دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۵۷ - ۱۴ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۳۵۸۹
فوتبال ملی

خیز به سمت زیرساخت‌سازی یا افزایش تورم؟؛

واقعیت‌هایی در مورد دوران بعد از حق‌پخش

حق‌پخش فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

به‌نظر می‌رسد این بار عزم فدراسیون فوتبال برای گرفتن حق‌پخش تلویزیونی حسابی جزم است و آنها می‌خواهند راهی را که شروع کرده‌اند تا آخر بروند. در همین راستا و در ادامه روندی که از دربی تهران شروع شد، دیروز از ورود دوربین برنامه‌های تولیدی به محل تمرینات تیم‌ملی هم جلوگیری به عمل آمد تا کماکان تنها تصویری که از فوتبال ملی و باشگاهی ایران در اختیار رسانه ملی قرار می‌گیرد، تصاویر پخش زنده بازی‌ها باشد که آن هم عمدتا به‌دلیل دیده شدن تابلوهای تبلیغاتی کنار زمین است. البته تلویزیون نیز اخیرا برای ضربه زدن به منافع فدراسیون از روی آنتن بردن تصاویر این تابلوها خودداری کرد که این موضوع سروصدای زیادی راه انداخت.

 

به هر جهت فدراسیون مصر است این بار باشگاه‌ها را به حق‌پخش برساند، گرچه تلویزیون هم در مقابل این تقاضا مقاومت جانانه‌ای به خرج می‌دهد. تنها رئیس صداوسیما که تا به حال راضی به پرداخت حق‌پخش شده، عزت‌الله ضرغامی بوده است. با این وجود جالب است که او هم دیروز در مصاحبه‌ای گفته بود این کار را با وجود منع قانونی و با مشارکت دولت صرفا در جهت «کمک» به باشگاه‌ها انجام داده است. به هر جهت به‌نظر می‌رسد کار فوتبالی‌ها برای استیفای این حق بسیار دشوار باشد. با این وجود بیایید فرض کنیم این اتفاق رخ داده و حق‌پخش وصول شده؛ در آن صورت فکر می‌کنید چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

 

توییت بامزه ماهینی

بعد از اتفاقاتی که در جریان پخش زنده بازی استقلال و نفت تهران رخ داد و تصاویر این مسابقه به‌صورت ناقص و نصفه‌ونیمه روی آنتن رفت، حسین ماهینی، مدافع بوشهری پرسپولیس در صفحه شخصی‌اش مطلب جالبی توییت کرد: «اگر حق‌پخش به استقلال و پرسپولیس داده می‌شد، این دو تیم جدا از اینکه هزینه‌های خود را تامین می‌کردند می‌توانستند سالی ۲۰ تا ۳۰مدرسه هم بسازند.»

 

البته واضح است که کاپیتان دوم سرخپوشان در این مورد تا حدی اغراق کرده است، چراکه درحال حاضر برای ساخت هر کلاس درس مبلغی حدود ۱۸۵میلیون تومان هزینه می‌شود و طبیعتا ساخت ۳۰مدرسه مثلا ۱۰کلاسه حداقل ۵۰میلیارد تومان خرج دارد. با این وجود اصل حرف درست است. وقتی پرسپولیس و استقلال در دو، سه سال اخیر بدون کمک دولت و صرفا براساس تبلیغات و گرفتن اسپانسر توانستند دخل و خرج‌شان را تنظیم کنند، واضح است که افزوده شدن حق‌پخش تلویزیونی با مبالغ میلیاردی به بودجه آنها، این دو باشگاه را تبدیل به موسساتی کاملا سودآور خواهد کرد؛ سودی که اگر هم صرف احداث ۳۰مدرسه برای آموزش و پرورش نشود، حداقل می‌تواند ۱۰مدرسه فوتبال درست و حسابی برای این دو باشگاه در سراسر ایران پدید بیاورد و باعث تزریق تدریجی بازیکنان مستعد به تیم‌های پایه آنها شود.

 

خطر تورم

در صورتی که حق‌پخش تلویزیونی در مقیاس واقعی‌اش پرداخت شود، شاید کمتر کسی از پرسپولیس و استقلال انتظار احداث مدرسه یا مشارکت در سایر پروژه‌های عام‌المنفعه را داشته باشد. با این وجود حداقل توقع از این باشگاه‌ها آن است که از پولهنگفت مزبور، در جهت افزایش بی‌رویه دستمزد بازیکنان و شکستن سقف قیمت‌ها استفاده نکنند. همین حالا که این دو باشگاهمنابع مالی محدودی دارند و دست‌شان به اندازه کافی باز نیست، گاهی دیده می‌شود که رقابت بین آنها منجر به افزایش سرسام‌آور قیمت بازیکنان می‌شود؛ مهره‌هایی که بعضا لیگ یکی هستند و سابقه بازی در لیگ برتر را هم ندارند، اما در اثر توجه همزمان این دو باشگاه رقم دستمزدشان چند برابر می‌شود.

 

به‌عنوان مثال ما در همین چند سال بازیکنی داشتیم که از باشگاه قبلی‌اش ۱۵۰میلیون تومان گرفته بود، اما چون به‌طور همزمان اسم پرسپولیس و استقلال به‌عنوان مشتری در مورد او مطرح شد، ناگهان با قراردادی ۹۵۰میلیونی به یکی از این دو تیم پیوست. حالا فکر کنید سالی ۲۰میلیارد تومان هم به مداخل سرخابی‌ها اضافه شود؛ در این شرایط به‌نظر شما آنها چنین مبلغی را صرف ارتقای زیرساخت‌ها می‌کنند یا به کمک آن به رقابت کور با هم و بالا بردن قبمت بازیکنان می‌پردازند؟ کاش دوستان بعد از وصول حق‌پخش به افزایش دیوانه‌وار تورم دامن نزنند، مدرسه ساختن پیشکش!

 

آیا حق همه یکسان است؟

یکی از سوءتفاهماتی که در مورد حق‌پخش تلویزیونی وجود دارد و طی ماه‌های گذشته در بسیاری از اظهارنظرهای اهالی فوتبال هم به چشم خورده، مربوط به این است که گویا همه باشگاه‌های کشور گمان می‌کنند بعد از وصول احتمال حق‌پخش تلویزیونی، ناگهاندرآمد آنها به‌شدت افزایش پیدا می‌کند و کل تیم را تکان می‌دهد. این درحالی است که مطلقا نباید در دام چنین توهمی گرفتار شد. در حقیقت حق‌پخش تلویزیونی قاعدتا باید براساس اقبالی که بیننده‌ها به تماشای مسابقات هر تیم دارند توزیع شود.

 

در این میان طبعا علاقه مردم به تماشای مسابقات تیم‌هایی مثل پرسپولیس، استقلال و تراکتورسازی بسیار بیشتر است و آنها درآمد بالاتری از این ناحیه کسب می‌کنند. بنابراین تیم‌هایی که دولتی هستند و درحال حاضر دست‌شان در کیسه صنایع است یا شکل مدیریت خصوصی دارند و امورشان به سختی می‌گذرد، نباید بیش از حد روی این بودجه احتمالی حساب باز کنند. لازم است آنها بدون اتکا به این پول که شاید روزی بیاید، از منافذ موجود برای کسب درآمد استفاده کنند.

 

 

 

 

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش