دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۰ - ۳۰ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۸۸۶
نوستالژی

همه داغ‌هایی که بر دل فوتبال ایران ماند

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران
تیم فوتبال پرسپولیس روز گذشته بازهم نتوانست به مقام قهرمانی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا برسد.

فوتبال ایران طی دو دهه گذشته ناکامی های زیادی را به خود دیده است. ناکامی هایی که البته همیشه مستحق آن نبوده و در مواقعی، در عین لیاقت و شایستگی دچار شکست شده است.

به بهانه تقابل دیروز پرسپولیس و اولسان هیوندای در فینال لیگ قهرمانان آسیا و نمایش قابل قبول شاگردان یحیی گل محمدی که درنهایت منجر به باخت آن ها مقابل رقیب حرفه ای و قدرتمند کره ای شد، مروری داشته ایم بر همه حسرت هایی که بر دل فوتبال ملی و باشگاهی ایران مانده است. حسرت هایی که هر کدام می توانست به افتخاری بزرگ بدل شود.

*استقلال-جوبیلو/فینال جام باشگاه های آسیا ۱۹۹۹

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

استقلال با هدایت ناصر حجازی و در روزی که ۱۲۰ هزار هوادارش در استادیوم آزادی منتظر قهرمانی در جام باشگاه های آسیا بودند، بیش از ۱۰ موقعیت گلزنی را به هدر داد تا جوبیلو به راحتی عنوان قهرمانی را از آن خود کند و استقلال به ستاره سوم آسیایی اش نرسد.

*ایران-بحرین/مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی برای بازی با تیم ملی بحرین عازم منامه شد که با کسب برتری در آن مسابقه می توانست به آسانی راهی جام جهانی ۲۰۰۲ به میزبانی کره و ژاپن شود اما عملکرد ضعیف تیم ملی در آن بازی منجر به باخت ۳-۱ تیم ملی و در نهایت صعود مستقیم عربستان به جام جهانی شد.

*ایران-ایرلند/پلی آف جام جهانی ۲۰۰۲

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

آن شکست تلخ مقابل بحرین، ایران را راهی مرحله پلی آف کرد و شاگردان بلاژویچ پس از کنار زدن امارات، به مصاف تیم قدرتمند ایرلندجنوبی رفتند. ایران در مجموع دو دیدار رفت و برگشت در دوبلین و تهران، موقعیت های گل بسیار خوبی را از دست داد که اوج آن ها موقعیت های تک به تک علی کریمی بود که توسط "شی گیون" مهار شد تا گل ثانیه های پایانی یحیی گل محمدی در ورزشگاه آزادی، نتواند در مقابل دو گل ایرلندی ها در خانه خودشان اثر گذار باشد و ایران به شکلی تلخ به جام جهانی ۲۰۰۲ نرسد.

*ایران-چین/جام ملت های آسیا ۲۰۰۴

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

یکی از شایسته ترین نسل های فوتبال ملی ایران با هدایت برانکو ایوانکوویچ توانست به مرحله نیمه نهایی جام ملت های ۲۰۰۴ برسد و به مصاف چین میزبان درآورد. آن مسابقه پر حادثه که  ایران در آن خیلی زود ۱۰ نفره شد و با تساوی ۱-۱ به ضربات پنالتی رفت، درنهایت با ضربه ایمان مبعلی که به تیر خورد و یحیی گل محمدی که با چیپی ضعیف و غیرمنتظره توپ را به گلر چین تقدیم کرد، به سود میزبان خاتمه یافت تا ایران شانس صعود به فینال جام ملت ها را از دست بدهد.

*اصفهانی‌ها در فینال لیگ قهرمانان آسیا

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

سپاهان و ذوب آهن دو باشگاه اصفهانی و قدرتمند فوتبال ایران هر کدام یک بار توانسته اند طعم حضور در فینال آسیا را بچشند. ابتدا سپاهان در سال ۲۰۰۷ به فینال راه یافت و مقابل اوراواردز ژاپن شکست خورد و سپس در سال ۲۰۱۰ نوبت به ذوب آهن رسید تا مقابل سئونگنام کره جنوبی تن به شکست دهد تا حسرت قهرمان شدن باشگاه های ایرانی در سطح قاره همچنان پا بر جا بماند.

*ایران-عربستان/مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

یکی از تلخ ترین بازی های تاریخ تیم ملی فوتبال ایران در زمان حضور علی دایی به عنوان سرمربی تیم ملی اتفاق افتاد. جایی که تیم ملی ایران در مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی در استادیوم سراسر پر آزادی پذیرای تیم ملی عربستان سعودی بود و این شانس را داشت تا با کسب برتری در این مسابقه و با توجه به نتایج نسبتا خوبی که در بازی های قبلی کسب کرده بود، شانس خود را برای صعود به جام جهانی افزایش دهد اما در شرایطی که با یک گل از حریف خود جلو بود، دو گل ناگهانی از سوی سبزپوشان عربستان، تلخ ترین سناریوی ممکن را برای آن مسابقه رقم زد و ایران بازی را به عربستان باخت. باختی که باعث اخراج دایی از تیم ملی و درنهایت عدم صعود ایران به جام جهانی شد.

*استقلال-اف‌سی سئول/لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۳

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

یکی از پرستاره ترین استقلال های سالیان اخیر با هدایت امیر قلعه نویی و در زمانی که هنوز بازی های لیگ قهرمانان آسیا در مرحله حذفی به صورت تفکیک دو منطقه شرق و غرب برگزار نمی شد، توانست با کنار زدن رقبای قدرتمندش به مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان برسد و با تیم اف سی سئول کره جنوبی رو در رو شود. دیداری که خیلی ها معتقد بودند می توانست در فینال شکل بگیرد. استقلال بازی رفت را در سئول با دو گل واگذار کرد و در ورزشگاه آزادی و در شب هدر دادن موقعیت های پرشمار و بدشانسی های پیاپی، با تیم قدرتمند کره ای ۲-۲ مساوی کرد و شانس حضور در فینال آسیا را از دست داد.

*ایران-آرژانتین/جام جهانی ۲۰۱۴

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

تیم جنگنده و دوست داشتنی کارلوس کی روش پس از یک امتیازی که از نیجریه در اولین بازی جام جهانی ۲۰۱۴ گرفت، در دومین بازی اش به مصاف تیمی رفت که در نهایت نایب قهرمان جام شد. ایران اما بدون ترس از نام بزرگ آرژانتین شجاعانه جنگید و در روزی که شانس و داور هر دو با حریف یار بودند، تسلیم شوت فوق العاده لیونل مسی در دقیقه ۹۱ شد و نتوانست شاهکارش را با کسب امتیاز همراه کند.

*ایران-عراق/جام ملت های آسیا ۲۰۱۵

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

پر افت و خیز ترین دیدار تاریخ تیم ملی طی سالیان اخیر، بی تردید یکی از بزرگترین حسرت های فوتبال ایران به حساب می آید. تیم ملی ایران در مرحله یک چهارم جام ملت های استرالیا، در حالی با عراق بازی کرد که اگر اخراج مهرداد پولادی در نیمه اول نبود، نه تنها گل اول توسط سردار آزمون، به راحتی قابل حفظ بود بلکه می شد به آن اضافه هم کرد. اما اتفاقات فوتبالی کار را به وقت اضافه کشاند و ایران دو بار توانست به مسابقه کامبک بزند اما ضربات پنالتی درنهایت زهرش را به تیم پرتلاش کی روش ریخت و ایران نتوانست راهی نیمه نهایی شود.

*ایران-پرتغال/جام جهانی ۲۰۱۸

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

سومین بازی تیم ملی در جام جهانی ۲۰۱۸ می توانست به شیرین ترین بازی تاریخ فوتبال ایران تبدیل شود اما شاید به دراماتیک ترین بازی تاریخ تبدیل شد. ایران اگر پرتغال را می برد، برای اولین بار راهی مرحله بعد می شد، اما جریان بازی این را نشان نمی داد. پرتغال یک گل زد و صاحب ضربه پنالتی شد. بیرانوند اما ایران را به بازی برگرداند چرا که ضربه رونالدو را مهار کرد و ایران سراسر حمله شد. دقیقه ۹۱ داور این بار به نفع ایران پنالتی گرفت و کریم انصاری فرد کار را به تساوی کشاند و سپس ثانیه هایی قبل از سوت پایان مسابقه، مهدی طارمی صاحب مهم ترین موقعیت گل تمام دوران فوتبال خودش شد اما ضربه پای چپش به جای تور داخل دروازه، به تور کنار دروازه برخورد کرد تا داغ ابدی آن مسابقه بر دل ایرانیان باقی بماند.

*پرسپولیس-کاشیما/فینال لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۸

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

پرسپولیس با هدایت برانکو ایوانکوویچ و با پنجره نقل و انتقالاتی بسته اش، توانست برای اولین بار راهی فینال لیگ قهرمانان آسیا شود اما سرنوشتی بهتر از تقابل روز گذشته با اولسان هیوندای در انتظارش نبود. قرمزها دیدار رفت را در ژاپن با ۲ گل به کاشیما واگذار کردند و در بازی برگشت و در شبی که استادیوم آزادی یک پارچه قرمزپوش شده بود، نتوانستند مقابل کاشیما کاری از پیش ببرند و جام در نهایت به ژاپنی ها رسید.

*ایران-ژاپن/جام ملت های آسیا ۲۰۱۹

ناکامی های فوتبال ایران,شکست های تلخ در فوتبال ایران

هنگامی که روشن ایرماتوف ازبک سوت شروع مسابقه ایران و ژاپن را در نیمه نهایی جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ به صدا درآورد، هیچکس فکر نمی کرد این دیدار به آخرین حضور کارلوس کی روش روی نیمکت تیم ملی ایران تبدیل شود چرا که همه ایرانیان چشم انتظار صعود به فینال جام ملت ها بودند اما اتفاقات عجیب فوتبال شرایطی را رقم زد که ایران با سه گل به سامورایی ها ببازد. ژاپن گل اولش را هنگامی زد که بازیکنان ایران به شکلی عجیب بازی را رها کردند و برای اعتراض به سمت داور یورش بدند آن هم در حالی که هیچ اتفاقی در زمین مسابقه نیفتاده بود. سپس نوبت به یک پنالتی برای ژاپن رسید و در نهایت هم یک ضدحمله کار ایران جذاب کی روش در جام ملت های ۲۰۱۹ را تمام کرد تا ایران بازهم جایی در فینال نداشته باشد و حسرت قهرمان نشدن در آسیا همچنان با تیم ملی همراه باشد.

عرفان حاج‌بابایی

khabaronline.ir
  • 19
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش