دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۳۵ - ۱۲ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۳۱۰۸
فوتبال ملی

حسین کلانی: کسی در تلویزیون مانع کراواتم نشد

حسین کلانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی
حسین کلانی به حاشیه‌های پوشش خود در برنامه زنده تلویزیونی واکنش نشان داد. او می‌گوید هیچکس ایرادی نگرفته و تشخیص داده‌اند کراواتش بحران درست نمی‌کند.

به گزارش روزنامه شهروند، حضور حسین کلانی، پیشکسوت نام‌آشنای پرسپولیس و تیم ملی با کراوات در ویژه‌برنامه فوتبال آسیایی شبکه ورزش به شکلی ویژه مورد توجه مردم قرار گرفته و حتی باعث تعجب آنها هم شده است. به هر حال معمولا به خاطر محدودیت‌ها به میهمان‌ها اجازه داده نمی‌شود که روی آنتن زنده کراوات بزنند به‌ جز برخی افراد که استثنا هستند. حسین کلانی هم یکی از همین استثناهاست که نوع پوشش آراسته‌اش در برنامه تلویزیونی باعث شد که درباره این مسأله گفت‌وگویی با او انجام بدهیم. در ادامه مشروح گفت‌وگوی «شهروند» با کلانی را می‌خوانید.

 

حضور شما در یک برنامه تلویزیونی در شبکه ورزش با کراوات به شکلی ویژه مورد توجه مردم قرار گرفته است. شما برای عوامل ویژه برنامه فوتبال آسیایی شبکه ورزش هم درباره بستن کراوات شرط گذاشتید؟

من که هیچ‌وقت به خودم اجازه نمی‌دهم بخواهم برای کسی شرط و شروط بگذارم. وقتی با من تماس گرفته شد به دوستان گفتم که فرم لباس‌پوشیدنم به این شکل است و آنها تاکید کردند که مشکلی نیست و بدون مشکل با لباسی که دوست داشتم به برنامه رفتم و کسی هم ایرادی به من نگرفت. در این‌باره هم مسئولان محترم صداوسیما تشخیص دادند که حضور بنده با کراوات در برنامه تلویزیونی نمی‌تواند بحران بزرگی درست کند!

 

هیچ تذکری هم در صداوسیما به شما درباره داشتن کراوات داده نشد؟

به هیچ عنوان؛ به هر حال مسئولان حتما با گذر زمان به این واقعیت رسیده‌اند که لباس‌پوشیدن اشخاص اختیار قانونی است که دارند؛ یک نفر بلوز می‌پوشد یکی تی‌شرت و دیگری پیراهن. یکی یقه‌اش را باز می‌گذارد و یکی تا آخرین دکمه آن را می‌بندد؛ هر کسی باب سلیقه خودش لباس می‌پوشد و سلیقه من هم به این شکل است. اگر روزی لباس‌پوشیدن بنده باعث شد حرمت‌ها شکسته و عرف جامعه رعایت نشود،‌ آن وقت می‌شود درباره آن بحث کرد. خوشحالم که الان به این نتیجه رسیده‌اند که کراوات‌بستن یک نفر هیچ منافقاتی با صحبت‌کردن در رسانه‌ملی که متعلق به مردم است، ندارد و لطمه‌ای به کسی نمی‌زند.

 

البته افراد زیادی این شانس را نداشته‌اند که بتوانند با کراوات روی آنتن زنده با مردم صحبت کنند؛ هنوز هم سختگیری‌هایی در این‌باره وجود دارد.

از مدت‌ها قبل این مسأله عنوان شده بود که کراوات سمبل غرب است. اگر تاریخ به درستی مطالعه می‌شد، هیچ‌وقت چنین موضوعی به میان نمی‌آمد. شما با یک مطالعه متوجه خواهید شد که  نخستین‌بار سربازان کرواسی یا همان کروات‌ها بودند که در جنگ و لباس فرم خود از دستمال‌هایی مخصوص روی کمر و گردن استفاده می‌کردند.

 

این پارچه‌ها با توجه به سردسیربودن مناطق به آنها کمک می‌کرد. با گذر زمان اما فرانسوی‌ها تصمیم گرفتند که کراوات را وارد فرهنگ لباس‌پوشیدن خود کنند. این الگو به مرور زمان وارد مد لباس پوشیدن شد و با تغییراتی که در مدل طراحی‌ها شاهد بودیم به شکل کراوات‌های امروزی درآمد.

 

پس حسابی در این‌باره تحقیق هم کرده‌اید.

حتی برخی‌ها گفتند که کراوات نماد صلیب است؛ اما صلیب نشانه حضرت عیسی مسیح از پیامبران اولوالعزم خداوند است و حتی اگر چنین چیزی صحت داشته باشد چه ایرادی دارد که کراوات نماد یکی از پیامبران خداوند باشد؟منتهی باید به یک نکته بسیار مهم اشاره کنم. اگر بنده از دستمال و گیره‌های مخصوص کابوی‌هایی آمریکایی استفاده کنم، آن وقت می‌توان گفت که این برای غرب است و باید به این مسأله اعتراض‌ شود. به هر حال همان‌طور که گفتم مهم تغییراتی است که با گذشت زمان انجام می‌شود؛ یک زمانی هم می‌گفتند موسیقی حرام است و داشتن دستگاه ویدیو مشکلاتی ایجاد می‌کرد اما با گذشت زمان این محدودیت‌ها برطرف شد.

 

به نظرتان روزی می‌رسد که محدودیت کراوات‌بستن به صورت کامل در تلویزیون از بین برود؟

به هر حال من می‌توانستم پیراهن یقه‌‎باز بپوشم که سینه‌ام معلوم باشد و مقابل مردم قرار بگیرم. من و هر آدمی در این جامعه هر طور که لباس بپوشیم، کسی نباید به نوع پوشش ما ایراد بگیرد؛ البته اگر پوشش ما اخلاق را زیر سوال نبرد. به هر حال در دین عزیز اسلام هم روی نظافت و پاکیزه و مرتب‌بودن سفارش اکید شده و احادیث معتبری هم داریم. شخص پیامبر مکرم اسلام (ص) به خوش‌پوشی و شیک‌پوشی تاکید داشته‌اند و برای من سوال است که چرا این مسائل برای مردم زیاد بازگو نمی‌شود. به هر صورت اگر کراوات خیلی بد است که نباید در سطح جامعه هم به فروش برسد. پس حتما یک چیزی بد جا افتاده است که زمان آن را حل خواهد کرد.

 

باز هم شما را در تلویزیون با کراوات خواهیم دید؟

من همین هستم؛ الان همین کراوات‌بستن باعث می‌شود که یک انسان به پوشش خود اهمیت بدهد و نظافتش را بیشتر رعایت کند. کجای این کار واقعا ایراد دارد؟ آراسته‌بودن جرم است؟ بد است؟ ضمن اینکه کراوات من که قرار نیست صحبت کند! مهمترین مسأله ذهن و تفکر آدم‌هاست!

 

 

  • 18
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش