پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۵۸ - ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۷۷۴۹
سرپوش فوتبالی

در فوتبال ایران همه مجرمند

فوتبال ایران,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

حرف‌های امیر قلعه‌نویی بد است اما بدتر از آن استیصال و درماندگی فدراسیون فوتبال در برخورد با ستاره‌ها و سلبریتی‌های فوتبال است؛ بعد از مصاحبه تند سرمربی سپاهان در مورد داوران، مهدی تاج در مصاحبه‌ای تاکید کرده که جامعه داوری پاک و سالم است.

 

اگر واقعا چنین است که رییس فدراسیون می‌فرماید، پس وادادگی مقابل حرف‌های قلعه‌نویی و امثال او چیست؟ چون قلعه‌نویی سرمربی سپاهان است یا رحمتی کاپیتان استقلال، باید از کنار اتهامات آنها به جامعه داوری گذشت؟ چرا هیچ جریمه و مجازاتی برای پرسپولیس بعد از این همه اعتراض در نظر گرفته نشده؛ آیا فدراسیون از هواداران پرسپولیس، استقلال، تراکتور و سپاهان هراسان است؟

 

بعد از مصاحبه قلعه‌نویی، وقتی داوران فدراسیون را در برخورد با این موضوع ناتوان دیده‌اند، که ریشه در مماشات فدراسیون فوتبال در برخورد با موضوعات مشابه دارد، خودشان دست‌به‌کار شدند و در پاسخ به سرمربی سپاهان، بی‌پرده حرف‌هایی زده‌اند که اگر درست باشد واویلاست! فدراسیون فوتبال که باید متولی همه چیز فوتبال باشد، آنقدر در این سال‌ها به اتهامات و مباحثی که پیرامون تبانی وجود داشته بی‌تفاوتی کرده که حالا عنان مدیریت فوتبال از دست فدراسیون خارج شده است و اهالی فوتبال هر آنچه دل‌شان می‌خواهد علیه هم می‌گویند بی‌آنکه سند و مدرکی قابل اعتنا در دست داشته باشند.

 

در فیفا قانونی هست که اگر کسی از تبانی و تخلف در فوتبال مطلع باشد و آن را به مسوولان این نهاد اطلاع ندهد، مجرم تلقی می‌شود. در پروژه بلاتر و پلاتینی، افراد دیگری هم محروم شدند که دلیلش اطلاع از تخلف و پنهان‌کاری بود. در موضوع کالچوپولی، افراد زیادی دستگیر شدند و قانون برای آنها مجازات‌های سنگینی در نظر گرفت، صرفا به دلیل پنهان کردن تبانی و تخلف اما در فوتبال ایران مربی و بازیکن در مورد چیزهایی که می‌دانند- که در مورد صحت دانسته‌های آنها تردید است- با رسانه‌ها مصاحبه می‌کنند، به جای آنکه به فدراسیون فوتبال بروند هر آنچه شنیده و دیده‌اند را بگویند، یا اگر مدرکی دارند رو کنند. از نظر فیفا همه در فوتبال ایران مجرمند؛ از قلعه‌نویی گرفته تا داوران، مربیان و بازیکنانی که مدعی در دست داشتن سند و مدرکند و آن را افشا نکرده‌اند.

 

در کنار این گروه، فدراسیون فوتبال هم مرتکب تخلف شده که پس از افشای این مسائل، موضوع را پیگیری نکرده و باعث تشویش و نگرانی ذهن هواداران فوتبال شده است. در چنین جوی، سیدجلال حسینی کاپیتان پرسپولیس هم پس از بازی دیروز علیه داوری حرف می‌زند و سر سوزنی از محرومیت ابایی ندارد.

 

فدراسیون فوتبال از سال‌ها پیش باید این موضوعات را جدی می‌گرفت تا کار به جایی نرسد که مدیر و مالک باشگاه تراکتورسازی فدراسیون فوتبال را تهدید به افشاگری کند. یک ماه از حرف‌های زنوزی که مدعی شده بود اسناد و مدارکی دارد که می‌تواند علیه فوتبال ایران به فیفا ارائه دهد، گذشته. مالک تراکتورسازی که به جریان داوری‌ها اعتراض داشت به صراحت اعلام کرد که اگر این وضعیت ادامه یابد، به ملاقات اینفانتینو می‌رود و قدرت این‌کار را دارد. آیا مالک تراکتور از نظر همان اینفانتینو - که برای پاکسازی فوتبال بعد از بلاتر به فیفا آمده - یک مجرم نیست که اسناد و مدارکش را تا الان به فیفا ارائه نکرده است؟

 

ادعای اهالی فوتبال درباره فساد، ناداوری و تبانی در فوتبال ایران ظاهرا به هیچ سند و مدرکی متکی نیست و بیان این مسائل در رسانه‌ها، با چند هدف مشخص صورت می‌گیرد؛ مدیران، مربیان و حتی بازیکنان برای سرپوش گذاشتن بر اشتباهات و ضعف‌های خود، با این اتهامات در پی تبرئه کردن خود از هر اشتباهی هستند و با ایجاد موج علیه دیگران، افکار عمومی را به سمتی می‌برند که عملکرد و کارنامه آنها نادیده گرفته شود. متاسفانه در فوتبال ایران منتقدی برای نقد عملکرد فنی تیم‌ها وجود ندارد و به همین دلیل کسی نمی‌فهمد که بخش مهمی از علل ناکامی و شکست سپاهان، پرسپولیس، استقلال و باقی تیم‌ها، تصمیمات مربیان و ضعف بازیکنان و سو‌ء‌مدیریت مدیران است.

 

حالا ممکن است یک فصل پرسپولیس قهرمان شود، یک سال استقلال، سال دیگر سپاهان و الی آخر اما ناکامی باشگاه‌های ما در آسیا هم به داوران مربوط است؟ آیا بدهی باشگاه‌ها بابت خریدهایی که کارآمد نبودند و بسته شدن پنجره نقل و انتقالات پرسپولیس، استقلال یا سپاهان ریشه در عوامل بیرونی دارد؟ چرا زنوزی در مورد خرید کونستانت توضیحی ندارد؟ چرا قلعه‌نویی در مورد سیاهه بلندی از بازیکنان خارجی که به استقلال آمدند و تنها بدهی به باشگاه‌های ما تحمیل شد حرف نمی‌زند؟ یا برانکو که با پنجره بسته به فینال آسیا رفت، در مورد اوکراینی‌ها و بازیکنان خارجی پر ابهام چیزی نمی‌گوید؟

 

از بحث اصلی دور نشویم؛ فوتبال ایران خوب یا بد، ساخته دست تاج، قلعه‌نویی، برانکو، زنوزی و امثال آنهاست و اگر پاک نیست، همه مدعیان امروز به سهم خود مجرمند!

 

سعید زاهدیان

 

 

newspaper.iran-varzeshi.com
  • 9
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش