به گزارش ورزش سه، در حکم فیفا آمده که فدراسیون فوتبال ایران باید شش میلیون و ۱۳۷ هزار یورو بابت جدایی این مربی بلژیکی به او بپردازد.
همچنین علاوه بر آن هزینه دیرکرد و دادرسی نیز برعهده فدراسیون فوتبال ایران است. با نرخ فعلی دلار به ۱۶۶ میلیارد تومان میرسد.
به موجب حکمی که از سوی کمیته تعیین وضعیت بازیکنان فیفا خطاب به فدراسیون فوتبال ایران و ۳ وکیلش لودویک دلشات، رضا شاه منصوری و علی مهدیزاده اعلام شده و امضای اریکا مونته مور فریرا رییس این دپارتمان را پای خود دارد، شکایت ویلموتس از فدراسیون فوتبال ایران با حکمی که تاریخ ۱۷ آگوست (۲۷ مرداد) صادر شده، مورد پذیرش قرار گرفته است.
رای نهایی قاضی این پرونده در ۸ بند به فدراسیون فوتبال ایران اعلام شده که مهمترین بند آن به جریمه ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار و پانصد یورویی به این سرمربی به همراه ۵ درصد اشاره دارد. مهلت پرداخت این پول فقط یک ماه است که البته باتوجه به اعتراض قطعی ایران به دادگاه عالی ورزش این زمان به تعویق خواهد افتاد.البته درصورتی که اقدامی از سوی ایران صورت نگیرد و پولی در این زمان به ویلموتس پرداخت نشود پرونده به کمیته انضباطی فرستاده میشود. همچنین میزان بهره بانکی این چریمه از زمان ژانویه ۲۰۲۰ (هشت ماه پیش) محاسبه خواهد شد.
در بند ۳ قرارداد تاکید شده که سایر ادعاهای ویلموتس مورد پذیرش قرار نگرفته و همچنین لوایحی که ایران در دفاع از خود به فیفا فرستاده بود نیز مورد پذیرش کمیته تعیین وضعیت قرار نگرفته است. طرف محکوم پرونده(ایران)باید به محض پرداخت پول فیفا و همچنین برنده این شکایت را از این مساله مطلع کند.
همچنین در ادامه صفحات این حکم درباره نحوه اعتراض به آن به این نکات اشاره شده:
*با توجه به بندهای ۱۵ و ۱۸ قوانین رویه ای اعلام حکم، این مکاتبه تنها برای اعلام رای بدون دلایل تصمیم گیری است.
*در صورتی که هر یک از طرفین مایل به دریافت دلایل این تصمیم باشند، یک درخواست کتبی در مدت ۱۰ روز بعد از اعلام رای، باید به فیفا ارسال شود. در صورتی که در مدت اعلام شده این اقدام صورت نگیرد به معنای نهایی شدن رای است و به معنی این است که طرفین از حق شان برای فرجامخواهی گذشته اند.
*در صورتی که این روند هزینه ای داشته باشد، دلایل تصمیم تنها به طرفی که درخواست داده، اعلام خواهد شد و با پرداخت مبلغ مورد نظر. در صورتی که این مبلغ تا ۲۰ روز پرداخت نشود، درخواست ملغی تلقی میشود. در نتیجه تصمیم گیری نهایی تلقی میشود و به این ترتیب،طرفین از حقشان برای فرجام خواهی گذشتهاند.
*در صورتی که طرفی به دنبال دلایل حکم نباشد، هزینهای نخواهد داشت و هزینه اولیه به طرفین بازپرداخت میشود.
کارنامه مرد بلژیکی در ایران - بی مصرف!
ویلموتس پس از به دست گرفتن سکان هدایت تیم ملی فوتبال ایران برای به دست آوردن آمادگی هر چه بیشتر جهت حضور در رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ در دو دیدار دوستانه به ترتیب در برابر سوریه و کره جنوبی به یک پیروزی و یک تساوی دست پیداکرد، که نمایش تیم ملی در دیدار مقابل کره جنوبی در خاک این کشور باعث شد تا هواداران تیم ملی تا حد زیادی نسبت به موفقیت او در تیم ملی امیدوار شوند.
سرمربی بلژیکی تیم ملی
ایران در مرحله نخست مسابقات جام جهانی قطر در ابتدا تیم ملی هنگکنگ را با نتیجه ۲ بر صفر شکست داد و در دومین بازی با ۱۴ گل در ورزشگاه آزادی در هم کوبید تا همگان دیگر بر این باور برسند که او همان گمشده تیم ملی است. اما در سومین بازی ورق تیم ملی ایران کاملاً برگشت و ایران در برابر بحرین در یک بازی پرانتقاد با شکست تلخ ۱ بر ۰ روبرو شد.
بعدازاین شکست تلخ مقابل بحرین ویلموتس پیش از بازی عراق در اقدامی عجیب به دلیل عدم پرداخت حقوقش خواستار فسخ قرارداد و یا عقد قراردادی جدید با فدراسیون فوتبال شد که حاشیههای بسیاری را همراه داشت که درنهایت با انجام پرداختیهای وی، ویلموتس برای نشستن بر روی نیمکت ایران برابر عراق راهی اردن شد و درنهایت با یک بازی نهچندان خوب برابر این تیم با نتیجه ۲ بر ۱ شکست خورد تا تیم ملی ایران در مرحله اول از دور گروهی مسابقات مقدماتی جام جهانی در آسیا از گروه C بعد از عراق (۱۱) و بحرین (۹) و تنها با ۶ امتیاز بالاتر هنگکنگ و کامبوج در جایگاه سوم قرار بگیرد.
او بعد از این مسابقه از تیم ملی فوتبال ایران جدا شد و شکایت خود را از آخرین کارفرمایش به راه انداخت و در نهایت برنده غرامت باورنکردنی (۶.۲ میلیون یورو) شد که در تاریخ ورزش ایران بی سابقه است.
شرمساری ملی ؛ هیئت رییسه فدراسیون استعفا میدهد؟
در شرایطی که مسئولان فدراسیون فوتبال امیدواری زیادی به پیروزی در این پرونده داشتند اما رأی کمیته تعیین وضعیت فیفا به ضرر فدراسیون فوتبال ایران بود تا این فدراسیون محکوم به پرداخت مبلغی در حدود ۱۷۰ میلیارد تومان به سرمربی سابق تیم ملی شود که تنها در پنج مسابقه هدایت تیم ملی فوتبال ایران را در دست داشت. نکته جالب اینکه با وجود بدبینی هواداران فوتبال نسبت به رأی دادگاه فیفا، مسئولان سابق با خوشبینی امیدوار به شکست مارک ویلموتس در این پرونده بودند اما این اتفاق نیفتاد و رأی فیفا همانی شد که بدبینها انتظارش را داشتند؛ اینکه ایران باید مبلغی معادل یک پنجم بودجه سالیانه کل گردش مالی فوتبال ایران را به این سرمربی بلژیکی بپردازند. سرمربی که در دوره حضورش در فوتبال ایران کوچکترین بهرهای به فوتبال ملی نرساند و تردستی و بهانه کردن تاخیر فدراسیون فوتبال در پرداخت دستمزد، غرامتی سنگین و باورنکردنی را از فدراسیون فوتبال ایران گرفت.
نکته اینجاست با وجود آنکه رأی ۶.۲ میلیون یورویی فیفا اگر چه برای بسیاری از اهالی فوتبال قابل پیش بینی بود اما بهت ناشی از صدور آن امروز همه علاقهمندان به فوتبال را تحت تاثیر خود قرار داده است؛ بهتی که در درجه اول مربوط به نحوه انتخاب و عقد قرارداد با این مربی که بسیار گرانتر از ارزشش با فدراسیون فوتبال ایران قرارداد بسته و دوم نحوه انعقاد قرارداد با وی مربوط میشود. مسئلهای که ناکارآمدی فدراسیون وقت را در این مسئله به نمایش میگذارد.
در حال حاضر و پس از اعلام این رأی، اگر چه فدراسیون فوتبال ایران پس از تکذیب و مدتی دست دست کردن در نهایت به وصول آن از سوی فیفا گردن گذاشت اما حال اعضای هیات رئیسه که امضای تک تکشان پای قرارداد مارک ویلموتس است، با یک شرمساری ملی مواجه و باید در قبال این خطای بزرگ واکنش نشان بدهند؛ در ساعات گذشته مطالب بسیاری درباره شکست ایران در این پرونده در شبکههای اجتماعی و همچنین رسانهها منتشر شده و به نظر میرسد در پاسخ به این خشم عمومی، هیات رئیسه فدراسیون فوتبال باید از سمت خود در فوتبال ایران کناره بگیرد. همچنین با توجه به مهلت یک ماهه فیفا که البته با اعتراض ایران به این رأی فعلا به تعویق خواهد افتاد، تامین منابع این پرداخت باورنکردنی غول آسا نیز کاریست که باید دید فدراسیون فوتبال چگونه از پس آن برخواهد آمد؟
در این زمینه بخشی از مسئولیت متوجه وزارت ورزش است که ظاهرا در موضوع انعقاد قرارداد با مارک ویلموتس، کل پروسه را زیرنظر داشته است؛ بنا بر آنچه که در دو سه ساعت گذشته بر زبان مردم جاریست شاید این شکست پای برخی نهادها را به موضوع باز کرده و منجر به اتفاقات بیسابقهای در فوتبال ایران بشود.
نکته مهم اینکه فدراسیون فوتبال ایران روی آنچه که به اصطلاح نجابت این سرمربی بلژیکی تلقی میشد، حساب ویژهای را باز کرده بود اما غافل از اینکه در طرف مقابل قرارداد، کارمندی قرار دارد که دندانهای کارفرمایش را شمرده و برای کوچکترین جزئیات رفتاریاش برنامه دارد؛ این دام بزرگی بود که خوشخیالی و خوشبینی مسئولان وقت فدراسیون فوتبال ایران باعث گرفتاری در آن شد.
کنایه سنگین علی کریمی و خداداد عزیزی به فدراسیون فوتبال
با توجه به ایمیل منتشر شده از سوی فیفا به فدراسیون فوتبال ایران، با توجه به شکایت مارک ویلموتس، فدراسیون باید طلب ۶ میلیون یورویی را به این سرمربی بپردازد.
با وجود اظهارنظرات متفاوت پس از انتشار این خبر، علی کریمی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران انتقاد تندی از فدراسیون فوتبال داشت.
خداداد عزیزی هم دیگر پیشکسوت سرشناس فوتبال بود که زیر پست کریمی از رفتار فدراسیون در پرونده ویلموتس انتقاد کرد.
بیانیه وکلای ایرانی پرونده ویلموتس: رأی فیفا ناعادلانه است/ به CAS شکایت میکنیم
وکلای ایرانی فدراسیون فوتبال درباره پرونده مارک ویلموتس سرمربی پیشین تیم ملی فوتبال بیانیهای صادر کردند که به شرح زیر است:
۱ - تا به لحظه انتشار خبر، ایمیلی بر مبنای صدور حکم از سوی فیفا به روابط بینالملل فدراسیون فوتبال ارسال نشده است.
۲ - در حدود ساعت ۱۶ امروز (دوشنبه) مورخ ۲۷ مرداد ۹۹ رأی اولیه مربوط به شکایت ویلموتس سرمربی پیشین تیم ملی به ایمیل وکلای ایرانی پرونده ارسال و رؤیت شد.
۳ - در رأی اولیه ناعادلانه فیفا که در دادگاه عالی ورزش قابل تجدیدنظر است، فدراسیون به پرداخت مبلغ ۶.۲ میلیون یورو محکوم شده است.
۴- وکلای فدراسیون در پرونده در موعد مقرر لایحه مربوطه برای اعتراض به رأی صادره را به دادگاه عالی ورزش آماده و ارسال خواهند کرد. این رأی قطعی نیست و قطعاً روال حقوقی مربوطه طی خواهد شد. بدیهی است مراحل قانونی پیگیری و در روزهای آتی اطلاعرسانی خواهد شد.
ملیحزاده: قرار نیست پولی به ویلموتس بدهیم/ به قاضی پرونده ایراد وارد است
علی ملیحزاده، یکی از وکلای فدراسیون فوتبال در پرونده شکایت از مارک ویلموتس درباره صدور رای محکومیت ۶.۲ یورویی برای این فدراسیون از سوی فیفا به عنوان غرامت گفت: حدود ساعت ۱۶ امروز رای اولیه ابلاغ شد که فدراسیون فوتبال محکوم به پرداخت مبلغ ۶.۱ میلیون یورو به عنوان غرامت به ویلموتس شده است اما این رای قطعی و نهایی نیست و ظرف ۲۱ روز بعد از ابلاغ گراند (جزییات رای) قابل تجدیدنظر در CAS (دادگاه حکمیت ورزش) است.
او تاکید کرد که این رای قطعی نیست و امکان تجدید نظر در آن وجود دارد: «قرار نیست فردا پولی را به ویلموتس بدهیم و رای قطعی و اجتناب ناپذیر باشد. بلکه ما در دادگاه حکمیت ورزش درخواست تجدیدنظر خواهیم داد که بسیار منصفانهتر از فیفا عمل میکند.
ملیحزاده به احتمال نقض رای در دادگاه حکمیت ورزش اشاره کرد و گفت: بدون این که احساسات را دخیل کنمٰ، باید گفت که احتمال نقض این رای در CAS وجود دارد. با توجه به این که در آنجا رسیدگی به پروندهها به صورت استمعاعی و توسط سه قاضی انجام می شود، شانس ما برای تغییر رای بسیار بالاست.
این وکیل ورزشی با تاکید بر این که محکومیت ایران در رای بدوی جای نگرانی ندارد، گفت: نکتهای که میخواهم اضافه کنم این است که چنان چه رای بدوی به نفع ما بود نباید هیجان زده میشدیم و الان هم جای نگرانی ندارد. این پرونده قابل تجدیدنظر در CAS است و در مواقع استثنایی هم میتوان به دیوان فدرال سوییس مراجعه کرد. این که بگوییم از الان محرومیتی برای ایران وجود دارد، جایگاه علمی ندارد.
وی تاکید کرد که فدراسیون فوتبال میتواند در دادگاه حکمیت ورزش رای را تغییر دهد: «این اطمینان خاطر را میدهم که بتوانیم این رای را CAS نقض کنیم. واقعا خیلی به این موضوع امیدوار هستیم.
این وکیل فدراسیون فوتبال با بیان این که قاضی پرونده سابقه خوبی در این قبیل موارد ندارد اظهار کرد: این رای توسط یک نفر صادر شده است که براساس سابقهاش بیشتر به نفع مربیان و بازیکنان عمل میکند و این ایراد به این رسیدگی وجود دارد. امیدواریم که در CAS که آرای زیادی در تغییر حکم اولیه دارد، به هدف خودمان برسیم و این ضرر و رقم را کاهش دهیم.
- 14
- 2
کاربر مهمان
۱۳۹۹/۵/۲۷ - ۲۳:۲۷
Permalink