شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۰۹:۱۷ - ۲۲ آبان ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۸۰۵۵۲۴
سرپوش فوتبالی

ناگفته‌های شکست فدراسیون فوتبال در CAS از زبان رضا جاودانی

رضا جاودانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال
روایتی از یک شکست چند ده هزار دلاری در اثر عدم اعتماد به نیروی متخصص ایرانی، او وکیلی سرشناس بود که برای اولین بار پیگیر یک پرونده جنجالی شد. پرونده شکایت از تیم‌های عربستانی به دادگاه حکمیت ورزش. روایت رضا جاودانی از زوایای پنهان پرونده شکایت فدراسیون علیه عربستان را بخوانید که رد شد!

به گزارش خبرآنلاین، دادگاه حکمیت فوتبال در سوئیس شکایت فدراسیون ایران از تیم های عربستانی و فدراسیون فوتبال عربستان را رد کرد . این پایانی بود بر پرونده ای جنجالی که سه سالی باز بود و در جریان. پرونده ای که احتمالا چندصد هزار دلاری به پایش ریخته شد تا تیم های ایرانی از بازی در زمین بی طرف رهایی پیدا کنند اما در نهایت نتیجه اش شد شکستی بزرگ برای فوتبال ایران .

 

 رضا جاودانی که او را برای اجراهایش در تلویزیون و فوتبالی تر ها به عنوان عضو کمیته انضباطی می شناسند اما روایت های ناگفته دارد از این پرونده . او که به همراه آرش نجفی این پرونده را در این شواری داوری ورزش دنیا طرح کرده بهخبرآنلاین می گوید:«اولین بار من و دوست خوبم آرش نجفی این پرونده را به نمایندگی از سه تیم ذوب آهن ، تراکتورسازی و نفت تهران  این پرونده را در دادگاه حکمیت ورزش طرح کردیم چون اعتقاد داشتیم حکم بازی در زمین بی طرف برای تیم های ایرانی حکمی غیر منصفانه است. برای حرف مان هم استدلال داشتیم. اینکه این بازی ها هزینه های بسیاری را به تیم های ما تحمیل می کند . ما شکایت را طرح کردیم و اتفاقا لایحه ما را پذیرفتند و حتی از ای اف سی و نمایندگان عربستانی در این زمینه خواستند تا توضیحات شان را ارائه بدهند.»

 

البته از همان زمان این پرونده از وکلای جوان ایرانی گرفته شد. او توضیح می دهد:«راستش من دیگر در مسیر پرونده اطلاع ندارم چه اتفاقی افتاد چون بلافاصله بعد از گشایش پرونده و پذیرش لایحه ما برای طرح موضوع ، این پرونده از ما گرفته شد و به وکیلی سوئیسی که حتما وکیل خیلی خوبی هم بوده است سپرده شد و ما به کلی از مسیر دادرسی کنار گذاشته شدیم. حتی واقعا ریالی هم نه من و نه آقای نجفی از این پرونده حق الزحمه نگرفتیم و کل ماجرا برای مان کاری دلی برای کمک به فوتبال مان بود.»

 

این پرونده بعد از مرحله ابتدایی ، با نظر اولیه شورای حکمیت ورزش به شورای حل اختلاف رفت . وکیل سوئیسی و دبیرکل وقت فدراسیون فوتبال یعنی علیرضا اسدی در چند مرحله از دادگاه های این پرونده شرکت کردند و خبرسازی زیادی درباره پیروزی بزرگ فوتبال ایران برابر تیم های عربستانی و ای اف سی رسانه ای شد اما در نهایت همه چیز به سکوتی خبری فرو رفت تا حالا که مشخص شده ایران این پرونده گرانقیمت بین المللی را باخته است. رضا جاودانی می گوید:«راستش اینکه می گویید آنها استدلال کردند خاک ایران برای عربستانی ها امن نیست به نظر ما از ابتدا هم قابل قبول نبود. امنیت یک مسئله عمومی است و بخش بخش نمی شود کرد. اگر ایران در آن زمان این قدر امنیت داشت که فیفا بازی های افغانستان و عراق را هم در خاک ما برگزار می کرد ، این بهانه عربستانی ها قابل قبول نبود. حتی CASتحلیل ما را در این باره پذیرفت که دادخواهی مان رد نشد و از ای اف سی و عربستان توضیحات خواست. ما حتی خواهان غرامت بودیم و می گفتیم اگر آنها در زمین ما بازی نمی کنند و کنفدراسیون آسیا هم یکسویه و بنا به خواست این کشورها ، ما را از میزبانی محروم کرده پس باید خودشان هزینه اضافه تحمیل شده به تیم های ایرانی را بپردازند. ولی وقتی ما کنار گذاشته شدیم دیگر نمی دانیم چه در مسیر تحول این پرونده رخ داد که امروز می فرمایید فرجام خواهی ایران رد شده است.»

 

با این رد دادخواهی احتمالا هزینه زیاد رسیدگی دادگاه هم به ایران تحمیل شده است. جاودانی در این باره می گوید:«راستش واقعا نمی دانم این مبلغ چقدر می شود. در مرحله شکایت ما که فکر کنم ۱۰۰۰ فرانک سوئیس بود اما برای بعد از آن طرف شاکی باید هزینه قضات را بپردازد و معمولا چون طرف مورد شکایت پول کارشناسان و قضات سمت خودش را نمی دهد ، آن هزینه هم به هزینه های رسیدگی اضافه می شود و شاکی تمام هزینه ها را می پردازد تا حکم نهایی صادر شود. اما اینکه در نهایت بازنده دادگاه ما بوده باشیم یعنی احتمالا تمام هزینه های رسیدگی به دادگاه هرچه بوده ، به ایران رسیده است و درباره دستمزد وکیل مجرب سوئیسی هم حتما مسئولان فدراسیون توافقی داشتند که واقعا من نمی دانم چقدر بوده است.»

 

این اولین شکست ایران در دادگاه هایی از این دست و بر باد دادن دلارها نیست. از دوره محمد دادکان و شکایت بی حاصل از تیم میلوال برای لغو بازی با ایران تا شکایت علیه برانکو بعد جام جهانی ۲۰۰۶ و همه این شکایت هایی که علیه ایران در دادگاه CAS شده است و ماجرای شکایت از داور استرالیایی بازی ایران و عراق جام ملتهای ۴ سال قبل و دوپینگی بودن علا عبدالزهرای عراقی یا آن ماجرای لیست آسیایی استقلال و ده ها نمونه دیگر ، پرونده هایی بین المللی بودند که ایران تشکیل داده و در تمام شان تقریبا شکست خورده و کلی هم هزینه برای وکیل داده است. یکی از نمونه های اخیرش هم همین ماجرای عدم توافق با پروپئیچ برای فسخ قرارداد با ۳۵ هزار دلار بود که هم برایش به همین میزان پول وکیل ایتالیایی دادند تا به قول معرف این وکیل ، آنها زمانی بخرند و هم در نهایت ۳۶۰ هزار دلار هم غرامت پرداخته اند!

 

و نمونه اخر که گفته می شود وکیل سوئیسی پرونده پرسپولیس در شکایت طارمی بوده که کلی به هواداران این تیم امید داد و در نهایت هم مشخص شد اساسا اشتباه شکایت کرده بوده و به جای شکایت از فیفا از تیم ریزه اسپور شکایت کرده بوده که آنها هم به کلی پول جریمه را بخشیده بودند .

 

اتفاقی که بعد از کلی از دست رفتن وقت مشخص شد به بخشش دوپنجره محرومیت پرسپولیس از خرید بازیکن نیانجامیده است.

 

حال اتفاق زمانی دردناک تر خواهد شد که بدانید می گویند وکیل پرونده بین المللی شکایت طارمی به فیفا همین وکیل پرونده شکایت علیه عربستان بوده است! درحالی که تیم نجفی و جاودانی که رقم دستمزدشان یک دهم همتای بین المللی هم نمی شود اقلا یک کیس پیروز در CAS داشتند و نجفی در شکایت بازیکن مصری پیشین تراکتورسازی علیه این تیم توانست قرمزهای تبریزی را تبرئه کند!

 

اما واقعا چه شد که پرونده را از آنها گرفتند؟ رضا جاودانی می گوید:«راستش فکر می کنم به ما اعتماد نداشتند. حالا شاید من تجربه بین المللی ام زیاد نبود اما آقای نجفی که چند کیس بین المللی مهم را به سرانجام رسانده بود. نمی دانم چرا این تصمیم را گرفتند ولی می دانم امثال ما وکلای ایرانی حالا اصلا حتی اگر ماجرای عرق ملی را هم کنار بگذاریم ، برای اینکه می دانیم کل هزینه سفر اضافه این تیم ها به آسیا از بیت المال و حق خانواده های خودمان کم می شود با دل و جان برای پیروزی به دادگاه می رفتیم ولی این اعتماد به ماها نشد. »

 

او در انتها با خنده می گوید:«مهم این بود که اعتماد می کردند و می گذاشتند مسیری که ما آغاز کردیم به انتها می رسید. ما با تمام وجودمان به این کار باور داشتیم . وکیل خوب سوئیسی که در دنیا زیاد است ، اصل ماجرا این بود که به وکلای ایرانی اش فدراسیون باور می کرد.»

 

 

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ شهریور
    لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - هوادار
    ۱۹:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    چادرملو اردکان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    خیبر خرم آباد - سپاهان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال - ملوان
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - الوصل امارات
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - والنسیا
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    القادسیه - الفتح
    ۲۱:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    مونشن گلادباخ - بایرلورکوزن
    ۲۲:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - مون پلیه
    ۲۲:۱۵
  • چمپیونشیپ انگلیس
    شفیلد ونزدی - لیدز
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    سویا - ویارئال
    ۲۳:۰۰
  • شنبه ۳ شهریور
    سوپرلیگ آرژانتین
    ایدیانا ریواداویا - پلاتنسه
    ۰۰:۳۰
  • والیبال زیر ۱۷ سال قهرمانی جهان ۲۰۲۴
    ایران - لیبی
    ۱۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - منچستر یونایتد
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    کریستال پالاس - وستهم
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - ایپسویچ
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - لسترسیتی
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ساوتهمپتون - ناتینگهام فارست
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    تاتنهام - اورتون
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر امارات
    شباب الاهلی امارات - البطائح
    ۱۷:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الخلود - الاتحاد
    ۱۹:۴۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - آرسنال
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    پارما - آث میلان
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - لاتزیو
    ۲۰:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - آینتراخت فرانکفورت
    ۲۰:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - اتلتیک بیلبائو
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاخدود - الهلال
    ۲۱:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    اینتر - لچه
    ۲۲:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اسپانیول - رئال سوسیداد
    ۲۳:۰۰
  • یکشنبه ۴ شهریور
    لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - چلسی
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - نیوکسل
    ۱۶:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ولفسبورگ - بایرن مونیخ
    ۱۷:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    رئال مادرید - وایادولید
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لیورپول - برنتفورد
    ۱۹:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - خیرونا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش