دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۵۲ - ۲۵ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۱۹۵۷
فوتبال ملی

چه کسی اسکوچیچ را سرمربی کرد؟؛ دراگان متهم به همکاری با آقازاده‌هاست!

دراگان اسکوچیچ,سرمربی تیم ملی فوتبال ایران

تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی باید کمتر از یک ماه دیگر به مصاف لبنان در پنجمین بازی مرحله گروهی انتخابی جام جهانی برود که شرایط عجیبی را تجربه می‌کند. نه اینکه شرایط خود تیم ملی به‌هم‌ریخته باشد، بلکه فضایی که علیه دراگان اسکوچیچ، سرمربی تیم، در فوتبال ایران به وجود آمده، رفته‌رفته همه چیز را با شک و تردید روبه‌رو کرده است. دراگان کروات در حالی از چهار بازی قبلی تیم ملی ایران توانسته از ۱۲ امتیاز ممکن با ۱۰ امتیاز صدرنشین گروه نخست انتخابی در منطقه آسیا باشد که همچنان زمزمه‌های برکناری‌اش از سرمربیگری تیم ملی ایران به گوش می‌رسد.

این زمزمه وقتی عجیب‌تر می‌شود که آمار دراگان اسکوچیچ در تیم ملی ایران به‌عنوان سرمربی، بی‌نظیر و بی‌سابقه بوده است. اینکه چرا با وجود صدرنشینی، کسب ۱۰ برد، نباختن در ۱۱ بازی، بدون شکست‌ بودن در تیم ملی، صدرنشینی در گروه انتخابی جام جهانی و بخت زیاد برای رسیدن به جام جهانی قطر، همچنان باید صحبت از اخراج دراگان اسکوچیچ به گوش برسد، بیش از آنکه حاصل نقدهای منصفانه باشد، به نظر می‌رسد برگرفته از جریانی است که علیه سرمربی تیم ملی به راه افتاده است.

چه کسی اسکوچیچ را سرمربی کرد؟

دراگان اسکوچیچ معرفی خوبی به‌عنوان سرمربی تیم ملی ایران نداشته است. هنوز هم حرف‌و‌حدیث پشت سرش زیاد است. ادعا‌ شده که انتخابش کار آقازاده‌ها با یکی، دو دلال است که آشنایی با «آشناهای» مسئولان قبلی فدراسیون فوتبال داشته‌اند. جبهه‌گیری چندین بازیکن قدیمی تیم ملی از‌جمله علی دایی علیه این انتخاب، از همان اول همه چیز را درباره دراگان اسکوچیچ به هم ریخت و او شروع بسیار بدی داشت. به نظر می‌رسد با گذشت چندین ماه از آن اتفاق، همان مورد همچنان روی نتایج دراگان اسکوچیچ سایه افکنده و آنهایی که این انتخاب را خارج از مجموعه فدراسیون می‌دانند، انتظار دارند اسکوچیچ جایش را به یک مربی بهتری بدهد. اینکه متر و معیار مربی بهتر چیست، معضلی است که هنوز برایش جواب دقیقی پیدا نشده است.

شایعه در فدراسیون فوتبال

دراگان اسکوچیچ به‌‌طور ناباورانه‌ای به‌عنوان سرمربی تیم ملی ایران انتخاب شد. حتی عنوان شده که خودش باور نمی‌کرد پیشنهادی که به او برای سرمربیگری تیم ملی ایران شده، جدی باشد و با شک و تردید به آن نگاه کرد. با‌این‌حال، او پذیرفت با رقمی بسیار مناسب هدایت تیم ملی ایران را به دست بگيرد. دلیلش هم ساده بود؛ تیم ملی ایران برای دراگان اسکوچیچی که در عرصه ملی هیچ رزومه‌ای نداشت، افتخار مهمی محسوب می‌شد.

با‌این‌حال، بعد از رفتن فدراسیون مهدی تاج و از قدرت برگشتن حیدر بهاروند به‌عنوان سرپرست فدراسیون فوتبال، به نظر می‌رسید مسئولان جدید فدراسیون و در رأس آن شهاب‌الدین عزیزی‌خادم، قرارداد اسکوچیچ را فسخ کنند؛ به‌ویژه اینکه قراردادش مرحله به مرحله بود و شش ماه یک بار نیاز به تمدید در صورت رضایت طرفین داشت. در همان شروع کار فدراسیون جدید، در نشست عجیب‌وغریب هم‌اندیشی رئیس فدراسیون با دوستان رسانه‌ای‌اش، خبری به بیرون درز کرد که عزیزی‌خادم علاقه‌ای به تمدید قرارداد سرمربی تیم ملی ندارد.

این شایعه زمانی مطرح شد که دراگان تیم از‌‌هم‌پاشیده مارک ویلموتس را که امیدی به صعود از مرحله اول انتخابی نداشت، در گروهش صدرنشین کرد و به مرحله نهایی انتخابی فرستاد. تردید فدراسیون در تمدید قرارداد دراگان، این فضا را راحت‌تر کرد که دراگان در حد و اندازه‌های تیم ملی فوتبال ایران نیست. در واقع به غیر از شایعه‌هایی که زمان معرفی دراگان به‌عنوان سرمربی تیم ملی مطرح شد، تردید فدراسیون و ایمان‌نداشتن به سرمربی تیم ملی هم مزید بر علت شد تا راحت‌تر بتوان درباره حذف این سرمربی صحبت کرد. هرچند در ادامه مسیر، بی‌پولی و بدهکاری فدراسیون در نهایت باعث شد قرارداد دراگان اسکوچیچ تمدید شود.

دراگان اسکوچیچ,سرمربی تیم ملی فوتبال ایران

جریان عجیب‌و‌‌غریب علیه دراگان

بعد از بسته‌شدن پرونده تردید فدراسیون درباره توانایی‌های دراگان اسکوچیچ، این مربی بی‌ادعای کروات کارش را دوباره در تیم ملی از سر گرفت و یکی پس از دیگری بازی‌هایش را برد تا رکورد بهترین شروع تاریخ فوتبال ایران به‌عنوان سرمربی را بشکند و یک‌تنه آن را به نام خود کند. اینجا درست همان موقعی شده بود که دراگان و تیمش مهیا می‌شدند به مصاف کره‌جنوبی در حساس‌تری بازی مرحله انتخابی بروند. سؤالاتی که در کنفرانس خبری از سرمربی تیم ملی ایران پرسیده شد، اما مشکوک بود؛ در شرایطی که دراگان تیم را با ۱۰ پیروزی پی‌درپی به این مرحله از رقابت‌ها رسانده بود، پرسش درباره سبک بازی تیم ملی زنگ هشدار را به صدا درآورد؛ آنجا بود که مشخص شد زمینه برای سخت‌گیری بر اسکوچیچ مهیا شده است.

چطور می‌شود از سرمربی تیم ملی‌ای که صددرصد بازی‌هایش را با پیروزی پشت سر گذاشته، چنین سؤالی پرسیده شود؟ دراگان اما از این گفت که می‌داند بسیاری چشم به صندلی او دارند، ولی برای رسیدن به این صندلی زمان بدی را انتخاب کرده‌اند. تساوی با کره اما فرصت را برای منتقدان بیشتر مهیا کرد تا بر این طبل بکوبند که دراگان به درد تیم ملی فوتبال ایران نمی‌خورد؛ عده‌ای از آنها به‌‌درستی و از سوی دلسوزی با برجسته‌ترکردن ضعف فنی این تیم، سعی در کمک به تیم ملی داشتند و عده‌ای مشخصا توانایی‌های دراگان را زیر سؤال برده‌اند. مجموع این دو، حالا دست به دست هم داده تا تیم ملی دوباره وارد حاشیه شود.

از رسانه‌ها اصرار از ملی‌پوشان انکار

دراگان اسکوچیچ متهم به همکاری با آقازاده‌هاست، فدراسیون در مقطعی پشت او را خالی کرد و در بازی با امارات و کره هم نشان داد نتوانسته ضعف فنی تیم ملی را برطرف کند. اینها بخشی از نقدهایی است که به او می‌شود؛ چون مدام نوشته و گفته می‌شود که بازیکنان تیم ملی هم چندان سرمربی را قبول ندارند و اعتقاد دارند نتایج حاصل کارهای انفرادی است. فارغ از اینکه این نفرات همان‌هایی بودند که برای ویلموتس هم بازی می‌کردند، بازیکنان تیم ملی چندین‌بار چنین موردی را تکذیب کرده و از این گفته‌اند که دراگان با دلسوزی به کارش ادامه می‌دهد.

حال مشخصا با جریانی که علیه اسکوچیچ به راه افتاده (فارغ از درست یا غلط‌بودن آن) به نظر می‌رسد این سرمربی کروات آخرین ماه‌ها در تیم ملی ایران به‌عنوان سرمربی را سپری می‌کند و در صورت صعود ایران به جام جهانی، قرار است جایش را به مربی مشهوری بدهد که شاید دیگر کسی نتواند برایش حرف‌و‌حدیثی بسازد!.

  • 18
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش