باشگاه وردربرمن حالا به لطف سرمربيگري يك ايرانالاصل به نام الكساندر نوري، بيشتر از گذشته در ايران مشهور شده است؛ باشگاهي كه البته اين روزها در بوندسليگا وضعيت خوبي ندارد و حتي گفته ميشود به زودي نوري را اخراج ميكند. رسانههاي آلماني حتي گمانه زنيها را هم آغاز كردهاند و توخل، سرمربي سابق دورتموند را جانشين الكساندر نوري معرفي كردهاند. با اين همه پنجشنبه باشگاه وردربرمن به يك دليل كاملا جداگانه به تيتر يك اشپيگلآنلاين تبديل شد. دليلي كه كاملا مربوط به ايران بود؛ سرمايهگذاري اين باشگاه در ايران و البته مخالفت هوادارانش با اين مساله.
ماجرا چيست؟
روايت اشپيگل از ماجراي سرمايهگذاري احتمالي باشگاه آلماني وردربرمن در ايران و مخالفت تماشاگران به گفته اين رسانه افراطياش جالب است. اشپيگل مينويسد: «در تابستان الكساندر نوري، سرمربي برمن يك سفر به قول روزنامه بيلد، ماجراجويانه به ايران داشت. جايي كه پدر نوري اهل آن است. مربي آنجا با گرمي مورد استقبال قرار گرفت.
او بعدا به بيلد گفت: «مردم من و وردربرمن را خيلي خوب ميشناختند. ما تنها تيم بوندسليگا هستيم كه به صورت زنده پخش ميشويم.» اين اطلاعاتي كه نوري به بيلد ميدهد البته خيلي هم درست نيست. بايرن مونيخ در ايران بيشتر از تمام تيمهاي ديگر بوندسليگا شناخته شده است و بازيهايش پخش ميشود.
همينطور تيم بوروسيا دورتموند. با اين همه نوري ظاهرا در بازگشت به آلمان حسابي از بازار بالقوهاي كه در تهران وجود دارد براي مديرانش تعريف كرده. اشپيگل مينويسد: «كنجكاويهاي وردر برمن آغاز شد. آنها شروع به بررسي كردند كه آيا حضور يك تيم بوندسليگايي در ايران ميتواند ارزش داشته باشد يا نه.
در همان زمان كلاوس فيلبري، مديرعامل وردر به روزنامه «وزر كورير» گفت: «ايران براي ما غيرجالب نخواهد بود. ما درباره اين بازار در محل تحقيق خواهيم كرد. »باشگاه وردر برمن پس از آن انجام اين تحقيق را به يك كارشناس محول كرد و او به باشگاه گفت: «با وجود همه ريسكهاي موجود در ايران، حضور در اين كشور يك فرصت بزرگ براي وردر برمن خواهد بود.»
اشپيگل گزارشش را اينطور ادامه ميدهد: «وردربرمن مدتهاست كه سعي ميكند در بازاري جديد ورود كند. آخرين تلاش آنها مربوط به حضور در بازار امريكا بود. جايي كه آنها مهاجم ١٧ساله، جوش سارجنت را به خدمت گرفتند.» نكته جالب گزارش اين رسانه آلماني، اشاره به عملكرد خوب تيم نوجوانان ايران در جامجهاني هند است.
جايي كه بروبچههاي ايراني با ٤ گل، آلمانها را شكست دادند. حالا اين عملكرد خيرهكننده مورد توجه رسانهها و باشگاههاي آلماني براي سرمايهگذاري قرار گرفته. چه اينكه اشپيگل مينويسد: «ايران استعدادهاي جوان زيادي دارد. تيم زير ١٧ سال آنها در مرحله يكچهارم نهايي جامجهاني است. آنها در مرحله گروهي آلمان را ٤ بر صفر شكست دادند. از زاويه ورزشي، سرمايهگذاري در ايران ميتواند حسابي سودآور باشد.»
دليل مخالفت هواداران وردربرمن چيست؟
همانطور كه اول گزارش نوشتيم، موضوع علاقه باشگاه ورودبرمن به سرمايهگذاري در ورزش ايران، اين روزها با انتقاداتي در شهر برمن روبهرو شده. انتقاداتي از سوي هواداران دوآتشه اين تيم. جريان را اشپيگل اينطور توضيح ميدهد: «اما اين برنامههاي باشگاه وردر برمن با انتقاد شديد برخي هواداران مواجه شد. تاكنون ٤٢٦ نفر پاي يك طومار اينترنتي كه در مخالفت اين برنامه باشگاه به راه افتاده را امضا كردهاند.
اعضاي گروه هواداري اولتراي «كايلرا» هم مخالف برنامه ايجاد تعهدات باشگاه در ايران است.» در يك نامه از سوي اين طرفداران به مديريت باشگاه وردربرمن نوشته شده: «در حالي كه از الكساندر نوري در ايران خيلي صميمانه استقبال شد، بيش از نيمي از هواداران ما نميتوانند به ايران بروند.» كه اشارهاي است به ماجراي محروميت زنان به ورزشگاهها در ايران. گرچه اين محروميت شامل زنان خارجي همچون هواداران برمن نخواهد شد اما هواداران برمن سخنان فيلبري، مديرعامل باشگاهشان را همچون يك سيلي به صورت ناميدهاند و در ادامه نامهشان نوشتهاند ما به دليل مسائل حقوق بشري، بازار ايران را براي وردربرمن جذاب نميدانيم.
صداي هواداران شنيده شد؟
باشگاه وردر برمن در پاسخ به اشپيگل اعلام كرده است: «در حال حاضر برنامه معيني براي سفر به ايران وجود ندارد. تنها يك كارشناس خارج از باشگاه در حال بررسي مزايا و معايب اين حضور و تشخيص شرايط و چارچوب يك سفر براي ايران است. »
علاوه بر آن به گفته باشگاه در اين رابطه با هواداران نيز در ارتباط نزديكي است. اما تاكنون نه بحث يك بازي مطرح بوده، نه يك همكاري و نه هيچ چيز ديگري: «باشگاه وردر برمن تنها وظايفش را انجام داده و اين موضوع را بهطور دقيق بررسي كرده است.» اشپيگل در پايان نوشته: «در شهر برمن اين روزها بحث بر سر اين است كه اگر نميشود در جايي شما ارزشهاي خودتان را تبليغ و توسعه دهيد، نبايد سرمايهگذاري كنيد.»
به نظر ميرسد مديران باشگاه وردر برمن به دليل همين مسائل شايد علاقه و اشتياق اوليهشان به حضور در بازار ايران را از دست داده باشند. بازاري كه نصف سرمايهاجتماعي خودش را پشت درهاي ورزشگاهها قرار داده و البته به دليل نداشتن قانون سفت و سخت كپيرايت، راه براي درآمدزايي از فوتبال را حسابي محدود كرده.
رسول مجيدي
- 12
- 2