جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۵۹ - ۲۷ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۲۴۴۲
فوتبال ملی

توضیح کامل هادی طباطبایی از کارشناسی جنجالی

هادی طباطبایی,صحبت های هادی طباطبایی در مورد تیم ملی
دروازه‌بان اسبق تیم ملی معتقد است نسل فعلی فوتبال ایران پتانسیل بالایی برای رقم زدن نتایجی تاریخی دارد، به شرطی که از همین حالا برای حضور قدرتمند در جام جهانی و جام ملت‌های آسیا برنامه‌ریزی کنیم.

 به گزارش ورزش سه، برنامه فوتبال برتر کارشناسی دیدار حساس دو تیم سوریه و ایران را در چارچوب رقابت‌های مقدماتی جام جهانی را به هادی طباطبایی سپرد. او که اخیراً به ایران بازگشته است، در اظهارات خود نکاتی را مطرح کرد که با واکنش‌های مثبت و بعضا منفی زیادی در رسانه و فضای مجازی مواجه شد.

یکی از مباحثی که نسبتاً بیشتر به آن پرداخته شد، صعود یا عدم صعود تیم ملی ایران به دور دوم رقابت‌های جام جهانی بود که اساساً پرداختن به آن در این برهه از زمان که تیم ملی هنوز ۴ بازی در پیش رو دارد نمی‌تواند لطفی داشته باشد.

طباطبایی آن شب در پاسخ به این سؤال این‌گونه پاسخ داد: "من بعید می‌دانم که بتوانیم به دور دوم رقابت‌های جام جهانی صعود کنیم."

هادی در توضیح این ادعای خود در گفتگو با خبرنگار ورزش سه گفت: آخر ما تدارکی برای رفتن به دور دوم جام جهانی نمی‌بینیم. برفرض اگر چنین اتفاق مهم و تاریخی هم رخ دهد قطعاً بر پایه کیفیت بازیکنانمان است. باور کنید تیم‌های صاحب‌نام دنیا از همان لحظه پایان جام جهانی برای حضوری بهتر از قبل برنامه‌ریزی می‌کنند اما اینجا با این حجم از کاستی‌ها و مشکلاتی که وجود دارد چطور می‌توانیم چنین انتظار بزرگی را داشته باشیم؟

طباطبایی در ادامه نیز درخصوص اظهارتش در شب دیدار مقابل سوریه و اینکه چطور می‌توان این بازی‌های حساس را به چشم دیدارهای تدارکاتی دید گفت: برفرض مثال ما وقتی به آمار دیدارهایمان با تیم ملی سوریه رجوع می‌کنیم، می‌بینیم که این تیم هیچ‌گاه مقابل تیم ملی ایران حرفی برای گفتن نداشته است، پس به‌سادگی می‌توان نتیجه گرفت سوریه نمی‌تواند رقیب خطرناکی برای فوتبال ایران به شمار بیاید، اما متأسفانه این ما هستیم که فوتبالمان را دست‌کم می‌گیریم. بچه‌های ما بایستی با این ذهنیت و باور پا به زمین مسابقه بگذارند که از حیثیت فوتبال ایران دفاع کنند، نه اینکه با بزرگ جلوه دادن هر حریفی بخواهیم در بچه‌هایمان انگیزه مضاعف ایجاد کنیم.

یکی از مباحثی که این روزها در جامعه فوتبال به آن اشاره می‌شود نسل فعلی تیم ملی است و اینکه بسیاری از کارشناسان معتقدند این تیم نسل طلایی فوتبال ایران لااقل پس از انقلاب محسوب می‌شود.

سنگربان خوش‌سیمای اسبق تیم ملی و باشگاه استقلال ضمن تصدیق این مسئله اظهار داشت: فراموش نکنیم تیم ما خیلی کامل است. اما آیا می‌دانید چرا این تیم همان نسل طلایی فوتبال ایران است؟ به خاطر اینکه ما فقط ۱۱ بازیکن نداریم. نیمکت تیم ملی از هرزمانی قدرتمندتر است و این برای هر تیمی یک موهبت بزرگ است. کافی است به نفراتمان در درون دروازه بپردازیم تا متوجه قدرت نسل کنونی شویم. ببینید تیم ملی در سخت‌ترین پست خودش یعنی دروازه‌بان در حال حاضر سه گلر لژیونر دارد. فراموش نکنیم، حرفه‌ای‌ها به‌سختی این پست را به هرکسی می‌دهند و این در حالی است که فوتبال ایران تا ۱۰ سال گذشته برای داشتن یک گلر قابل‌اعتنا، مجبور به وضع قانون منع ورود گلر خارجی شده بود. آیا به نظر شما این حرف‌های من غیرمنطقی است؟

طباطبایی در ادامه همین مطلب افزود: باور کنید بچه‌های ما بعضا حرکاتی را در زمین انجام می‌دهند که حتی حریفانمان را به تحسین وا می‌دارند و این تیم با این ظرفیت‌های والای فردی اگر در قالب کارهای تاکتیکی قرار بگیرد به‌راحتی قادریم همین کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و عربستان را ببریم. حالا من به همین دلایل گفتم که قدر این بازی‌ها را بدانید که البته هنوز هم بر ادعای خود هستم. ما ۱۲ بازی این‌چنینی را برگزار کردیم. آیا می‌دانید اگر با همان رویکردِ بازی‌های تدارکاتی به این مسابقات نگاه می‌کردیم، امروز تا چه حد نسبت به رقبایمان جلوتر بودیم. آن‌هایی که از روز گذشته نسبت به این صحبت‌های من موضع گرفته‌اند به من بگویند کجای این حرف اشتباه است؟ تصور نکنید من اهمیت بازی‌های مقدماتی جام جهانی را نمی‌دانم اما با صرف به این مطلب چنین نظری را مطرح می‌کنم.

طباطبایی همچنین با تمجید از نمایش تیم ملی ایران مقابل سوریه بیان کرد: متأسفانه من پس از پایان بازی، به علت کمبود زمان فرصت تحلیل  را پیدا نکردم اما اینجا باید بگویم که این بازی بهترین فوتبالی بود که تیم ملی تا به امروز به نمایش گذاشت. ولیکن بااین‌وجود، این‌یک فوتبال آسیایی بود و ما برای عرض‌اندام مقابل تیم‌های مطرح دنیا باید به دنبال ارائه فوتبال فرا آسیایی باشیم.

او در توضیح همین مطلب فوق معتقد است: اگر فیلم بازی را یک‌بار دیگر تماشا کنید می‌بینید که در اکثر دقایق بازی بین خطوط سه‌گانه ما یعنی مدافعان، بازیکنان خط میانی و مهاجمانمان، چه فاصله یا به‌اصطلاح گپ زیادی وجود دارد. یا در زمان حمله به سمت دروازه حریف، در داخل ۱۸ قدم چند نفر را در اختیار داریم. برای مثال در زمان به ثمر رسیدن گل سوم توسط قلی زاده با مدافعان سوری ۴ به ۲ بودیم و اگر خلاقیت بی‌نظیر این بازیکن نبود، درصد به ثمر رسیدن گل سوم خیلی کم بود.

این نکته را هم باید درخصوص مدافعان کناری اشاره کنم که معمولاً هرزمان یکی از آن‌ها نفوذ می‌کند، دیگری در کنار دو مدافع مرکزی می‌ایستد که با احترام مجبورم بگویم که این نوع بازی متعلق به ۳ دهه گذشته است. این در حالی است که وقتی سعید عزت‌اللهی به‌عنوان هافبک دفاعی پستش را ترک نمی‌کند دیگر نیازی به ماندن یکی از دو مدافع کناری نیست.

طباطبایی با اشاره به زمانی که در تیم المپیک حضور داشت خاطرنشان کرد: آن تیم بدون هیچ تردیدی فقط چوب نداشتن بازی‌های تدارکاتی را خود و من اگر تا این حد به اهمیت مسابقات تدارکاتی اشاره می‌کنم صرفاً به این خاطر است که از اشتباهاتمان درس بگیریم.

او در ارتباط با کارنامه درخشان دراگان اسکوچیچ و ۱۲ پیروزی از ۱۳ بازی معتقد است: ما ۴۵ سال است که در باد این بردها خوابیدیم و نتوانستیم قهرمان آسیا شویم، چراکه در طی این ۵ دهه اخیر آنجا که باید می‌بردیم بازی را به حریفانمان واگذار کردیم. مگر تیم ملی ایتالیا اخیراً رکوردی را همراه با مانچینی در ارتباط با تعداد بازی‌های بدون باخت به ثبت نرساند اما امروز حضورش در جام جهانی در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. چرا راه دور برویم، مگر همین کارلوس کی روش نیز پیش از شکست مقابل عراق و یا ژاپن در دو جام ملت‌های آسیا نتایج بدی می‌گرفت؟ اما آنجا که وقت بردن بود قافیه را به حریفش واگذار کرد و در طی ۸ سال حضورش دستش از جام کوتاه ماند. من مثل همه مردم با این بردها کیف می‌کنم اما حرفم این است که این بردها باعث نشود چشممان را بر نقاط ضعف تیم ببندیم و اِلا چه کسی است که از بردن تیم ملی خوشحال نشود.

طباطبایی درباره اینکه اسکوچیچ فرصتی برای پرداختن به مسائل تاکتیکی را ندارد گفت: دیگر زمان اردوهای طولانی‌مدت برچیده شده است و به‌نوعی شکل فوتبال در دنیا کاملاً تغییر پیداکرده است. همه تیم‌های دنیا، درست عین تیم ملی ایران در طی دو و سه روز دور هم جمع می‌شوند.

او در همین رابطه مثالی از کشوری می‌زند که در حال حاضر در آن اقامت دارد: اجازه بدهید برای شما مثالی بزنم تا کاملاً این موضوع جا بیفتد. در جام ملت‌های اروپا که با قهرمانی ایتالیا به اتمام رسید، تمام محوریت تیم فوتبال دانمارک بر پایه حرکات اریکسن ستاره باشگاه اینتر طراحی شده بود، اما این تیم درست از لحظه‌ای که او را از دست داد شکل فوتبالش را تغییر داد و همه بازیکنان وظایف خودشان را انجام دادند. آیا آن‌ها زمانی برای تمرین داشتند؟

شیر کپنهاگ در پاسخ به اینکه شاید این امر به همان مسئله عدم تاکتیک‌پذیری بازیکنان ایرانی برمی‌گردد که اسکوچیچ به آن اشاره کرد اظهار داشت: من هم قبول دارم که ما در مقوله فوتبال پایه دچار مشکلات ریشه‌ای هستیم و بهترین بازیکنانمان در سنین بالا شکوفا می‌شوند اما همین بازیکنان علی‌رغم این موضوع به باشگاه‌های مطرح اروپایی می‌روند و در قالب تاکتیکی آن تیم بازی‌های خوبی را به نمایش می‌گذارند.

طباطبایی درخصوص زمین چمن‌های نامناسب مخصوصاً در این دو بازی اخیر و اینکه در این زمین‌ها عملاً نمی‌توان کار تاکتیکی چندان درستی را پیاده کرد عنوان داشت: زمین خراب است؟ بله من هم چشم دارم و می‌بینم.یک‌زمان مسیر توپ عوض شود، یا توپ جلوی پاهای تو زمین می‌خورد و تو نمی‌توانی آن را به‌درستی استپ کنی کاملاً می‌پذیرم، اما شکل زمین به‌هیچ‌وجه به شکل حرکتی تیم ارتباطی ندارد. زمین ناهموار کیفیت بازی را کاهش می‌دهد اما در روند حرکتی تیم تفاوتی ایجاد نمی‌کند. درست مثل تفاوت رانندگی در زمین آسفالت و زمین خاکی می‌ماند.

او در پایان با این جملات امیدوارکننده این گفت‌وگو را به پایان می‌رساند: من اگر حرفی می‌زنم فقط به این خاطر است که مثل تمام این مردم دلم می‌خواهد تیم ملی کشورم ایران در جام ملت‌های آسیا جام بگیرد و در جام جهانی بتواند از گروهش صعود کند، مخصوصاً این نسل کنونی که تمام فاکتورهای لازم را برای آقایی در آسیا را دارد. مطمئن باشید، ما اگر به بردن تیم‌های رده دوم و سوم آسیایی افتخار کنیم، درجایی که باید یخه تیم‌های قدرتمند را بگیریم کم می‌آوریم و این درسی است که باید از تاریخ بگیریم.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش