اتاق ایران آنلاین نوشت: فوتبال با توجه به گردش مالی بالا در سطح جهان به واسطه توجهات زیاد به این رشته پرطرفدار، تبدیل به یک صنعت پولساز شده است اما در کشورمان قوانین محدودکننده و همچنین باز بودن دست دولت برای هزینه در فوتبال، راههای درآمدزایی در این رشته را بسته است و از فدراسیون فوتبال گرفته تا باشگاهها که عمدتاً وابسته به بودجههای دولتی هستند، از حداقل درآمد برخوردارند و بیشتر هزینهساز هستند.
در چنین شرایطی تحمیل هزینههای خارج از برنامه، هم برای فدراسیون فوتبال و هم باشگاهها، تبدیل به یک چالش جدید برای آنها میشود تا هزینههای مازاد بر بودجهای که پیشبینی کردهاند، در لیست مخارجشان قرار بگیرد.
برگزاری مسابقات تیم ملی فوتبال در انتخابی جامجهانی ۲۰۲۶ و همچنین باشگاههای ایرانی حاضر در رقابتهای آسیایی با توجه به شرایط ویژه کشور در کشور ثالث و خارج از ایران با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا، سبب شده یک هزینه پیشبینی نشده برای مجموعه فوتبال ایران رقم بخورد و به افزایش هزینههایشان در سال جاری دامن بزند.
با توجه به تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا، تیم ملی فوتبال در شرایطی که قرار بود در هفته چهارم انتخابی جامجهانی در مشهد به مصاف تیم قطر برود، این مسابقه با توجه به شرایط امنیتی کشور و تحولات خاورمیانه به کشور ثالث منتقل شد و قرار است تیم ملی، امشب در دوبی امارات از قطر میزبانی کند!
علاوه بر این دیدار تیم فوتبال استقلال برابر النصر عربستان در لیگ نخبگان آسیا که قرار بود سهشنبه اول آبان در تهران شود، نیز با تصمیم AFC به کشور ثالث منتقل شده و این مسابقه هم در کشور امارات برگزار خواهد شد.
البته این برای اولین بار نیست که بازیهای تیمهای ایرانی به کشور ثالث منتقل میشود، سال ۹۴ و پس از حمله گروهی به کنسولگری عربستان در مشهد، کنفدراسیون فوتبال آسیا، بازیهای تیمهای ایرانی و عربستانی را به دلیل امنیتی به کشور ثالث منتقل کرد. این تصمیم تا سال ۱۴۰۲ طول کشید و در تابستان سال گذشته در نهایت پس از ۸ سال، با توافقی که بین فدراسیون فوتبال ایران و عربستان شکل گرفت، بازی تیمهای باشگاههای دو کشور، در کشور ثالث لغو شد.
حالا پس از یک سال دوباره بازیهای بینالمللی فوتبال ایران به دلیل تنشهای خاورمیانه به کشور ثالث منتقل شد؛ البته این بار تنها پای بازی با تیمهای عربستانی در میان نیست و بازیهای ملی و باشگاهی ایران با هر رقیب آسیایی، در یک کشور سوم برگزار خواهد شد.
برگزاری مسابقات فوتبال باشگاهی ملی و آسیایی تیمهای کشورمان در یک کشور ثالث، هزینههای بیشتری را به تیمها و مجموعه فوتبال تحمیل میکند. هزینههایی مانند اجاره استادیوم، اجاره زمین تمرین، رزرو هتل و پرواز از جمله هزینههایی است که تیمهای فوتبال کشورمان باید به عنوان هزینه پیشبینی نشده به دلیل میزبانی در خارج از کشور بپردازند.
هزینه حداقل ۱۰۰ هزار دلاری برای اجاره استادیوم، هزینه ۳ هزار دلاری برای زمین تمرین، هزینه ۱۵ تا ۲۰ هزار دلاری برای رزو هتل به علاوه هزینه نزدیک به ۵۰ هزار دلار برای پرواز، از جمله هزینههایی است که فدراسیون فوتبال و باشگاهها باید در اوضاع آشفته اقتصادی که دارند، برای میزبانی از تیمهای حریفاشان در انتخابی جامجهانی و لیگ نخبگان آسیا در کشور ثالث بپردازند.
البته تیمهای ایرانی در زمان برگزاری بازی تیمهای ایرانی و عربستانی در کشور ثالث، در شکایتی به دادگاه عالی ورزش، فدراسیون فوتبال عربستان را به پرداخت هزینهها محکوم کرده بودند، حکمی که مشخص نیست چه سرنوشتی پیدا کرد. با این حال مرداد ۹۶ بود که در آخرین جلسه دادگاه CAS، در پی شکایت فدراسیون فوتبال ایران، فدراسیون فوتبال عربستان به خاطر ممانعت از سفرنمایندههای این کشور به خاک ایران بعد از کشمکشهای سیاسی میان دو کشور، محکوم شناخته شد تا بر اساس حکم این دادگاه، این فدراسیون محکوم به پرداخت غرامت و تمام هزینههای این تصمیم اشتباه شده و هزینههایی که سفرهای بیمورد نمایندههای ایران به کشور ثالث را به آنها تحمیل کرد، همراه با جرایمی که برای این هزینهها در نظر گرفته شده است، توسط آنها پرداخت شود.
با این حال به نظر میرسد تیمهای فوتبال ایران که تنها یک سال از زیر بار هزینههای بازی با تیمهای عربستانی در کشور ثالث به دلیل لغو این تصمیم توسط AFC کمر راست کرده بودند، این هفتهها بار درگیر باید با پرداخت هزینههای گزاف، در یک کشور سوم از حریفشان میزبانی کنند.
تکرار چنین شرایطی شاید باشگاهها و فدراسیون فوتبال ایران را مجاب کند که در بودجه سالانهشان، سرفصلی را با عنوان هزینه میزبانی در کشور ثالث، بگنجانند تا این هر سال با چنین هزینههای پیشبینینشدهای روبرو نشوند.
- 19
- 1