تیم ملی نوجوانان ایران فردا باید در مرحله یکهشتم نهایی جام جهانی زیر ١٧سالهها، به مصاف تیم مکزیک برود و برای شکست طلسم حضور در این تورنمنت بزرگ تلاش کند. ملیپوشان ایرانی که در دو دوره قبلی جام جهانی در همین مرحله یکهشتم نهایی از گردونه رقابتها کنار رفتهاند، اینبار با رقیبی بازی میکنند که دستکم شناخت نصفهونیمهای از آن دارند؛ مکزیک؛ نماینده آمریکایشمالی و حوزه دریای کارائیب (کونکاکاف) با سومشدن در گروه F، رقیب شاگردان چمنیان شده است. خبر خوب برای عباس چمنیان و بازیکنانش این است که آنها همین یکی، دو هفته پیش تیم مکزیک را در دیداری دوستانه، با نتیجه ٣ بر صفر شکست دادهاند.
در واقع تیم ملی پیش از حضورش در جام جهانی، دو بازی دوستانه با فرانسه و مکزیک داشت که اولی را ٤ بر صفر و دومی را ٣ بر صفر از پیشرو برداشت. بااینحال، همه بازیکنان و در رأس آنها اعضای کادر فنی، میدانند که آن بازی دوستانه نمیتواند عیار واقعی مکزیکیها را نشان دهد. عباس چمنیان، همان موقع بعد از بازی با مکزیک، گفت: «تمام تلاشم این است که اجازه ندهم بازیکنان فریب این دو نتیجه دوستانه را بخورند».ایران در گروه سوم این رقابتها از سه بازی با سه برد قاطع به یکهشتم نهایی رسیده ولی شرایط برای مکزیکیها چندان خوب پیش نرفت؛ آنها ابتدا مقابل قهرمان آسیا، یعنی عراق، به تساوییک–یک رسیدند و در دومین بازی خود برابر انگلیس، ٣ بر ٢ شکست خوردند.
تقابل «آزتکها» با شیلی، در سومین دیدار، تقابل مرگ و زندگی بود؛ چون یکی از این دو تیم به عنوان تیم برتر سوم میتوانست جواز حضور در یکهشتم نهایی را به دست بیاورد. دست آخر، این بازی هم برندهای نداشت تا دو تیم به کارشان با نتیجه بدون گل پایان دهند. البته همان یک امتیاز، به کار مکزیک آمد و آنها با دو امتیاز به عنوان تیم برتر سوم، بالاتر از شیلی تکامتیازی، به مرحله بعدی صعود کردند.
مکزیک شاید روی کاغذ برای تیم ملی ایران که ستارههای باانگیزهای دارد، تیم سادهای باشد ولی قهرمانی آن در کونکاکاف و از آن مهمتر، زدن گلهای زیاد در آن منطقه، میتواند زنگ خطری برای ملیپوشان ایرانی باشد؛ ضمن اینکه تیم زیر ١٧سالههای این کشور هم تجربه حضور و افتخارآفرینی زیادی در این جام جهانی دارد. آنها برای اولینبار در سال ٢٠٠٥ در پرو توانستند به عنوان قهرمانی برسند و افتخارآفرینی کنند، سال ٢٠١١ مکزیک اینبار در خانه، به عنوان قهرمانی رسید و سال ٢٠١٣ هم در شرایطی که در آستانه رسیدن به قهرمانی بود، برابر نیجریه ٣ بر صفر در فینال شکست خورد و دستش از رسیدن به جام کوتاه ماند.
در نهایت این تیم که در ٢٠ سال گذشته روندی بسیار پذیرفتنی در جامهای جهانی زیر ١٧سالهها داشته، در جام جهانی قبلی که به میزبانی شیلی برگزار شد، به بدترین رتبه چند دوره اخیرشان رسیدند و با شکست مجدد مقابل نیجریه در نیمهنهایی، به عنوانی بهتری از چهارمی نرسیدند.
حالا آنها که در شش مسابقه در مرحله انتخابی این رقابتها توانستهاند ٢٢ گل بزنند، در این جام جهانی کمی کمفروغ نشان دادهاند و در مجموع فقط سه گل زدهاند؛ یکی به عراق و دو گل هم به انگلیس. هرچند که چهار گل خوردهای که در کارنامه آنها ثبت شده، نشان میدهد مکزیک خط دفاعی چندان مستحکمی ندارد؛ موضوعی که میتواند کار شاگردان ماریو ارتئاگا را برای رقابت با ایران دشوار کند. ایران در سه بازی مرحله گروهی جام جهانی، ١٠ گل زده که نشان میدهد از این حیث آمار بسیار خوبی دارد؛ ضمن اینکه نباید فراموش کرد برنده این دیدار، باید در مرحله یکچهارم نهایی به مصاف برنده جدال فرانسه – اسپانیا برود؛ رقیبی جدی برای یکچهارم نهایی.
- 10
- 5