دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۱۳ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۰۴۸۹
فوتبال ملی

رأی ویلموتس صادر شد؛ محکومیت بیش از سه میلیون یورویی ایران

مارک ویلموتس,رأی ویلموتس
با حکم دادگاه حکمیت ورزش فدراسیون فوتبال ایران باید بیش از سه میلیون یورو به مارک ویلموتس پرداخت کند.

به گزارش تسنیم، دادگاه CAS حکم شکایت مارک ویلموتس سرمربی بلژیکی پیشین تیم ملی را صادر و ایران را به پرداخت مبلغ سه میلیون و ٣٢۵ هزار یورو محکوم کرد.

به این مبلغ سالیانه ۵ درصد سود اضافه می‌شود.

فدراسیون فوتبال درحالی محکوم به پرداخت این مبلغ شده که ویلموتس در مدت زمان کوتاهی که سرمربی ایران بود عملکرد بسیار ضعیفی داشت.

***

جزئیات فرجام‌خواهی ایران از حکم فیفا در پرونده ویلموتس
با اعلام وکیل فدراسیون فوتبال، حکم فیفا درخصوص پرونده مارک ویلموتس در دادگاه CAS شکسته شد.


به گزارش ورزش سه، رای دادگاه عالی ورزش پیرامون پرونده جنجالی فوتبال ایران و سرمربی سابق تیم ملی، مارک ویلموتس سرانجام به طرفین ابلاغ شد. روزبه وثوق احمدی یکی از وکلای پرشمار حاضر در این پرونده که از ابتدای فرجام خواهی مجدد ایران در این فرآیند حضور داشته، در شبکه خبر جزئیات رای دادگاه عالی ورزش در مورد فرجام خواهی ایران در رای کمیته انضباطی فیفا را رسما اعلام کرد.

جزئیات این رای بنابر گفته‌های وثوق احمدی به شرح زیر است:

* رأی ویلموتس به ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار یورو کاهش یافت

چند ساعت گذشته حکم آقای ویلموتس در دیوان داوری ورزش به بنده ابلاغ شد. در این حکم، رأی اولیه فیفا شکسته شد. ایراداتی که در پرونده توسط وکلای فدراسیون فوتبال که من یکی از آنها هستم، مورد پذیرش دادگاه CAS قرار گرفته است. بخشی از میزان غرامتی که توسط فیفا صادر شده بود، به‌وسیله دیوان داوری ورزش لغو شده و عدد باقی‌مانده برای پرداخت به آقای ویلموتس ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار یورو تعیین شده است که پیش از این مقداری از این جریمه به او پرداخت شده بود.


* ویلموتس پس از ۵ ماه قراردادش را فسخ کرده بود!

زمانی‌که آقای ویلموتس قراردادشان را با فدراسیون منعقد کردند، به‌مدت ۵ ماه برای تیم ملی کار کرده بودند. پس از آن، ایشان با ارسال چند نامه با استناد به مقررات فیفا، قرارداد خودشان را به‌صورت یک‌جانبه فسخ کردند و پس از آن با یک توافق شفاهی که با فدراسیون فوتبال ایران انجام داده بودند، با دریافت مبلغی مجددا به تمرینات تیم ملی بازگشتند.

* اولین فسخ قرارداد ویلموتس موجه و قانونی است

آن ۲ میلیونی که به ایشان پرداخته شده، تماما برای این سرمربی نبوده و به دستیاران ویلموتس نیز تعلق داشته است. زمانی‌که در فیفا به پرونده رسیدگی می‌شد، اعلام شد به جهت اینکه آقای ویلموتس حداقل ۲ ماه کار کرده و دستمزدش را دریافت نکرده و اخطار دریافت مبلغ خودشان را نیز به فدراسیون داده و با این حال نیز فدراسیون به ایشان مبلغی را پرداخت نکرده است، فسخ قرارداد وی موجه تلقی شده و فیفا اعلام کرد که ویلموتس استحقاق دریافت تمام مبلغ قراردادش را دارد. این مقرراتی است که در فیفا وجود دارد و به صراحت ذکر می‌کند اگر یک طرف قرارداد به تعهداتش عمل کند و طرف مقابل این کار را نکرد، شخص مذکور استحقاق دریافت تمام مبلغ را دارد.

* تحریم‌های بانکی، یکی از دلایل تغییر رأی پرونده است

طبق قوانین فیفا یک سرمربی می‌تواند پس از فسخ صحیح تمام مبلغ قراردادش را دریافت کند ولی با دفاعیاتی که انجام دادیم، توانستیم دیوان داوری ورزش را قانع کنیم که آنها به چند جهت با تأیید تمام این مبلغ مخالف هستند. نخستین دلیل تحریم‌های سنگین بانکی است که آمریکا علیه کشور اعمال کرده است. در این رأی دادگاه داوری ورزش اعلام کرده است: ما تأیید می‌کنیم که فدراسیون فوتبال ایران تمام تلاش خود را انجام داده است تا بتواند دستمزد ویلموتس را پرداخت کند و این سرمربی قادر به فسخ قراردادش نباشد ولی به دلیل همان تحریم بانکی، این تلاش‌ها به نتیجه نرسید.  


* مصاحبه ویلموتس، به برگ برنده فدراسیون تبدیل شد

یکی دیگر از دلایل ما که مورد پذیرش دادگاه داوری ورزش قرار گرفت، مصاحبه این سرمربی است. پس از آنکه ویلموتس قراردادش را با ایران فسخ کرد، هدایت هیچ تیمی را برعهده نگرفت و در یک مصاحبه که به زبان فرانسوی از وی منتشر شد، اعلام کرد که نه‌تنها به هیچ تیمی نمی‌رود بلکه پیشنهاد ۲ باشگاه و ۲ تیم ملی را رد کرده است و هیچ احساسی نسبت به آنها ندارد و قصد دارد صبوری کند تا طلبش را از ایران بگیرد.

* مبلغ قرارداد ویلموتس ۷.۸ میلیون یورو بود

کل مبلغ قرارداد ۳ سال و نیم ویلموتس ۷ میلیون و ۸۷۵ هزار یورو بوده است. مبلغ قرارداد سال‌های اول و دوم و سوم وی ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار یورو و نیم‌سال سوم نیز یک میلیون و ۱۲۵ هزار یورو یعنی نصف رقم یک سال بوده است. تاکنون تقریبا به خود آقای ویلموتس نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار یورو پرداخت شده است.

* در دادگاه سوئیس توافق طرفین مورد احترام است
وقتی قبل و بعد پرونده ویلموتس را نگاه می‌کنیم میفهمیم که رقم او این مقدار نبود. احتمالا ما را پیدا کرده بود! ما در مباحث حقوقی یک چیزی داری به نام خیار غبن فاحش که اگر کسی سر کسی کلاه بگذارد، دادگاه می‌تواند رای را برگرداند. در سوئیس از این خبرها نیست؟ وثوق در واکنش به این اظهارات محمدی گفت: بر اساس قوانین سوئیس، توافق طرفین مورد احترام و ملاک رسیدگی است.

* فدراسیون مقصر اصلی نبوده و بخشی بابت دیرکرد پرداخت است

قیمت واقعی این مربی مثلا در ترانسفرمارکت، می‌تواند در این رای اثر گذاشته باشد؟ وثوق در پاسخ به این سوال توضیح داد: خیر واقعیت این است که مبنا توافق طرفین بوده است. نکته خیلی مهمی که باید اشاره کنم این است که بعد از اینکه فیفا ویلموتس را مستحق دریافت تمام مبلغ دانست، CAS اعلام کرد که بر اساس مقررات سوئیس او استحقاق دریافت تمام مبلغ را ندارد. این نشان می‌دهد که فدراسیون فوتبال ایران ۱۰۰ درصد مقصر موضوع نبوده است. بخشی از این تقصیر بابت دیرکرد در پرداخت هزینه بوده که آن را هم صراحتا اعلام کرده که ایران قصد پرداخت داشته ولی به‌خاطر بحث تحریم نتوانسته است.

* در شرایط بسیار خاصی احتمال برگشت رأی وجود دارد
این رای بازهم احتمال برگشت دارد؟ "از نظر مقررات سوئیس در شرایط بسیار بسیار خاص ظرف ۳۰ روز قابلیت فرجام خواهی در دیوان فدرال این کشور وجود دارد. شرایط نادری مثل خلاف نظم عمومی سوئیس یا..." این سوال و جواب نشان می‌دهد که دیگر به پایان این داستان بلند و اعصاب خرد کن رسیده‌ایم.

* باید از روز اول حقوقدان بین المللی در کنار فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها باشد
او در پاسخ به این سوال که آیا پرونده‌هایی بوده که رای به نفع ما صادر شده باشد گفت: بله پرونده‌هایی بوده که رای آن به نفع ما باشد. ولی باید از روز اول یک مشاور و حقوقدان بین المللی کنار فدراسیون‌ها و باشگاه‌ها باشد که آنها را راهنمایی کند.

وثوق صحبت‌های خود را با این خبر به پایان رساند که ویلموتس به پرداخت نصف هزینه رسیدگی در حق فدراسیون فوتبال ایران هم محکوم شده است.

* نتیجه گیری پایانی:
طبق اعلام وثوق احمدی، مبلغ کل قرارداد ویلموتس برای سه سال، ۷ میلیون و ۸۷۵ هزار یورو بوده که پیش از این، فدراسیون نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار یورو را به این سرمربی بلژیکی پرداخت کرده است. حالا نیز با رأی دادگاه داوری ورزش، فدراسیون باید ۳ میلیون و ۳۲۵ هزار یورو دیگر را به ویلموتس بپردازد که در کل، رقم دریافتی وی از فدراسیون عدد ۵ میلیون و ۲۵ هزار یورو را نشان می‌دهد.

بدین‌ترتیب فدراسیون فوتبال ایران رقمی نزدیک به ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار یورو نسبت به اصل قرارداد ویلموتس به وی پرداخت نخواهد کرد و این رقم، سود فدراسیون از قرارداد اولیه این سرمربی است.

  • 16
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش