به گزارش خبرورزشی، ژرژ وهآ تنها بازيكن آفريقايي دارنده توپ طلاي فوتبال با كسب حداكثر آراي انتخابات ليبريا به سمت رئيسجمهور اين كشور برگزيده شد. طبق اعلام كميسيون ملي انتخابات اين كشور، ژرژ وهآ با كسب ۶۱/۵ درصد آرا توانست از جوزپ بواكاي، نخستوزير فعلي ليبريا كه ۳۷/۸ درصد آرا را كسب كرده بود پيشي گرفته و رئيسجمهور كشورش شود.
اين در حالي است كه وهآ در دور اول انتخابات ليبريا كه ۱۰ اكتبر برگزار شده بود، موفق شد و توانست با كسب ۳۸/۴ درصد آرا از بواكاي كه ۲۸/۲ درصد آرا را كسب كرده بود، پيشي بگيرد.
قرار بر اين بود كه دور دوم انتخابات ليبريا در روز ۷ نوامبر برگزار شود ولي اين انتخابات به خاطر اتهامات وارد شده توسط چارلز برومسكين سومين كانديدا كه بيشترين آرا را كسب كرده بود، در مورد وقوع تقلب در انتخابات به تعويق افتاد. اين اتهامات نهايتاً توسط دادگاه عالي ليبريا تكذيب شد. بدين ترتيب با انتخاب وهآ، دوران رياست جمهوري سيرليف، تنها بانوي رئيس دولت در آفريقا كه در سال ۲۰۰۵ به اين پست رسيده بود و شش سال بعد مجدداً انتخاب شد به پايان رسيد.
وهآ بعد از خداحافظي از دنياي فوتبال در سال ۲۰۰۳، حزبي را به نام «كنگره براي تغييرات دموكراتيك» ايجاد كرد و نامزد رياست جمهوري ليبريا در سال ۲۰۰۵ شد كه در دور دوم آن انتخابات بازنده شد و نسبت به وقوع تقلب در انتخابات اعتراض كرد ولي در نهايت شكست را پذيرفت اما حالا و بعد از سالها تحصيلات عالي در ميامي و شركت نكردن در انتخابات سال ۲۰۱۱ به عرصه سياسي بازگشت و توانست در اين دوره رئيسجمهور كشورش شود.
۱۰ فوتباليست دنياي سياست
به جز او چهرههاي زيادي در دنياي فوتبال هستند كه از محبوبيت ورزشيشان براي حضور در دنياي سياست بهره بردند كه از آن جمله ميتوان به اين بازيكنان اشاره كرد:
۱- ببتو: ستاره برزيلي و قهرمان جام جهاني ۱۹۹۴ و بازيكن تيمهاي دپورتيوو لاكرونيا و سويا در سال ۲۰۱۰ به عنوان نماينده پارلمان ريودوژانيرو برگزيده شد و فعاليتهايش در شاخه ورزش، سلامت و تحصيلات باعث شد تا او در سال ۲۰۱۴ مجدداً در سمتش ابقا شود.
۲- روماريو: ديگر گلزن افسانهاي برزيل، مثل ببتو در سال ۲۰۱۰ وارد دنياي سياست شد و به عنوان نماينده حزب سوسياليست برزيل به پارلمان راه يافت. در سال ۲۰۱۴ هم براي ۸ سال به عنوان سناتور ايالت ريودوژانيرو برگزيده شد و در سال ۲۰۱۸ قصد دارد تا در انتخابات دولتي شهرش شركت كند.
۳- آندري شوچنكو: بهترين فوتباليست تاريخ اوكراين در سال ۲۰۱۲ با فوتبال خداحافظي كرد تا وارد دنياي سياست شود. او كارش در دنياي سياست را با نامزد شدن به عنوان نماينده حزب اوكراين آدلانته براي انتخابات سال ۲۰۱۲ آغاز كرد اما حزب او تنها ۷/۱ درصد آرا را كسب كرد و بدين ترتيب او به پارلمان راه نيافت.
۴- اولگر پرساس: بازيكن پايهاي سابق باشگاه بارسلونا كه به خاطر عقايد سياسياش حاضر به همراهي تيم ملي اسپانيا نشد، در سال ۲۰۱۲ به عنوان نامزد حزبCUPدر انتخابات كاتالونيا ثبتنام كرد. سه سال بعد و در سال ۲۰۱۵، او عضو شماره بيست وسوم ليست حزب استقلال سابادل بود.
۵- جياني ريورا: ستاره فوتبال ايتاليا در دهه ۶۰ و اولين بازيكن ايتاليايي فاتح توپ طلا كه در سال ۱۹۷۹ در ميلان با فوتبال خداحافظي كرد، بعد از مدتي نايبرئيس باشگاه روسونري شد. با روي كار آمدن برلوسكني در سال ۱۹۸۶، او به دنياي سياست نقلمكان كرد و در بين سالهاي ۱۹۹۶تا ۲۰۰۱ يكي از مقامات ارشد وزارت دفاع ايتاليا بود و بعد از آن به عنوان نماينده و عضو پارلمان اروپا مشغول به كار گرديد.
۶- كاخا كالادزه: اين بازيكن گرجستاني در طول دهه۲۰۰۰ يكي از ارزشمندترين مهرههاي ميلان بود و با اين تيم به دو قهرماني اروپايي رسيد. او كه سرشناسترين چهره تاريخ فوتبال گرجستان است، چند ماه بعد از آويزان كردن كفشهايش در سال ۲۰۱۲، ليدر و رهبر حزب رؤياي گرجستان شد و برنده انتخابات گرديد و معاون نخستوزير گرجستان شد و در سمت وزير توسعه منطقهاي دولت نيز به فعاليت پرداخت. در سال ۲۰۱۷ او شهردار تفليس، پايتخت گرجستان شد.
۷- يوردان لچكوف: او كه در كنار استويچكوف يكي از اسطورههاي فوتبال بلغارستان بود، در سال ۲۰۰۳ از دنياي فوتبال خداحافظي كرد و شهردار شهر سيلون شد. كارنامه سياسي او در سال ۲۰۱۱، زماني كه به خاطر سوءاستفاده از قدرت به عنوان شهردار به ۳ سال زندان محكوم گرديد، براي هميشه بسته شد.
۸- هاكان شوكور: اين بازيكن تركيهاي كه يكي از مهمترين بازيكن تاريخ فوتبال اين كشور است در سال ۲۰۰۸ از دنياي ورزش وارد دنياي سياست شد و به عنوان يكي از اعضاي حزب اردوغان، در سال ۲۰۱۱ به پارلمان تركيه راه يافت. در سال ۲۰۱۳ بعد از انتشار اخباري در مورد جنجالهاي فساد او و حزبي كه در آن حضور داشت، از سمتش كنارهگيري كرد و در سال ۲۰۱۵ به عنوان چهرهاي مستقل در انتخابات شركت نمود ولي موفقيتي كسب نكرد و حالا دور از دنياي سياست زندگي را ادامه ميدهد.
۹-پله: يكي از بهترين بازيكنان تاريخ دنياي فوتبال براي مدتي در دنياي سياست حضور يافت. در سال ۱۹۹۴ در زمان رياست جمهوري فرناندو انريكه كاردوسو، وزير ورزش كشورش شد و اين فعاليت تا سال ۱۹۹۸ ادامه داشت. به لطف حضور او قوانيني در مورد نقل و انتقالات بازيكن وضع شد و از باشگاهها خواسته شد تا هر ساله بالانس ماليشان را ارائه دهند.
۱۰- كوائتموك بلانكو: فوتباليست سرشناس مكزيكي شهردار شهر كوئرناواكا بود كه شهردارياش به خاطر بدهي ۲۷ ميليون پسويي از سال ۲۰۱۶ اعلام ورشكستگي كرد و همين باعث شد كه مقامات قضايي خواهان استعفاي او شوند.
- 19
- 4