صد و هفتاد و هفتمین نبرد رئال مادرید و بارسلونا درتاریخ لالیگا، اولین نبرد ۲ تیم بدون حضور کریس رونالدو و لیو مسی در ۱۱ سال اخیر است؛ ستارههایی که از سال ۲۰۰۸ عنوان مرد سال فوتبال دنیا را بین خودشان تقسیم کردهاند، البته از نظر جوایز فردی، این الکلاسیکو شبیه نبردهای یک دهه پیش میشود چون این بار یک مرد سال دیگر یعنی لوکامودریچ کروات در زمین حضور دارد و علاوه بر او، دلایل دیگری هم برای جذابیت این جدال وجود دارد.
پیش بازی و ترکیب احتمالی
بارسلونا
تیم والورده در فرم خیلی خوبی به این بازی رسید. پس از نتایج ضعیفی که بارسا در لالیگا پیش از وقفه اخیر بازیهای ملی گرفت و در ۴ بازی متوالی از کسب پیروزی عاجز ماند، تردیودهایی پیرامون وضعیت تیم به وجود آمد که البته با پیروزی حساس و ارزشمند برابر سویا ورق برگشت. بارسا حالا صدرنشین جدول رده بندی است. در لیگ قهرمانان اروپا اوضاع بارسا در بهترین حالت قرار دارد. سه برد از سه بازی باعث شده تا تیم والورده فاصلهای با صعود به مرحله حذفی به عنوان تیم اول نداشته باشد. نکته مهم اینکه بارسا چهارشنبه در حالی توانست اینتر را با یک فوتبال تیمی شکست بدهد که مسی را به دلیل مصدومیت در اختیار نداشت.
فوق ستاره آرژانتینی که از ناحیه دست آسیب دیده، دو هفته دیگر هم از میادین دور خواهد بود و بارسلونا برای اولین بار در یازده سال اخیر نمیتواند روی بهترین بازیکنش برای مصاف با رقیب دیرینه حساب باز کند. با غیبت مسی، والورده باید از میان آرتورو ویدال، رافینیا و دمبله یکی را انتخاب کند. در بازی با اینتر رافینیا انتخاب شد و کاملا جواب داد اما از کنفرانس مطبوعاتی پیش از بازی والورده این گونه برداشت میشود که این هافبک برزیلی این بار روی نیمکت قرار میگیرد.
با توجه به وضعیت نه چندان مطلوب دمبله، احتمالا والورده از میان ویدال و البته سرجی روبرتو یک نفر را انتخاب کند. بدین ترتیب بارسا فردا ۲-۴-۴ بازی میکند و امیدش در خط حمله به سوارز و کوتینیو خواهد بود.
رئال مادرید
میشد انتظار داشت که رئال مادرید با جدایی دو ستونش در تابستان در طول فصل با بحران دست و پنجه نرم کند. فروش بازیکنی که هر فصل ۵۰ گل را برای شما تضمین میکند و از آن بدتر، عدم جذب مهاجمی کلاس جهانی طبعا باعث میشود تیم فقر گلزنی داشته باشد و زمانی که شما نتوانید گل بزنید، پیروز هم نمیشوید. مشکل این روزهای رئال مادرید دقیقا همین است. این تیم که حالا مالکانه بازی میکند.
تقریبا میتوان گفت در خلق موقعیت مشکلی ندارد اما کسی در خط حمله نیست که این موقعیتها را به گل تبدیل کند. بنزما و بیل بازیکنی نیستند که بتوانند هر بازی گلزنی کنند. ماریانو هم اگرچه پیراهن شماره ۷ رونالدو را به ارث برده اما کیلومترها فاصله دارد و اساسا نباید توقع داشت او جای خالی کریستیانو را پر کند. تمام این موارد دست به دست هم داده تا تیم لوپتگی نتیجه نگیرد و مطابق معمول اول از همه این مربی است که مورد انتقاد قرار میگیرد.
شرایط به گونهای است که هر نتیجهای جز پیروزی در ال کلاسیکو به احتمال قریب به یقین با خبر اخراج لوپتگی همراه خواهد شد. در واقع رسانهها میگویند لوپتگی یک مربی اخراج شده است که بلافاصله پس از یک نتیجه بد رسما از کار برکنار میشود.
رختکن رئال در روزهای اخیر از لوپتگی حمایت کرده اما این حمایت زبانی اگر در زمین جلوه عملی به خود نگیرد، کوچکترین اهمیتی برای پرز نخواهد داشت همان طور که در داستان اخراج آنچلوتی نداشت. بنابراین تیمی که فردا باید خود را به آب و آتش بزند، رئال مادرید است. ترکیب رئال مادرید تا حدود زیادی مشخص است. تنها باید دید به جای کارواخال مصدوم، لوپتگی چه کسی را در دفاع راست بازی میدهد. احتمالا ناچو به دلیل تجربه بیشتر و مطمئنتر بودنش به بازی گرفته شود. انتظار میرود ایسکو نیز به ترکیب وارد شود تا کنترل خط میانی به بارسلونا واگذار نشود.
غایبان بازی
بارسلونا، تیم میزبان برای این بازی لیونل مسی، ساموئل اومتیتی و توماس فرمائلن را به دلیل مصدومیت در اختیار ندارد. آلنیا و سمپر هم به دلایل فنی در این بازی حضور نخواهند داشت.
رئال مادرید، تیم میهمان هم دنی کارواخال را به دلیل مصدومیت در اختیار نخواهد داشت.
مشخصات بازی
زمان بازی | یکشنبه، ۶ آبان ۹۷ برابر با ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸
ساعت | ۱۸:۴۵
محل برگزاری بازی | ورزشگاه نیوکمپ
داور بازی | سانچز مارتینز
نتایج ده بازی آخر دو تیم
در ۲۷۱ الکلاسیکوی قبلی در تمامی رقابتها، ۹۹ بار رئال مادرید پیروز شده، ۱۱۲ بار بارسلونا طعم برتری را چشیده و ۶۰ نبرد هم با تساوی خاتمه یافته است. رئال ۴۵۵ و بارسا ۴۷۲ گل در ادوار الکلاسیکو به ثمر رساندهاند.
بهترین بازیکنان دو تیم در لالیگا
تیم | بهترین بازیکن (امتیاز هواسکورد) | بهترین گلزن | بهترین پاسور گل |
بارسلونا | لیونل مسی (۸.۴۱) | مسی (۷) | مسی (۵) |
رئال مادرید | گرت بیل (۷.۱۵) | بنزما (۴) | بیل (۲) |
نکات آماری بازی
۱. هیچ تیمی به اندازه بارسلونا، رئال مادرید را در لالیگا شکست نداده است. (۷۰ بار) عکس این قضیه هم صادق است. رئال مادرید ۷۲ بار بارسلونا را در لالیگا شکست داده است. بیشتر از هر تیم دیگری.
۲. بارسلونا در هر ۲۱ ال کلاسیکوی اخیرش در لالیگا دروازه رئال مادرید را باز کرده و مجموعا ۴۸ گل به ثمر رسانده است. اگر بارسا فردا هم گلزنی کند، با رکورد تاریخی رئال مادرید - ۲۲ بازی متوالی در لیگ مقابل بارسلونا به همراه گلزنی - که بین سالهای ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۹ به ثبت رسید، برابری خواهد کرد.
۳. رئال مادرید در سه ال کلاسیکوی اخیر لالیگاییاش در نیوکمپ شکست نخورده است. یک برد و دو تساوی. این رقم هیچ گاه در تاریخ باشگاه به ۴ بازی متوالی نرسیده است.
۴. بارسلونا در ۴۱ بازی اخیر خانگیاش در لالیگا شکستی متحمل نشده است. ۳۳ برد و ۸ تساوی. این طولانی روند شکست ناپذیری بارسا در لالیگا در نیوکمپ از سال ۱۹۷۷ است.
۵. رئال مادرید هر دو بازی آخرش در لالیگا را واگذار کرده است. آخرین باری که این تیم سه بازی متوالی در لالیگا شکست خورد به می ۲۰۰۹ برمیگردد که پنج هفته متوالی به حریفانش باخت.
۶. این اولین ال کلاسیکوی رئال مادرید بدون کریستیانو رونالدو خواهد بود. در مدتی که این بازیکن در رئال مادرید بود، سفیدپوشان توانستند دو بار بدون او بارسلونا را شکست بدهند. برد ۲-۱ در فینال کوپا دل ری سال ۲۰۱۵ و برد ۲-۰ در سوپرکاپ اسپانیا ۲۰۱۷.
۷. این اولین ال کلاسیکوی بدون مسی و رونالدو از دسامبر ۲۰۰۷ است. در آن بازی رئال مادرید در نیوکمپ با تک گل باپتیستا پیروز شد.
۸. لوییس سوارز از اولین بازیاش مقابل رئال مادرید در فصل ۲۰۱۴/۱۵، تاکنون ۶ بار در لالیگا دروازه این تیم را باز کرده است. بیشتر از هر بازیکن دیگری.
۹. سرخیو راموس تاکنون ۴ بار با ضربه سر دروازه بارسلونا را در لالیگا باز کرده است. بیشتر از هر تیم دیگری در تورنمنت.
۱۰. ارنستو والورده از ۲۰ تقابل اخیرش با رئال مادرید در لالیگا، ۱۲ بازی را واگذار کرده؛ ۶ بار برده و ۲ بار هم مساوی کرده است.
۱۱. جولین لوپتگی اولین بار در ال کلاسیکو مربیگری میکند. پنج نفر از ۶ مربی اخیر رئال مادرید اولین مصافشان با بارسلونا در همه رقابتها را واگذار کردند و تنها زیدان توانست در اولین ال کلاسیکوی خود پیروز شود.
۱۲. رئال مادرید تاکنون ۱۳ گل در لالیگا به ثمر رسانده که بدترین نرخ گلزنی آنها در ۹ هفته ابتدایی لیگ از فصل ۲۰۰۴/۰۵ محسوب میشود. در آن فصل رئال مادرید در ۹ بازی تنها ۸ گل زده بود.
۱۳. همچنین رئال مادرید پس از ۹ هفته تنها ۱۴ امتیاز کسب کرده که بدترین رکوردشان از فصل ۲۰۰۱/۰۲ محسوب میشود. در آن فصل رئال مادرید از ۹ بازی ابتداییاش تنها ۱۰ امتیاز داشت.
۱۴. با شکست مقابل لوانته، جولین لوپتگی با رکورد آنتونیو ایپینیا در فصل ۱۹۵۲/۵۳ به عنوان مربیای که بدترین شروع تاریخ باشگاه در لیگ را ثبت کرده، برابری کرد. ۹ بازی، ۳ برد، ۳ تساوی و ۳ باخت.
نکات کلیدی
*رئال مادرید در جست و جوی صدمین برتری مقابل بارسلوناست.
*رئال مادرید در پایینترین رتبه و بیشترین فاصله نسبت به صدرنشین در یک دهه اخیر وارد الکلاسیکو میشود.
*در ۵ الکلاسیکوی اخیر لیگی در نوکمپ، ۱۵ گل (میانگین ۳ گل درهر بازی) ثبت شده است.
- 16
- 1