سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۲ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۶۰۸
فوتبال ملی

زنانه کردن استادیوم در بازی ایران با سوریه

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی,استادیوم زنانه
فقط زنان به ورزشگاه بيايند. اين پيشنهادی که براي ورود زنان به استاديوم داده شده و شايد آخرين راهی است که به فکر خود آنها رسيده باشد.

روز ۱۴ شهريور، آخرين بازي ايران در مقدماتي جام‌‌جهاني ۲۰۱۸ روسيه برگزار مي‌شود. ايران با سوريه در ورزشگاه آزادي بازي دارد. براي ايراني که صعودش در جام‌جهاني قطعي شده، اين بازي تشريفاتي است اما براي زنان مي‌تواند شروع يک اتفاق خوب باشد؛ يک اتفاق تاريخي. 

 

زنان نزديک به چهار دهه‌ است که حسرت رفتن به استاديوم‌هاي فوتبال را دارند و نزديک به سه دهه‌ است که به‌دنبال راهي براي رفع اين ممنوعيت هستند. آخرين‌بار و اولين‌باري که بعد از پيروزي انقلاب چند نفر از آنها توانستند در استاديوم آزادي و از روي سکوها بازي فوتبال ببينند، در مقدماتي جام‌جهاني ۲۰۰۶ و در بازي ايران و بحرين بود.

 

با حضور رئيس‌جمهوري وقت در استاديوم، زناني که پشت در ورزشگاه آزادي صف کشيده بودند، اجازه پيدا کردند به داخل استاديوم بروند. بعد از آن روز، انتظارات اين بود که مشکل زنان تماشاگر براي هميشه حل شود اما وضعيت از آني که بود، بدتر شد.

 

ممنوعيت حضور زنان در ورزشگاه‌ها از فوتبال به رشته‌هاي ديگر هم سرايت کرد. در دولت‌هاي بعدي وعده‌هايي براي برطرف‌شدن اين ممنوعيت داده شد اما تغييري در شرايط زنان ديده نشد. در روزهاي آغازين دولت دوازدهم و قبل از معرفي کابينه باز هم سؤالاتي دراين‌باره مطرح شده.

 

يکي از خواسته‌ها از مسعود سلطاني‌فر، وزير ورزش فعلي در چهار سال آينده، حل اين معضل است. سلطاني‌فر روزهاي قبل و در گفت‌وگو با روزنامه قانون، موضعش را اعلام کرد؛ اينکه حل اين موضوع فقط با خواست وزارت ورزش و حتي دولت حل نمي‌شود: «عوامل و دستگاه‌هاي مختلفي در اين قضيه دست‌اندرکار هستند که بايد همگرايي و تعامل بين همه آنها به‌وجود بيايد و همه به اين باور برسند که حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها نه‌تنها از لحاظ فرهنگي و اجتماعي مشکل‌ساز نيست بلکه مي‌تواند جلوي بروز برخي از مشکلات و ناهنجاري‌هاي فرهنگي را نيز بگيرد.

 

اميدواريم بتوانيم در ماه‌هاي آينده و جلساتي که در شوراي اجتماعي کشور و ديگر تشکل‌ها مي‌گذاريم، کار توجيهي انجام دهيم و همه را به اين باور برسانيم که اين هماهنگي ايجاد شود و اول در رشته‌هاي سالني و بعد در ساير رشته‌ها بتوانيم زمينه حضور مناسب و سازنده خانواده‌ها را فراهم کنيم. براى حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌ها نيازمند همکارى همه دستگاه‌هاى مسئول و حمايت مراجع فرهنگى و دينى هستيم و اين کار بايد در فضايى دور از جنجال اتفاق بيفتد.» 

 

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی,استادیوم زنانه

 

اين صحبت‌هاي سلطاني‌فر براي زناني که تلاش مي‌کنند به ورزشگاه بروند، تکراري است. وزراي قبلي و رؤساي سازمان‌ تربيت بدني سابق هم همین نظر را داشته‌اند اين که آنها چقدر براي حل مشکل تلاش کردند، مشخص نيست و شايد سلطاني‌فر با برنامه‌تر و جدي‌تر، اين خواسته زنان را دنبال کند اما پيشنهاد و راه‌حلي که خود زنان داده‌اند، قابل اجرا به نظر مي‌رسد.

 

زنان، هم‌نظر شده‌اند و روزهاي گذشته در فضاي مجازي متن‌هاي مشابهي را منتشر کرده‌اند؛ متني خطاب به حسن روحاني، رئيس‌جمهوري و با اين مضمون که زنان در همه لحظات کنار مردان و پا به پاي آنها براي سربلندي و عزت سرزمين ايران تلاش کرده‌اند و حالا سزاوار نيست که در لحظه‌اي خوب کنار آنها نباشند.

 

اين زنان از روحاني خواسته‌اند تا شرايط را فراهم کنند که روز ۱۴ شهريور آنها هم در جشن صعود تيم ملي به جام‌جهاني و در بازي ايران و سوريه حضور داشته باشند. اين زنان مي‌دانند که با حضور مردان در ورزشگاه فعلا امکان حضور زنان وجود ندارد و به‌همين‌دليل پيشنهاد داده‌اند که اين بازي بدون تماشاگران مرد و فقط با حضور زنان برگزار شود.

 

اين خواسته آنها به گوش وزارت ورزش رسيده است ولي هنوز وزير واکنشي در اين مورد نشان نداده است. گفته مي‌شود روزهاي آينده بعضي از بازيکنان تيم ملي هم اين خواسته آنها را در صفحات اينستاگرامشان مطرح و از حضور زنان در استاديوم‌ها حمايت مي‌کنند.

 

بازيکنان تيم ملي قبلا هم از آنها حمايت کردند. تيم ملي بعد از صعود تيم به جام‌جهاني و در ديدار با رئيس‌جمهوري از او خواسته بودند که شرايط حضور زنان در استاديوم را فراهم کنند. در آن ديدار مسعود شجاعي اين خواسته را مطرح کرده بود ولي بقيه بازيکنان مدعي شده بودند که شجاعي به نمايندگي از آنها صحبت کرده است.

 

زناني که اين پيشنهاد را مطرح کرده‌اند، نگران قوانين فيفا و عواقب حذف مردان از استاديوم هستند ولي سه سال پيش در ليگ ترکيه اين اتفاق افتاد. در بازي فنرباغچه و ريزه‌اسپور، فدراسيون فوتبال ترکيه براي تنبيه تماشاگران فنرباغچه که رفتار نامناسبي در بازي قبلي اين تيم داشتند، فقط به زنان و خردسالان اجازه حضور در استاديوم را دادند.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 9
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش