به گزارش همدلی، فرانسه پس از ۲۰ سال به فینال رسید، کاپیتانی که جام را بالای سر برد، حالا سرمربی «خروس های آبی» است؛ دیدیه دشان. بلژیکِ پر ستاره را بردند، دفاع شان نفوذ ناپذیر بود، بی اختیار یاد یوزهای سختکوش ایرانی افتادیم، با تمام وجود دفاع کردند، جنگیدند و عرق ریختند اما فاصله است میان تیمهای بزرگ و کم تجربه.
با حسین عبدی همکلام شدیم تا از جام جهانی ۲۰۱۸ بگوید؛ کاپیتان سابق پرسپولیس که دوره پیشرفته مربیگری را در انگلستان گذرانده. حسین عبدی از شایستگی های فرانسه و کرواسی گفت و دفاع فوق العاده ایران که البته بدون فاز هجومی، عقیم ماند. ماحصل این گفت و گو را در ادامه می خوانید:
بلژیک ۶۰ درصد مالک توپ بود اما در نهایت فرانسه پیروز شد و به فینال رفت. به نظر شما شاگردان دیدیه دشان شایسته حضور در فینال بودند؟
هر دو تیم شایستگی پیروزی و فینالیست شدن را داشتند اما فرانسوی ها با نوع بازی ارائه شده و درخشش بازیکنان شان، شایسته تر نشان دادند. البته قلبا دوست داشتم بلژیک بازی را ببرد ولی تیمی برنده بازی شد که مدیریت خوبی داشت و عاقلانه بازی کرد. بلژیک، فوق العاده بود اما مقابل فرانسه ای قرار گرفت که از نظر کیفی در سطح بسیار بالایی قرار داشت.
بلژیک توانست انگلیس و برزیل را شکست دهد، چرا مقابل فرانسه به مشکل خورد؟
بلژیک از موقعیت هایش استفاده نکرد. همچنین گلی که خورد، استرس زیادی به تیم وارد کرد و بازیکنان، دیگر نتوانستند تمرکز خود را به دست آورند. هر چند تعویض «دریس مرتنس» در دقیقه ۶۰ خیلی خوب بود و سمت راست بلژیک را فعال کرد ولی در نهایت ثمری نداشت.
روملو لوکاکو یکی از ارکان اصلی صعود بلژیک به مرحله نیمه نهایی بود اما چرا در فینال، عملکرد ضعیفی داشت؟
وقتی مدافعی مثل رافائل واران، سایه به سایه شما را تعقیب کند، کار برای گلزنی سخت می شود. البته فرانسه تیم بسیار قدرتمندی است و پیش از بازی نیمه نهایی هم شانس اول قهرمانی به شمار میرفت. فاصله تیم های بزرگ با دیگر تیم ها، میلی متری است و صدم ثانیه ها تکلیف برنده را مشخص می کند. فرانسه از تجربه زیادی برخوردار است و می تواند در فینال هم پیروز باشد.
کرواسی هم لایق حضور در فینال بود یا انگلیس باید به دیدار نهایی صعود می کرد؟
انگلیس تیم با تجربه ای محسوب می شود اما از آخرین حضورشان در نیمه نهایی جام جهانی، نزدیک به سه دهه میگذشت. کرواسی تیمی بسیار قدرتمند نشان داد. نکته جالب توان بدنی بالای کرواتها بود که انگار نه انگار سومین دیدار پیاپیشان به وقت های اضافه می کشید. به نظرم کرواسی هم لیاقت حضور در فینال را داشت.
فرانسه دفاع چندلایهای داشت که نفوذناپذیر به نظر میرسید. به نظر شما نقص دفاع ایران چه بود که نتوانست به صعود شاگردان کیروش از مرحله گروهی منجر شود؟
ایران در دفاع، عالی بود و ضد حمله های خطرناکی که می زد، استرس زیادی به حریف وارد می کرد اما در بخش هجومی، فوتبال خوبی ارائه نداد و می توان گفت بد بود. ژاپن بهتر از ما بود و توانست بلژیک را تحت فشار قرار دهد. آنها تا دقیقه ۷۰ هم ۲ بر صفر پیش بودند و روی کم تجربگی، پیروزی را با شکست عوض کردند.
کره جنوبی هم آلمان را برد، حتی عربستان هم از نظر مالکیت توپ، آمار خیلی خوبی داشت. فلسفه تاکتیکی کی روش، گل نخوردن بود. اگر بخواهیم به دور از احساسات، عملکرد تیم ملی را قضاوت کنیم، باید بگوییم در دفاع، فوق العاده بودیم اما نداشتن برنامه هجومی خوب و کارآمد سبب شد شانس صعود را از دست بدهیم. اگر به مرحله حذفی می رسیدیم، پیشرفت زیادی برای فوتبال ایران محسوب میشد و تاثیرش را می گذاشت.
ایران می تواند قهرمان جام ملت های آسیا ۲۰۱۹ شود؟
مطمئنا چنین هدفی دور از دسترس نیست، هر چند رقبای سختی در آسیا داریم که همگی عملکرد خوبی در جام جهانی ۲۰۱۸ به نمایش گذاشتند. اگر کره جنوبی به سبک سال های اخیر، تیمی جوان به مسابقات بفرستد تا تجربه کسب کنند، میتوان امید بیشتری به کسب قهرمانی داشت. امیدوارم این اتفاق رخ دهد و تیم ملی ما پس از چندین دهه، یک جام فتح کند.
مهدی فیضیصفت
- 19
- 6