جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۲۹ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۹۱۱
سرپوش فوتبالی

حمله روزنامه های اصولگرا به عادل فردوسی پور؛ از یار دوازدهم دشمن تا ربط دادن به آل سعود!

عادل فردوسی پور,انتقاد از عادل فردوسی پور
روزنامه وطن امروز در یادداشتی به دعوت AFC از عادل فردوسی‌پور برای گزارش بازی فینال لیگ قهرمانان آسیا واکنش تندی نشان داد.

این روزنامه در یادداشتی کنایه‌آمیز با عنوان «یار دوازدهم دشمن!» نوشت:

AFC در جدیدترین سناریوی خود علیه صداوسیما یک اقدام متناقض را انجام داد. درست در روزی که خبر عدم صدور ویزا برای محمدحسین میثاقی و مهدی هاشمی (مجری و تهیه‌کننده فوتبال برتر) رسانه‌ای شد، ناگهان بخش مدیای AFC با آب و تاب فراوان یک خبر خاص دیگر را رسانه‌ای کرد. پیج فارسی این نهاد که اخیرا روی اینستاگرام راه‌اندازی شده و چند صد هزار فالوئر ایرانی دارد، اعلام کرد می‌خواهد بازی امروز را به صورت کامل از این پیچ پخش کند، آن هم با گزارشگری عادل فردوسی‌پور! یعنی از یک طرف به بهانه بحث تحریم ایران، صداوسیما را از بازی فینال حذف کردند و از سوی دیگر یک جایگزین جنجالی انتخاب کردند؛ یک اقدام سیاسی با یک مهره جنجالی سیاسی.

* AFC برخلاف کاری که با میثاقی و هاشمی کرد، خیلی سریع کار‌های مربوط به صدور ویزا، تهیه بلیت و اقامت فردوسی‌پور را که از قضا کارمند رسمی همین صداوسیما است که به زعم خودشان تحریم است و حق پخش بازی‌ها را ندارد، انجام داد.

* در کنکاش اینکه چرا AFC این عمل را انجام داد به ۲ جواب می‌رسیم؛ اول اینکه افکار عمومی را متوجه صفحه اینستاگرام خود به زبان فارسی می‌کند و این موضوع در بحث تبلیغات بسیار حائز اهمیت است و از سوی دیگر جنگ نرم خود با صداوسیما را به گونه‌ای معنادار پیش می‌برد.

 * اینکه هواداران فوتبال به واسطه تاخیر چند دقیقه‌ای اینستاگرام و همچنین پایین بودن کیفیت پخش این شبکه اجتماعی نسبت به شبکه۳ اچ‌دی، اکثرا ترجیح می‌دهند بازی را زنده از تلویزیون با ابعاد بزرگ‌تر دنبال کنند، قابل کتمان نیست، اما سوال جدی و اساسی این است: چرا باید عادل فردوسی‌پور، کارمند رسمی صدا‌و‌سیما در این نبرد رو‌در‌رو و حالا عیان شده، به سوی جبهه مخالف برود؟ اگر صداوسیما اجازه گزارش بازی‌های فوتبال به فردوسی‌پور را نمی‌داد، شاید او به عنوان یک شخص حقیقی حق داشت بخواهد صدایش را به گوش مخاطبانش ولو با گزارش در پیج اینستاگرام برساند، اما وقتی مدیر شبکه ۳ صریحا عنوان می‌کند ما هیچ مخالفتی با گزارش وی نداریم و حتی این پیشنهاد را دادیم و او قبول نکرد، یعنی تعمدی در این لج‌بازی‌ها وجود دارد.

* نکته جالب اینکه فردوسی‌پور پنجشنبه شب در همان شبکه ورزش که زیرمجموعه شبکه ۳ است، دور جدید برنامه فوتبال ۱۲۰ را آغاز کرد و در چند آیتم مثل مارادونا، با صدای خودش نریشن ۱۰ دقیقه‌ای اجرا کرد، اما همان کارمند رسمی با پشت کردن به سازمان متبوعش که با تحریم AFC مواجه شد، حاضر می‌شود برای بالا بردن فالوئر‌های پیج فارسی AFC بازی را برای آن‌ها گزارش کند.

* در این بین سپر رسانه‌ای بسیار قوی متشکل از دوستان با نفوذ فردوسی‌پور در رسانه‌های متعدد داخلی، بیشترین تبلیغ و حمایت را در این راستا از او می‌کنند و در جبهه دیگر، ایرانی‌های تاثیرگذار در اتاق تصمیم‌گیری بخش مدیای کنفدراسیون فوتبال آسیا هستند که مقدمات این کار را برای دوست داخلی‌شان فراهم می‌کنند.

کوه توطئه مشترک AFC و آل‌سعود موش زایید!

فضاسازی سنگین چند روزه رسانه‌های معاند و مدعیان اصلاحات درباره گزارش فینال جام باشگاه‌های آسیا با کارگردانی AFC تبدیل به فضاحت شد.

عادل فردوسی پور,انتقاد از عادل فردوسی پور

روزنامه کیهان هم در یادداشتی نوست: کنفدراسیون فوتبال آسیا حاضر نشد به نمایندگان صداوسیما مجوز حضور در ورزشگاه و گزارش مستقیم و از میدان بازی را بدهد اما در مقابل به عادل فردوسی‌پور این فرصت را داد تا به قطر رفته و از طریق اینستاگرام بصورت زنده بازی را گزارش کند. از روز اعلام این خبر رسانه‌های معاند، مدعیان اصلاحات و برخی شبکه‌های اجتماعی در اقدامی هماهنگ و برنامه‌ریزی شده به تبلیغ این موضوع پرداختند تا دوقطبی مورد دلخواه خود را شکل دهند. اما نتایج این عملیات روانی برای آنها چیزی در حد افتضاح بود. علیرغم همه این جوسازی‌ها گزارش اینستاگرامی مذکور بطور متوسط نیم میلیون بازدیدکننده هم نداشت –در بالاترین زمان ۸۰۰ هزار- و این در حالی بود که حتی سایت تلوبیون بیش از یک میلیون بیننده داشت که بازی دیروز را از این طریق دنبال کردند و البته ده‌ها میلیون نفر هم از طریق شبکه سوم سیما این بازی را تماشا کردند. کنفدراسیون فوتبال آسیا که نهادی ورزشی و مدعی عدم سیاسی کاری است در اقدامی غیرورزشی و کاملاً سیاسی و البته هم راستا با تحریم‌های آمریکا علیه صدا و سیما از حضور گزارشگران آن در قطر ممانعت به عمل آورد تا سریال اقدامات ضدایرانی خود را تکمیل کند.  برخی خبرهای غیررسمی حاکی است افزایش تعداد دنبال کنندگان صفحه اینستاگرام فارسی AFC نیز طبیعی نبوده است که با توجه به خرید و فروش معمول (فالوئر) در فضای مجازی مسئله‌ای دور از ذهن نیست و وقتی افراد عادی می‌توانند براحتی این اقدام را انجام دهند برای تیم‌های سازمان یافته به مراتب راحت‌تر است. 

گفتنی است بی‌بی‌سی طی چند روز گذشته و بخصوص دیروز برای این پروژه سنگ تمام گذاشت و وقتی دید مشتریان اینستاگرام AFC آنطور که پیش‌بینی می‌کنند نشده، مدعی شد در اینترنت اختلال غیرعادی ایجاد شده است بلکه مقداری از این افتضاح را بپوشاند.  البته بی‌بی سی در این مسیر تنها نبود و بار اصلی بر دوش عناصر داخلی بود. از جمله وزیر جوان کابینه که یک روز قبل از بازی با طعنه زدن به صدا و سیما از مردم خواست در زمان بازی دانلود و ترافیک ایجاد نکنند تا بینندگان بتوانند پای اینستاگرام AFC بنشینند! همان نهادی که عیسی آل کثیر بازیکن پرسپولیس را به‌صورت غیرقانونی و ظالمانه‌ای محروم کرد و نشان داد در این میدان کدام سو ایستاده است. 

اگر بازیکن پرسپولیس علی‌رغم همه مشکلات و موانع خود را به فینال رساندند و در نهایت بازی را واگذار کردند، اما بازنده اصلی کسانی هستند که برای AFC علیه ایران توپ زدند تا بی‌آبرویی و ناعادلی این نهاد را بپوشانند و بزک کنند. مسئله مهمی که در این میان وجود دارد و نباید از آن چشم پوشید بازی روانی کسانی است که می‌کوشند با برجسته کردن مسائل حاشیه‌ای، مسائل اصلی مردم را به حاشیه برانند و در این مسیر از هیچ شعبده‌ای نمی‌گذرند. یک روز باید مردم را با ربنای شجریان سرگرم کرد و سرکار گذاشت و یک روز دیگر با عادل فردوسی پور و فردا با بهانه و ابزاری دیگر. اگر این بهانه‌ها و حاشیه‌سازی‌ها نباشد چطور و چه کسی باید جواب قیمت مرغ و تخم‌مرغ را بدهد؟! درست در همین روزها که کوشیدند فضای رسانه‌ای و اذهان مردم را معطوف به مسئله دست چندم گزارش بازی دیروز کنند، قیمت تخم‌مرغ به شانه‌ای ۴۰ هزار تومان رسید.

و در نهایت یک سؤال مهم و اساسی؛ مگر مدعیان اصلاحات و شرکای آنها در آنسوی آب دائم نمی‌گفتند و نمی‌گویند که صدا و سیما جایگاه خود را از دست داده و بیننده ندارد، پس این همه دست و پا زدن برای ایجاد دوقطبی و فشار برای بازگرداندن این و آن به یک رسانه متروک برای چیست؟! همین تناقض نشان می‌دهد هنوز هم علی‌رغم همه فضاسازی‌ها و رقیب تراشی‌ها، صدا و سیما رسانه‌ای مهم و اثرگذار در جامعه ایرانی است. البته این‌که مسئولان آن چقدر ارزش آن را می‌دانند و از آن در جهت منافع مردم و کشور استفاده می‌کنند، خود مسئله‌ای دیگر است. 

  • 16
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش