دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۴۱ - ۰۶ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۱۶۵۱
خارج از گود ورزش

قصه غم‌انگیز لیگ برتر در مسجدسلیمان

لیگ برتر در مسجدسلیمان,اخبار ورزشی,خبرهای ورزشی,اخبار ورزشکاران
روایتی درباره شهر اولین‌ها که امکاناتش مناسب میزبانی از لیگ برتر نیست، شهری بدون ‏هتل و فرودگاه با ورزشگاهی که استانداردهایش مربوط به ١٠٠‌سال قبل است.

در ایران معمولا این گونه است، هر جایی که صفت برتری به خود ببیند، در ردیف نخست صف محدودیت‌ها قرار ‏می‌گیرد. حکایت مسجدسلیمان هم جز این نیست؛ اگر سری به این شهر که لقب «اولین‌ها» را یدک می‌کشد، ‏بزنید حسرت همه چیزهایی که می‌شود نامش را امکانات گذاشت، به دل‌تان می‌ماند. شهری با بافت کاملا قدیمی ‏که اثری از راه حل و نیازهای روزمره در یک جامعه امروزی در آن نیست. هرچقدر به سمت «بنگله» یکی از ‏مشهور‌ترین محله‌های مسجدسلیمان بروید، تاریخی بودن این شهر بیشتر نمود پیدا می‌کند. محله‌ای با ‏سازه‌های دوطبقه یک شکل که سقف‌هایی نارنجی با شیروانی چهارطرفه دارد و از زمان ساخت توسط انگلیسی‌ها ‏بدون کوچکترینبازسازی‌ای سرپا مانده است. بنگله درست سر راه ورزشگاهی است که این روزها هر تیمی به ‏آنجا می‌رود، با دل خون ترکش می‌کند. ورزشگاهی که مثل خانه‌های شهر بیش از ١٠٠‌سال عمر دارد و ‏بازسازی جزیی آن هم در طول سال‌های گذشته نتوانسته خطرات احتمالی بازی در آن را کاهش بدهد.

 

در چنین ‏فضایی دلخوشی مردم ساده و بی‌آلایش مسجدسلیمان جز تیمی که می‌گویند نخستین تیم فوتبال در ایران بوده ‏نیست؛ زرد و آبی‌پوشانی که امسال بعد از چند‌سال دوباره به لیگ برتر رسیدند و احتمالا خیلی زود هم دوباره به ‏دسته پایین‌تر می‌روند. تیمی که متعلق به شهری پر از چاه‌های نفت است، اما انگار از این همه سرمایه فقط ‏بوی بدش نصیب ساکنان منطقه و تیم‌هایی که سالی یکبار به آن‌جا سفر می‌کنند، می‌شود.‏

 

 اگر پرسپولیسی‌ها بعد از توقف مقابل نفت مسجدسلیمان صدایشان بابت امکانات ضعیف این شهر و  در آمده، به این معنی نیست که در گذشته این مشکلات برای سایر تیم‌ها وجود نداشته است. نام ‏مسجدسلیمان که می‌آید، همه یاد نخستین چاه نفت در این منطقه بیش از ١٠٠‌سال ‏پیش می‌افتند، اما این شهر فرودگاهی به‌عنوان ساده‌ترین امکانات ممکن برای جذب مهاجرانی که این روزها ‏بیشتر اعضای تیم‌های فوتبال هستند را در اختیار ندارد.

 

پس هر تیمی سالی یکبار برای سفر به مسجدسلیمان ‏باید با پرواز به اهواز برود و سپس با اتوبوس از جاده‌ای پرپیچ و خم و خطرناک عبور کند تا بعد از حدود دو ‏ساعت به مسجدسلیمان برسد. همین است که باعث شده تیم‌های لیگ برتری معمولا قبل از بازی با نفت در ‏اهواز هتل بگیرند و روز بازی دو ساعت مسیر را بپیمایند، به ورزشگاه شهید بهنام محمدی مسجدسلیمان بروند و ‏بعد از بازی نیز بلافاصله برگردند. اگر این کار را نکنند هم بالاجبار باید به هتلی بروند که سه ستاره روی سردر ‏آن نقش بسته، اما امکاناتی شبیه به مسافرخانه‌های وسط پایتخت دارد، به اتاق‌هایی کوچک که تنها وسیله ‏گرمایشی‌اش برای فصل سرد یک بخاری برقی تک المنتی است و کل امکاناتش به یک تلویزیون ١٤ اینچ ‏ال‌جی ختم می‌شود.  ‏

 

 ورزشگاه شهید بهنام محمدی در مسجدسلیمان را خیلی‌ها می‌گویند قدیمی‌ترین ورزشگاه ایران است. اگر این ‏فرضیه درست باشد، سوال اصلی این‌جا است که چرا با گذشت حدود ١٠٠‌سال هنوز بازسازی اساسی در این ‏ورزشگاه انجام نشده است؟ در دنیای امروزی فوتبال هیچ ورزشگاهی وجود ندارد که سکوهای اصلی‌اش پشت‌ ‏دروازه‌ها باشد، اما در مسجدسلیمان روبه‌روی جایگاه بیش از ٥٠٠ صندلی وجود ندارد و زیر جایگاه ویژه چون ‏پشت نیمکت‌های ذخیره قرار گرفته، عملا قابلیت استفاده ندارد. جالب‌تر این‌که پله‌های آهنی بدون محافظ ‏کناری شما را از در ورودی پشتی ورزشگاه به جایگاه‌های ویژه، خبرنگاران و صداوسیما می‌رساند که هرآن ‏ممکن است حادثه‌ای بیافریند. فنس‌های ٢٠ متری دورتادور سکوها برای جلوگیری از ورود تماشاگران به زمین ‏هم بر زشتی‌های ورزشگاه افزوده و فرسوده بودن سازه هم خطرهایی ایجاد کرده است.

 

به‌عنوان مثال اگر شما ‏در رختکن تیم میهمان باشید و بالای سرتان فقط ٥ هوادار روی سکو پایشان را به زمین بکوبند تصوری جز ‏ترکیدن یک بمب نخواهید داشت!   نمی‌شود فهمید سازمان لیگ چطور ‏مسجدسلیمان و ورزشگاه این شهر را برای برگزاری مسابقات لیگ برتر تأیید کرده است. شهری که ١٢٠ ‏کیلومتر با جاده‌ای عجیب با فرودگاه فاصله دارد، هتل استاندارد ندارد، از امکانات اولیه برای تیم‌ها محروم است، ‏چرا باید میزبان مسابقاتی در سطح برتر فوتبال ایران باشد؟ قطعا مسئولان فوتبال ایران نمایندگان ‏AFC‏ را هرگز ‏به مسجدسلیمان نمی‌برند که اگر این اتفاق بیفتد، چه بسا جریمه‌های سنگینی در انتظارشان باشد، ولی حالا که ‏به بهانه توقف پرسپولیس، وضع نابسامانمسجدسلیمان بولد شود، بد نیست یکبار برای همیشه فکری به حال ‏کمبودهای این شهر برای میزبانی از لیگ برتر کرد. 

 

امیر صادقی‌پناه

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش