چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۰۸:۳۱ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۶۸۲
فوتبال ملی

اسکوچیچ یار دوازدهم انگلیس و آمریکا/ وزیر مجبور است از نمایش تیم‌ملی لذت ببرد!

تیم ملی ایران,جام جهانی2022قطر
بعد از مدت‌ها انتظار و مواجه شدن با اسامی کشورهایی از قاره‌های اروپا، آفریقا، آمریکا و اقیانوسیه سرانجام اولین دیدار تدارکاتی شاگردان دراگان اسکوچیچ بعد از صعود به جام‌جهانی و مشخص‌شدن قرعه یوزهای ایرانی در بیست‌ودومین دوره جام‌جهانی مقابل تیم رتبه چهل‌وچهارم رده‌بندی فیفا یعنی الجزایر تحت هدایت جمال بلماضی برگزار شد.

بعد از مدت‌ها انتظار و مواجه شدن با اسامی کشورهایی از قاره‌های اروپا، آفریقا، آمریکا و اقیانوسیه سرانجام اولین دیدار تدارکاتی شاگردان دراگان اسکوچیچ بعد از صعود به جام‌جهانی و مشخص‌شدن قرعه یوزهای ایرانی در بیست‌ودومین دوره جام‌جهانی مقابل تیم رتبه چهل‌وچهارم رده‌بندی فیفا یعنی الجزایر تحت هدایت جمال بلماضی برگزار شد؛ این تیم که در چندماه اخیر بعد از حذف در مرحله گروهی جام ملت‌های آفریقا و ناکامی در صعود به جام‌جهانی۲۰۲۲ قطر، بهترین لقب برایش ناکام بزرگ است با تیمی مقابل شاگردان مربی کروات قرار گرفت که نسبت به ترکیب اصلی‌شان مقابل اوگاندا و تانزانیا در مرحله مقدماتی جام ملت‌های آفریقا۲۰۲۳ کامرون که ۱۴ و ۱۸ خرداد برگزار شد به ترتیب ۴ و ۲ بازیکن یکسان داشت اما شاگردان سرمربی ۵۳ساله حتی موفق نشدند مقابل بازیکنان ذخیره و کم‌تجربه قهرمان جام ملت‌های آفریقا۲۰۱۹ عملکردی شایسته ارائه دهند و با رقم زدن اتفاقاتی تلخ درون مستطیل سبز ۱۶۲روز مانده به برگزاری دیدار برابر انگلیس پرستاره و زهردار، نگرانی‌ها را چندین‌برابر کردند.

ترکیب نامتوازن

تیم تحت هدایت مرد کروات در یکی از بی‌نظم‌ترین نمایش‌های تاکتیکی چندین‌سال اخیر خود که با رقابت مقابل کره‌جنوبی در سئول جدالی تنگاتنگ دارد نتیجه را ۲ بر یک به شاگردان سرمربی اسبق الدحیل و تیم‌ملی قطر واگذار کرد اما ابعاد منفی این شکست تنها مختص به نتیجه جدال نمایندگان آسیا و آفریقا نیست و عملکرد فنی ارائه‌شده در مستطیل سبز ورزشگاه باشگاه القطر باعث افزایش بیم‌های پیشین شد.

اولین نکته بسیار تلخ در عملکرد تیم‌ملی فوتبال ایران درخصوص ترکیب نامتوازن این تیم است؛ ایران درحالی قدم در این رقابت گذاشت که از حضور بازیکنی همچون امید نورافکن در دفاع وسط سود برد که البته این حضور در دفاع میانی اتفاقی تازه نبود و در جدال شاگردان اسکوچیچ مقابل امارات و دیدارهای هفته بیست‌وپنجم تا بیست‌ونهم تیم سپاهان شاهد آن بودیم ولی در همان لحظات ابتدایی بعد منفی و نگران‌کننده استفاده از نورافکن در پست غیرتخصصی و نادیده گرفتن بازیکنانی همچون عارف آغاسی و عارف غلامی که در پست دفاع میانی مهارت دارند، نمایان شد. سرمربی اهل کشور کرواسی در ابتدای نیمه دوم متوجه اشتباه خود شد و امید نورافکن را به یکی از پست‌های تخصصی‌اش یعنی دفاع چپ منتقل کرد که باعث بالا رفتن بازدهی مدافع ۱۸۲سانتی‌متری شد اما او را از حیث پیاده‌کردن افکار تاکتیکی به‌دلیل انتقال به یک پست متفاوت با شرح وظایف گوناگون دچار سردرگمی کرد تا ماحصل ۹۰دقیقه حضور نورافکن در مستطیل سبز اشتباه تاثیرگذار روی گل دوم الجزایر و ثبت آمار یک پاس‌گل، ۹۳درصد دقت پاس، یک پاس کلیدی، یک دفع توپ، یک قطع توپ، ۲ دریبل موفق، یک نبرد هوایی موفق و ۲ خطا باشد.

ایراد تاکتیکی بزرگ

بزرگ‌ترین مشکل شاگردان اسکوچیچ که در رقابت برابر الجزایر و کره‌جنوبی آن را مشاهده کردیم ضعیف شدید در پرس‌های میانی و کوچک کردن فضای حریف و بازپس‌گیری توپ و ضدحملات بود؛ شاگردان دراگان اسکوچیچ قطعا در جام‌جهانی توانایی بازی متعادل مقابل انگلیس، آمریکا و ولز را ندارند و راهی به‌جز بازی واکنش‌گرایانه و به اشتباه انداختن حریف پیش‌روی خود نمی‌بینند اما اگر اتفاقات مقابل شاگردان پائولو بنتو و جمال بلماضی در بیست‌ودومین دوره جام‌جهانی تکرار شود و ایرانی‌ها بعد از ناکامی در کوچک کردن فضای حرکتی حریفان با حملات پرتعداد شاگردان گرت ساوتگیت، گرگ برهالتر و راب پیج مواجه می‌شوند که ماحصل ایران بعد از اتمام سه بازی انبوه حزن و محنت است.

یکی از مشکلاتی که حل آن تا حدودی شانس موفقیت ایران در جام‌جهانی قطر را بالا خواهد برد کم‌شدن اشتباهات تاثیرگذار تیم است؛ قطعا یکی از هدف‌های برگزاری دیدارهای دوستانه کم‌شدن اشتباهات و درک نقاط ضعف و قوت است، برای مثال کارلوس کی‌روش در دیدارهای دوستانه پیش از آغاز جام‌جهانی۲۰۱۴ مقابل گینه درک کرد سنگربانی همچون دانیال داوری به‌عنوان آخرین مهره دفاعی ایران بازیکنی قابل اطمینان نیست و علیرضا حقیقی را برای تقابل مقابل نیجریه، آرژانتین و بوسنی‌وهرزگوین آماده کرد، اما درحال حاضر فوتبال ملی ایران به‌دلیل شرایط نامناسبی که در بخشی از آن کادرفنی مقصر است، شانس آزمون و خطای چندانی ندارد و باید هرچه زودتر برای سیستم و ابزارهای مورد نیازش در جام‌جهانی به قطعیت برسد و در چند رقابت دوستانه پیش‌رو آنها را بسنجد.

همان‌طور که پیش از این اشاره شد تیم‌ملی شانس چندانی برای تقابل برابر از حیث فنی با نمایندگان قاره اروپا و آمریکا در جام‌جهانی ندارد و ناچار است با بازی واکنش‌گرایانه از اشتباهات حریفان استفاده کند اما در بدترین وضعیت ممکن حریفان لحظاتی برای تقسیم انرژی عقب‌نشینی می‌کنند تا درطول بازی شادابی خود را از دست ندهند که لحظات عقب‌نشینی حریفان اهمیت بازیسازی برای خلق موقعیت بیش از لحظات دیگر است که شاگردان اسکوچیچ در این حربه تاکتیکی ضعف شدید دارند و تنها تلاش می‌کنند با کارهای تاکتیکی ۲ یا ۳نفره به مقصود موردنظر برسند. دیگر نکته تعیین‌کننده در لحظات حمله، گیر نیفتادن در تله‌های دفاعی حریفان است که یک نمونه آن را الجزایر با تله‌های آفساید خود به تیم‌ملی ایران اثبات کرد که حل این ضعف می‌تواند یکی از استراتژی‌های حریفان را خنثی کند.

آینده‌ای که نباید مثل گذشته باشد

بعد از توجه به موارد اشاره‌شده درک می‌کنیم وضعیت فعلی ایران شباهتی به تیم‌های حاضر در جام‌جهانی ندارد و شاگردان اسکوچیچ نمی‌توانند با این سطح فنی در یک تورنمنت جهانی لحظات خوبی را رقم بزنند، البته خیلی از این مشکلات با طراحی تمرینات جدید، دیدارهای دوستانه با سطح‌های متفاوت و شناخت درست از ظرفیت تیم خودی و حریفان قابل حل است، اما تمام این موارد نیازمند وجود یک همیت کم‌تکرار برای حل موارد اشاره‌شده تاکتیکی است که تا این لحظه اراده‌ای برای رقم زدن اتفاقات تاریخی ازسوی افراد تاثیرگذار دیده نمی‌شود و نکته غالب این روزهای فوتبال ایران نگرانی و یأس است.

وزیر مجبور است از نمایش تیم‌ملی لذت ببرد!

ما سه چهار ماه پیش گفته بودیم که این تیم، تیم نمی‌شود. در طول این مدتی که اسکوچیچ همراه تیم ملی بوده است بیشتر بازی‌هایی که بردیم با تیم‌های درجه ۳ و ۴ بوده است و به همین دلیل نتایج قبلی نمی‌توانسته شاخص و معیار خوبی برای ارزشیابی تیم ملی و این سرمربی باشد.

تیم ملی ایران,جام جهانی2022قطر

تیم ملی فوتبال ایران درحالی بازی را به الجزایر واگذار کرد که جدا از نتیجه به دست آمده در زمینه‌های فنی نیز عملکرد ناامید‌کننده‌ای را از خود به نمایش گذاشت. این تیم که برنامه‌های درست و حسابی را هم برای آماده‌سازی حضور در جام‌جهانی تدارک ندیده است مطمئنا با این وضعیت سرنوشت عجیبی را آذرماه امسال در قطر تجربه خواهد کرد و چه بسا کار به سمتی برود که شاید بعدا آرزو کنیم کاش هرگز به جام‌جهانی ۲۰۲۲ قطر صعود نکرده بودیم، آن هم درحالی‌که نسل خوبی از بازیکنان در تیم‌ملی هستند. درباره این دیدار، وضعیت فنی تیم‌ملی، شرایط فدراسیون فوتبال و سایر مسائل مرتبط دقایقی با مربی سابق استقلال و کارشناس فوتبال به صحبت پرداختیم. کسی که معتقد است با این وضعیت تیم‌ملی در قطر بازنده مطلق خواهد بود. گفت‌وگوی «فرهیختگان» با مسعود اقبالی را در ادامه می‌خوانید.

صحبت را از بازی یکشنبه‌شب تیم ملی مقابل الجزایر آغاز کنیم. فکر نمی‌کنید همه چیز ناامید‌کننده بود از نتیجه تا عملکرد فنی؟

بله، تا حدودی. ما سه چهار ماه پیش گفته بودیم که این تیم، تیم نمی‌شود. در طول این مدتی که اسکوچیچ همراه تیم ملی بوده است بیشتر بازی‌هایی که بردیم با تیم‌های درجه ۳ و ۴ بوده است و به همین دلیل نتایج قبلی نمی‌توانسته شاخص و معیار خوبی برای ارزشیابی تیم ملی و این سرمربی باشد. اما در ادامه بازی با تیم‌های قدرتمندی مثل الجزایر یا کره‌جنوبی بسیاری از واقعیات را نشان‌مان داد. این درحالی است که در این دیدارها نیز نتیجه را هم واگذار کردیم. بنابراین هر وقت با تیمی که فقط یک مقدار حرف برای گفتن داشته بازی داشتیم، نتیجه را واگذار کردیم. درنهایت اینکه این تیم ملی بدون پشتوانه نیروهای انسانی که همان بازیکنانش هستند، به‌طور قطع به یقین به جایی نمی‌رسد.

از لحاظ فنی بازی چطور بود؟ به نظر گرمای هوا هم روی کار ملی‌پوشان ایران تاثیرگذار بود.

نیمه اول که بازی در اختیار تیم درجه سه الجزایری بود؛ تیمی که فقط دو سه بازیکن اصلی خودش مثل اسماعیل بن‌ناصر و... را برای بازی با ایران در اختیار داشت. بقیه بازیکنان این تیم هم یا جوان بودند یا متعلق به تیم دوم و سوم این کشور بودند اما ما کاملا در اختیار چنین تیمی بودیم و یک فوتبال کاملا با هرج‌ومرج و بی‌برنامه را در نیمه اول به نمایش گذاشتیم. بازیکنان ما بعد از دو هفته تمرین در گرمای طاقت‌فرسا با رطوبت بالای ۸۰ درصد در دوحه قطر دیگر جانی برایشان نمانده بود تا جایی که در برنامه تلویزیونی دیدیم که اکثر ملی‌پوشان از این نوع برنامه‌ریزی ناراضی و ناراحت هستند.

نیمه دوم اما کمی اوضاع بهتر شد.

تیم ایران در نیمه دوم با تعویض‌های حداکثری که انجام شد تقریبا بازی بهتری را ارائه کرد و یک گل هم زدیم اما باز هم در خط دفاعی یا پست‌های غیرتخصصی که برخی بازیکنان حضور داشتند متاسفانه مشکل داشتیم و فوتبال خیلی بدی را ارائه دادیم. به‌طور مثال بازیکنی مانند امید نورافکن درحالی در پست غیرتخصصی به‌عنوان مدافع وسط بازی کرد که اصلا جای این بازیکن آنجا نیست. پست تخصصی این بازیکن در کناره‌هاست و تعجب می‌کنم اسکوچیچ که یکی دو بار قبل هم این کار را کرده بود و نتیجه این تصمیم را دیده بود که نورافکن نمی‌تواند در این پست بازی کند؛ چرا دوباره او را در دفاع وسط بازی می‌دهد. این درحالی است که این بازیکن در همین پست باید فردا در مقابل تیم‌های بزرگ دنیا در جام‌جهانی بازی کند و آنجا دیگر نمی‌دانم چه کاری باید بکنند؟

گویا عاقبت خوبی را برای تیم ملی متصور نیستید؟

در هر صورت تیم ملی با این وضعیت و بدون بازی تدارکاتی بعید است به جایی برسد. جالب اینکه هر روز هم دروغ می‌گویند که فردا می‌خواهیم با فلان تیم بزرگ بازی کنیم و پس فردا هم با یک تیم دیگر درحالی که فکر نمی‌کنم اصلا توانش را داشته باشند چون به خاطر مشکلات مالی و سایر مسائل دیگر نمی‌توانیم با تیم‌های بزرگ دنیا بازی کنیم. شاید هم دوستان نمی‌دانند که تیم‌های بزرگ دنیا خودشان برنامه دراز مدت دارند و برنامه‌شان با تیم‌های دیگر فیکس شده و امکان بازی کردن با آنها اصلا وجود ندارد و به همین دلیل نمی‌دانم چرا مدام از این وعده‌ها می‌دهند. بنابراین در طول ماه‌های باقی‌مانده هم بعید می‌دانم که تیمی را پیدا کنند که این بچه‌ها بتوانند با آنها ۴ تا بازی انجام دهند. در هر صورت این بچه‌ها به جام‌جهانی می‌روند اما متاسفم عنوان کنم که با این وضعیت فعلی با شرایط و با نتیجه خیلی بدی از قطر برمی‌گردیم که مایه آبرو‌ریزی خواهد شد.

به نیروهای انسانی اشاره کردید. چرا با همین نفرات هم از انجام یک بازی خوب عاجز هستیم؟

برای اینکه ما اصول اولیه فوتبال را بلد نیستیم. به‌طور مثال سردار آزمون در بازی با الجزایر در نیمه اول فقط یک بار توپ به پایش می‌خورد. یعنی هیچ‌گونه ارتباط منطقی و درک متقابل بین بازیکنان وجود ندارد. اصول اولیه فوتبال یعنی فهم و درک فنی سرمربی! ما در بازی تحت فشار ۳ پاس نمی‌توانیم به هم بدهیم. خط میانی‌مان هیچ‌گونه ارتباط منطقی با خط حمله ندارد که یک پاس ساده با جای‌گیری، دقت و شدت مناسب بین آنها ردوبدل شود. وقتی این ارتباط نیست چطور از آزمون و طارمی توقع داریم که برای تیم ملی گلزنی کنند؟ طارمی در باشگاه خودش بهترین بازیکن می‌شود چون آنجا همدیگر را می‌فهمند و برنامه تاکتیکی‌شان و الگوهای فنی‌شان کاملا مشخص است و روی مسائل هجومی و گلزنی کار کرده‌اند اما ما این کارها را نکرده‌ایم. از سوی دیگر بچه‌های ما هم آموخته‌های دوران نوجوانی نیستند و در آن زمان چیزی را یاد نگرفته‌اند. بنابراین وقتی به تیم ملی می‌رسند نمی‌توانند درک تاکتیکی از هم داشته باشند و همدیگر را بفهمند. اصول اولیه فوتبال پاس و حمایت است و وقتی شما نمی‌توانید آن را انجام بدهید چطور می‌توانید تاکتیک‌های پیچیده را انجام بدهید. در نتیجه وقتی بازیکنی مانند امید نورافکن به سمت چپ خط دفاعی آمد هم بهتر بازی کرد و هم یک پاس‌گل داد. اما وقتی همین بازیکن در پست مدافع میانی بازی می‌کند اصلا در حدواندازه‌های آنجا نیست. دفاع وسط پست بسیار مهمی محسوب می‌شود چون ستون فقرات تیم از همین جا شروع می‌شود.

اتفاقا این نقد به سرمربی تیم‌ملی وارد است که چرا به مدافعان وسط تخصصی بازی نمی‌دهد.

در حال حاضر کنعانی و شجاع از نظر من بهترین‌های ایران هستند اما یکی به‌خاطر محرومیت و دیگری به‌خاطر مصدومیت در این دیدار نتوانستند تیم‌ملی را همراهی کنند. این درحالی است که بازیکنی مانند حسینی یا همین نورافکن در حد و اندازه‌های دفاع وسط تیم‌ملی نیستند چون نه فیزیک مناسب دارند، نه‌سرعت و جهش خوب و در دفاع‌های یک در مقابل یک به‌راحتی جا می‌مانند. اینها چیزهایی نیستند که از آنها غافل شویم. یا دروازه‌بان‌مان همین بچه، امیر عابدزاده، دو توپ سمت وی آمد که هر دو از دستانش رها شد و توپ فرار کرد و نتوانست آن را دراختیار بگیرد. اگر این اشتباهات را در جام‌جهانی مرتکب شویم که ۱۰گل در هر بازی می‌خوریم.

با این شرایط احساس می‌شود که باید در جام‌جهانی خدا به ما رحم کند.

الان ضعیف‌ترین تیم در گروه ما ولز است. دو، سه بازی اخیر همین تیم را دیدم. با همین تیم چطور می‌خواهیم بازی کنیم. مطمئن باشید از همین تیم هم دو، سه گل می‌خوریم. اکثر ولزی‌ها در فوتبال انگلیس بازی می‌کنند و بازیکنانی حرفه‌ای هستند. الجزایر در بازی با ایران فقط یک بن‌ناصر تنهایی داشت تیمش را همراهی و کنترل می‌کرد. پاس‌های او فوق‌العاده بودند اما ما این شکل بازیکن با این کیفیت را نداریم پس چطور می‌خواهیم در جام‌جهانی مقابل چنین تیم‌هایی بازی کنیم.

مقصر این وضعیت کیست؟

هرکه مقصر باشد این بچه‌ها تقصیری ندارند چون آنها قربانی یک سیستم کاملا به‌هم‌ریخته مدیریتی-تشکیلاتی هستند و فدراسیون فوتبال هم که فعلا روی هواست. آنجا همه دنبال منافع شخصی خود و سهم‌خواهی هستند که بتوانند خودشان و صندلی‌هایشان را در فدراسیون تثبیت کنند. اصلا کسی به فکر تیم‌ملی و منافع ملی نیست. الان ببینید تیم‌ملی جوانان را به صمد مرفاوی سپرده‌اند چون فوتبال ما شده قرمز و آبی! یکی را می‌گذارند سرمربی تیم‌ملی امید که هیچ چیزی از مربیگری نمی‌داند و یکی دیگر را هم سرمربی تیم‌ملی جوانان می‌کنند درحالی که این سوال را من مطرح می‌کنم که صمد مرفاوی چه اطلاعاتی درباره مقطع سنی جوانان دارد؟ اصلا چگونه می‌خواهد این تیم را حمایت و هدایت کند. مربی‌ای که همیشه با تیم‌های بزرگسال کار کرده و در هیچ رقابت یا تورنمنتی در سطح جوانان حضور نداشته و شاخصه‌ها و معیارهای تیم‌ملی جوانان و کار در این رده سنی را نمی‌شناسد چطور می‌خواهد سرمربی تیم‌ملی باشد. او وقتی نمی‌داند مهارت‌های فردی و روحی و روانی بازیکن ۱۶ساله به چه شکل است و چطور باید به او آموزش داد، چطور سرمربی تیم‌ملی جوانان می‌شود؟ اینها اصلا از لحاظ روحی و روانی و خواسته‌های این بازیکنان، از آنها شناختی دارند؟ پس چطور سرمربی تیم‌های رده‌های سنی می‌شوند. این نشان می‌دهد تیم‌های ملی برای آقایان در فدراسیون فوتبال اصلا مهم نیست. این تیم‌ها فقط بروند و بازی کنند و برگردند. تیم‌ملی امید حذف شد، فردا تیم‌های ملی جوانان و نوجوانان هم حذف می‌شوند و تیم‌ملی بزرگسالان هم با فضاحت از جام‌جهانی برمی‌گردد. برای آقایانی که در فدراسیون فوتبال هستند این چیزها اصلا مهم نیست. برای آنها سرنوشت تیم‌های ملی اهمیتی ندارد و مهم فقط تثبیت موقعیت و صندلی خودشان است.

شاید می‌شد این وضعیت را به‌خاطر فدراسیونی که رئیس نداشته پیش‌بینی کرد و به‌نظر تا شهریورماه هم این وضعیت ادامه داشته باشد.

بله، وقتی مدیران فدراسیون این نفرات می‌شوند دیگر تا ته آن را بخوانید. آنها کجا تجربه مدیریتی داشته‌اند که امروز برای فدراسیون فوتبال تصمیم می‌گیرند. یا دبیرکل فدراسیون که اتفاقا بسیار پسر خوبی هم هست اصلا تخصص این کار را دارد؟ ایشان کدام تجربه مدیریتی را دارد و اصلا تحصیلاتش چیست؟ کسی که دبیرکل می‌شود باید حداقل دکتری مدیریت ورزشی داشته باشد و مناسبات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و ورزشی را به‌خوبی بشناسد و بتواند ارتباطات بین‌المللی برقرار کند. دبیرکل باید زبان را کامل بداند نه اینکه در حد سلام‌وعلیک که همه بلد هستند. مدیریت اصلا این شکلی نیست. ما مدیران متخصص و کاربلد زیادی داریم اما همه خانه‌نشین هستند. ما چقدر دکتری متخصص دانشگاهی داریم که می‌توانند در فدراسیون فوتبال کار درست را انجام دهند، البته اگر حمایت‌های سیاسی و مالی بشود. الان کدام اسپانسر بالای سر تیم‌ملی است؟ آقایان نتوانستند یک اسپانسر برای تیم‌ملی پیدا کنند. آقای وزیر ورزش به قطر می‌رود تا مثلا ۴تومان پول به‌عنوان پاداش به ملی‌پوشان بدهد.

آقای وزیر هم در جمع ملی‌پوشان اعلام کرد فوتبال برد و باخت دارد اما از تلاش آنها لذت برده!

اگر وزیر لذت نبرد، من لذت ببرم؟ او مجبور است بگوید لذت برده است. این حرف‌ها متاسفانه آدم را اذیت می‌کند. متاسفانه هیچ‌کس سر جای خودش قرار ندارد. بنابراین اگر غیر از اینها اتفاق بیفتد باید تعجب کنیم. فوتبال و ورزش تافته جدابافته همدیگر نیستند. شما ببینید چقدر ورزشکاران ما بیرون گود نشسته‌اند و فرار می‌کنند یا بدون استفاده از خدمات‌شان بازنشسته می‌شوند. الان فدراسیون وزنه‌برداری را ببینید، همه اعتصاب کرده‌اند. دوزار پول ندارند به این بچه‌ها بدهند. البته نظام ورزشی ما به‌هم‌ریخته است و این فقط فوتبال نیست. فوتبال فقط نمود و بازتاب دارد در غیر این صورت همه ورزش ما زیرسوال است. با این وضعیت اقتصادی که ما داریم کار سخت است. در فوتبال هم برای موفقیت باید هزینه کنید. شما ببینید تیم‌ملی را در این گرمای ۵۰درجه و رطوبت بالای ۸۰درصد درحالی به قطر بردند که خود قطری‌ها فرار کردند و در اسپانیا تمرین می‌کنند اما ما بچه‌های‌مان را جایی می‌بریم که همه صدایشان درمی‌آید. حتما گلایه‌های آنها را دیدید که همه ناراحت هستند. این چه برنامه‌ریزی‌ای بود که بچه‌ها را در این گرمای طاقت‌فرسا به قطر ببرید. که چکار کنند؟ یک بازی آن‌هم با هزار التماس و درخواست برگزار کنیم و هزینه‌های رفت‌وبرگشت و اسکان حریف را هم بدهیم.

به نظر می‌رسد با این عملکرد فنی حق داشتیم از بازی با کانادا یا اروگوئه صرف‌نظر کنیم.

صددرصد شما مطمئن باشید از این حریفان هم بدجور شکست می‌خوردیم.

الان راه‌حل آماده‌سازی تیم‌ملی چیست؟

اولا که تیمی با ما بازی نمی‌کند، پول هم نداریم هزینه کنیم؛ پس تنها راه‌حل این است که با همین بچه‌های باشگاهی و تیم‌های صدرجدولی بازی کنیم، به این ترتیب که یک تیم منتحب از صدرنشینان لیگ درست کرده و آنها را جلوی تیم‌ملی بگذارند. قدیم هم همین کارها را می‌کردند. الان هم وقتی نمی‌توانیم و پولش را نداریم باید همین کار را بکنیم. ثانیا، امروز همه دنیا ما را ایزوله کرده‌اند پس بیاییم با همین بچه‌های خودمان بازی کنیم. باشگاه‌هایی مانند مس رفسنجان یا گل‌گهر یا همین استقلال و پرسپولیس را داریم و می‌توانیم یک تیم منتخب و خوب از همین‌ها درست کرده و جلوی تیم‌ملی بگذاریم و چند بازی با همین تیم‌ها تا جام‌جهانی برای تیم‌ملی تدارک ببینیم. یا حداقل سایه‌زنی کرده و کارهای تاکتیکی را مرور کنند و مسائل حمله و دفاع را در این بازی‌ها به ملی‌پوشان آموزش دهند. اگر من مربی تیم‌ملی بودم همین الان مثل زمان کی‌روش از همین بچه‌ها یک دفاع مستحکم می‌ساختم تا حداقل کمترین گل را بخوریم تا برای جام‌جهانی آبروریزی نشود.

  • 10
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۱۱ مهر
    لیگ نخبگان آسیا
    ویسل کوبه - شاندونگ تایشان
    ۱۳:۳۰
  • لیگ نخبگان آسیا
    یوکوهاما مارینوس - اولسان اچ دی
    ۱۳:۳۰
  • لیگ برتر والیبال
    شهداب یزد - مهرگان نور
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    پیکان تهران - صنعتگران امید
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    شهرداری ارومیه - سپهرصدرا مشهد
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    طبیعت - مس رفسنجان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    چادرملو اردکان - پاس گرگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - سایپا
    ۱۶:۱۵
  • فوتسال
    نیمه نهایی جام جهانی فوتسال - ۲۰۲۴
    ۱۸:۳۰
  • جام جهانی فوتسال
    برزیل - اوکراین
    ۱۸:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    خیرونا - فاینورد
    ۲۰:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شاختار - آتالانتا
    ۲۰:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    استون ویلا - بایرن مونیخ
    ۲۲:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    بنفیکا - اتلتیکومادرید
    ۲۲:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لیل - رئال مادرید
    ۲۲:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لیورپول - بولونیا
    ۲۲:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لایپزیش - یوونتوس
    ۲۲:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    دیناموزاگرب - موناکو
    ۲۲:۳۰
  • پنج شنبه ۱۲ مهر
    لیگ MLS آمریکا
    کلومبوس کرو - اینتر میامی
    ۰۳:۱۵
  • لیگ اروپا
    فرنتس واروش - تاتنهام
    ۲۰:۱۵
  • لیگ اروپا
    لاتزیو - نیس
    ۲۰:۱۵
  • لیگ اروپا
    الفسبورگ - آاس رم
    ۲۲:۳۰
  • لیگ اروپا
    پورتو - منچستر یونایتد
    ۲۲:۳۰
  • لیگ کنفرانس اروپا
    چلسی - خنت
    ۲۲:۳۰
  • جمعه ۱۳ مهر
    لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - شمس آذر قزوین
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - ملوان
    ۱۸:۱۵
  • لیگ برتر ایران
    ذوب آهن - آلومینیوم اراک
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    خیبر خرم آباد - گل گهرسیرجان
    ۱۸:۳۰
ویژه سرپوش