دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۰۵ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۲۳۰۱
سرپوش فوتبالی

ضرر مالی پرسپولیس و زیان فنی استقلال از تیم ملی!

لطف مخفی «کی روش» به برانکـو!

برانکو و کی روش,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

هفته گذشته وقتی کارلوس کی‌روش اسامی ۲۴ نفر را برای حضور در اردوی ترکیه و سفر به روسیه اعلام کرد، لیست تیم ملی باعث تعجب اهالی فوتبال و فوتبال‌دوستان شد. در‌حالی که در لیست‌های پیشین تیم ملی پرسپولیس صاحب بیشترین ملی‌پوش بود و تصور می‌شد در لیست نهایی هم چنین باشد اما کی‌روش قلم قرمز روی سرخ‌ها کشید و فقط وحید امیری و علیرضا بیرانوند از پرسپولیس در لیست ۲۴ نفره باقی ماندند. کنار گذاشتن محمد انصاری و سید‌جلال حسینی باعث شد سرخ‌ها اکثریت تیم ملی را از دست بدهند و در عوض استقلال با ۴ ملی‌پوش رکورددار شد.

 

سرمربی تیم ملی پژمان منتظری‌، روزبه چشمی و مجید حسینی و امید ابراهیمی را در لیست ۲۴ نفره قرار داد و وریا غفوری و سید‌حسین حسینی هم در لیست استندبای قرار گرفتند. اعتراض‌ها و انتقادات زیادی به کی‌روش وارد شد، به خصوص بابت کنار گذاشتن سید جلال و وریا اما سرمربی تیم ملی به دفاع از تصمیم‌اش پرداخت. البته برخی اعتراض‌ها و انتقادها‌ فنی نبود و عده‌ای کی‌روش را بابت حذف سید جلال حسینی به کینه‌توزی و انتقام از برانکو و پرسپولیس متهم می‌کردند. داستان اختلاف ۲ مربی مطرح خارجی فوتبال ایران اظهر من الشمس است که فقط خواجه حافظ شیراز از آن خبر نداشته و شاید بی‌راه نبود که برخی کنار گذاشتن سید‌جلال و انصاری را ضربه زدن به پرسپولیس و برانکو تلقی کردند، به خصوص از بعد روحی و مالی.

 

البته اگر از دید مالی و اقتصادی به لیست کی‌روش و حذف پرسپولیسی‌های تیم ملی نگاه کنیم، شاید حق با منتقدانی باشد که معتقدند سرمربی تیم ملی می‌خواست به نوعی از پرسپولیسی‌ها و برانکو بابت حذف اردوی امارات و داستان‌های بعدی‌اش انتقام بگیرد. منظور از مسائل مالی پاداش و پولی است که فیفا برای فدراسیون‌های حاضر در جام‌جهانی و باشگاه‌های صاحب بازیکن ملی‌پوش در این مسابقات در نظر می‌گیرد.

 

فیفا پاداشی ۲۰۹ میلیاردی را بین باشگاه‌های تمام بازیکنان ۳۲ تیم حاضر در جام جهانی تقسیم می‌کند، به این ترتیب که عضویت هر بازیکن حاضر در جام جهانی، در باشگاه‌های ۲ سال اخیر او بررسی می‌شود و به مدت زمان حضورش در هر باشگاه، این پاداش به باشگاه‌ها تعلق می‌گیرد. هر‌کدام از ۳۲ تیم جام‌جهانی می‌توانند ۲۳ بازیکن داشته باشند که در‌مجموع باشگاه‌های ۷۳۶ بازیکن از پاداش ۲۰۹ میلیون دلاری منتفع خواهند شد.

 

فیفا این مبلغ را بین تعداد بازیکنان و تعداد روزهایی که تیم‌ها درگیر مسابقات جام‌جهانی هستند (شامل روزهای فیفا پیش از جام‌جهانی و زمان برگزاری مسابقات) تقسیم کرده که به این ترتیب باشگاه‌ها به‌ ازای هر بازیکنی که در جام‌جهانی داشته باشند، برای هر روز ۸ هزار و‌۵۳۰ دلار دریافت می‌کنند. زمان محاسبه‌ شده نیز از ۲ هفته پیش از شروع جام‌جهانی تا یک روز پس از حضور هر بازیکن در جام‌جهانی است.

 

به این‌ترتیب اگر تیم ایران فقط در مرحله گروهی حضور داشته باشد و حتی به مرحله حذفی هم راه پیدا نکند، ۲۶ روز درگیر مسابقات جام جهانی خواهد بود، با این‌حساب فیفا بابت هر بازیکن ۲۲۱ هزار و‌۷۸۰ دلار به باشگاه‌هایی که آن‌ها را در اختیار داشته باشند پاداش پرداخت می‌کند. با در نظر گرفتن این مسئله استقلال با ۴ ملی‌پوش حدود ۸۸۷ هزار دلار پاداش می‌گیرد که با دلار‌۴۲۰۰ تومانی ۳ میلیارد و‌۷۰۰ میلیون می‌شود. اما پرسپولیس با ۲ ملی‌پوش فقط ۴۴۳ هزار دلار دریافت خواهد کرد.

 

با این آمار و ارقام شاید حق با منتقدان پرسپولیسی کی‌روش باشد اما اگر از منظر فنی به لیست تیم ملی نگاه شود، شاید بعدها سرخ‌ها بابت کم بودن تعداد ملی‌پوشان‌شان از مرد پرتغالی ممنون باشند و لطف او را ارج بنهند! هر‌چه تعداد ملی‌پوشان یک باشگاه در تیم ملی بیشتر باشد دست سرمربی آن باشگاه برای برنامه‌ریزی جهت آماده‌سازی تیمش برای لیگ فصل آینده سخت‌تر است چرا‌که هم باید نگران مصدومیت ملی‌پوشانش در جام‌جهانی باشد و هم بسیار دیرتر از دیگر بازیکنان آن‌ها را برای آماده‌سازی فصل در اختیار خواهد داشت. از این‌رو برانکو با ۲ ملی‌پوش که یکی هم دروازه‌بان است و کار تاکتیکی چندانی نمی‌خواهد به مراتب فکرش راحت‌تر از شفر سرمربی استقلال است که باید دغدغه آماده‌سازی اختصاصی ۴ بازیکن اصلی را داشته باشد.

 

 

khorasannews.com
  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش