چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۰۵ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۲۷۹
سرپوش فوتبالی

قوه قضائیه بی‌خیال «تاج» نمی‌شود

اطلاعات تازه از پرونده ویلموتس/ شکوری و ساکت از چشم قانون دور مانده‌اند؟

اخرین اخبار از غرامت پرونده ویلموتس,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال
مهدی تاج زمانی که برای استراحت راهی اروپا شد تا کمی از هیاهوی به‌وجودآمده در فوتبال ایران دور باشد، فکرش را هم نمی‌کرد در بازگشت دوباره به ایران، تنها چیزی که بخواهد، آرامش باشد. او که مدت‌ها قبل به دلیل آنچه مشکلات قلبی نامیده شده، از فدراسیون فوتبال استعفا داده و رفته، حالا متهم اصلی پرونده شکایت مارک ویلموتس از فوتبال ایران است؛ پرونده‌ای که در آن، فیفا، فدراسیون فوتبال ایران را محکوم به پرداخت غرامت ۶.۲ میلیون یورو به مرد بلژیکی کرده است.

مهدی تاج که بارها تأکید کرده بود ویلموتس در این پرونده شانسی برای برنده‌شدن ندارد، با این خیال خام که فدراسیون فقط باید سه ماه غرامت به این مربی بدهد، از فدراسیون جدا شد.

البته حرف‌و‌حدیث درباره جداشدنش از فدراسیون فوتبال هم زیاد است؛ شایعات قوی‌ای به راه افتادند که خبر می‌داد مهدی تاج به دلیل اهمال در پرونده ویلموتس مجبور به استعفا از کارش شده است. با‌این‌حال از زمانی که رأی اولیه فیفا درباره مارک ویلموتس صادر شده، مهدی تاج آرام و قرار ندارد؛ او با توسل به رسانه‌های همسویش تلاش کرده بخشی از ابهامات موجود را از بین ببرد؛ ولی تلاشش چندان موفقیت‌آمیز نبوده و هنوز علامت‌سؤال‌های بسیاری در این پرونده نهفته است؛ درست بعد از اعلام رأی اولیه فیفا، قوه قضائیه، نهادهای اطلاعاتی و سازمان بازرسی دست به کار شدند و پیگیری این پرونده را که در صورت تأییدشدنش منجر به ورشکستگی احتمالی فدراسیون فوتبال می‌شود، در اولویت قرار داده‌اند.

درست از همان زمان تا الان، مهدی تاج و حلقه دوستان نزدیکش در فدراسیون فوتبال، از این نهاد به نهاد دیگری فراخوانده می‌شوند تا پاسخ‌گوی افتضاح مدیریتی به‌وجود‌آمده باشند. سازمان بازرسی کشور در اقدام اولیه نام هشت نفر از متهمان این پرونده را به دادستانی تهران فرستاده تا آنها به دادسرا معرفی شوند؛ مهدی تاج، سرلیست متهمان است. اگرچه دیگر اعضای معرفی‌شده هم از هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال هستند؛ ولی آنها می‌گویند اصلا در جریان روند پرونده قرارداد با ویلموتس نبوده‌اند و مهدی تاج خودش یک‌تنه کار را پیش برده است.

در‌این‌بین گمانه‌زنی‌های زیادی درباره نحوه برخورد با مقصران این پرونده هم شکل گرفته که قوی‌ترین آنها این است که متهمان ممنوع‌الخروج شده و اموال‌شان توقیف شود. اگرچه یکی، دو وکیل هم خبر داده‌اند که حتی ممکن است مقصران تا دو برابر غرامت ویلموتس جریمه شوند؛ ولی گزارش‌هایی در رسانه‌ها منتشر شده که نه مهدی تاج و نه اعضای هیئت‌رئیسه‌اش، حاضر به پذیرش چنین چیزی نیستند. اقدام سازمان بازرسی، مصادف با اقدام نمایندگان مجلس هم شده و آنها هم از طریق کمیسیون اصل ۹۰ و البته فراکسیون ورزش پیگیر اتفاقات رخ‌داده در این پرونده هستند. دقیقا به دلیل همین پیگیری‌ها بود که مهدی تاج به همراه اعضای هیئت‌رئیسه فدراسیون فوتبال با دربست‌کردن یک مینی‌بوس، روز دوشنبه به بهارستان رفتند تا در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ حاضر شوند. به غیر از این افراد، مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش هم به جلسه دعوت شده بود تا درباره زوایای پنهان این قرارداد صحبت شود. اگرچه بسیاری از نمایندگان مهدی تاج را هدف قرار داده و اهمال او در این پرونده را زیر ذره‌بین گذاشته‌اند، عده‌ای دیگر از نمایندگان هم با خطاب قراردادن وزیر ورزش، از عدم رسیدگی کامل به وظیفه نظارت بر قرارداد ویلموتس توسط وزارت گلایه کردند.

سپر  دفاعی  تاج  و  وزیر  ورزش

در همین جلسه صحبت‌های زیادی بین نمایندگان مجلس و اعضای فدراسیون و وزارت ردوبدل شد. در جلسه‌ای که بخشی از آن به صورت علنی و بخشی دیگر به صورت غیرعلنی برگزار شد، تاکتیک مهدی تاج و البته وزیر ورزش تا حدودی مشابه بود. آنها ضمن ارائه داستانی مشابه مبنی بر اینکه این رأی نهایی نیست و می‌شود به دادگاه عالی ورزش و سپس به دادگاه فدرال سوئیس شکایت کرد، تلاش کردند جو ملتهب شکل‌گرفته را آرام کنند. آنها اعتقاد داشتند که با دفاعیه خوب شانس برگرداندن این رأی وجود دارد.

دیگر وجه اشتراک صحبت‌های مهدی تاج و مسعود سلطانی‌فر، حمایت از اعضای فدراسیون بود که اعتقاد داشتند با این کادر، فوتبال ایران دو دوره متوالی به جام جهانی رفته و توانسته بهترین نتایج را به دست بیاورد. البته نمایندگان با رد بخشی از این صحبت‌ها، آن را خارج از موضوع تشخیص داده و خواستار روشنگری بیشتر در زمینه قرارداد با ویلموتس شده‌اند. در جلسه‌ای که عرق سرد بر پیشانی مهدی تاج نشسته بود، به این نکته هم اشاره شد که اگر ایران در دادگاه عالی ورزش شکست بخورد، آن وقت باید هزینه‌ای بیشتر بپردازد و این مورد به‌تنهایی دغدغه‌ای جدا می‌شود. نمایندگان مجلسی که پیگیر این پرونده بودند، چندان راضی نشده و حالا از اعضای فدراسیون فوتبال و وزارت ورزش خواسته‌اند دفاعیات‌شان را به صورت مکتوب در اختیار آنها قرار دهند. شنیده می‌شود که اعضای مجلس اگر به این نتیجه برسند که تخلف آشکار است، متهمان را به مراجع قضائی می‌فرستند و ممکن است بحث را به صحن علنی مجلس هم ببرند.

قوه  قضائیه  بی‌خیال  نمی‌شود

درست در ثانیه‌هایی که مهدی تاج و دوستان نزدیکش تصور می‌کردند توانسته‌اند از مجلس و نمایندگانش اندک‌‌وقتی بخرند، سخنگوی قوه قضائیه به میان آمد و خواب راحت این عده را آشفته کرد. غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری دیروز، هشداری جدی به متهمان این پرونده داد و گفت تا لحظه آخر پیگیر این داستان هستند.

او همچنین هشدار نرمی هم به نهادهای دیگر که می‌خواهند پرونده رسیدگی به تخلف فدراسیون فوتبال را به نام خود کنند، داد و گفت این اقدام را به نام خود مصادره نکنند. غلامحسین اسماعیلی گفت: «خوشحالیم که در برخی موضوعات که دغدغه عمومی است، معطل گزارش دیگران نمی‌مانیم و قوه قضائیه در این پرونده پیشگام بود. سازمان بازرسی کل کشور اولین گزارش را ارائه داد. از اهتمام، پیگیری و همراهی مجلس تشکر می‌کنیم، اما دیگران اقدامات ما را برای خود مصادره نکنند». او با بیان اینکه قوه قضائیه این پرونده را به صورت دقیق بررسی کرده است، گفت: «گزارش سازمان بازرسی کل کشور واصل شد که بر مبنای آن، پرونده‌ای در دادسرای عمومی و انقلاب تشکیل شده و در حال رسیدگی است. از تحقیقات و مستندات سایر بخش‌ها از‌جمله نمایندگان مجلس، به‌ویژه کمیسیون اصل ۹۰ که مورد استفاده قرار گیرد، استقبال می‌کنیم. این پرونده مراحل اولیه خود را طی می‌کند که ا‌ن‌شاءالله نتایج مدنظر را پس از طی فرایند رسیدگی، به اطلاع مردم می‌رسانیم.

مهم این است که مردم مطمئن باشند در قوه قضائیه، عزم جدی برای بررسی این قبیل امور وجود دارد». حالا اتفاق خوب در پرونده شکایت مارک ویلموتس از فدراسیون فوتبال ایران این است که این بار چندین نهاد مختلف دست به کار شده‌اند تا زودتر مقصران این موضوع را که به نظر می‌رسد بیش از یکی، دو نفر در آن دست داشته‌اند، مشخص کنند. دست‌کم این را می‌توان از آن بخش از صحبت‌های سخنگوی قوه قضائیه که می‌گوید عزم جدی برای بررسی این موضوع وجود دارد، پی برد؛ عزمی که ممکن است بیشترین دلهره را برای مهدی تاج، رئیس سابق فدراسیون فوتبال ایران داشته باشد.

اطلاعات تازه از پرونده ویلموتس/ اتهامات ۸ مدیر فدراسیون فوتبال چیست؟

اخرین اخبار از غرامت پرونده ویلموتس,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,حواشی فوتبال

کمیته فنی بعد از عقد قرارداد، تاییدیه داد!

یکی از ایرادها به قرارداد همکاری با مارک ویلموتس و در نتیجه ناکامی تیم ملی در مسابقات انتخابی جام جهانی به قابلیت‌های فنی پایین این سرمربی بلژیکی از حیث مدیریت و امور فنی تیم بود که بازیکنان بارها به آن اذعان کرده‌اند. در نتیجه این سوال پیش آمده بود که آیا کمیته فنی فدراسیون فوتبال نقشی در این انتخاب داشته ‌و چه ویژگی‌هایی منجر به انتخاب ویلموتس شده است؟

در آن مقطع فدراسیون فوتبال اعلام کرد که انتخاب ویلموتس با موافقت کمیته فنی همراه شده اما رئیس سازمان بازرسی می‌گوید هشت روز بعد از انعقاد قرارداد با ویلموتس، تاییدیه کمیته فنی اخذ شده است!

این موضوع که قبلا هم توسط برخی از اعضای سابق کمیته فنی تایید شده، هیچ گاه توسط اعضای وقت تایید نشده بود که می‌تواند ریشه در رابطه کارمند و کارفرما و تهدید شدن موقعیت شغلی افراد داشته باشد.

پرداخت مازاد دستمزد و تقبل هزینه‌های اضافه

فدراسیون فوتبال علاوه بر قرارداد هنگفتی که با ویلموتس منعقد کرده، در مواقعی بیش از تعهدات خود نسبت به این سرمربی و دستیارانش عمل کرده است. یکی از این مسائل که رئیس سازمان بازرسی از آن نام برده، هزینه ۱۱۳ میلیون تومانی و همینطور خرید چهار بلیت برای سرمربی بلژیکی است که به این مبلغ باید پرداخت مبلغ ۶۰۵ هزار یورو بیش از قسط سوم قرارداد اشاره کرد.

در کنار این مسائل، مالیات ۷ میلیارد تومانی مارک ویلموتس هم مطرح است که مهدی تاج از آن دفاع کرده اما از دیدگاه مسئولان دولتی و قضایی، یک اقدام غیرقانونی به شمار می‌رود.

هزینه بودجه دولتی قبل از اخذ تاییدیه

دیگر همه می‌دانند که کل دستمزد مارک ویلموتس از طریق یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شستا تامین شده است و هنوز فدراسیون فوتبال نتوانسته چک ضمانت را در موعد مقرر پاس کند. با این حال مهدی تاج بارها ادعا کرده که دولت این مبلغ را برای فدراسیون فراهم کرده و آن‌ها به صورت مستقیم با شرکت‌های تابعه دولت مذاکره نکردند و پولی را خارج از مصوبه‌های دولتی در اختیار نگرفتند.

با این وجود درویشیان، رئیس سازمان بازرسی یک ادعای دیگر دارد و می‌گوید این مبلغ قبل از تاییدیه دولت هزینه شده است و در واقع ابتدا این مبلغ به حساب ویلموتس پرداخت شده و سپس فدراسیون تاییدیه لازم را از دولت دریافت کرده است.

* کسانی که از چشم قانون دور مانده‌اند

علت حضور این هشت نفر در دادسرا این است که آن ها هم برگه قرارداد ویلموتس را امضا کرده‌اند. شاید هفت نفر از این افراد نقش‌شان در این قرارداد به پررنگی مهدی تاج نباشد اما دادن اختیار تام به رییس فدراسیون فوتبال برای انتخاب سرمربی و سپس امضای برگه قرارداد، پای این افراد را به دادسرا باز کرده است.

روز گذشته نیز مدیران فدراسیون فوتبال در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی حاضر شدند که به جز اعضای هیات رییسه، ابراهیم شکوری و محمدرضا ساکت، مدیران وقت فدراسیون نیز حضور داشتند. 

با توجه به مسئولیت این کمیسیون و احتمال بررسی پرونده و ارائه نظر به قوه قضاییه، امکان دارد پای این دو مدیر که در آن مقطع سرپرست دبیرکلی و رئیس سازمان تیم‌های ملی بودند هم به پرونده باز شود.

علاوه بر این‌ها برخی معتقدند که هنوز نفرات دیگری هستند که نقش پررنگی در این اهمال کاری بزرگ دارند اما نامشان در میان متهمان دیده نمی‌شود. کسانی که بیش از اعضای هیات رئیسه همراه با ویلموتس دیده شدند اما چون سندی را امضا نکردند، دست قانون فعلا به آن‌ها نرسیده است.

sharghdaily.com
isna.ir
  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • سه شنبه ۱۲ تیر
    جام ملت های اروپا
    اتریش - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • چهارشنبه ۱۳ تیر
    کوپا آمریکا
    برزیل - کلمبیا
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    کاستاریکا - پاراگوئه
    ۰۴:۳۰
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش