یکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳
۱۶:۴۱ - ۰۷ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۰۶۷۴
فوتبال در جهان

مصاحبه جنجالی فن‌خال؛ از اتوبوس مورینیو و حس خودشیفتگی تا تنفر از وودوارد

فن خال برای اولین بار از زمان جدایی از یونایتد، با یک رسانه انگلیسی مصاحبه کرده است.

به گزارش نود، لوئیز فن خال مربی هلندی که سابقه فعالیت در تیم های بزرگی همچون بارسلونا، آژاکس، تیم ملی هلند، بایرن مونیخ و منچستریونایتد را در کارنامه خود داشت، چند هفته قبل به طور رسمی خداحافظی اش را از دنیای مربیگری اعلام کرد و بازنشسته شد.

 

فن خال ۶۷ ساله که سابقه هدایت تیم های آلکمار، آژاکس، بارسلونا، بایرن مونیخ و تیم ملی هلند را هم دارد در طی دوران مربیگری اش توانست فاتح ۲۰ جام معتبر شود. فن خال با آژاکس سه بار قهرمان هلند شد و توانست این تیم را فاتح لیگ قهرمانان و جام یوفا کند. او همراه با بارسلونا دو بار فاتح لالیگا شد و توانست کوپا دل ری و سوپرکاپ اروپا را هم تصاحب کند. فن خال در سال ۲۰۰۹ با آلکمار قهرمان هلند شد و سپس به بایرن مونیخ رفت و با این تیم فاتح بوندس لیگا و جام حذفی شد و به فینال لیگ قهرمانان رسید. فن خال توانست تیم ملی هلند را به مقام سومی جام جهانی ۲۰۱۴ برساند و سپس با منچستریونایتد در سال ۲۰۱۶ قهرمان جام حذفی شود. 

لوئیرفن خال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

او در حالی از دنیای فوتبال خداحافظی کرد که سه سال قبل برای آخرین بار هدایت یک تیم را برعهده داشت.  لوئیز فن‌خال که چند روز پس از جام جهانی ۲۰۱۴، به منچستر رفت و به طور رسمی هدایت این تیم را برعهده گرفت، پس از دو سال حضور در الدترافورد، ۲۴ می ۲۰۱۶، ۴۸ ساعت بعد از قهرمانی در اف‌ای کاپ، توسط، اد وودوارد، مدیراجرایی یونایتد کنار گذاشته شد. فن خال در فصل ۲۰۱۵-۲۰۱۶، با یونایتد قهرمان جام حذفی شد ولی در سایر جام ها، ناکام ماند.

 

اما حالا اگرچه سه سال از آن روزها می گذرد ولی هنوز هم فن خال بابت آخرین روزهای مربیگری اش ناراحت و عصبانی است. او برای اولین بار از زمان جدایی از الدترافورد با یک رسانه انگلیسی، مصاحبه مفصلی داشته است که متن کامل آن را ملاحظه می کنید. مصاحبه زیر با بی بی سی (BBC) و در پرتغال انجام شده است؛

 

پیشنهاد از تاتنهام و انتخاب منچستریونایتد؛

«تاتنهام انتخاب بهتری بود چرا که منچستریونایتد تیم مسنی داشت و می دانستم باید آنها را دگرگون کنم و تغییراتی عظیم ایجاد کنم. شاید انتخاب اشتباهی بود ولی من به ندای قلبم گوش کردم. من در تیم های شماره یک هلند، آلمان و اسپانیا کار کرده بودم و ان زمان نوبت انگلیس بود. من قراردادی دو ساله با یونایتد می خواستم چرا که به مادرم قول داده بودم تا در ۶۵ سالگی بازنشسته شوم ولی وودوارد و گلیزرها خواستار قراردادی سه ساله شدند، برای همین هست که هنوز حس عطش بابت کار ناتمامم دارم. وودوارد می دانست که یونایتد اخرین باشگاه من است. من یونایتد هفت بازیکن بالای ۳۰ سال داشت، من این موضوع را در مصاحبه شغلی پیش از حضور در یونایتد، به سران باشگاه گفتم. در فصل اول موفق شدیم سهمیه بگیریم و در فصل دوم به قهرمانی جام حذفی رسیدیم.»

لوئیرفن خال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

نحوه کنار گذاشته شدن از منچستریونایتد و انتخاب مورینیو

«می توانم درک کنم چرا وودوارد مورینیو را به عنوان سرمربی جانشین من انتخاب کرد. او مربی بزرگی است که جام های زیادی را کسب کرده است. بیشتر از من. آن چه را که اصلاً دوست نداشتم این بود که وودوارد برای انتخاب جانشین من دست به کار شده بود و کارهایش را می کرد ولی برای شش ماه سکوت کرده بود و هیچ چیز در این باره نمی گفت. حال آنکه در حال مذاکره با مورینیو بود. هر جمعه در کنفرانس خبری باید به شایعات در مورد سرمربی تیم پاسخ می دادم. این بحث ها چه تاثیر منفی‌ای روی قدرت یک مربی می گذارند؟ قهرمانی در جام حذفی با وجود تمام آن شایعات و بحث ها در بیخ گوشم، بزرگترین دستاوردم محسوب می شود.»

 

اخراج عجیب ۴۸ ساعت بعد از قهرمانی در فینال جام حذفی

«یک روز بعد از قهرمانی در فینال جام حذفی، با وودوارد صحبت کردم. استدلالش این بود که من برای یک فصل دیگر آنجا خواهم بود ولی مورینیو برای سه، چهار یا پنج فصل آینده می تواند در یونایتد باشد. ممنون او هستم که یک جت شخصی برای حضور من در پرتغال فراهم کرد ولی استدلالش را درک نکردم.»

 

انتقادات در مورد سبک بازی تیم و فوتبال کسل کننده یونایتد

«این صحبت ها درست نیست. شما می گویید فوتبال ما کسل کننده بود. چرا کسل کننده؟ شاید فوتبال هجومیِ کسل کنننده‌ای بود. اما دلیلش این بود که تیم های رقیب اتوبوس پارک می کردند. آن وقت ما می بایست با ریتم سریعتری بازی می کردیم. که کار سختی است و بستگی به بازیکنانی دارد که در اختیار دارید. وین رونی می بایست به عنوان شماره ده بازی می کرد. اما فن پرسی کاملاً آماده بازی در لیگ برتر نبود. یعنی بهترین مهاجمی که ما در اختیار داشتیم، رونی بود اما یونایتد تیمی است که به بهترین مهاجم دنیا نیاز دارد.

لوئیرفن خال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

ناکامی دی ماریا در یونایتد و انتقاد او از فن خال

«دی ماریا می گوید تقصیر من بوده است. اما من او را در تمام نقاط بخش هجومی بازی دادم. می توانید این موضوع را چک کنید. اما در هیچ یک از پست ها، بازی او من را قانع نکرد. او نتوانست خودش را با فشار مداوم روی توپ در لیگ برتر انگلیس، وفق دهد. این مشکل دی ماریا بود و نه من.»

 

خریدهای ناکام و نمایش های بد فالکائو و شواین اشتایگر در یونایتد

«شواینی را به الدترافورد آوردم چون یک کاپیتان در زمین می خواستم. او نتوانست این کار را انجام دهد چون مصدوم شد. عذر او موجه بود. من یک مهاجم طراز اول می خواستم. نمی خواهم به تمام نام ها اشاره کنم ولی وقتی نمی‌توانید گزینه اول یا دوم خود را جذب کنید، به گزینه چهارم یا پنجم راضی می شوید. بنابراین بحث جذب فالکائو پیش آمد، اما می دانستیم که او مصدوم بوده است. به همین دلیل بود که انتقال قرضی او را مطرح کردم.»

لوئیرفن خال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

پیروزی بزرگ آژاکس بر رئال مادرید و تاثیر رسانه ها

«آژاکس خوش شانس بود که موفق شد رئال مادرید را شکست دهد. با وجود شکست در خانه آنها در بازی رفت به مراتب عملکرد بهتری به نسبت بازی برگشت به نمایش گذاشتند ولی در بازی رفت شکست خوردند و در بازی برگشت پیروز شدند. این تاثیر رسانه ها است. رسانه ها بازی را آنالیز نمی کنند. آنها نتیجه را آنالیز میکنند. مردم تصور می کنند تنها از زمان روی کار آمدن ترامپ، اخبار دروغ را می بینیم ولی در فوتبال، ۵۰ سال است که اینطور است.»

 

اتوبوس پارک کردن مورینیو و تقلید سولسشائر از او

«مربی بعد از من (مورینیو) در یونایتد اتوبوس پارک کرد و به ضدحمله چشم دوخت. حالا مربی دیگری در یونایتد هست که همین کار می کند، اتوبوس پارک می کند و ضدحمله می زند. تنها تفاوت مورینیو و سولسشائر در این است که سولسشائر بازی هایش را می برد. البته جو تیم هم به نظر بهتر شده است. ضمن این که سولسشائر پست پوگبا را در زمین تغییر داده و او را به جایی برده که نقش مهمتری در زمین ایفا می کند.»

لوئیرفن خال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبال جهان

سبک یونایتد، سبکِ فرگوسن نیست

«سبک بازی یونایتد در حال حاضر اصلاً شبیه به سبک بازی تیم در زمان فرگوسن نیست. سبک تیم دفاعی - ضدحمله است. اگر دوستش دارید، خب دوستش دارید. اگر فکر می کنید از فوتبال کسل کننده من هیجان انگیز تر است، خب مشکلی نیست. این نظر شما است. اما برای من اینطور نیست.»

 

بردن این منچستریونایتد کار سختی است!

«سولسشائر تنها دو بازی را باخته است (در اصل سه بازی). کسب سهمیه لیگ قهرمانان برای منچستریونایتد بسیار مهم است، چنان که زمانی که من هم مربی بودم این مسئله اهمیت زیادی داشت. اما آنها می توانند قهرمان لیگ قهرمانان هم شوند، چرا که فوتبالی دفاعی بازی می کنند و بردن آنها کار بسیار سختی است که چه بخواهید چه نخواهید، این نتیجه کار مورینیو بوده است.»

 

ناکامی اسکولز در دنیای مربیگری بعد از انتقادات زیاد او از فن حال در رسانه‌ها

«پل اسکولز هم مربی بود؟ آره؟ فوق العاده بود، فوق العاده (با خنده)»

(*توضیح: اسکولز در زمان حضور فن خال در یونایتد، در رسانه ها از او انتقادات زیادی کرد ولی خود در اولین تجربه مربیگری اش در اولدهام، فقط ۳۱ روز دوام آورد. و کنار کشید.)

 

پیشنهادات بعد از جدایی از یونایتد

«پیشنهادهای زیادی دریافت کردم، خیلی ها از تیم های بزرگ بود. از انگلیس خیلی نبود ولی از آلمان، هلند، اسپانیا، مکزیک و آمریکا پیشنهاد داشتم که در مورد دو تا از انها خیلی فکر کردم و شک داشتم. از همسرم سوال کردم و او گفت نه. آخرین آن پیشنهاد از فاینورد بود که همسرم می خواست بروم چون هوادار فاینورد است ولی من مرد سرسخت و ثابت قدمی هستم.»

 

حس غرور و خودشیفتگی

«همه تصور می کنند من خودشیفته هستم. ولی در واقع برعکس آن هستم. رسانه ها من را دوست دارند چون جواب‌های راست می دهم. چند نفر در دنیای فوتبال جواب راست و حقیقی می دهند؟ من دروغ نمی گویم و همیشه راستش را می گویم. شاید حقیقت از منظر من باشد ولی در هر صورت باز هم حقیقت است.»

 

ساختار یونایتد و لزوم حضور یک مدیر فوتبالی

«در حال حاضر در یونایتد ساختار این طور است که یک تیم استعدادیاب و ناظر در مورد بازیکنان وجود دارد و بالاتر از این‌ها، فردی است که دست راست وودوارد به حساب می آید. ساختار باشگاه خیلی بد نیست ولی آن فرد دست راست وودوارد باید یک مدیر فنی با دید فوتبالی باشد نه کسی که متخصص حوزه بانکداری است. متاسفانه داریم در مورد یک باشگاه تجاری صحبت می کنیم و نه یک باشگاه فوتبال. من در این باره با فرگوسن صحبت کرده ام و او هم با این مسئله مشکلاتی دارد.»

 

فرصت دادن به بازیکنان جوان

«صحبتی را از مورینیو خواندم که من بر حسب نیاز و ضرورت بود که به بازیکنان جوان در یونایتد فرصت دادم. اما درست نیست. من این ضرورت را ایجاد کردم. منچستریونایتد بازیکنان مسن زیادی داشت و میانگین تیم ۳۰ سال بود که آن را به ۲۳ سال رساندم. من در تمام باشگاه هایی که بوده ام، از بازیکنان آکادمی انتخاب هایی داشتم. به همین دلیل است که بازیکنان جوان زیادی در دوران حضور من اولین بازی هایشان را برای باشگاه هایشان انجام دادند. خیلی از مربیان، مثل مورینیو، به بازیکنان جوان فرصت بازی نمی دهند. مورینیو ۵ دقیقه زمان می دهد، سولسشائر ۱۰ دقیقه. این اسمش فرصت نیست. فرصت دادن به بازیکنان جوان، یعنی بازی دادن در یک مسابقه.»

 

لزوم فرصت دادن به جوانترها

«تجربه زیاد هم خیلی خوب نیست. شبیه به پرواز خودکار هواپیما می شود. همیشه نیاز به ابتکار و قریحه دارید. نباید فراموش کنید که بازیکنان جوان چقدر می توانند الهام بخش تیم باشند. اگر تمایلی به استفاده از و فرصت دادن به جوانان ندارید، مناسب باشگاهی نیستید که در فکر پرروش بازیکنان جوان است. برای رسیدن به سطحی بالا، علاوه بر کیفیت فنی و توانایی، شخصیت نیز مهم است. در دوران حضور من، رشفورد پسر فروتنی بود و می دانستم که به سطح بالاتر می رسد.»

 

تفاوت بارسلونا، لیورپول و منچسترسیتی

«مردم تصور می کنند بارسلونا بهترین تیم است ولی این طور نیست. منچسترسیتی از بارسلونا تیم تر است و لیورپول هم از سیتی تیم تر است. در فلسفه من بهترین تیم پیروز و قهرمان لیگ قهرمانان خواهد شد ولی امیدوارم منچسترسیتی قهرمان شود چرا که بهترین فوتبال را ارائه می کند.»

 

فلسفه و میراث من

«من فلسفه کاری ای دارم که با قهرمانی در چهار کشور مختلف آن را ثابت کردم و نشان دادم که فلسفه درستی است. اما میراث من چیزی فراتر از نتایج هستند. من مربی ای هستم که پیونددهنده ارتباط در باشگاه است، نه فقط با بازیکنانم بلکه با تمام افراد حاضر در باشگاه. برای آنالیز یک بازی به لیورپول رفتم و مردم هنوز هم نام من را صدا می زدند. خوشحالم هنوز هم من را دوست دارند. این مهمترین چیز در زندگی است.»

 

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • یکشنبه ۴ آذر
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    لس آنجلس لیکرز - دنور ناگتس
    ۰۷:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    جنوا - کالیاری
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    ذوب آهن - هوادار
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    نساجی مازندران - مس شهر بابک
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    چادرملو اردکان - ملوان
    ۱۶:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اوساسونا - ویارئال
    ۱۶:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ساوتهمپتون - لیورپول
    ۱۷:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    کومو - فیورنتینا
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    فولاد - فولاد هرمزگان
    ۱۷:۴۵
  • لالیگا اسپانیا
    سویا - رایو وایه کانو
    ۱۸:۴۵
  • لیگ برتر روسیه
    نیژنی نووگورود - دینامو ماخاچ قلعه
    ۱۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    بشیکتاش - گزتپه
    ۱۹:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ایپسویچ - منچستر یونایتد
    ۲۰:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - آاس رم
    ۲۰:۳۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الفتح
    ۲۰:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    لگانس - رئال مادرید
    ۲۱:۰۰
  • سوپرلیگ یونان
    المپیاکوس - آ ا ک آتن
    ۲۲:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    لاتزیو - بولونیا
    ۲۳:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیک بیلبائو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • دوشنبه ۵ آذر
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    بوستون سلتیکس - مینه سوتا تیمبرولوز
    ۰۰:۰۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    میامی هیت - دالاس ماوریکس
    ۰۲:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    ساکرامنتو کینگز - بروکلین نتس
    ۰۵:۳۰
  • لیگ برتر هندبال
    نیروی زمینی کازرون - سپاهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    العین امارات - الاهلی عربستان
    ۱۷:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    الغرافه - النصر
    ۱۹:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    استقلال - پاختاکور
    ۱۹:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    امپولی - اودینزه
    ۲۱:۰۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    الریان - پرسپولیس
    ۲۱:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    نیوکسل - وستهم
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش