به گزارش سرپوش، تیم ملی فوتبال ایران بعد از قطعی شدن صعود به جام جهانی قطر در مسابقه دور گروهی مرحله مقدماتی جام جهانی روز سه شنبه با حضور تماشاگر میزبان تیم ملی فوتبال امارات خواهد بود.
بر اساس آخرین جلسه با حضور مقامات مسوول در نهایت مقرر شد برخلاف گسترش آمار مبتلایان به ویروس کرونا امیکرون، مسابقه تیم ملی ایران با امارات هم باحضور تماشاگران انجام شود.
از این رو مقرر شده تا علاقمندان برای حضور در ورزشگاه آزادی از سایت بلیت فروشی "برهان مبین" به نشانی footballeticket.ir بلیت خریداری کنند.
***
ایران - امارات بدون تماشاگر شد
در جلسه امروز (شنبه) ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شد که با توجه به افزایش شیوع کرونا، بازی دو تیم ایران و امارات بدون تماشاگر برگزار شود.
تیمهای ملی ایران و امارات قرار است سه شنبه ۱۲ بهمن ساعت ۱۸ در ورزشگاه آزادی به مصاف هم خواهند رفت.
اعتراض به حضور گزینشی زنان در ورزشگاه آزادی
این تصمیم درحالی اعلام شده که حضور گزینشی زنان در ورزشگاه آزادی در بازی ایران و عراق باعث واکنش کاربران در شبکه های اجتماعی شده است.
اگرچه قرار بود زنان در این بازی حضور پیدا کنند، اما حضور زنان و شیوه انتخاب حاضران اندکی غیرطبیعی بود؛ چه اینکه از مدتها قبل از بازی اعلام شده بود دیدار ایران و عراق با حضور زنان برگزار خواهد شد؛ این وعده اما تا لحظات آخر نامشخص بود و کسانی که برای خرید بلیت اقدام کرده بودند، میگفتند که بخش انتخاب صندلی کاملا بسته بوده است و آنها نتوانستند بلیت بازی را از سایت خریداری کنند.
یکی از خبرنگاران خانم رویداد۲۴ تلاش خودش برای خرید بلیت بازی ایران و عراق را اینگونه توصیف میکند: «برای ثبت نام ابتدا باید جنسیت مشخص باشد اما من به انتخاب جنسیت نرسیدم زیرا از پروفایل خودم که کد ملی داشت وارد شدم تا این مشکل را رفع کنم. زیرا چند روز پیش ثبتنام کرده بودم که سرعتم بالا باشد و نخواهم همان موقع این اطلاعات را وارد کنم. در سایت قسمت خانم را جنوب نوشته بودند که خب ظرفیت آن صفر بود. با این حال قسمتهای دیگر را امتحان کردم که ظرفیت داشت، اما وارد نمیشد و اینگونه بود که تا انتخاب صندلی میرفت، اما کاربر را بیرون میانداخت.»
البته فدراسیون فوتبال هم توضیحی نداد که خانمهای حاضر در ورزشگاه از چه طریقی توانستهاند بلیت بخرند. همین ابهامها البته در روز بازی بیشتر شد؛ از یکسو بخشی از خانمهایی که در ورزشگاه حضور داشتند، خانمهای چادری بودند که معمولا تجربه نشان داده دغدغه آنها اساسا حضور در ورزشگاهها نیست، بنابراین این شائبه قوت گرفت که احتمالا بخشی از خانمها به صورت گزینشی به تماشای بازی آمدهاند.
از سوی دیگر هم برخی منابع خبری نوشته بودند همان دختران اینستاگرامی که در هفتههای قبل مهمان وزارت وزرش بودند هم در ورزشگاه حضور داشتند و تصاویر مختلفی از بازی در شبکههای اجتماعی خود منتشر کردند.
مجموع این اتفاقات باعث شد حاشیه بازی ایران و عراق بر متن آن بچربد و بعد از بازی بیش از آنکه بحث بر سر صعود تیم ملی به جام جهانی باشد، گلایه از رفتار مسئولان مطرح شود که چگونه زنان را نادیده میگیرند. تصور عمومی هم البته این بود که کلا حضور زنان منتفی شود؛ چه آنکه پیش از بازی دو اتفاق مهم افتاد؛ یکی حجت الاسلام علم الهدی امام جمعه مشهد و پدر همسر رئیس جمهور خط و نشان کشید و حضور زنان در ورزشگاهها و هیجان آنها را حرام خواند و دیگری ماجرای ولی الله لونی رئیس مجمع عمومی جامعه مدرسین بود که در نامهای به رئیس جمهور نوشت: «مستحضرید این مسئله که مورد مخالفت صریح رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام تقلید و بزرگان حوزه نیز قرار گرفته، نه تنها در ردیف مشکلات و مسائل دارای اولویت بانوان جامعه نیست بلکه اساساً برخلاف ارزشهای اسلامی ایرانی بوده و در راستای نگاه ابزار محور غرب به زن است. پرداختن به چنین موضوعاتی در زیر مجموعه دولت حضرت عالی، موجب شگفتی بدنه انقلابی و متدین جامعه که حامی شما بوده و هستند، میشود.»
ماجرای تستهای کرونا هم در این میان مزید بر علت شد و اصلا این احتمال وجود داشت که کل بازی لغو باشد، با این وجود بازی برگزار شد و جمعی از زنان هم به ورزشگاه راه یافتند که تا این لحظه معلوم نشده از چه سیستمی توانستهاند بلیت دریافت کنند. عجیب آنکه بعد از بازی و پیروزی ایران، جمعی از حامیان دولت که تا کنون مخالف همهجانبه حضور زنان در ورزشگاه بودند، به حامیان آن تبدیل شدند؛ مثلا عبدالله گنجی مدیر روزنامه جوان در توییتی از حمایتهای همهجانبه علم الهدی از حضور زنان در ورزشگاه نوشت!! «امروز توفیق داشتم در نماز جمعه مشهد شرکت کنم. کنجکاوانه خطبه های علم الهدی را رصد کردم. با مطالعه آمده بود. خطبه اول در باره تقوای عقلانی نوگویی کرد و خطبه دوم را به جهاد تبیین اختصاص داد.تازه از کسانی که برای حضور دیروز زنان در ورزشگاه آزادی تلاش کردند تقدیر کرد.»
اگرچه مشخص است که چندین جریان سیاسی در ایران مخالف سرسخت حضور زنان در ورزشگاههاست اما همین یک قدم هم، گامی به جلوست؛ چه اینکه به پیش رفتن همین یک گام در دولتی انجام شده که اساسا ماهیت حضور زنان در ورزشگاه و هیجان آنها به خاطر پیروزی تیمهای محبوبشان را گناه میداند! اما فعلا مطالبات بخشی از زنان چه گزینشی و چه غیرگزینشی جلو میرود. در این میان خاطرات تلخی هم به جا میماند؛ از جمله تصویر خانواده عراقی که با زن و شوهر و فرزندان در کنار یکدیگر به ورزشگاه آزادی آمده بودند و تیم ملی عراق را تشویق میکردند اما در خود ایران، خانوادههای ایرانی اجازه حضور کنار همدیگر را نداشتند!
حضور بانوان مقابل امارات در گروی صدور مجوز برگزاری بازی با تماشاگر
اداعای وزارت ورزش:ترافیک سایت سنگین بود ضمن اینکه تاییدیه گرفتن بلیت منوط به زدن دو دز واکسن بود و باید چهارده روز از دز دوم واکسن گذشته باشد که وزارت بهداشت به شکل الکترونیک لحاظ کرده بود. هرکسی که تاییدیه الکتریکی میگرفت، مشکلی برای ثبت درخواست نداشت.
۲۰۰۰ هوادار خانم و صد بلیت برای خانواده بازیکنان
ابتدا قرار بر این شد دو هزار بلیت برای هواداران خانم به فروش برسد، اما با توجه به تعداد زیاد درخواستها، در روز بازی سامانه بلیت فروشی برای ساعاتی باز شد و هواداران بیشتری بلیت خریدند. هنوز تعداد دقیقی از حضور بانوان در دسترس نیست، اما شنیده میشود تعداد بانوان در ورزشگاه بسیار بیشتر از دو هزار نفر بود. ضمن اینکه حدود صد بلیت هم در اختیار اعضای خانواده بازیکنانی قرار گرفت که دوست داشتند از نزدیک بازی را تماشا کنند.
بانوان گزینشی به استادیوم نیامدند
معاون توسعه ورزش بانوان انتخاب گزینشی برای ورود به استادیوم را رد کرد و در این باره گفت: «شائبههایی پیش آمد که اینطور نبود گزینشی انتخاب کنیم. ترافیک سایت سنگین بود ضمن اینکه تاییدیه گرفتن بلیت منوط به زدن دو دز واکسن بود و باید چهارده روز از دز دوم واکسن گذشته باشد که وزارت بهداشت به شکل الکترونیک لحاظ کرده بود. هرکسی که تاییدیه الکتریکی میگرفت، مشکلی برای ثبت درخواست نداشت. بعضی از همکاران بنده هم موفق نشدند، چون از زمان دز دوم واکسنشان چهارده روز نگذشته بود.»
حضور دوباره زنان در ورزشگاه آزادی در هاله ای از ابهام
با نزدیک شدن به زمان برگزاری مسابقه ایران و امارات و اظهارات مقامات مختلف حضور تماشاگران زن در این مسابقه هنوز مشخص نیست هستند.
علم الهدی درمورد جایگاه بانوان در ورزشگاه: هندسه دینی رعایت نشد
حجت الاسلام علم الهدی با تبریک پیروزی ملی پوشان ایران و راهیابی آنان به مسابقات جام جهانی گفت: در این بازی حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای فوتبال بطور کامل مورد صیانت قرار نگرفت. وی افزود: جایگاه بانوان و محفظه در نظر گرفته شده برای آنان در ورزشگاه باید به گونهای باشد که هیجانات آنها به جایی منعکس نشود و متاسفانه دیروز این اتفاق نیفتاد. امام جمعه مشهد ادامه داد: امیدوارم از این پس مسوولان در برنامه های ورزشی طوری برنامه ریزی کنند که "هندسه دینی" رعایت شود چرا که این امر خواسته رهبر معظم انقلاب و فرمان ولی امر مسلمین است.
وی افزود: جایگاه بانوان و محفظه در نظر گرفته شده برای آنان در ورزشگاه باید به گونهای باشد که هیجانات آنها به جایی منعکس نشود و متاسفانه دیروز این اتفاق نیفتاد.
- 14
- 4