در میان این افراد، نامداران هم کم نیستند و حتی چند لژیونر هم در جمعشان مشاهده میشوند. شاید تعداد افراد پشت خط مانده کمتر از اکثر ادوار قبلی لیگ باشد اما از یک سو نامهایی که در پی میآید، بیشتر متعلق به بازیکنان اسم و رسمدار است و ثانیاً شرایط آنها به گونهای است که با قدری بررسی و شتاب در تصمیمگیری در انتخاب شاید بزودی جذب تیمهای جدید خود شوند.
این نکته نیز گفتنی است که فهرست بازیکنان بیرون مانده از نیم فصل اول لیگ امسال بیشتر از آنی است که در سطور بعدی مورد اشاره قرار میگیرد و خلاصه کردن فهرست به قصد تمرکز خوانندگان این گزارش بر نام بازیگرانی است که شهرت و به تبع آن جاذبه بیشتری دارند. تحت هر شرایطی فراموش نکنیم که اگر این بیرونماندهها با استفاده از تبصرههای قانونی و برخی شرایط ویژه در همین روزهای پیشرو جذب این تیم و آن تیم نشوند، در جریان نقل و انتقالهای بعدی (زمستانی) این فرصت را خواهند داشت و لااقل نامهایی که در این مطلب میخوانید، قطعاً بدون تیم نخواهند ماند.
کارهای گره خورده، آیندههای نامعلوم
در میان لژیونرها، تا این لحظه کار تعدادی گره خورده و آینده نزدیک آنها نامعلوم است و نامهای سعید عزتاللهی و مهرداد محمدی در این ارتباط سریعاً به ذهن میآید. اولی پس از قطع همکاری با وایله دانمارک هنوز تیم بعدیاش را مشخص نکرده و حتی شایعات مکرر راجع به انتقال او به یکی از تیمهای نامدار لیگ برتر فوتبال کشورمان هم تحقق نیافته است. مهرداد محمدی هم پس از دو سال درخشش نسبی در العربی قطر از این تیم جدا شده بدون این که مشخص شود تیم بعدی او کدام باشگاه است و ایرانی است یا خارجی.
شیرزود تمیروف ازبکستانی که باوجود آن همه های و هوی طی دوران تقریباً ۱۰ ماهه عضویتاش در پرسپولیس فقط یک گل برای این تیم زد، در پایان دوران همکاریاش با قرمزها بلاتکلیف مانده و اخبار مربوط به انتقال او به پیکان و برخی تیمهای دیگر لیگ داخلی هم صحیح از آب درنیامده است.
محمدرضا خلعتبری که طی این سالها کم تیم عوض نکرده، در پایان نقل و انتقالهای تابستانی بدون تیم ماند و البته در ۳۷ سالگی آینده او در سطح اول فوتبال کشور کوتاهتر از هر زمانی نشان میدهد. محمدرضا خانزاده هم که به خاطر الطاف ویژه برخی افراد و بخصوص کارلوس کیروش مسافر هر دو جام جهانی ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ شد و هم در برزیل به میدان آمد و هم در روسیه، اینک بدون تیم است و باید لباس تازهای را برای خود بدوزد.
سرنوشت گره خورده دو بازیکن مشهور
جالبتر از همه این که سرنوشت کاوه رضایی و ارسلان مطهری هم به گونهای با یکدیگر پیوند خورده و تیم بعدی آنها وابسته به این نکته شده که استقلال کدامیک را برای حضور در ترکیب خود برمیگزیند. در حالی که در تمامی سه ماه اخیر عضویت رضایی در جمع آبیهای تهرانی یک واقعه قطعی برشمرده شده، تا عصر دیروز (دوشنبه ۳۱ مرداد) قراردادی رسمی بین دو طرف در هیأت فوتبال تهران به ثبت نرسیده بود و چنانچه مربیان «آبی» ارسلان مطهری را بر او ارجح بدارند، با توجه به پر شدن فهرستشان رضایی که بعد از پنج سال بازی در بلژیک به ایران برگشته، باید به سراغ تیم دیگری برود.
ساپینتو هم به آنها نمیرسد
اینگونه نکات از عجایب لیگ بیست و دوم است که در همان دو هفته اولش هم نکات غریب زیادی در صحنه مسابقاتش داشته است ولی وقتی میبینیم که برخی از مشهورترین نامهای فوتبالیمان هم در تعیین تیم بعدی خود به دلایلی موجه یا غیر موجه مشکل دارند، حیرتمان فزونتر میشود و بدیهی است که حتی لگدپرانی عجیب و بیادبانه ریکاردو ساپینتو سرمربی پرتغالی استقلال به سمت نیمکت یک سازمان خدمترسان عمومی و محترم در جریان بازی دوم استقلال در لیگ امسال هم زیرسایه برود!
دیاباته :فرصت بدهید تا رضایت بگیرم/همسر دیاباته مانع پرسپولیسی شدن شیخ
خیلی از اهالی فوتبال خصوصاً هواداران پرسپولیس فکر میکنند که باشگاه پرسپولیس چند گزینه را برای جایگزینی تمیروف مد نظر دارد اما جدیدترین خبرها از باشگاه پرسپولیس حاکی از آن است که باشگاه تنها روی یک گزینه آشنا تمرکز کرده و در این بین روی مهاجمی جز دیاباته، مهاجم اهل مالی تمرکز نکرده است.
دیاباته که در استقلال روزهای خیلی خوبی داشت و با قایدی زوج خیلی خوبی در لیگ بیستم ساخته بود، در آن فصل در ۳۳ بازی موفق شد ۱۷ گل با پیراهن استقلال به ثمر برساند و آقای گل شود. بازیکنی که در آن فصل با قایدی زوج بسیار خوبی ساخته بود و بهدلیل رابطه و گفتمان خوبی که در صحبتها و مصاحبههایش داشت از همان زمان در دل هواداران تیمهای مدعی دیگر حتی هواداران پرسپولیس نیز جایگاه خاصی باز کرده بود چون اصولاً در صحبتهایش با احترامی خاص در رابطه با بازیکنان تیمهای دیگر و هواداران صحبت داشت.
دیاباته اما یکسال بعد از درخشش در استقلال به لیگ قطر رفت و در تیم الغرافه در ۱۶ بازی که به میدان رفت، ۱۱ گل به ثمر رساند. بازیکنی که در الغرافه زیاد مصدوم میشد و شاید به همین دلیل نتوانست درخششی را که در استقلال داشت در لیگ قطر هم تکرار کند.
مهاجم اهل مالی اما اخیراً مورد توجه باشگاه پرسپولیس نیز قرار گرفته است. بازیکنی که سرمربی پرسپولیس در ابتدای مطرح شدن بحث حضورش در پرسپولیس موافق حضور این مهاجم نبود اما شاید بعد از چیزی حدود یکی، دو هفته صحبت از سوی مدیریت باشگاه در نهایت سرمربی پرسپولیس راضی شد که پرسپولیس با او برای حضور در این تیم صحبت کند. این پروسه اما یکشنبه شب بعد از خارج شدن نام تمیروف از سوی باشگاه پرسپولیس به شکل جدی دنبال شد و مذاکره نهایی با دیاباته از سوی مدیریت باشگاه انجام شد. در این بین مدیریت باشگاه صحبت نهایی را با مهاجم سابق استقلال انجام داد و دیاباته از پرسپولیس ۲۴ ساعت فرصت خواست تا بعد از جلب رضایت همسرش برای زندگی در ایران به پرسپولیس جواب مثبت بدهد.
دیاباته از سال ۲۰۰۵ تا سال۱۵ ۲۰ برای تیم ملی مالی در رده زیر ۱۷ سال و تیم ملی بزرگسالان در کشور آفریقایی ۳۹ بار پیراهن تیم ملی مالی را بر تن کرد اما دیاباته فعلاً ۷ سال از تیم ملی مالی دور بوده که شاید یکی از دلایل مهم این موضوع سن نسبتاً بالا برای یک ملیپوش و مصدومیتهای نسبتاً زیاد دیاباته است.
نظرات متفاوتی پیرامون جذب دیاباته از سوی هواداران پرسپولیس و پیشکسوتان این تیم وجود دارد. عدهای سن بالای دیاباته یعنی ۳۴ سالگی و زیاد مصدوم شدن مهاجم اهل مالی را دلیل اصلی موفق نشدن دیاباته در پرسپولیس میدانند اما رضایت یحیی و شاید آشنا بودن شیخ به اوضاع فوتبال ایران در شرایطی که مهاجم زیادی پیش روی باشگاه پرسپولیس در آغاز لیگ وجود ندارد، در نهایت باشگاه و سرمربی پرسپولیس را وادار کرد که به فکر استخدام و جذب شیخ بیفتند. هر چند که در این بین باید دید همسر شیخ طبق گفته دیاباته به زندگی در ایران بعد از زندگی در قطر راضی خواهد شد.
- 12
- 3