پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۵۸ - ۱۷ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۴۰۱
فوتبال ملی

مهاجرانی: حضور پرتعداد لژیونرها امتیاز مثبتی برای تیم ملی است

حشمت مهاجرانی,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

هواداران ،تیمی هجومی می خواهند، تیمی که سراسر حمله باشد با گذشت ۴۳ سال لذت قهرمانی ۱۹۷۶ کم و کمتر شدهآخرین قهرمانی ایران در جام ملت‌های آسیا به سال ۱۹۷۶ بازمی‌گردد و در تمام دوره‌های بعد، تیم ملی فوتبال کشورمان حتی نتوانسته طعم حضور در فینال این مسابقات معتبر قاره‌ای را بچشد. تیم ملی ایران در آن سال‌ها، تیمی یکدست بود که با تلفیقی از بازیکنان باتجربه و جوان موفق شد با هدایت حشمت مهاجرانی آقای آسیا شود.

 

فوتبال ایران پس از گذشت ۴۳ سال ناکامی در قهرمانی، در آستانه جام ملت‌های دیگری قرار دارد و شاگردان کی‌روش برای شکستن این طلسم کار چندان راحتی ندارند. تیمی که در مرحله گروهی با یمن، ویتنام و عراق همگروه است. جالب اینکه ایران در جام ملت‌های ۱۹۷۶ هم با یمن و عراق همگروه بود و شاگردان حشمت مهاجرانی با برد مقابل این دو تیم به مرحله بعد راه یافتند.

 

حشمت مهاجرانی که در ششمین دوره جام ملت‌های آسیا با تیم ملی ایران قهرمان جام ملت‌ها شد، درخصوص آن قهرمانی به خبرنگار «ایران» گفت: «در آن سال بازی‌های جام ملت‌های آسیا دو ماه پیش از المپیک مونترال ۱۹۷۶ برگزار شد و تیم ملی فوتبال‌مان باید هم در جام ملت‌ها بازی می‌کرد و هم در المپیک به مصاف حریفان خود می‌رفت.

 

بنابراین آزمون بسیار سختی در انتظارمان بود.» این مربی نام آشنای فوتبال ایران ادامه داد: «به دلیل حضور در ۲ میدان بزرگ تصمیم گرفتم با ترکیبی از بازیکنان باتجربه و جوان در جام ملت‌ها حضور یابیم؛ بازیکنان باتجربه‌ای همچون مرحوم ناصر حجازی و علی پروین در ترکیب تیم بودند و از آن سو هم جوانان لایقی را آوردم که هر کدام‌شان شایستگی حضور در ترکیب اصلی را داشتند. جوانان بسیار خوب و مستعدی که انتخاب این جوانان کار بسیار سختی بود.»

 

او افزود: «با وجود این بیشتر ترکیب تیم ملی را جوانان تشکیل می‌دادند و ما توانستیم با این جوان‌ها قهرمان جام ملت‌های آسیا شویم. آن زمان تیم اول کشورها به المپیک می‌رفت و تیمی به نام زیر ۲۳ سال نداشتیم که المپیک مختص آن تیم باشد، به این دلیل با تیمی که قهرمان جام ملت‌ها شد در المپیک حضور یافتیم و در یکی از این دو میدان بزرگ با آن ترکیب توانستیم قهرمان شویم. تیم ملی در فینال به کویت خورد، کویتی که سال ۱۹۷۶ عصر طلایی این تیم بود. ما بعد از به ثمر رساندن گل به حفظ توپ پرداختیم و این موضوع به مذاق تماشاگران تیم ملی خوش نیامد.»

 

مهاجرانی ادامه داد:«تماشاگران این سبک بازی را دوست نداشتند به همین دلیل تیم ملی را تشویق نمی‌کردند. هواداران فوتبال از آن زمان نشان دادند که تیمی هجومی می‌خواهند، تیمی که سراسر حمله باشد و بازی‌ها را با گل‌های زیاد تمام کند. این روحیه هجومی در بین ایرانی‌ها وجود دارد و به این دلیل است که آنها از تیم هجومی خوششان می‌آید و برای تماشای بازی‌های تیم هجومی به ورزشگاه می‌روند.»

 

مهاجرانی که به عنوان آخرین مربی قهرمانی جام ملت‌ها را به ایران هدیه داد، احساسش را از ناکامی تیم ملی در ۴۳ سال گذشته این گونه بیان کرد:«قهرمانی در جام ملت‌های ۱۹۷۶ کاملاً لذتبخش بود اما با گذشت ۴۳ سال لذت آن قهرمانی با ناکامی‌های متوالی تیم ملی در دوره‌های بعد، کم و کمتر شد. افتخار قهرمانی برای تمامی مردم کشورمان است و چیزی نیست که تنها برای کسی بماند و مختص فرد خاصی باشد.

 

من به نوبه خود به عنوان آخرین مربی‌ای که تیم ملی را به قهرمانی جام ملت‌ها رساندم خیلی خوشحال می‌شوم که تیم ملی در امارات به این مهم دست یابد.»

 

یمن، ویتنام و عراق؛ ۳ همگروهی ایران در جام ملت‌های پیش رو هستند. حشمت مهاجرانی با اشاره به زمانی که قرعه ایران مشخص شد، گفت: «پس از معرفی رقبای تیم ملی در این دوره، یاد جام ملت‌های ۱۹۷۶ افتادم. در آن دوره هم تیم ملی در مرحله نخست با تیم‌های عراق و یمن همگروه شد که توانستیم عراق را ۲بر صفر و یمن را ۸ بر صفر شکست دهیم و به مرحله بعد صعود کنیم. امیدوارم این بار هم پیروزی‌های درخشانی به دست آوریم و به برکت سال ۱۹۷۶ قهرمان جام ملت‌ها شویم.»

 

او با اشاره به اینکه در حال حاضر تیمی متفاوت از جام ملت‌های ۱۹۷۶ داریم، افزود:«لژیونرهای زیادی در تیم ملی حضور دارند و این جزو امتیازهای مثبت تیم کنونی محسوب می‌شود. لژیونرهای بزرگی داریم که به واسطه حضور در فوتبال اروپا تجربه بالایی دارند و می‌توان از تجربه آنها به خوبی استفاده کرد.»

 

او با اشاره به بحث بازی‌های تدارکاتی نه چندان زیاد تیم ملی صحبت‌هایش را ادامه داد: «شاید این تیم بازی تدارکاتی آنچنانی نداشته و با کمبود امکانات مواجه باشد اما تیم ملی ما قدرت اول آسیاست. نقطه مشترک تیم ملی کنونی با تیم ۱۹۷۶ ادغام بازیکنان باتجربه و جوان است که کی‌روش می‌تواند به درستی این بازیکنان جوان و باتجربه را در کنار هم بچیند و از قدرت آنها استفاده کند.» مهاجرانی افزود: «تیم ملی فعلی ستاره ندارد اما ما تیم هماهنگی داریم.

 

از نظر من تیم هماهنگ از تیم پرستاره بهتر است و اعتقادم بر این است که تیم کنونی شانس اول قهرمانی در جام ملت‌هاست. ما از نظر نیروی انسانی از تمامی حریفان‌مان قوی‌تر هستیم و می‌توانیم از این تعداد بالای نیروی انسانی مستعد در راه رسیدن به موفقیت استفاده کنیم.»

 

آخرین مربی افتخارآفرین ایران در جام ملت‌ها با تأکید بر اینکه تیم‌ها برای قهرمانی در فوتبال امروز نیازمند فاکتورهایی هستند، گفت:«بازیکن گلزن، بازیکن بازیساز، بازیکن پا به توت و کاپیتان مقتدر جزو فاکتورهای یک تیم قدرتمند به حساب می‌آید که تیم ملی تمامی این فاکتورها را در اختیار دارد. این صحبت من نیست بلکه کارشناسان این رشته این موضوع را در سال ۲۰۱۰ بررسی کردند و این آیتم‌ها را عامل موفقیت یک تیم دانستند. تیم کی‌روش در حال حاضر شرایط خوبی دارد و از بیشترین شانس برای قهرمانی در جام ملت‌ها برخوردار است.»

 

محمد محمدی سدهی

 

 

iran-newspaper.com
  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    کوپا آمریکا
    آرژانتین - اکوادور
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    سانفرسه هیروشیما - ویسل کوبه
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    اسپانیا - آلمان
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش