جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۳۰ - ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۲۲۰۰
خارج از گود فوتبال

از اتهام مسلح‌بودن علی عبده تا ساواکی‌بودن سرخ‌ها در گفت و گو با «حسین کلانی»

حسین کلانی در ساواک,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبالیست ها

بعد از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی فوتبال، حواشی این رشته ورزشی بیش از پیش شده و توجه به حاشیه، جای متن را گرفته است. یکی از جنجال‌هایی که اخیرا بین هواداران پرسپولیس و استقلال در فضای مجازی شکل گرفت و پای پیش‌کسوتان دو باشگاه را نیز به رسانه‌ها و مسائل قدیمی باز کرد، بحث ساواکی یا توده‌ای‌بودن نسل قدیمی این دو تیم بود که البته اینها صرفا اتهاماتی بود که دو طرف ماجرا نتوانستند آن را ثابت کنند.

حسین کلانی در گفت‌وگو با «شرق» اتهامات وارده به بازیکنان پرسپولیس را از اساس رد می‌کند و عقیده دارد چنین مطالبی فقط برای بدنام‌کردن و دشمنی با پرسپولیس مطرح شده است.

اتهام مسلح‌بودن علی عبده تا ساواکی‌بودن سرخ‌ها

ماجرا اما از کجا شروع شد؟ برنامه نوروز فوتبالی که از شبکه ورزش در نوروز ۱۳۹۹ روی آنتن زنده تلویزیون رفته بود؛ آیتمی را از شکل‌گیری و موفقیت‌های پرسپولیس تهران پخش کرد که در این بخش صحبت‌های یک‌طرفه‌ای را به تیمسار خسروانی نسبت داد؛ اینکه خسروانی برای جلوگیری از موفقیت‌های پرسپولیس جلوی پای این تیم سنگ‌اندازی می‌کرده تا تیمی که خودش مالک آن است به موفقیت برسد؛ حذف رقیب برای شماره یک‌شدن «تاج». این موضوعی بود که اصلا به مذاق استقلالی‌ها خوش نیامد و فردای آن روز بود که حسن روشن با انجام یک مصاحبه اعلام کرد چند نفر از بازیکنان پرسپولیس ساواکی بودند و اتفاقا این پرسپولیس بود که از رانت حکومتی بهره می‌برد نه تاج:

«یکی از مواردی که طی سال‌های اخیر توسط عده‌ای مطرح می شود، این است که تاج (استقلال) تیم درباری بود، اما پرسپولیس ساختاری مردمی داشت؛ ادعایی که اصلا صحت ندارد، چون در تیم ما فقط مرحوم عزت جانملکی، شادروان غلامحسین مظلومی و علی‌آقای جباری شغل دولتی داشتند و بقیه ما یا شغل آزاد داشتیم یا بی‌کار بودیم، ولی پرسپولیسی‌ها به واسطه روابطی که مدیران آنها داشتند، یا در وزارت امور خارجه بودند یا کارمند سازمان برنامه‌وبودجه محسوب می‌شدند. چند نفر از بازیکنان پرسپولیس هم کارمند ساواک بودند! بله، کارمند ساواک بودند. البته شکنجه‌گر نبودند، بلکه کارمند بودند».

 فرهاد مجیدی، سرمربی استقلال تهران نیز در واکنش به پخش این کلیپ خواستار عذرخواهی عوامل این برنامه به صورت رسمی شد: «چیزی که پخش شد بسیار بی‌ارزش، بدون سند و همراه با نادانستگی بود و البته اهانت به تاریخ پرافتخار یک باشگاه بزرگ و مردمی؛ گرچه طبق معمول خطاها همیشه درباره استقلال رخ می‌دهد. تصحیح و پوزش، حداقل توقعی است که انتظارش را داریم». علی جباری، پیش‌کسوت استقلال تهران نیز تأیید کرده بود یکی، دو بازیکن پرسپولیس که حالا در قید حیات نیستند عضو ساواک بودند.

حسین کلانی: اتهام ساواکی‌بودن، ترور شخصیت و حسادت به پرسپولیسی‌ها بود

پرسپولیسی‌ها اما نسبت به اتهامی که از سوی بازیکنان قدیمی استقلال مطرح شد سکوت نکردند. علی بهزادی، فرزند مرحوم همایون بهزادی، در پاسخ به چنین اتهامی که با کنار هم قراردادن کدها، پدر او یکی از متهمان قلمداد می‌شد، با خطاب قراردادن حسن روشن گفت می‌تواند با سند و مدرک مشخص کند که چندین بازیکن استقلال توده‌ای و چریک فدایی بوده‌اند. او در بخشی از صحبت‌هایش که خبر ورزشی منتشر کرده، می‌گوید: «پدر من یک کارمند ساده اداره هشتم ضدجاسوسی بود که در ۱۷ سالگی او را استخدام کردند. یعنی زور پدر من به‌عنوان یک کارمند ساده به تیمسار خسروانی، مالک تاج سابق می‌رسید؟ نه نمی‌رسید، ولی محبوبیت پدر من خار چشم خیلی‌ها بود و آن‌قدر او را اذیت می‌کردند که خدا می‌داند.

حسین کلانی در ساواک,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبالیست ها

اگر پدر من ساواکی بود، من هم می‌توانم با سند و مدرک ثابت کنم پنج، شش بازیکن استقلال هم توده‌ای و چریک فدایی بوده‌اند و اسامی آنها را اعلام کنم». حالا اندکی بعد از آنکه چنین تبی فروکش کرده، مهندس حسین کلانی، پیش‌کسوت باشگاه شاهین و پرسپولیس تهران، در گفت‌وگو با «شرق» چنین اتهامی را صرفا به‌خاطر عقده‌گشایی و حسادت برخی از دوستان عنوان کرد: «ببینید عنوان‌کردن اینکه برخی بازیکنان پرسپولیس در زمان شاه، ساواکی، اطلاعاتی و شهربانی‌چی بودند صرفا یک اتهام بی‌اساس و برگرفته از یک عقده‌گشایی و ترور شخصیت قدیمی است. من همین‌جا باید اعلام کنم این رفتار بسیار زشتی است که شخصیت افراد را با برچسب‌زدن، به این شکل خراب کنیم».

پیش‌کسوت باشگاه پرسپولیس در مورد این موضوع شکل‌گرفته در فضای مجازی این‌طور ادامه داد: «ببینید ساواک در زمان شاه، سازمانی بود برای حفاظت داخلی و خارجی کشور. چنین سازمانی در تمام کشورها وجود دارد. سازمان سیا در آمریکا و موساد در اسرائیل و سازمان ام‌آی۶ در کشور انگلیس نیز چنین وظایفی را در قبال کشور خود دارند. 

حفاظت از کشور به خودی‌خود امر بدی نیست. بله چندین نفر در سازمان ساواک حضور داشتند که افراد مشهوری در بین مردم بودند که کارهای زشت و ناپسند و کثیفی انجام می‌دادند، اما به واسطه حضور این تعداد نمی‌توان گفت هرکسی که در «بایگانی ساواک» هم کار می‌کرده و یک کارمند ساده بوده، آدم بد و ناجوری است. یک کارمند ساده دفتری اصلا دخالتی نسبت به مسائل کلان و سیاسی این سازمان نداشت».

بازیکن سابق تیم ملی ایران اما در بخش دیگر این گفت‌وگو اشاره می‌کند که برخی بازیکنان پرسپولیس که از مسابقات آسیایی توکیو برگشته بودند، به دلیل اینکه تحصیل‌کرده بودند، به استخدام سازمان‌های دولتی بر اساس رشته تحصیلی خود درآمدند: «ببینید بعد از بازی‌های آسیایی توکیو بود که چندین بازیکن پرسپولیس که تحصیلات دیپلم به بالا داشتند، بر اساس رشته‌های تحصیلی خود به استخدام سازمان‌های دولتی مثل دانشکده افسری، وزارت نفت، سازمان استخدامی کشور و رادیو و تلویزیون درآمدند. شاید برایتان جالب باشد که پیش از انقلاب، رادیو و تلویزیون نیز زیرمجموعه وزارت اطلاعات بود، ولی نمی‌توانیم بگوییم کسی که در رادیو و تلویزیون کارمند بوده، پس اطلاعاتی است. این صحبت‌ها دقیقا مغلطه‌ای است که از سوی برخی دوستان برای تخریب پرسپولیسی‌ها مطرح شده بود».

صحبت پایانی: «متأسفانه در ایران اگر بخواهند کسی را ترور شخصیت کنند به راحتی این اتفاق رخ می‌دهد. اینجا اگر یک نفر استاد دانشگاه هم باشد، باز هم می‌توانند با مطرح‌کردن مسائل خلاف‌واقع او را خراب کنند. ضرب‌المثلی وجود دارد که در دروازه را می‌توان بست، اما دهن مردم را خیر. اما نکته‌ای را می‌خواستم مطرح کنم. ما پیش از انقلاب نیز تنش زیادی با حکومت عراق داشتیم و رادیو عراق همواره سعی می‌کرد با بستن اتهام نسبت به ورزشکاران محبوب ایرانی، وجهه‌ این ورزشکاران را نزد مردم خراب کند. عنوان‌کردن ساواکی‌بودن فوتبالیست‌های ایرانی بارها توسط رژیم وقت عراق مطرح می‌شد که البته مردم ایران نیز مقابل چنین اتهامات سنگینی ایستادگی می‌کردند و نمی‌پذیرفتند. باشگاه پرسپولیس در بین مردم دارای پایگاه قوی اجتماعی بود و بازیکنان این تیم همیشه تیتر و جلد مطبوعات آن دوره بودند، به همین خاطر به نفع خراب‌کارها بود که این پایگاه اجتماعی نزد مردم با چنین اتهامات زشتی تخریب شود».

کلانی: صحبتی برای حضور در هیات مدیره پرسپولیس با من نشده است

پیشکسوت تیم فوتبال پرسپولیس گفت: برای حضورش در هیات مدیره باشگاه هیچ صحبتی با او نشده و البته هیچ زمانی چنین مسوولیتی را نمی‌پذیرم.

حسین کلانی در ساواک,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,اخبار فوتبالیست ها

«حسین کلانی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا درباره حضورش در هیات مدیره پرسپولیس اظهار داشت: اصلا چنین صحبتی نبوده. من از سال‌های قبل اعلام کردم به خاطر اطلاع نداشتن از سیستم مدیریت اداری و مدیریت ورزشی، هیچ وقت چنین مسوولیتی را قبول نمی‌کنم. اگر زمانی با «حمیدرضا سیاسی» مدیرعامل وقت باشگاه همکاری کردم به خاطر این بود که می‌خواستم پرسپولیس را به ۲ باشگاه بزرگ یعنی رئال مادرید و بارسلونا وصل کنم و از آنها تسهیلاتی بگیریم.

وی اظهار داشت: هیچ زمانی عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال هم نبودم و فقط ۲ مرتبه به خاطر «حمید استیلی» در جلسات تیم فوتبال امید شرکت کردم که در آن جلسات هم هیچ اظهارنظری نکردم. به نظر من در مملکت ما افراد خاک خورده و تحصیلکرده هستند که می‌توانند در این بخش به پرسپولیس کمک کنند.

کلانی همچنین درباره اختلافاتی که بر سر ادامه این فصل از لیگ برتر فوتبال مطرح است، گفت: مهمترین مساله سلامتی مردم است، بعد از آن اگر وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا شرایط را مساعد دیدند، می‌توان لیگ را برگزار کرد.

وی ادامه داد: الان شما وقتی در تهران قدم می‌زنید، احساس نمی‌کنید که چیزی به اسم کرونا وجود داشته باشد، ظاهرا همه چیز تمام شده و شرایط عادی است.

پیشکسوت تیم فوتبال ایران خاطر نشان کرد: اگر قرار باشد لیگ برگزار شود باید پرسپولیس به عنوان قهرمان معرفی شود. ولی در کل باید تصمیمی گرفته شود که در نهایت به نفع مردم و باشگاه‌ها باشد. شرایط کشور ما با شرایط کشوری مثل اسپانیا فرق می‌کند. هرچند برگزاری لیگ باعث می‌شود در جامعه نشاط باشد.

کلانی در واکنش به اختلافاتی که در هیات مدیره باشگاه پرسپولیس وجود دارد گفت: به نظر من بیشتر این حرف‌ها شایعه است. هر موقع یکی از اعضای هیات مدیره اعلام کرد چنین موضوعی وجود دارد باید به آن ورود کنیم. ما از بطن کار خبر نداریم و نمی‌دانیم چه اتفاقاتی رخ داده است. من هم مثل مردم و هواداران از طریق رسانه‌ها و فضای مجازی اخبار را دنبال می‌کنم و در متن کار نیستم. اگر حرفی بزنم از روی برداشت شخصی خودم است به خاطر همین ترجیح می‌دهم بدون اطلاعات صحبتی نکنم.

  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش