جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۰۹ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۳۳۶
فوتبال ملی

درخشان: تیم ملی در هیچ مرحله‌ای در جام ملت‌ها ثبات نداشت/ نیمه دوم دیدار با ژاپن احساسی بازی کردیم که جواب داد

بیاتی‌نیا: لژیونرِ لیگ ۲ دانمارک و ته جدول یونان ثمری برای تیم ملی ندارند/ با معذرت‌خواهی چیزی حل نمی‌شود

بیاتی‌نیا,صحبت های بیاتی‌نیا و درخشان درباره شرایط تیم ملی
بازیکن سابق تیم ملی فوتبال گفت: معذرت‌خواهی بعد از حذف در جام ملت‌های آسیا، محترم و قابل قبول است ولی دردی از فوتبال ما درمان نمی‌کند.

محسن بیاتی‌نیا در گفت‌وگو با آنا، در خصوص حذف ناباورانه تیم ملی فوتبال ایران از جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۳ با قبول شکست مقابل قطر میزبان اظهار کرد: کاری بنیادی و زیربنایی برای فوتبال نکردیم که انتظار قهرمانی جام ملت‌های آسیا را داریم. اگر بخواهیم در ۶ دیداری که تیم ملی در این تورنمنت داشت امتیازبندی کنیم کلاً یک نیمه خوب برابر ژاپن داشتیم. آن قدر غرق در این پیروزی شدیم و جشن گرفتیم که قطر را پیش از شروع بازی برده بودیم. آماده بازی با برنده کره جنوبی و اردن شدیم. ایراد‌های کلی به فوتبال ملی ما اینجاست.

شلوغ‌ترین نیمکت جام ملت‌ها را داشتیم

وی ادامه داد: هر کدام از بازیکنان ما بازی‌های ملی متعددی دارند، چه جام و دستاورد بزرگی به دست آمده که اصرار داشتیم تیمی را با میانگین سنی بالا به تورنمنت بفرستیم، اگر با تیمی جوان می‌رفتیم هم حذف می‌شدیم ولی بازیکنان کسب تجربه می‌کردند و برای انتخابی جام جهانی و حضور در این رقابت‌ها شرایط بهتری داشتند. الان چند بازیکن جوان ما در تورنمنت جام ملت‌ها آبدیده شدند؟ مشکلی با امیر قلعه‌نویی ندارم به هر دلیلی انتخاب شد ه اند ولی دستیارانی که برای خود برگزیدند جای سوال دارد. رحمان رضایی و آندرانیک تیموریان بازیکن ملی بودند ولی الهویی یک بازی لیگ برتر خود را برای ما معرفی کند و بگوید کجا بوده که الان روی نیمکت تیم ملی همه کاره شده است. کادرفنی کی و کجا به سرمربی تیم ملی کمک می‌کند؟ شلوغ‌ترین نیمکت جام ملت‌ها را داشتیم، همه بلند می‌شدند و حرف می‌زدند. باید هم نتیجه حذف با شکست برابر قطر شود.

کی باید انتقاد کنیم تا سازندگی شود؟

بازیکن سابق تیم ملی افزود: وقتی فوتبال را نابود می‌کنند هزاران نفری که از طریق فوتبال زندگی می‌کنند آسیب می‌بینند. اگر به معذرت خواهی است که هدایت تیم ملی را به من می‌دادید و بعد از حذف معذرت خواهی می‌کردم. من ۴۶ سالم است، مرا می‌بردید به جام ملت‌ها، هنوزم بدنم آماده است و یک نیمه را که می‌توانستم بازی کنم. فرق چندانی با بازیکن پا به سن گذاشته ندارم. نهایتاً یک معذرت خواهی می‌کردم که مشکلی را حل نمی‌کرد. می‌گویند بازیکنان تیم ملی زحمت کشیدند، دست‌شان درد نکند ولی همه تیم‌ها زحمت کشیدند، پیش از این نسل هم نسل‌های دیگر زحمت کشیدند. کی باید انتقاد کنیم تا سازندگی شود؟ می‌گویند وقتی کاری را به کسی می‌سپاری، از او نپرسی چرا؟ هر کاری دلش بخواهد می‌کند. اینکه توپ به تیرک دروازه زدیم که معنی‌اش به گل رسیدن نیست. قطر هم زحمت کشید و به گل‌های بیشتری رسید. چطور مقابل ژاپن شانس داشتیم و برابر قطر نداشتیم؟ چون بازی بهتری مقابل ژاپن داشتیم شانس هم با ما یار بود.

معذرت‌خواهی چه دردی از فوتبال ما درمان می‌کند؟

وی خاطرنشان کرد: ژاپن از تیم ملی ایران کمتر زحمت نکشیده بود و ما تیم برتر زمین بودیم؛ بنابراین حذف تیم ملی را به شانس ربط دادن توجیهات است. تا وقتی برای مشکلات دلیل بیاوریم که زیر بار مسئولیت آن برویم یعنی مشکلات را قبول نکردیم. دو ماه مانده به جام جهانی تیم را به کی‌روش می‌دهیم بعد از ناکامی، تیم به امیر قلعه‌نویی داده می‌شود و او هم با همان نفرات جام جهانی در جام ملت‌ها به فینال نمی‌رسد. به جای این کار، سال قبل تیم ملی را به قلعه‌نویی می‌دادیم، تیمش در جام جهانی حذف می‌شد ولی کیفیت تیم دستش می‌آمد و یک‌سری نفرات را به قطر نمی‌برد، به جای آن بازی به بازیکنان جوان می‌رسید. در جام ملت‌ها رقابت برخی بازیکنان بر این بود تا تعداد بازی‌های ملی خود را بالاتر ببرند. معذرت خواهی بعد از حذف، محترم و قابل قبول است ولی چه دردی از فوتبال ما درمان می‌کند؟ این معذرت خواهی باید از تمام فوتبال ایران به همراه جوابگویی به ناکامی در صعود به فینال باشد.

بیرون از ایران بازی کردن لژیونر محسوب نمی‌شود

بیاتی‌نیا یادآور شد: با یک معذرت خواهی همه چیز تمام نمی‌شود و باید جوابگو باشند. جالب است هنوز بحث می‌کنند که نسل فعلی باید تغییر کند؟ بازیکنان بالای ۳۰ سال آن قدر داریم که فقط یک نیمه مقابل ژاپن چشم‌نواز بازی کردیم. آن وقت در جام جهانی بعدی باید با میانگین سنی ۳۵ سال بازی کنیم. تاجیکستان، اردن، قطر، ژاپن و ازبکستان و حتی سوریه به اهدافی رسیدند، ما نه جوان‌سازی کردیم نه تیم مُسن ما به قهرمانی رسید. بعد از برد ژاپن، خود را مقابل قطر از پیش برنده می‌دانستیم. در مورد اینکه تیم ملی لژیونر‌های زیادی دارد هم باید دید در کدام تیم لژیونر هستند. من هم در لیگ تایلند لژیونر شدم. الان بازیکنانی که در لیگ دو دانمارک، تیم ته جدولی یونان و .... لژیونر هستند که ثمری برای تیم ملی ندارند. بیرون از ایران بازی کردن لژیونر محسوب نمی‌شود،  اگرمی‌شود بگویند چرا قهرمان جام ملت‌های آسیا نه، چرا حداقل  فینالیست نشدید؟ لژیونری که نمی‌تواند تفاوت ایجاد کند به چه درد تیم ملی می‌خورد؟  

صدای قلعه‌نویی به بازیکنان نمی‌رسد

وی تأکید کرد: اگر قرار است بعد از امیر قلعه‌نویی کسی در کادرفنی صحبت کند حق آندرانیک تیموریان است، چون کاپیتان تیم ملی بوده، بعد رحمان رضایی نه اینکه فردی بدون سابقه قابل دفاع بخواهد حرف بزند. اگر امیر قلعه‌نویی تعیین کرده تا الویی حرف بزند پس خود او باید جوابگو باشد. اصلاً نیمکت آرامی نداریم و همه بلند می‌شوند. احساس می‌کنم قلعه‌نویی هنوز بهبودی لازم را به دست نیاورده و مریض است. صدای او به بازیکنان نمی‌رسد و نمی‌تواند فریاد بزند. بیماری سختی را گذرانده بود و تا قبل از شروع جام اذیت شد. باید به او کمک می‌کردند نه اینکه بار روی دوش او شوند. ضمن اینکه تا زمان شروع بازی تعیین کننده سرمربی است و بعد از آن بازیکنان تعیین کننده هستند. مقصر اخراج خلیل‌زاده که قلعه‌نویی نیست. مقصر گل نکردن توپ در دهانه دروازه یا موقعیت‌های عالی که سرمربی نیست.

جزئیات درون تیم را امیر قلعه‌نویی می‌داند

بازیکن سابق تیم ملی افزود: با احترام به تمام ملی‌پوشان و اعضای کادرفنی انتقاد کردم، چون زحمت کشیدند ولی باید نقاط ضعف و قوت خود را بدانیم. وقتی برنده می‌شویم و به هم تبرک می‌گوییم در زمان باخت هم جوابگو باشیم. جزئیات درون تیم را در تهران و دوحه را امیر قلعه‌نویی می‌داند و من کلیات را گفتم. وقتی به بیماری قله نویی اشاره می‌کنم به خاطر آن است که باید دستیارانش به او کمک کنند، نه اینکه دوباره در داد و فریادی باشد که صدایش به گوش کسی نرسد و به او کمک نشود. ناکامی تیم ملی به این ورزش آسیب می‌زند. بالغ بر سه میلیون نفر که از کنار فوتبال نان می‌خورند آسیب می‌بیند.  

***

درخشان: تیم ملی در هیچ مرحله‌ای در جام ملت‌ها ثبات نداشت/ نیمه دوم دیدار با ژاپن احساسی بازی کردیم که جواب داد

پیشکسوت پرسپولیس و تیم ملی بی‌برنامگی را عامل اصلی ناکامی تیم‌ملی می‌داند.

بیاتی‌نیا,صحبت های بیاتی‌نیا و درخشان درباره شرایط تیم ملی

به گزارش خبرآنلاین، تیم ملی ایران پس از ۴۸ سال باز هم نتوانست قهرمان جام ملت‌های آسیا شود. تیم امیر قلعه نویی پس از کنار زدن ژاپن از رقابت‌ها به قهرمانی امید زیادی بود، اما قطر میزبان مانع رسیدن ملی پوشان به مرحله نهایی این رقابت‌ها شدند. حمید درخشان بازیکن سابق تیم ملی، عدم وجود منطق در بازی تیم ملی و احساسی بازی کردن را دلیل اصلی ناکامی شاگردان قلعه نویی می‌داند. گفت و گوی کامل را در ادامه با هم می‌خوانیم؛

*از عملکرد تیم ملی در جام ملت‌ها شروع کنیم، به نظر شما دلیل ناکامی تیم ملی در این رقابت‌ها چه بود؟

از نظر من تیم ملی نوسانات زیادی داشت، در هیچ مرحله‌ای تیم ثبات نداشت. ما در این مسابقات یک فوتبال منطقی را به نمایش نگذاشتیم و احساسی بازی کردیم. احساس هرگز نمی‌تواند بر منطق غلبه کند. در نیمه دوم دیدار با ژاپن این بازی احساسی جواب داد و ما هم از برد تیم ملی خوشحال شدیم، اما در تمام ۵ بازی قبلی هم شاهد نوسان‌های زیادی در تیم بودیم و هیچ‌گونه فلسفه مشخصی نداشتیم. نداشتن فلسفه بازی موجب شکست تیم ملی شد. اگر در دیدار‌های قبلی برنده می‌شدیم به لطف حضور بازیکنان باکیفیت و داشته‌های خوبمان در داخل زمین بود. مشکلی که وجود داشت این بود که وقتی برنده می‌شدیم کسی سراغ آنالیز و بررسی بازی‌ها نمی‌رفت و به همین دلیل شاهد بودیم که در چنین زمان‌هایی برنامه‌ای برای جبران نتیجه نداشتیم و اگر هم این اتفاق می‌افتاد روی اتفاقات بود.

*منظور دقیق شما از فلسفه نداشتن تیم ملی چیست؟

تعیین سیستم و ترکیب به معنای تعیین فلسفه بازی نیست. فلسفه فوتبال یعنی بازی باقاعده و داشتن برنامه و تاکتیک تیمی تمرین شده برای خلق موقعیت و رسیدن به گل. اما ما در این بازی‌ها شاهد بودیم که هر بازی با بازی قبل متفاوت بود و بازی احساسی و غیرمنطقی را به نمایش می‌گذاشتیم و تنها امیدوار بودیم بعضی از بازیکنان باکیفیت بتوانند در شرایط دشوار، ما را نجات دهند.

*پس دلیل برد ژاپن را توانایی فنی کادر نمی‌دانید؟

اگر به این مرحله رسیدیم به دلیل عملکرد فنی خوب بازیکنان و درایت آن‌ها بود. عملکرد فردی بازیکنانی که در اروپا بازی کرده اند موجب شد به اینجا برسیم، اما در آن بخشی از بازی که باید کادر فنی به تیم کمک می‌کرد چیزی به تیم افزوده نشد و تسلیم شدیم.

*حذف ژاپن امید‌های ایران را برای رسیدن به فینال و حتی قهرمانی بسیار زیاد کرده بود، به نظر شما دلیل باخت مقابل قطر چه بود؟

قطر به خوبی توانسته بود تیم ما را آنالیز کند و راهکار مناسبی برای مقابله با ما پیدا کرده بود. بیشتر تعویض‌های این تیم در خط دفاعی بود و آن‌ها می‌دانستند که ما به دلیل ارائه بازی مستقیم فشار‌های زیادی را روی خط دفاعی حریف ایجاد می‌کنیم و به همین دلیل هم بود که تلاش کرد این منطقه از زمین را تقویت کند. ما در این بازی برنامه مشخصی نداشتیم و فقط در اواخر بازی فوروارد اضافه کردیم بدون آنکه به نحوه رسیدن توپ به مهاجمان فکر کنیم و این راهکار مناسبی نبود. در دیدار با ژاپن استفاده از مهاجمان قدبلند به دلیل ضعف حریف در بازی هوایی نتیجه داد، اما قطر به خوبی این نقطه قوت ما را از ما گرفته بود. در اواخر بازی فرصت‌هایی برای گلزنی داشتیم، اما دقیقاً پیش از آنکه توپ جهانبخش به تیر دروازه قطر اصابت کند بازیکنان قطر هم فرصت خوبی برای گلزنی داشتند.

*در دهه فجر فیلم پرویز خان به نمایش درآمد که گفته می‌شد شما هم آن بازیکن سرکشی هستید که نامی از او برده نشد، درست است؟ اصلا فیلم را دیدید؟

فیلم پرویزخان را ندیده ام و نخواهم دید چرا که می‌دانم داستان این فیلم مربوط به دوران استعفا است و وقتی ماجرای استعفا مطرح می‌شود در جامعه ما هیچ وقت واقعیت‌ها گفته نمی‌شود.

این پیشکسوت فوتبال ایران ادامه داد: با این که این فیلم را ندیده ام، اما می‌دانم محتوای آن درباره اصولگرایی آقای دهداری است و این که او چقدر کار خوبی کرد که ما را کنار گذاشت و جوان‌ها را به تیم ملی آورد، اما هیچ کس نمی‌گوید چطور بهترین سال‌های فوتبال ما و بسیاری دیگر مثل پنجعلی، ناصر محمدخانی، چنگیز، حاجیلو و برادران بیانی دور از تیم ملی سپری شد. ما هم اصول خودمان را داشتیم و بعد‌ها صاحب نظران و کارشناسان متوجه شدند که اصول ما به منطق و واقعیت نزدیک‌تر بوده است.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش