقلال در لیگ هشتم با ۲۰ گل زده است اما مهم ترین پنالتی تاریخ استقلال را هدر داد. قهرمانی لیگ برتر بین ذوب آهن و استقلال هم امتیاز جابجا می شد. پنالتی استقلال برابر پیام مشهد را آرش برهانی با ضربه ای عجیب از دست داد تا قهرمانی برای چند دقیقه به اصفهان برود. هر چند گل جانواریو پایان این پنالتی از دسته رفته را هپی اند کرد و آبی ها قهرمان لیگ هشتم شدند.

 

۱۳۹۱

جوانمرد مقصر

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

دیگر باید دست تان آمده باشد که همه آدم ها خاکستری هستند و هیچ کس سفید یا سیاه مطلق نیست.شیث رضایی با دو ضربه پنالتی که در حرکتی جوانمردانه به گلر حریف تقدیم کرده، یکی از ویژه ترین پنالتی زن های تاریخ ایران است.

 

به خاطر اشتباه مدافع در شنیدن صدای سوت داور و لمس توپ، شیث پشت ضربه پنالتی برابر نفت مسجد سلیمان می ایستد و آن را به بیرون می زند. یک سال بعد در شهرداری تبریز کار مشابهی را انجام می دهد و ضربه پنالتی برابر یادآوران شلمچه را به گلر پاس می دهد تا گوشه ای از حاشیه هایی که از شیث رضایی توی ذهن مان داریم، اصلاح شود.

 

۱۳۹۳

مازیار جی جی بوفون

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

هیچ وقت فکر می کردید مازیار زارع که یک سال پیش پنالتی پرسپولیس در دربی را به گل تبدیل کرد، به خاطر اخراج گلر ملوان و تمام شدن تعداد تعویض ها، درون دروازه ملوان بایستد و پنالتی گابریل بازیکن برزیلی پرسپولیس را بگیرد. بله. این کامل ترین قاب از ناکامی پرسپولیس درخشان در سال ۱۳۹۳ بود. حمید درخشان دو هفته بعد از این ضربه پنالتی از دست رفته، از شغلش برکنار شد و دوران برانکویسم در پرسپولیس آغاز شد.

 

خرداد ۱۳۹۶

بحران طارمی

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال,چهره های فوتبالی

آمار طارمی، هشت پنالتی و تنها سه گل. آخرین پنالتی در مرحله حذفی برابر لخویای قطر بود. احتمالا بین تمام پنالتی زن هایی که توپ خراب کرده اند، مهدی طارمی مستمرترین آنهاست؛ کسی که خودش را بزرگ پرسپولیس می داند اما شیوه بزرگان را ندارد.

 

محمد امیرپور

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش