شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۴۰ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۷۸۰
سرپوش فوتبالی

مشهورترین فوتبالی های ایرانی که به زندان افتادند؛ از نیکبخت تا سوشا

ماهنامه آلبوم ورزش/ علی اکبریان؛ این نام اهالی فوتبال را به یاد حبس ابد می اندازد! ستاره ای که با شعار علی اکبریان، روماریوی ایران تشویق می شد، به اتهام همکاری در تولید و توزیع ماده مخدر روانگردان (شیشه) به اعدام محکوم و با یک درجه تخفیف حکم اولیه اش به حبس ابد تبدیل شد.

 

اکبریان اگرچه همان زمان هم که فوتبال بازی می کرد، به گواه همبازیان و مربیانش رفقای خلافکار و اینده تاری داشت اما کمتر کسی تصور می کرد در دوران بازنشستگی به این درجه از خلاف برسد که محکوم به اعدام یا حبس ابد باشد. بازیکنی که هم پیراهن استقلال را پوشید و هم پیراهن پرسپولیس را حالا لباس زندان را می پوشد و البته هر سال دم عید فطر امیدوار است عفو مقام معظم رهبری شامل حالش شود و از زندان بیرون بیاید.

 

اعتیاد، علی اکبریان را به این روز انداخت که برای تامین هزینه های اعتیادش به خلاف سنگین رو بیاورد و از کسی که می توانست یک استعداد خوبی در مربیگری باشد یک زندانی مشهور فوتبالی ساخت اما علی اکبریان تنها زندانی فوتبال ایران نیست.

 

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

مدیران بازداشت شده فوتبال

اما این تمام بازداشت های فوتبال ما نیست، در صفوف مدیریتی فوتبال هم سابقه بازداشت و زندان کم نداریم. از برادران شفیعی زاده که خرج استقلال اهواز را می دادند و به خاطر ورشکستگی سر از زندان درآوردند و کریمی، مالک شیرین فرار کرمانشاه که چک های برگشتی اش به دشت شرخرها افتاده و گرفتار میله های زندان شد تا زنوزی، مالک گسترش فولاد به اتهام سواستفاده مالی و بدهی بانکی سر از زندان درآورد و البته خوش شانس تر و صدالبته کم جرم تر(!)

 

از مالک داماش، مه آفرید خسروی بود و کارش به چوبه دار نکشید، حمیدرضا سیاسی که گاف تاریخی داد و با جاسوس رژیم صهیونیستی پای میز مذاکره نشست و بعدها به جای پذیرش اشتباهش با بیان جمله ای عجیب مدعی شد «آن آدمی که من موقع مذاکره با مدیران رئال مادرید دیدم، شاید با نظام مشکل داشته باشد اما با ایران مشکل ندارد!»

 

و سرانجام هم با شکایت اسپانسر روانه زندان شد، عباس انصاری فرد که دو بار سر از زندان درآورد، یک بار سال ها پیش که برای مدیریت پرسپولیس چک کشیده بود و بار دوم همین اواخر که در پرونده معاون خود در زمان مدیریت پرسپولیس (منتظر الموعود) قاضی پرونده برای او حکم بازداشت صادر کرد و سردار محمد رویانیان و سعید شیرینی که متهم شدند بودجه ستاد سوخت کشور را در باشگاه پرسپولیس هزینه کرده اند.

 

از مجاهد تا نیکبخت؛ پارتی بازی!

بعد از آن هر چند سال یک بار داستان دستگیری و بازداشت در فوتبال داشتیم. از مجاهد خذیراوی که او را با دستبند بردند و پاسوز فوتبالیست هایی شد که در پارتی های شبانه دستگیر شد و بازیکنان دیگری که خبر دستگیری ها آنقدر زیاد بود که فقط می توان گذرا به اسم ها و نشانه ها اشاره کرد؛ مهرداد میناوند که فیلم دستگیری اش در ویلایی در شمال کشور به عنوان بلوتوث روی گوشی ها می چرخید، افشین پیروانی که رفته بود نیکبخت را از پارتی بیرون بکشد و خودش هم گیر افتاد، حسن روشن که شایعه شد یک شب قبل از صدرو حکم سرمربیگری استقلال به نامش، با نیکبخت که تا آن زمان بازیکن استقلال بود، در پارتی دستگیر شده و تنها به همین دلیل شانس سرمربیگری استقلال را از دست داد، حامد کاویانپور که گفتند در همان پارتی منجر به دستگیری نیکبخت و گیر کردن پیروانی حضور داشت و...

 

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

 

زندانیان سیاسی زمان طاغوت

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در چند مقطع رژیم ستمشاهی اقدام به دستگیری ستاره های سرشناس فوتبال کرد که یکی از آنها پرویز قلیچ خانی بود و دیگری کاظم رحیمی، دوست و همبازی صمیمی یادگار امام (ره) و همچنین زنده یاد حمید شیرزادگان هم در خاطرات خود به دستگیری اش زمانی که از امریکا به تهران برگشت، اشاره می کرد.

 

شیرزادگان همچنین گواهی می داد یک بار مانوک خدابخشیان، گزارشگر سرشناس آن زمان تنها به این دلیل که در تلویزیون گفته بود حشمت مهاجرانی مربی خصوصی پسر محمدرضا پهلوی است و هر چقدر هم که با تیم ملی بد نتیجه بگیرد، برکنار نمی شود، تحت تعقیب قضایی قرار گرفت و شبانه از ایران گریخت!

 

در مقاطعی هم چند بازیکن تیم ملی تحت تعقیب قرار گرفتند که یک ستاره سرشناس آن زمان به واسطه همکاری اش با ساواک، آنها را از زندان نجات داد. زنده یاد مهراب شاهرخی، علی پروین، محمد ادکان، حسن روشن و ابراهیم قاسمپور بازیکنانی بودند که به دلیل حضور در تظاهرات مردمی و فعالیت های انقلابی در ساواک پرونده داشتند و با وساطت همین شخص از زندان رهایی یافتند.

 

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

 

ساواکی عفو مشروط گرفت

اولین زندانی سرشناس فوتبال بعد از پیروزی انقلاب همان ستاره ای است که زمان طاغوت با ساواک همکاری می کرد. در اسناد ساواک به راپورت های این ستاره سابق فوتبال اشاره شده بود که چون در قید حیات نیست از افشار نام او خودداری می کنیم. البته این ساواکی تنها یک شب در بازداشت به سر برد که کاظم رحیمی نزد یادگار امام (ره) رفت و با وساطت حاج سید احمدآقا این فوتبالیست سرشناس از زندان آزاد و مقرر شد در میادین ورزشی آفتابی نشود.

 

دستگیری مربع سرخ

ماجرای بازداشت های فوتبال با دستگیری ۴ بازیکن پرسپولیس دنبال شد؛ محمود کلهر، بهزاد داداش زاده، حمید روزبهانی و مجتبی محرمی که همگی هم به جرم رابطه نامشروع چند روزی در زندام اندند و هم چند ماهی از فوتبال محروم شدند. در این جمع مجتبی محرمی سرشناس ترین چهره بازداشت بده بود که همزمان عکسی از او در حال کشیدن سیگار حوالی میدان هفت تیر تهران در نشریه ارزش منتشر شد تا این عکس و تیتر مرتبط با آن حکم میخ به تابوت بهترین دفاع چپ تاریخ فوتبال ایران را داشته باشد!

 

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

 

شایعه دستگیری سرمربی در خانه مجردی

در این گیر و دار یک بار هم اوایل دهه ۸۰ شایعه شد سرمربی وقت استقلال حوالی میدان هفت تیر در خانه مجردی یکی از افراد کنار دست خود که زد و بندهایش را انجام می داد، گیر افتاد و خبرش را مدیرعامل باشگاه، ناشیانه صبح روز بعد در تلویزیون لو داد. جناب مدیرعامل می خواست بگوید دروغ است، اوضاع را با تکذیب خود بدتر کرد.

 

دستگیری جنجال سازان دربی

به این بازداشت های موقت دستگیری پرویز برومند و حمید استیلی و محمد نوازی در پایان در پی جنجالی اواخر دهه هفتاد را هم اضافه کنید. این سه نفر شبی را در زندان قصر پشت سر گذاشتند تا ادب شوند و دیگر مقابل دوربین های تلویزیونی درگیری درست نکنند! البته عوامل درگیری دربی دی ماه سال هفتاد و سه که نیمه تمام ماند هم چند ساعتی بازداشت بودند و نصرالله عبداللهی سرمربی وقت استقلال و احمد ابهران، داور بازی وساطت کردند تا محرمی و قلعه نویی زندانی نشوند.

 

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

 

اقدام مسلحانه علیه انقلاب

در سال های ابتدایی دهه ۶۰ یک بازیکن تیم ملی هم به اقدام مسلحانه علیه نظام اعتراف کرد و به دار مجازات آویخته شد. در همان سال ها که چند بازیکن تیم ملی فریب گروهک تروریستی منافقین را خوردند و زیر پرچم ناقص العقلی به نام مسعود رجوی رفتند و یا در دام حزب توده افتادند و غیرقانونی از کشور گریختند که مشهورترین آنها حسن نایب آقا، عباس نوین روزگار، بهرام مودت، پرویز قلیچ خانی و... بودند. حبیب خبیری هم دست به اسلحه برد و به حکم حاکم شرع مجازات شد.

 

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبالعباس نوین روزگار

 

موج جدید دستگیری

حالا نیز با وجود آزادی مشورط معاون فرهنگی فدراسیون فوتبال اخباری به گوش می رسد مبنی بر دستگیری برخی مسوولان عالی رتبه فوتبال که پرونده سواستفاده مالی شان به جریان افتاده است. این بار قوه قضاییه وارد ماجرا شده است و با توجه به وسواسی که این قوه روی پرونده فساد مالی و سواستفاده از موقعیت اداری افراد دارد، قطعا با آنهایی که پای شان را کج گذاشته یا دست کجی کرده اند، به شکل جدی برخورد می شود.

 

بازداشت پای بساط!

نظیر همین اتفاق برای چهار بازیکن شهرستانی هم افتاد که آنها را پای منقل دستگیر کردند واز تیم ملی وقت کنار گذاشتند. یکی از اسطوره های فقید فوتبال ما هم در این بزم دستگیر شده بود. او بعدها به تیم ملی برگشت اما هرگز نتوانست این لکه را از کارنامه اش پاک کند.

 

ستاره قاچاقچی!

دو دروازه بان فوتبال ایران هم آن روزهایی که همه سرمست حضور تیم ملی در جام جهانی بودند به جرم قاچاق کالا و لو رفتن انبار کالای قاچاق شان در کرج بازداشت شدند. یکی از همین دو نفر در فرودگاه دبی با چهل گرم مواد مخدر گیر افتاد اما یک دلال فوتبال جرم او را گردن گرفت و مدعی شد کیف متعلق به اوست و بعد از ردشدن دروازه بان سرشناس از گیت، زیر حرفش زد و گفت این کیف من نیست، کیف من شبیه این است! این دلال چون به مواد مخدر اعتیاد نداشت، آزمایش داد و بعد از چند هفته بازداشت، آزاد شد و به تهران آمد!

 

تبرئه مایلی کهن و شاهرخ

در سال های میانی دهه ۶۰ هم دو اتفاق تلخ برای دو ستاره فوتبال افتاد. یکی برای محمد مایلی کهن که تصادف کرد و ناخواسته آدم کشت و بعد از سال ها در برنامه دورهمی مهران مدیری از این قتل ناخواسته پرده برداشت و دیگری شاهرخ بیانی بود که متهم شد به رابطه نامشروع و در ورزشگاه ها برای او شعر و شعار ساختند! هر دو تبرئه شدند. اولی دیه داد و رضایت گرفت و دومی رضایت گرفت و محکوم نشد.

 

در همان سال ها محمود فکری بازیکن گیلانی فوتبال (با محمود فکری، کاپیتان سابق استقلال اشتباه گرفته نشود) بر اثر تخلف و پرونده مواد مخدر، حبس ابد گرفت و هنوز هم دوران محکومت خود را پشت سر می گذارد.

 

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

 

... و سرانجام سوشا

آخرین دستگیری ستاره های فوتبال هم به بازداشت سوشا مکانی بر می گردد که اواسط لیگ پانزدهم با شکایت مدعی العموم و در حالی که گفته شد شاکی شخصی هم داشته، به زندان اوین رفت و با وثیقه ای سنگین آزاد شد. منابع آگاه می گویند پرونده سوشا هنوز باز است.

 

 

  • 35
  • 10
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش