دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۲ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۴۳۳
فوتبال ملی

پاختاکور بازيکن اسرائيلی دارد؛ در روسيه و بلژيک هم چهار بازيکن اسرائيلی بازی می ‌کنند

داستان احسان و مسعود برای رامين و کاوه تکرار می شود؟

اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

از مدتي قبل که معلوم شد تيم پانيونيوس يونان بايد در مرحله پلي‌آف ليگ اروپا با تيم مکابي تل‌آويو بازي کند، سؤالاتي در اذهان فوتبال‌دوستان ايراني ايجاد شد زيرا پانيونيوس دو بازيکن ايراني دارد: «مسعود شجاعي و احسان حاج‌صفي»؛ البته آن روزها ابهام زيادي دراين‌باره وجود نداشت چون به نظر نمي‌رسيد اين دو بازيکن در مقابل تيم اسرائيلي بازي کنند.

 

دو بازيکن ايراني طبق قاعده مرسوم به سرزمين‌هاي اشغالي سفر نکردند اما شکست پانيونيوس در بازي رفت در زمين حريف همه‌چيز را به‌هم ريخت. مربي پانيونيوس که انتظار اين شکست را نداشت، مجبور بود در بازي برگشت از تمام نيروهاي تيمش استفاده کند.

 

شجاعي و حاج‌صفي هم از بازيکنان کليدي پانيونيوس هستند و به‌همين‌دليل سرمربي اين تيم تصميم گرفت هر دو بازيکن را در ترکيب قرار دهد. اين خبر خيلي زود در فضاي مجازي پيچيد اما باز هم کسي باور نمي‌کرد شجاعي و حاج‌صفي روز بازي در مقابل تيم اسرائيلي به ميدان بروند اما بازي شروع شد و هر دو بازيکن با مچ‌بندهايي با طرح پرچم ايران وارد زمين شدند.

 

پانيونيوس اما در بازي برگشت هم با يک گل مغلوب شد تا نتواند راهي مرحله بعدي مسابقات شود. کار پانيونيوس در اين مرحله تمام شد اما به نظر نمي‌رسد داستان اين بازي براي دو ملي‌پوش ايراني اين تيم به اين زودي‌ها به پايان برسد.

 

مقامات فدراسيون و وزارت ورزش از اين کار دو بازيکن تيم ملي بسيار ناراحت هستند و به نظر مي‌رسد تنبيه سختي براي آنها در نظر گرفته شده. شايد کنار گذاشته‌شدن از تيم ملي ايران، يکي از اين تنبيهات باشد. 

 

دردسر لژيونرها در بلژيک و روسيه

 

ماجراي روبه‌رو نشدن ورزشکاران ايران با ورزشکاران رژيم اشغالگر قدس مربوط به ديروز و امروز نيست؛ خيلي وقت است ورزشکاران ايران با اين مسئله روبه‌رو هستند. در مسابقات انفرادي، کار هميشه راحت‌تر بوده. ورزشکاران در حمايت از مردم فلسطين به بهانه‌هاي مصدوميت و مسموميت حاضر نشده‌اند در مقابل ورزشکاران اسرائيلي قرار بگيرند اما در ورزش‌هاي گروهي کار سخت شده.

 

در بازي‌هاي پارالمپيک پکن، تيم ملي بسکتبال با ويلچر براي اينکه با اسرائيلي‌ها روبه‌رو نشدند، با محروميت چندين‌ساله مواجه شدند. ورزش ايران اين محروميت‌ها را هم براي حمايت از فلسطيني‌ها پذيرفته‌اند. فدراسيون فوتبال و وزارت ورزش، کار حاج‌صفي و شجاعي را محکوم کرده‌اند اما با توجه به مسابقاتي که در پيش است، به نظر مي‌رسد چند بازيکن ديگر ايران و حتي تيم‌هاي باشگاهي هم در يک سال آينده، با مشکل روبه‌رو شوند.

 

در رشته فوتبال، امکان اينکه چند تيم و فوتباليست ايراني ظرف يک سال آينده با نمايندگان رژيم صهيونيستي روبه‌رو شوند، زياد است.

 

يک بازيکن اسرائيلي به‌تازگي به عضويت تيم پاختاکور ازبکستان درآمده است. پاختاکور در پايان نيم‌فصل اول «عليا ليگا» يا همان ليگ برتر ازبکستان در رده پنجم جدول قرار گرفته است اما با تيم‌هاي دوم و سوم و چهارم جدول فاصله زيادي ندارد و امکان اينکه به ليگ قهرمانان آسياي سال ۲۰۱۸ برسد، زياد است.

 

سال‌هاي گذشته هم اين تيم ازبکستاني بارها با تيم‌هاي ايراني روبه‌رو شده است و شايد اين اتفاق در سال آينده هم بيفتد. 

 

يکي ديگر از بازيکنان اسرائيلي درحال‌حاضر عضو تيم کلوب بروژ بلژيک است. ما هم دو نماينده در ليگ بلژيک داريم؛ رامين رضاييان در تيم اوستنده و کاوه رضايي در تيم شارلوآ. هر دو تيم قطعا بايد در ليگ بلژيک با تيم کلوب بروژ بازي کنند.

 

اين مشکل براي لژيونرهاي ايراني شاغل در ليگ روسيه هم وجود دارد؛ يعني براي سردار آزمون در روبين‌کازان و ميلاد محمدی در احمد گروژني.

 

زيرا يک بازيکن اسرائيلي در تيم زسکا مسکو بازي مي‌کند و قطعا يک روز در ليگ روسيه با تيم‌هايي که بازيکن ايراني دارند، رودررو خواهد شد. طبق قوانين فيرپلي فيفا، قبل و بعد از هر مسابقه بازيکنان دو تيم بايد با يکديگر دست بدهند و اين کار را براي ايراني‌ها مشکل مي‌کند. 

 

اين اولين‌بار نبود

 

البته بحث شجاعي و حاج‌صفي کمي متفاوت است. آنها در برابر «تيمي باشگاهي» از رژيم اشغالگر قدس بازي کردند اما بقيه لژيونرها با تيمي بازي خواهند کرد که «يک بازيکن» اسرائيلي دارد. سال قبل هم عليرضا جهانبخش براي بازي با تيمي از اسرائيل به همراه تيمش به سرزمين‌هاي اشغالي نرفت و البته در بازي برگشت هم غايب بود.

 

اشکان دژاگه (بازيکن دورگه ايراني- آلماني) هم سال‌ها پيش وقتي در تيم زير ۲۳ ساله‌هاي آلمان بازي مي‌کرد ترجيح داد با اين تيم به سرزمين‌هاي اشغالي سفر نکند که اين کار او بازتاب‌هاي زيادي هم در رسانه‌هاي آلماني داشت. اين ماجرا نمونه عکس هم داشته است.

 

مثلا در فصل ۲۰۰۰-۲۰۰۱ ليگ قهرمانان اروپا تيم اشتورم‌گراتس اتريش در مرحله پلي‌آف بايد با تيم هاپوئل تل‌آويو بازي مي‌کرد. مهرداد ميناوند که عضو تيم اشتورم‌گراتس بود در بازي رفت که در سرزمين اشغالي برگزار شد، حضور نداشت اما در بازي برگشت مقابل اين تيم بازي کرد. 

 

فراکسيون ورزش پيگير ماجراست

 

عضو فراکسيون ورزش مجلس شوراي اسلامي از بررسي پرونده مسعود شجاعي و احسان حاج‌صفي در اين فراکسيون خبر داد. سيدکاظم دلخوش گفت: «به هر حال ورزشکاران ما در عرصه‌هاي بين‌المللي بايد حرمت مردم ايران را حفظ کنند زيرا حمايت‌هاي مردمي است که ورزشکاران را در سطح جهاني به شهرت مي‌رساند.

 

درباره اين اتفاق، هم وزارت ورزش و هم فدراسيون فوتبال بايد بررسي‌هاي لازم را انجام داده و پيگير جزئيات اين اتفاق شوند و پس از آن برخورد لازم و قانوني انجام شود؛ البته ما نيز به‌عنوان فراکسيون ورزش مجلس قطعا به اين اتفاق رسيدگي خواهيم کرد زيرا نه‌تنها فراکسيون ورزش، بلکه نمايندگان مجلس به‌عنوان نمايندگان مردم نسبت به اين‌گونه اتفاقات بي‌تفاوت نخواهند بود.»

 

 

vaghayedaily.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش