سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۳۱ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۸۶۷۳
فوتبال ملی

وحید امیری دوازدهمین فوتبالیست ایرانی که در راهی ترکیه می‌شود

وحید امیری,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی
وحيد اميري، يکي از تأثيرگذارترين بازيکنان پرسپوليس و تيم ملي ايران، روز گذشته به‌طور رسمی به ترابزون‌اسپور ترکيه پيوست.

به گزارش شرق، اين هافبک ملي‌پوش در شرايطي ترکيه را به‌عنوان مقصد لژيونرشدن خود انتخاب کرد که در دو دهه اخير، ترکيه اصلا محل مناسبي براي حضور بازيکنان ايراني نبوده است.

 

اميري اما مي‌خواهد اين طلسم را بشکند. ضمن اينکه خبر مي‌رسد مجيد حسيني، ديگر بازيکن ايران در جام جهاني ۲۰۱۸، نیز امروز با ترابزون قرارداد خواهد بست. در ادامه نگاهي به حضور بازيکنان ايراني در ليگ همسايه غربي خواهيم داشت.

 

اولين بازيکن ايراني که در فوتبال ترکيه توپ زد، صدقياني، ملقب به پدر فوتبال ايران، از اولين بازيکنان ايراني بود که در اروپا بازي کرد. او که در ترکيه بزرگ شده بود، در اواخر قرن سيزدهم هجري شمسي و اوايل قرن چهاردهم در دو مقطع براي فنرباغچه بازي کرد.

 

صدقياني يکي از بهترين بازيکنان ايران در آن سال‌ها بود که در بلژيک و اتريش نیز توپ زد. در آن زمان، چون تيم ملي وجود نداشت، طبيعتا از او اثري در تيم ايران ديده نشد. بين حضور دوباره اولين و دومين ايراني در فوتبال ترکيه، وقفه‌ای ۶۰ساله افتاد. ناصر صادقي، بازيکن سابق در دهه ۸۰ در تيم گلاتاسراي حضوري کوتاه داشت. او زماني دستيار مصطفي دنيزلي در پرسپوليس بود.

 

حضورهاي چندماهه

انتقال بازيکنان ايراني به ترکيه پس از جام جهاني ۱۹۹۸ دوباره رايج شد. رضا شاهرودي در سال ۱۹۹۸ به آتلاي‌اسپور رفت و خيلي زود به مشکل برخورد کرد. او از آنجا به صورت قرضي به چين فرستاده شد و بعد از دو سال، با مشکلات زياد به ايران بازگشت که به دليل صادرنشدن رضايت‌نامه‌اش نتوانست مدتي براي پرسپوليس بازي کند. محمد خاکپور که سابقه بازي در ليگ سنگاپور را داشت، پس از جام جهاني ۱۹۹۸ راهي ترکيه و تيم وان‌اسپور شد. خاکپور در ترکيه بعد از ۱۳ بازي در يک فصل، به ايران بازگشت و بعد از آن راهي بهمن تهران شد. انتقال‌هاي ناموفق ادامه پيدا کرد.

 

سهراب بختياري‌زاده همراه محمد مؤمني به ارزروم‌اسپور رفتند و بعد از يک سال به ايران بازگشتند؛ البته سهراب جزء بازيکنان خوش‌شانس بود؛ او هم در ترکيه وضعيت بهتري نسبت به دیگر بازيکنان داشت و با حضور فيکس در خط دفاع تيمش، با ۲۰ بازي و يک گل زده، بيشترين تعداد بازي در سوپرليگ ترکيه را به نام خودش ثبت کرد و هم بعد از بازگشت از ترکيه توانست مجدد به استقلال بازگشته و سال‌ها در سطح اول فوتبال ايران به فوتبال ادامه دهد.

 

کاويانپور و کايزراسپور در سال ۲۰۰۶ پايان سراب ترکيه براي بازيکنان ايراني بود؛ بعد از اينکه تست دوپينگ اين بازيکن در ترکيه مثبت اعلام شد. پس از حضور ناموفق حامد کاويانپور در ترکيه، تا مدت‌ها انتقال بازيکنان ايراني به فوتبال اين کشور متوقف شد.

 

محمد خاکپور، رضا شاهرودي، محمد م‍ؤمني، سهراب بختياري‌زاده و حامد کاويانپور، همگي ميهمان‌هاي چندماهه بودند. در اين ميان، صحبت حضور خداداد عزيزي در ترکيه نیز پيش آمد که اين انتقال عملي نشد. بعد از گذشت چند سال، اما پيشرفت فوتبال در ترکيه و فراموش‌شدن اتفاقات گذشته، مجدد اين مسير را براي ايراني‌ها باز کرد. دقيقا ۱۰ سال پس از خروج کاويانپور از ترکيه، سه بازيکن موفق ايراني راهي ليگ اين کشور شدند.

 

مهدي طارمي و رضاييان بازکننده اين مسير بودند؛ آنها تيم ريزه‌اسپور را انتخاب کردند؛ بازيکناني که خودشان خيلي زود از نيمه راه برگشتند. بازگشت طارمي از ترکيه بدون هزينه هم نبود و يک محروميت سنگين براي اين بازيکن و پرسپوليس به همراه آورد. رضاييان نیز فقط چند روز بيشتر از طارمي دوام آورد و به پرسپوليس بازگشت.

 

۳ انتقال ناموفق و سقوط صادقيان

سجاد شهباززاده بازيکن بعدي‌ای بود که در سال ۲۰۱۶ راهي ترکيه شد؛ بازيکني که حضورش در ترکيه بيشتر از بازيکنان پرسپوليسي طول کشيد، اما در نهايت خيلي زود و بعد از چهار بازي و يک گل، به ايران بازگشت و به دليل محروميت استقلال و تراکتورسازي از نقل‌و‌انتقالات، بعد از مدتي بلاتکليفي راهي نفت تهران شد.

 

سه انتقال بسيار ناموفق در سال ۲۰۱۶؛ دو بازيکن خيلي زود برگشتند و شهباززاده هم تنها چند ماه ميهمان ترکيه بود. با وجود اين سه انتقال ناموفق، درهاي ترکيه بسته نشد. پيام صادقيان در سال ۲۰۱۷ بعد از اينکه در اکثر تيم‌هاي ليگ‌برتري ناموفق بود، ترکيه را به‌عنوان مقصد انتخاب کرد و فصل گذشته در عثمانلي بازي کرد. عثمانلي در پايان فصل سقوط کرد. صادقيان هم فعلا جاي بهتري پيدا نکرده است.

 

اميري دوازدهمين

حضور ايراني‌ها در ترکيه را بايد به سه مقطع تقسيم کرد؛ حسين صدقياني و ناصر صدقياني در سال‌هاي دور در اين مسير قرار گرفتند. در مقطع دوم که بين اواسط دهه ۷۰ تا اواسط دهه ۸۰ شکل گرفت، محمد خاکپور، رضا شاهرودي، محمد مؤمني، سهراب بختياري‌زاده و حامد کاويانپور راهي ليگ ترکيه شدند که همه ناموفق بودند. مقطع سوم از سال ۱۳۹۵ شروع شد و حالا پس از رامين رضاييان، مهدي طارمي، سجاد شهباززاده و پيام صادقيان، وحيد اميري دوازدهمين ايراني ليگ ترکيه محسوب مي‌شود. اگر اتفاق عجيبي رخ ندهد، مجيد حسيني سيزدهمين خواهد بود.

 

امیری پس از پیوستن به ترابزون:

 می‌دانم انتظارات از من بالاست

وحید امیری که روز جمعه در تست‌های پزشکی باشگاه ترابزون‌اسپور ترکیه شرکت کرده بود، با امضای قراردادی دوساله، رسما به این تیم ترکیه‌ای پیوست. ترابزون‌اسپور فصل گذشته در رده پنجم سوپرلیگ ترکیه قرار گرفت و وحید امیری اولین بازیکن ایرانی تاریخ این تیم خواهد بود. جدیدترین لژیونر فوتبال ایران در نشست خبری خود از آمدن به این تیم ترکیه‌ای ابراز خوشحالی کرد.

 

او گفت‌: «خیلی خوشحال هستم که به ترابزون‌‌اسپور آمده‌ام. می‌دانم که ترابزون‌‌اسپور تیم بزرگی در ترکیه است و هوادارانش قطعا خواسته‌های زیادی از این تیم دارند. همین‌طور واقف هستم که انتظار زیادی از من است و امیدوارم بتوانم بهترین عملکردم را در زمین برای تیم جدیدم داشته باشم». وحید امیری در حالی به این تیم ترکیه‌ای می‌رود که گفته می‌شود در روزهای آتی مجید حسینی هم به این تیم خواهد رفت. 

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش