چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۲۵ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۲۳۷۷
فوتبال ملی

ابوالفضلی: دخالت بی جای VAR باعث خداحافظی ما و فغانی از جام جهانی شد

فغانی,حذف فغانی از جام جهانی قطر
کمک داور ایرانی حاضر در جام جهانی گفت: ابتدا از اتاق VAR تایید کردند که از دید ما هم هند رخ نداده اما در ادامه گفتند که نسبت به این اتفاق ۵۰ - ۵۰ هستیم.

به گزارش فارس، محمدرضا ابوالفضلی درمورد اتفاقی که در بازی پرتغال و اروگوئه رخ داد و در نهایت سبب حذف تیم داوری ایران از جام جهانی شد، اظهار داشت: ما هم امید زیادی داشتیم به مراحل بالاتر جام جهانی راه پیدا کنیم اما تا دقیقه ۸۹ آن بازی دو تیم چلنج و کری خیلی شدیدی با هم داشتند. در آن صحنه هم فغانی تصمیم درستی گرفت. در گوشی من می‌شنیدم و ما کمک داوران هم با اتاق VAR ارتباط داشتیم. فغانی در آن لحظه گفت دست برای حمایت از بدن است و از دید من هند نیست. به همین دلیل خطا را اعلام نکرد و بازی را ادامه داد.

وی افزود: در زمان اعلام ضربه کرنر، اتاق VAR هم به فغانی تایید داد و گفت از دید ما هم هند نیست و کار را ادامه داد. زمانی که می‌خواستند کرنر را بزنند، بار دیگر VAR اعلام کرد ما ۵۰-۵۰ هستیم. چهار نفر در آن اتاق بودند و به فغانی توصیه کردند پای مانیتور بیا و نظر بده. به نظر من دخالت بی جای VAR سبب شد در آن لحظه که فشار زیادی در رقابت پرتغال و اروگوئه وجود داشت، استدلال برخی داوران اتاق VAR این بود قبل از رسیدن دست به زمین، توپ به دست برخورد کرده است و از دید ما این می‌تواند هند باشد.

کمک داور دوم علیرضا فغانی توضیح داد: هنوز هم اتفاق نظری در این مورد وجود ندارد. حتی روز بعد در زمان آنالیز یک عده گفتند هند هست و یک عده گفتند هند نیست. متاسفانه شاید این پنالتی سبب شد اروگوئه به مرحله بعدی نرسد. فشاری که این کشور آورد، سبب شد تصمیم برای حذف ما گرفته شود.

ابوالفضلی درخصوص اینکه آیا فغانی می‌توانست برای تصمیم گیری در آن صحنه از کمک‌های خودش هم کمک بگیرد، گفت: بله اما در آن صحنه بخش VAR دخالت کرد. من کمک دوم بودم و از صحنه فاصله داشتم. محمدرضا منصوری هم به عنوان کمک اول در زاویه دید مناسبی قرار نداشت. کمک داوران نمی‌توانند پای مانیتور بروند و شاید اگر ما از مانیتور می‌دیدیم، می‌توانستیم کمک کنیم. چهار داور در آن اتاق نشسته و از زوایای مختلف صحنه را آنالیز می‌کنند. درنهایت خود فغانی پس از آنالیز صحنه های مختلف برای اعلام پنالتی به جمع‌بندی رسید.

وی درباره اینکه در کل دنیا مباحثی در خصوص اینکه می‌خواهند مسی و رونالدو را به فینال برسانند و آیا این حس را داشتند که از آرژانتین حمایت می‌شود، توضیح داد: به هیچ عنوان. قویا این موضوع را رد می‌کنم زیرا هر داوری که برای یک بازی انتخاب می‌شود، به ویژه در جام جهانی که بالاتر از آن هستیم تمام تلاش خود را می‌کند و به هیچ وجه راضی نمی‌شود جلوی مقامات ارشد فیفا خودش را که برای رسیدن به این تورنمنت زحمت کشیده، زیر سوال ببر تا تیمی قهرمان شود.

ابوالفضلی ادامه داد: در بازی ژاپن و اسپانیا فقط ۱/۸ میلی‌متر توپ در زمین بود. فوتبال با خطای انسانی تا حدی خیلی جذاب است اما اگر بخواهیم آن را به حالت بازی رایانه ای دربیاوریم، جذابیت تا حدی از بین می‌رود. برخی مسائل قابل قبول است مانند آنچه در بازی ژاپن یا یکی از دیدارهای هلند دیدیم اما اینکه با وجود استفاده از سیستم حق به حقدار  داده می‌شود اما ناخودآگاه جذابیت را می‌گیرد.

وی درمورد اینکه آیا گل ژاپن درست بود، گفت: بله گل درست بود زیرا توپ کامل از خط رد نشده بود اما این موضوع را فقط تکنولوژی می‌تواند تشخیص بدهد.

کمک دوم علیرضا فغانی درخصوص اینکه آیا او می‌تواند در جام جهانی ۲۰۲۶ از طرف کشور استرالیا قضاوت کند، پاسخ داد:  من اطلاعی از وضعیت استرالیا ندارم اما شاید این امکان وجود داشته باشد، این فدراسیون سال آینده او را به عنوان داور بین‌المللی اش معرفی کند. مهم‌ترین موضوعی که در قضاوت چندین سال است مطرح شده قدرت جسمانی در کنار تجربه  است. در همین جام جهانی خیلی از داوران را دیدیم سن آن‌ها بالای ۴۵ است. دنیله اورساتو ۴۷ ساله و متئو لاهوز ۴۶ ساله است‌. کمک داور ۴۹ ساله هم در جام جهانی داشتیم. فیفا از ترکیب جوان‌گرایی و تجربه استفاده می‌کند. متاسفانه در کشور ما اکنون فقط به جوان‌گرایی بها داده می‌شود. فغانی هم قدرت بدنی خوبی دارد.

ابوالفضلی درمورد دستمزد داوران در جام جهانی و اینکه شنیده می‌شود همکارانش برای دریافت وام ازدواج و مسکن از او درخواست پول کرده اند، پاسخ داد: در این خصوص باید شفاف سازی کنم. هنوز جام جهانی در جریان است و خود فیفا هم هنوز ایمیلی درمورد میزان حق الزحمه و دریافتی داوران به اشخاص ارسال نکرده است. در صفحات مجازی و رسانه ها دیدیم می‌گویند فلان مقدار میزان دریافتی فغانی و کمک‌هایش بوده است. هنوز رقم مشخصی در این خصوص اعلام نشده است.

وی افزود: از تیر ۷۴ که داور شدم تا الان نزدیک ۲۷ سال است قضاوت می‌کنم. حتی اگر این رقم را در نظر بگیریم با توجه به تحریم های موجود باید بگویم، منصوری از جام جهانی ۲۰۱۸ تاکنون یک ریال یا یک دلار هم دریافت نکرده است. هیچ پولی نمی‌توانیم به خاطر تحریم‌ها بگیریم.  به ما زنگ می‌زنند و می‌گویند چمدان دلار از قطر آوردید اما مدیون باشیم اگر یک یورو یا دلار گرفته باشیم.

کمک داور فوتبال کشورمان افزود: دریافت پاداش یا دستمزد شخصی است و دست آوردی برای جامعه داوری ندارد. اگر می‌خواهند درمورد هزینه ها صحبت کنند باید کل جامعه داوری را در نظر بگیرند که در لیگ برتر میزان حق الزحمه شان که پس از سال‌ها افزایش نسبی داشته به حد معقول برسد.

وی ادامه داد: از اساتید عزیزی که ما را برای رسیدن به جام جهانی کمک کردند تشکر می‌کنم. خانواده نیز همه جوری حامی من بودند.

منصوری: بهترین تکنولوژی هم باشد داور باید تصمیم بگیرد/ واکنش به برخورد شدید کولینا

محمدرضا منصوری درمورد اینکه استفاده از هوش مصنوعی، نقش کمک داوران را کمتر نمی‌کند و دلیل تاخیر در اعلام آفساید در جام جهانی ۲۰۲۲، اظهار داشت: بحث هوش مصنوعی که به ما گفتند با آنچه در جام جهانی از آن استفاده می‌شد، تا حدی متفاوت بود. از جام جهانی ۲۰۱۸ قرار شد بحث خط آفساید و اعلام این تصمیم به واقعیت نزدیک‌تر شود. هوش مصنوعی سیستمی بود که اندام بازیکن مدافع یا مهاجم را در آخرین خط اندازه گیری می‌کرد و دوربین روی نقاط مختلف تمرکز داشت. مطابق آخرین قسمت بدن مدافع و جلوترین قسمت بدن مهاجم درصد اختلاف را کم می‌کرد. خود هوش مصنوعی آفساید نمی گرفت.

وی افزود: کمک داور در زمین کارش را انجام می‌داد. دوستان خیلی انتقاد می‌کنند که در برخی صحنه‌ها، آفساید خیلی واضح و مشخص بود. شاید در تلویزیون و فضا اینگونه باشد اما هوش مصنوعی و VAR این شانس را به داور و کمک داور می‌دهند تا اشتباه خود را اصلاح کنند. اجازه می‌دهند کمک داور پس از اتمام فرآیند گل، کرنر ‌و... نظر خود را اعلام کند. برای همین یک شانس مجدد است اما معایبی دارد که در حال حل شدن است.

کمک داور اول علیرضا فغانی در جام جهانی ۲۰۲۲ درخصوص اینکه آیا برخورد شدید و به شدت کولینا با داوران VAR بازی پرتغال و اروگوئه صحت دارد، گفت: من اندازه به شدت بد را نمی‌دانم اما وقتی بهترین تکنولوژی هم وجود داشته باشد، باز هم نیروی انسانی باید از آن استفاده کند. جلسه ای در قطر داشتیم و فشارهایی هم بود. فغانی صحنه را کامل دید و باید به آن سیستم اعلام کنیم صحنه را دیدم یا ندیدم. VAR همه را بررسی می‌کند اما وقتی داور اعلام کرده من دیدم توپ در شرایطی که دست تکیه گاه آن بوده به دست برخورد کرده و هند نیست، توضیحات خودش را داد و عبدالله، کمک داور ویدیویی قطری هم این تصمیم را تایید کرد. 

منصوری افزود: توپ سمت مخالف من رفت و در ادامه کرنر شد. ما گفتیم بازی را سریع تر شروع کنند زیرا پرتغال تا دقیقه ۸۹ یک بر صفر جلو بود. در آن فاصله کرنر زدن ناگهان اعلام کردند بازی را نگه دارید زیرا نظر داوران VAR۵۰-۵۰  است. باید صحنه را مجدد ببینید. کمک داور مراکشی VAR هم تصمیم فغانی را تایید کرد اما کمک داوران ویدیویی نظر متفاوتی داشتند. فغانی نتوانست اتاق را کنترل کند. همانگونه که داور درون زمین باید تصمیم نهایی را بگیرد، VAR هم باید تصمیم گیری کند. در نهایت تصمیم گیری نهایی با داور است.

وی درباره ادعای علی خسروی مبنی بر اینکه کمک داور ویدیویی در اختیار تیم‌های بزرگ دنیا است و در شرایطی که در بازی مراکش و فرانسه باید یک پنالتی برای مراکش گرفته و امباپه اخراج می‌شد، گفت: شاگرد خسروی هستم و نمی‌توانم روی حرفش صحبت کنم اما به ویژه در جام جهانی همه نخبگان حضور دارند و آبروی خود را دوست دارند. نهایت استفاده از بهترین تکنولوژی ها را نیز انسان انجام می‌دهد. اگر آموزش ها غلط باشد و در لحظه نتواند بهترین کیفیت را از خودش نشان بدهد، از بهترین تکنولوژی هم نمی‌توانیم استفاده کنیم یا به غلط استفاده کنیم.

کمک داور بین المللی فوتبال ایران خاطرنشان کرد: متاسفانه در جام جهانی دیدیم مثل بازی ما و چند بازی دیگر اتفاقاتی افتاد که من آن را به پای نوپا بودن تکنولوژی می‌گذارم که سبب تاخیر در بازی یا حتی شادی تیم‌ها می‌شود. درمورد هند هنوز به جمع بندی نرسیده ایم و همچنان این مسائل ادامه دارد.

منصوری درمورد اینکه آیا قرار است آن‌ها نیز مانند بازیکنان تیم ملی پاداش بگیرند، پاسخ داد: ما هنوز از جام جهانی قبلی هم دریافتی نداشته ایم. این موضوع نیز به دلیل تحریم‌های سیستم بانکی است. ارقام نیز در این حد نیست. از جام جهانی قبلی دیگر به این صورت نیست که ورودی داده و بگویند بابت هر روز اقامت فلان مبلغ را می‌گیرید. برمبنای بازی است. در جام جهانی قبلی که چهار بازی سوت زدیم هم به این مبلغ مطرح شده نرسیدیم. اکنون که فقط دو بازی را قضاوت کردیم.

وی ادامه داد: از سیستم ورزش گلایه دارم. برای جام جهانی قبلی و المپیک ریو به پاداش ما اعتراض شد اما در شرایطی که نظام پرداخت پاداش‌ها مشخص شده و حتی به صورت مثال برای یک کمک داور که به قله دماوند و هیمالیا صعود می‌کند، پاداش مشخص است ما هیچ نداریم و پاداش فقط سکویی است. در آن زمان برای مربیان هم پاداش نداشتیم و درست نبود مربی یک قهرمان کشتی‌گیر یا تکواندوکار پاداش نداشته باشد.

کمک داور فوتبال کشورمان افزود: تا الان که برای داوری‌ها پاداشی نبوده اما امیدواریم برای داوران فوتبال یا هر رشته دیگری پرداخت پاداش نظام مند شود زیرا آن‌ها نیز تلاش کرده و زحمت می‌کشند. در دوره قبلی ریاست تاج و دبیرکلی ساکت محبت کرده و مانند بازیکنان تیم ملی به ما داداش داده‌اند. اکنون هم این موضوع اعلام شده و با ما در تماس بوده و لطف داشته اند اما تاکنون مبلغی پرداخت نشده است.

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۴ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    شارلوت - اینتر میامی
    ۰۳:۰۰
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
ویژه سرپوش