دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۵۶ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۷۲۳
خارج از گود ورزش

به بهانه حضور پرتعداد ستاره‌های فوتبال در آگهی های تبلیغاتی؛

خاطره‌سازها روی بیلبورد!

استفاده از ورزشکاران برای تبلیغات,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,اخبار ورزشکاران
یک کارشناس می‌گوید كه تاجران با استفاده از هوش خود روی فوتبالیست‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند.

 دیدن تصاویر قهرمانان ورزشی روی بیلبوردهای بزرگ در سطح شهر هیجان‌انگیز است. قهرمانان مورد علاقه مردم که روزگاری در استادیوم‌ها هنرنمایی می‌کردند، حالا روی بیلبوردهای بزرگ یا صفحه‌های تلویزیون به تبلیغ کالاها یا خدمات می‌پردازند تا مردم را به استفاده از آنها ترغیب کنند. به‌تازگی شاهد حضور ستاره‌های بازنشسته در تبلیغات کالاهای ایرانی هستیم که در روزهای دوری از فوتبال باز هم به حافظه مردم و فوتبالدوستان برگشته‌اند.

 

ممنوعیت تبلیغ برای قهرمانان ورزشی

تبلیغات در دنیای فوتبال یکی از مهمترین و اصلی‌ترین راه‌های درآمدزایی است. در فوتبال حرفه‌ای روز دنیا هم باشگاه‌ها درآمد زیادی از طریق اسپانسرها و تبلیغات آنها به دست می‌آورند هم فوتبالیست‌ها. ماجرای تبلیغات سوپراستارهای ورزشی اگر چه اتفاقی جدید در ورزش ایران نیست، اما معمولا به صورت حرفه‌ای دنبال نمی‌شود. درباره تبلیغات ورزشکاران همواره حرف‌و‌حدیث‌های زیادی وجود داشته است و تا همین چند سال پیش هم ممنوعیت تبلیغات باعث شده بود آنها نتوانند از این طریق درآمدزایی کنند. قانون ممنوعیت تبلیغات توسط ورزشکاران ابتدا برای کالاهای خارجی و محصولاتی بود که شأن و جایگاه ورزشکاران را به خطر می‌انداخت.

 

مدتی بعد این قانون برای کالاهای ایرانی هم تصویب شد تا حسابی دست ورزشکاران برای حضور در تبلیغات بسته بماند؛ در اوایل‌ سال ٩٠ این قانون تغییر کرد و حضور ورزشکاران در تبلیغات منوط به این شد که فیلم تبلیغاتی ابتدا به وزارت فرهنگ و ارشاد ارسال شده و در صورت تأیید توسط این وزارتخانه اجازه نمایش پیدا کند. البته این تبصره فقط شامل حال کالاها و خدمات ایرانی شد و تبلیغات برای کالاها و محصولات خارجی ممنوع باقی ماند. علاوه بر این پخش تیزرهای تبلیغاتی ورزشکاران ایرانی در شبکه‌های خارجی هم ممنوع شد تا تبلیغات ستاره‌های فوتبال منحصر به داخل کشور شود.

 

فوتبالیست‌هایی که تبدیل به مدل‌های محبوب شدند

قبل از تصویب قانون آزادشدن تبلیغات برای ورزشکاران و چهره‌های سرشناس، حضور جواد نکونام در تیزر تبلیغاتی یک شرکت تولید‌کننده روغن‌موتور جنجال‌های زیادی به پا کرد. در حالی ‌که بنا بر مصوبه چند‌ سال قبل سازمان تربیت‌بدنی، ورزشکاران ملی‌پوش حق شرکت در آگهی‌های تبلیغاتی را نداشتند اما ناگهان تصویر جواد نکونام که روغن‌موتور کاسپین را در دست گرفته بود در سطح شهر پر شد. این اتفاق در حالی رخ داد که چند‌ سال قبل نسل طلایی تیم‌ملی فوتبال که حماسه‌های بزرگی مثل صعود به جام‌جهانی فرانسه و پیروزی بر آمریکا را رقم زدند، از طرف شرکت‌های تولیدکننده برای تبلیغات کالاهای ایرانی مورد استقبال قرار گرفتند اما به‌طور ناگهانی قهرمانان ملی از حضور در تیزرها محروم شدند.

 

آن سال‌ها کریم باقری با محصولات بهداشتی، افشین پیروانی و حمید استیلی با جورابان و احمدرضا عابدزاده با موتورسیکلت روی بیلبوردهای تبلیغاتی قرار گرفتند. حضور ستاره‌هایی مثل علی کریمی و مهدی مهدوی‌کیا در تبلیغات صوتی و تصویری و علی انصاریان و علیرضا نیکبخت با پوشاک آرین جین با استقبال ویژه مردم مواجه شد و به نظر می‌رسید که تبلیغات توسط چهره‌های فوتبالی برای شرکت‌ها سود زیادی دارد. مهرداد میناوند، ناصر و آتیلا حجازی هم مدتی شرکت‌های خانه‌سازی را در شبکه‌های خارجی تبلیغ کردند که با تذکر سازمان تربیت بدنی وقت از این کار محروم شدند.

 

آن روزها حسین رضازاده که در دوران طلایی خود به سر می‌برد، از طریق حضور در تبلیغات محصولات مختلف از آب معدنی گرفته تا بانک و شرکت‌های خودروسازی و آپارتمان‌سازی پول خوبی به دست آورد؛ اما شایعات زیاد درباره درآمدهای کلان رضازاده از تبلیغات و پرداخت‌نکردن مالیات باعث شد به صورت ناگهانی ورزشکاران از حضور در تبلیغات محروم شوند.

 

این محرومیت چند ساله باعث شد قهرمانان ملی از خوان گسترده تبلیغات برای درآمدزایی محروم شوند تا اینکه ناگهان دیدن جواد نکونام با یک شرکت روغن‌موتور همه را به شگفتی واداشت و به‌ نظر رسید که محرومیت ورزشکاران از حضور در تبلیغات منع شده است. با پایان محرومیت ورزشکاران ایرانی برای حضور در تیزرهای تبلیغاتی، اکثر فوتبالیست‌های سرشناس که معمولا عضو تیم‌های پایتخت بودند با پیشنهادهای تبلیغاتی روبه‌رو شدند تا دوباره چهره‌های ورزشی بتوانند از این راه درآمد‌زایی کنند. با توجه به کوتاه‌بودن عمر حرفه‌ای ورزشکاران حضور آنها در تبلیغات می‌تواند یکی از راه‌های مهم برای درآمدزایی باشد.

 

در فوتبال حرفه‌ای ستاره‌ها حتی اسپانسرهای شخصی دارند که پرداخت بخشی از مبالغ قراردادهای نجومی آنها هم از طریق همین اسپانسرها انجام می‌شود. در سال‌های اخیر سیدمهدی رحمتی، دروازه‌بان فعلی استقلال برای این‌که هم به باشگاه برای پرداخت مبلغ میلیاردی قراردادش کمک کند و هم زودتر به پول برسد، اسپانسرهایی را برای لباس خود پیدا می‌کرد که البته این کار او با انتقادات زیادی روبه‌رو شد.

 

بازگشت ستاره‌های دهه ٧٠

در حالی که این ‌روزها فوتبالیست‌های حاضر در تیم‌ملی از محبوبیت زیادی بین مردم برخوردار شده‌اند، اما تولیدکنندگان کالاهای داخلی همچنان ترجیح می‌دهند از چهره‌های قدیمی استفاده کنند. اگر این روزها گذرتان به مترو افتاده باشد، چهره معصومانه کریم باقری با قیافه ١٥‌سال پیش و همان سبیل معروف را می‌بینید که خمیر دندانی را به دست گرفته تا آن را تبلیغ کند. البته در این طرح اثرات خمیردندان تبلیغ شده را روی دندان‌های کاپیتان سابق تیم‌ملی نمی‌بینیم؛ چون آقا کریم ترجیح داده برای معرفی این خمیر دندان لبخند نزند.

 

علی دایی که همیشه فوتبال را همراه با فعالیت‌های اقتصادی خود پیش برده، همواره یک مجتمع تجاری را تبلیغ می‌کند که برخی می‌گویند این مجتمع لوکس و گرانقیمت متعلق به خود او است. احمدرضا عابدزاده، گلر افسانه‌ای سال‌های گذشته فوتبال ایران علاوه بر تبلیغ محصولات بهداشتی برندی معروف عضو هیأت‌مدیره یک شرکت بیمه هم هست تا همچنان درآمد خوبی از طریق تبلیغات نصیب او شود. به‌تازگی مهدی پاشازاده هم تبلیغات شیرآلات شرکت برادر خود را بر عهده گرفته تا مشخص شود شرکت‌ها برای تبلیغ محصولات خود ترجیح می‌دهند از محبوبیت فوتبالیست‌های قدیمی استفاده کنند. این ‌روزها در بین ستاره‌های روز ورزش که هنوز بازنشسته نشده‌اند، فقط محمد موسوی، ستاره تیم‌ملی والیبال است که روی بنرهای تبلیغاتی و آگهی‌های تلویزیون اسپری معروفی را برای ورزشکاران تبلیغ می‌کند تا درآمد زیادی از این طریق کسب کند.

 

دادرس:

مهدی دادرس از مدیران قدیمی فوتبال درباره استفاده از چهره‌های سرشناس ورزشی برای تبلیغات به «شهروند» می‌گوید: «حضور ورزشکاران ازجمله فوتبالیست‌ها در تبلیغات کالا‌ها نه‌تنها هیچ ایرادی ندارد، بلکه یک کار تبلیغاتی مهم است که نشان می‌دهد فوتبال تا چه اندازه می‌تواند در اقتصاد تأثیرگذار باشد. این‌ روزها بهترین مدل‌های تبلیغاتی در دنیا همان‌هایی هستند که بین مردم از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند تا مردم به استفاده از کالاهایی ترغيب شوند که ستاره‌هایشان آنها را معرفی می‌کنند.

 

فوتبال ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. مطمئن باشید استفاده از ورزشکاران در تبلیغات سود یک‌طرفه برای قهرمانان نیست که فقط آنها را به پول برساند بلکه برای شرکت تبلیغ‌کننده هم درآمدزایی می‌کند؛ چون اهمیت زیادی دارد که یک کالا توسط چه کسانی به مردم معرفی شود. نباید نسبت به حضور ورزشکاران در تبلیغات موضع منفی وجود داشته باشد؛ چون این کار در تمام دنیا رواج دارد و با رعایت شئونات کار بسیار خوبی هم هست.»

 

دادرس درباره استفاده از ستاره‌های دهه ٧٠ در تبلیغات می‌گوید: «تاجران افراد باهوشی هستند و به خوبی می‌دانند مردم هنوز به ستاره‌های آن زمان فوتبال علاقه زیادی دارند. خاطرات خوب مردم از فوتبالیست‌های آن دهه و ذهنیت شیرینی که از آنها دارند، باعث شده تا این فوتبالیست‌ها همچنان روی بورس باشند و برای حضور در تبلیغات انتخاب  شوند.»

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش