دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۰ - ۱۴ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۳۳۲۶
فوتبال ملی

نگاهی به لیست تیم‌ملی و انتخاب‌های ویلموتس/جهانبخش شاهزاده خط‌ خورده‌هاست

مارک ویلموتس,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,فوتبال ملی

ویلموتس سرمربی تیم‌ملی فوتبال ایران لیست بازیکنانش را برای دوبازی مقابل کامبوج و بحرین اعلام کرد. هرچقدر از حضور سرمربی جدید تیم‌ملی می‌گذرد سلیقه او بیشتر در انتخاب‌ها خود را نشان می‌دهد و می‌توان مسوولیت بیشتری را پای او گذاشت. اما این لیست هم حاوی نکات عجیبی است که بررسی آنها خالی از لطف نیست و اتفاقی مرسوم بعد از اعلام هر لیست است. اول یک‌بار این لیست را با دقت بخوانید:

۱. علیرضا بیرانوند، ۲. محمدرشید مظاهری، ۳. پیام نیازمند، ۴. سیدمجید حسینی، ۵. حسین کنعانی‌زادگان، ۶. مرتضی منصوری، ۷. میلاد محمدی، ۸. محمد نادری، ۹. رامین رضاییان، ۱۰. مرتضی پورعلی‌گنجی، ۱۱. سیاوش یزدانی، ۱۲. امید ابراهیمی، ۱۳. احسان حاج‌صفی،۱۴. علی کریمی، ۱۵. احمد نوراللهی،۱۶. مسعود شجاعی، ۱۷. وحید امیری، ۱۸. کریم انصاری‌فرد، ۱۹. اشکان دژاگه، ۲۰. مهرداد محمدی، ۲۱. محمد محبی، ۲۲. سردار آزمون، ۲۳. مهدی طارمی.

حسینی بدون رحمتی خط خورد

اولین نکته مهم مربوط به همان خط دروازه است. جایی که سیدحسین حسینی سال گذشته براین باور بود که به‌خاطر حضور رحمتی و کم بازی گرفتن از او توسط شفر جام‌جهانی را از دست داده و آخر فصل شرط کرد یا خودش بماند یا رحمتی؛ به این امید که دیگر حضورش در لیست‌های تیم‌ملی بیمه شود. اما در فصلی که او رقیب سرشناس خود را هم کنار زد و شماره یک شد بازهم از لیست تیم‌ملی خط خورد. اگر نمایش ضعیف استقلال در شروع فصل را کنار بگذاریم خود حسینی هم نتوانست نمایش چندان چشمگیری درون دروازه آبی‌ها از خود نشان دهد تا آنجا که برخی کارشناسان این اتفاق را به رفتن رحمتی و کم‌شدن انگیزه‌های او ربط دادند. آیا حسینی با همین دست فرمان می‌تواند بار دیگر بیرانوند گزینه شماره یک تیم‌ملی را تهدید کند؟ به‌نظر می‌رسد او پیش از آن نیاز به اثبات خود به آبی‌های پایتخت دارد.

شجاع بی‌شجاع

خط دفاع تیم‌ملی محل مناقشه بیشتری نسبت به سایر خطوط است. جایی که شجاع خلیل‌زاده بهترین دفاع قرمزها که غیبتش مقابل شهرخودرو در مشهد بسیار به چشم آمد مدت‌هاست که پشت خط تیم‌ملی مانده. در عصر کی‌روش این موضوع به‌ مسایل غیرفنی ربط داده می‌شد و حرف‌هایی که گاه و بی‌گاه از زبان شجاع خارج شد.

اما این روند در زمان ویلموتس هم ادامه یافت و جالب اینکه سلیقه مرد بلژیکی بیشتر به سمت کنعانی‌زادگان از تیم پرسپولیس بود. کنعانی‌زادگانی که حتی جای سیدجلال حسینی راهم در ترکیب قرمزها گرفته و نشان می‌دهد راه به‌دست آوردن دل مربیان خارجی را خوب بلد است.  ترافیک هم در این پست کم نیست، چراکه دو ستاره لژیونر فوتبال ایران دقیقا در همین پست بازی می‌کنند. مرتضی پورعلی‌گنجی و مجید حسینی که هردو از ستون‌های ایران در جام‌جهانی هم بودند. در چنین شرایطی به‌نظر می‌رسد شجاع باید فکر تیم‌ملی را از سرش خارج کند.

ابهام برای خط خوردن وریا

لیست ویلموتس یک غایب عجیب هم دارد. وریا غفوری کاپیتان استقلال. کشیدن قلم قرمز روی نام وریا از این جهت ابهام‌برانگیز است که این اواخر روایت‌های عجیبی در مورد فعالیت‌ها و موضع‌گیری‌های او درخصوص مسائل و معضلات اجتماعی و برخورد با او به‌خاطر این موضع‌گیری‌ها مطرح شده است. خبرگزاری فارس در ویدئویی جنجالی مدعی شده بود کاپیتان وریا لباس منقش به هشتگ دختر آبی را برتن تیم کرد و بر او تاخت که به‌نظر می‌رسد بیشتر حواسش به حواشی است تا فوتبال. این موضوع دستاویز حمله خطیر معاون سابق باشگاه به کاپیتان هم شد و به او هشدار داد فوتبال را ول کند و به سمت سیاست برود. شاید هم این تصور را نباید تقویت کرد که خط خوردن وریا از جایی غیر از تفکرات ویلموتس نشات می‌گیرد چراکه برحسب اتفاق کاپیتان آبی‌ها در این مقطع کارنامه فنی قابل دفاعی هم از خود بر ‌جا نگذاشته است.

جوانگرایی

به‌نظر می‌رسد تغییر نسل توسط ویلموتس هم آغاز شده و او هم کم‌کم دور را به جوانان می‌دهد. مرتضی منصوری ۱۹ ساله و محبی ۲۱ ساله هر دو از تیم سپاهان گزینه‌های جدی او برای این آینده‌نگری هستند. به این لیست می‌توان صیادمنش راهم اضافه کردکه بی‌شک از نگاه ویلموتس دور نمی‌ماند. بازیکنانی که اتفاقا در تیم‌ملی امید ایران هم تست شدند و کارنامه قابل قبولی از خود ارائه داده‌اند. این درست است که امثال مسعود شجاعی و اشکان دژاگه و حتی امید ابراهیمی می‌توانند این میانگین سنی را بالا ببرند اما باید سیاست سرمربی را برای خانه‌تکانی گام به گام در تیم‌ملی پذیرفت. خصوصا که تجربه ثابت کرده تیم‌های ایرانی را نباید به ناگاه از بزرگ‌تر خالی کرد.

چرا ترابی؟

اما بدون شک مهم‌ترین ستاره خط‌خورده لیست ویلموتس کسی نیست جز مهدی ترابی. جوان اول فوتبال ایران طی سال‌های اخیر که به‌نظر می‌رسد سردرگمی پرسپولیس و نتایج نه‌چندان قابل دفاعش در این ناکامی بی‌تاثیر نبوده است. ترابی در شرایطی از پرسپولیس خط خورده که جور بخش زیادی از ناتوانی جونیور و علیپور راهم در خط حمله قرمزها کشیده. شاید از منظر فنی فقط خود ویلموتس می‌تواند توضیح دهد که ترابی ضعیف‌تر از وحید امیری بوده که اولی را خط زده و دومی را دعوت کرده است.

یادداشت
لیست ویلموتس ایرادی ندارد
جهانبخش شاهزاده خط‌ خورده‌هاست

جلال چراغپور

ذهن یک مربی را اول سیستم او تعیین می‌کند. مربی هم مثل یک کوهنورد می‌ماند. کوهنورد قبل از هر کاری باید ببیند قرار است به کوه سنگی برود یا خاکی و یا شنی. بعد از اطلاع از این موضوع، باید تصمیم بگیرد که کدام کفش را بخرد و کدام چکش را با خود ببرد. ویلموتس هم مثل هر مربی دیگری ابتدا باید ببیند چه سیستمی به درد تیم ملی می‌خورد.

بعد باید نفراتی را انتخاب کند که به درد این سیستم می‌خورند. تفکرات و داشته‌ها باید با هم همخوانی داشته باشند، همچنین داشته‌های فکری ویلموتس با داشته‌های فوتبال ایران و بخصوص لیگ برتر؛ هم از نظر بدنی، هم هوشی و هم تکنیکی. اینکه ویلموتس به شهرهای مختلف می‌رود و لیگ را رصد می‌کند اتفاق خوبی است. او با همین ذهنیت، لیست کم‌ایراد و قابل تأییدی را اعلام کرده.

در لیست تیم ملی، جهانبخش شاهزاده خط خورده‌هاست که فکر می‌کنم ویلموتس او را به دلیل آسیب‌دیدگی در چند هفته اخیر به اردو دعوت نکرده. درون دروازه هر سه دروازه‌بان بر اساس آمار و ارقام دعوت شده‌اند که حضور آنها منطقی هم هست. بیرانوند اما باید کمی تکان بخورد. غرور او را گرفته و این را می‌شود در رفتار، حرکات و گل‌هایی که می‌خورد به وضوح دید. او باید مراقب رفتارش باشد که اگر نباشد با مشکلات بیشتری مواجه می‌شود. برای دفاع چپ، انتخاب میلاد محمدی و محمد نادری منطقی است. برای وسط نیز همینطور. مجید حسینی، حسین کنعانی‌زادگان، مرتضی پورعلی‌گنجی و سیاوش یزدانی انتخاب‌های معقولانه‌ای هستند.

در سمت راست رامین رضاییان حضور دارد و مرتضی منصوری. اینجا موضوعی که مطرح می‌شود این است که تیم ملی راست‌حمله است یا چپ‌حمله. یعنی در حمله، دفاع چپ به علاوه دو دفاع وسط می‌مانند یا دفاع راست؟ شاید یکی از دلایل خط خوردن وریا غفوری این است که تیم ملی می‌خواهد از سمت چپ حمله کند. اگر یادتان باشد وقتی کی‌روش وریا غفوری را به تیم ملی دعوت نکرد، مقابل انتقادها ایستاد و گفت من یک مدافع می‌خواهم چون وریا دوست دارد همیشه در فاز تهاجمی مؤثر باشد، در دفاع نمی‌ماند و این همان نکته‌ای است که احتمالاً ویلموتس هم به آن پی برده. رامین رضاییان هم دفاع راستی تهاجمی است اما اگر به او بگویند بمان، قطعاً می‌ماند. ضمن اینکه رضاییان با ارسال‌هایی که انجام می‌دهد، یک دفاع راست دور حمله است.

درست بر عکس وریا که دوست دارد تا محوطه جریمه حریف پیش برود. وریا با خصوصیاتی که دارد بیشتر به درد بازی در روش ۲-۵-۳ و پست پیستون راست می‌خورد. در دفاع هم رضاییان با توجه به قامت بلند و خاصیت سرزنی، می‌تواند در کنار دو مدافع مرکزی مثلث تشکیل بدهد و از دروازه محافظت کند. برای خط میانی سعید عزت‌اللهی مدت‌ها بازی نمی‌کرد و به همین دلیل به اردو دعوت نشد. با توجه به اینکه هم اشکان دژاگه و هم مسعود شجاعی به اردو دعوت شده‌اند می‌توان گفت که ویلموتس قصد دارد از سیستم ۱-۴-۱-۴ استفاده کند. اگر می‌خواست ۱-۳-۲-۴ بازی کند قطعاً یکی از آنها را کنار می‌گذاشت. شجاعی در حال حاضر بهترین پاسور لیگ است، با پاس‌های خط کشی شده و تنظیم شده.

او پاس‌های کم‌نقصی صادر می‌کند که جزو استانداردهای لیگ است. برای خط حمله هم حرفی نمی‌ماند. آزمون در اوج است و با توجه به اینکه لیگ ما مهاجم جدیدی تولید نکرده، نمی‌توانیم از حضور انصاری‌فرد خرده بگیریم.
 

donya-e-eqtesad.com
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۱۵ تیر
    جام ملت های اروپا
    پرتغال - فرانسه
    ۲۲:۳۰
  • شنبه ۱۶ تیر
    کوپا آمریکا
    ونزوئلا - کانادا
    ۰۴:۳۰
  • جی لیگ ژاپن
    گامبا اوزاکا - یوکوهاما مارینوس
    ۱۳:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    انگلیس - سوئیس
    ۱۹:۳۰
  • جام ملت های اروپا
    هلند - ترکیه
    ۲۲:۳۰
  • یکشنبه ۱۷ تیر
    کوپا آمریکا
    کلمبیا - پاناما
    ۰۱:۳۰
  • کوپا آمریکا
    اروگوئه - برزیل
    ۰۴:۳۰
  • کوپا آمریکا
    -
    ۱۷:۳۰
  • دوشنبه ۱۸ تیر
    لیگ MLS آمریکا
    هیوستون دینامو - لس آنجلس اف سی
    ۰۴:۰۰
  • لیگ MLS آمریکا
    لس آنجلس گلکسی - مینسوتا
    ۰۶:۰۰
ویژه سرپوش