جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۰۷:۴۷ - ۱۶ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۱۶۲۸
فوتبال ملی

شباهت‌های باورنکردنی میان عملکرد علیرضا حقیقی قبل از جام‌جهانی ٢٠١٤ با شرایط کنونی فرزند عقاب

عابدزاده؛ ٢٠‌سال بعد!

امیر عابدزاده,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

«دروازه‌بان خودش یک تیم است». شاید این جمله کمی اغراق‌آمیز باشد اما چندان هم دور از واقعیت نیست. به همین خاطر است که این روزها بخش اعظمی از نگرانی‌های سرمربی پرتغالی تیم‌ملی را انتخاب دروازه‌بان برای درخشش در روسیه تشکیل داده است. به نظر شما چه کسی پیراهن شماره یک را در جام‌جهانی بر تن می‌کند؟

 

در انتظار سورپرایز کی‌روش

این روزها مرد پرتغالی اگرچه مهمترین نگرانی خود را فاصله سطح آمادگی بازیکنان داخلی و لژیونرها می‌داند و به روی خودش و دروازه‌بان‌های تیم‌ملی نمی‌آورد که چقدر در انتخاب دروازه‌بان اصلی دچار تردید است اما این یک حقیقت نگران‌کننده نه‌تنها برای کی‌روش بلکه برای اهالی فوتبال است. البته او ٤‌سال پیش هم همین وضع را چه بسا دشوارتر و نگران‌کننده‌تر داشت اما درنهایت انتخابش تبدیل به یکی از بزرگترین سورپرایزهای او برای فوتبال ایران شد.

 

اشتباهات متنوعی که گلرهای لیگ برتری در بازی‌های باشگاهی و دیدارهای دوستانه تیم‌ملی سر می‌زند، این تردید را برای کی‌روش ایجاد کرده تا به گزینه‌های دیگر هم فکر کند. شاید باورکردنی نباشد اما از کی‌روشی که به صورت ناگهانی علیرضا حقیقی نیمکت‌نشین در ماریتیموی پرتغال را با شماره ١٢ در برزیل به میدان فرستاد، برمی‌آید که به صورت ناگهانی تصمیمی عجیب بگیرد و کسی مثل امیر عابدزاده را به‌عنوان گلر شماره یک تیم‌ملی در روسیه به سمت قفس توری هدایت کند.

 

شباهت‌های باورنکردنی بین حقیقی و عابدزاده

در مسابقات مقدماتی جام‌جهانی وقتی مهدی رحمتی که طی سالیان متوالی دروازه را بیمه کرده بود، به صورت ناگهانی از تیم‌ملی رفت، کی‌روش به رحمان احمدی میدان داد و اتفاقا او هم در بازی‌های پایانی تیم‌ملی در مقدماتی جام‌جهانی عملکرد خوبی داشت. حتی در دیدارهای دوستانه تیم‌ملی هم کی‌روش از رحمان احمدی و دانیل داوری استفاده می‌کرد و حقیقی فقط در بازی با ترینیداد و توباگو به میدان رفت. به همین دلیل کسی فکرش را نمی‌کرد که او در دیدار با نیجریه پشت‌سر جواد نکونام به میدان برود.

 

آن روزها کارشناسان فوتبال شانس زیادی برای داوری قایل بودند و کسی فکرش را نمی‌کرد که دروازه‌بان نیمکت‌نشین تیم دسته دومی پرتغال گلر اصلی تیم‌ملی در جام‌جهانی شود. به همین دلیل است که علیرضا بیرانوند نباید خیلی هم مطمئن باشد که در جام‌جهانی شماره یک تیم‌ملی باشد. از کی‌روش هرگز بعید نیست مثل ٤‌سال پیش تصمیمی ناگهانی بگیرد و با انتخاب جدیدش همه را شوکه کند. او بارها ثابت کرده به لژیونرها اعتماد بیشتری دارد و بعید نیست که برای دروازه هم گزینه‌ای از بین لژیونرها انتخاب کند.

 

با توجه به دعوت‌نشدن علیرضا حقیقی به آخرین اردو، امیر عابدزاده تنها دروازه‌بان لژیونر تیم‌ملی است که ظاهرا شانس زیادی برای قرارگرفتن درون دروازه تیم‌ملی در روسیه دارد. شرایط این روزهای امیر عابدزاده ما را یاد علیرضا حقیقی ٤‌سال پیش می‌اندازد. حقیقی در ‌سال منتهی به جام‌جهانی که نیم‌فصل در پرسپولیس ذخیره نیلسون بود و در نیم‌فصل دوم به صورت قرضی از تیم روبین‌کازان به تیم دسته دومی اسپورتینگ کویلیا از لیگ دسته دوم پرتغال رفت. او در این تیم هم نیمکت‌نشین بود و تنها توانست در چند بازی آخر این تیم به میدان برود. این روزها شرایط امیر عابدزاده بی‌شباهت به حقیقی نیست.

 

عابدزاده؛ ٢٠‌سال بعد در جام‌جهانی

سرنوشت فوتبالی امیر عابدزاده شباهت زیادی به علیرضا حقیقی دارد. او هم مثل حقیقی نیمکت‌نشینی در پرسپولیس را تاب نیاورد و بعد از این‌که روزهای خوبی را در راه‌آهن هم سپری نکرد و به تیمی گمنام به نام باریرنسه پیوست. عابدزاده روزهای خوبی در این داشت و توانست به لیگ دسته اول پرتغال و تیم ماریتیمو که قبلا حقیقی در آن عضویت داشت، بپیوندد. فرزند اسطوره دروازه‌بانی فوتبال ایران، نیمکت‌نشینی در ماریتیمو را تاب آورد تا بالاخره در این تیم فیکس شد. او در بازی‌های اخیر تیمش به میدان رفته و عملکرد خوبی داشته است تا جایی که حتی رسانه‌های پرتغالی از او به‌عنوان یکی از رقیبان پرتغال در جام‌جهانی ۲۰۱۸ یاد کرده‌اند.

 

شاید این روزها در ذهن خیلی‌ها نگنجد که عابدزاده مرد شماره یک تیم‌ملی باشد اما همان‌طور که اشاره شد، تصمیم‌های کی‌روش قابل پیش‌بینی نیست و بعید نیست که بعد از ٢٠‌سال باز هم یک عابدزاده دیگر برای ایران در جام‌جهانی بازی کند. قطعا خود امیر هم علاقه و انگیزه زیادی دارد که یاد و خاطره نمایش‌های جذاب پدرش در فرانسه در‌ سال ٩٨ را زنده کند.

 

میرزاپور: کی‌روش ریسک نمی‌کند اما هر چیزی ممکن است

ابراهیم میرزاپور، دروازه‌بان تیم‌ملی ایران در جام‌جهانی ٢٠٠٦ آلمان، درباره وضع دروازه‌بانان حاضر در اردوی تیم‌ملی نظرات جالبی دارد. او اعتقاد دارد کی‌روش نسبت به ٤‌سال گذشته محافظه‌تر شده و بعید است که بخواهد برای پست حساسی مثل دروازه‌بانی دست به ریسک بزند. میرزاپور به «شهروند» می‌گوید: «در سال‌های اخیر سطح کیفی دروازه‌ بانان شاغل در فوتبال ایران یکی بوده و کسی برتری خاصی به آن یکی نداشته است. دروازه‌بانانی هم که به اردوی تیم‌ملی دعوت می‌شوند، همین شرایط را دارند و تفاوت زیادی بین آنها از نظر کیفی وجود ندارد.

 

آنها حتما توانایی خاصی داشته‌اند که توسط کی‌روش به تیم‌ملی دعوت شده‌اند، پس همگی این شانس را دارند که بتوانند درون دروازه تیم‌ملی قرار بگیرند اما بعید می‌دانم که کی‌روش بخواهد در فاصله کوتاهی که تا جام‌جهانی مانده، دست به تغییر در پست دروازه‌بانی بزند، با این حال نمی‌توان تصمیم‌های کی‌روش را پیش‌بینی کرد و این امکان هم وجود دارد که او باز هم مثل ٤‌سال پیش تصمیمی ناگهانی بگیرد و با انتخاب خود همه را شوکه کند.»

 

میرزاپور درباره این‌که ممکن است امیر عابدزاده بیشتر از بقیه شانس فیکس‌شدن را داشته باشد، می‌گوید: «عابدزاده با وجود سن کم پیشرفت خوبی داشته و شاید چیزهای بیشتری در اروپا یاد گرفته باشد. همان‌طور که گفتم، کیفیت دروازه‌بان‌های ایرانی مثل هم است، چون آنها از کودکی آموزش لازم را نمی‌بینند و به همین دلیل هرکدام یک‌سری نقطه ضعف و نقطه قوت دارند که باعث می‌شود کسی از دیگری برتر نباشد. با این حال باید منتظر روز بازی با مراکش باشیم تا ببینیم کی‌روش چه تصمیمی می‌گیرد. با این حال من پیش‌بینی می‌کنم که بیرانوند گلر تیم‌ملی در جام‌جهانی باشد.»

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    سانفرسه هیروشیما - ویسل کوبه
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    اسپانیا - آلمان
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش