ادموند اختر در گفتوگو با «فرهیختگان» درباره دیدار دو تیم استقلال و تراکتور تبریز که با برتری یک بر صفر آبیپوشان به پایان رسید، اظهار داشت: «مهم سهامتیاز بود که خدا را شکر استقلال با یک بازی خوب، منطقی، فکورانه و آن چیزی که همه از این تیم انتظار دارند گرفت. این تیم یک شروع خوب را در فصل جاری تا اینجای کار تجربه کرده و انشاءالله که بازیبهبازی بهتر شده و به آن چیزی که هواداران انتظارش را دارند برسد، چراکه بهنظر من دیگر وقتش است که استقلال بتواند یک جام را به دست بیاورد مخصوصا اگر این جام در رقابتهای لیگ برتر باشد چراکه پس از سالها این حق هواداران است که از جانب تیم محبوب خود از ته قلب خوشحال شوند.»
وی درباره اینکه استقلال مقابل تراکتور به یک برد اقتصادی رسید و نتوانست برتری تاکتیکی خود را مقابل این تیم دیکته کند، تاکید کرد: «باید ببینیم کادرفنی چه هدفی را دنبال میکند، این درحالی است که همانطور که گفتم در ابتدای فصل مهم جمع کردن سهامتیازهای ممکن است تا اتفاقات سالهای قبل تکرار نشود. تیم همیشه در فصول گذشته امتیازهای ابتدای فصل را از دست میداد و تازه موتورش در نیمفصل دوم روشن میشد اما حالا با این روند مطمئن باشید استقلال میتواند در فصل جاری حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد.» مهاجم اسبق استقلال گفت: «این درحالی است که تازه یکسری بازیکن به این تیم اضافه شدهاند و برای هماهنگشدن با تیم و اختگرفتن با فضای استقلال زمان میخواهند و مطمئن باشید درصورتی که این اتفاق بیفتد در ادامه فصل اتفاقات خوبی برای آبیپوشان رخ خواهد داد.» اختر درباره اینکه در این دیدار بهترین بازیکن زمین چه کسی بود، گفت: «بهنظر من بهترین بازیکن زمین استقلال بود چراکه همه تیم زحمت کشیدند تا این پیروزی به دست آمد و همانطور که در پیروزیها همه بازیکنان موثر هستند در شکست نیز همه آنها مقصر هستند و به همین دلیل معتقدم مجموعه تیمی که مقابل تراکتور به میدان آمد و همه نفرات استقلال، برای این دیدار بهترین بازیکن میدان بودند.»
مهاجم سالهای دور استقلال درباره اینکه یامگا در این دیدار کمفروغ ظاهر شد، گفت: «ارزیابی برای عملکرد این بازیکن فرانسوی زود است و باید بیشتر به این بازیکن فرصت داد تا بتواند همه توانمندیهایش را نشان دهد. اگر یامگا در بازی اول دو گل زد به این دلیل بود که برای اولینبار در لیگ برتر ایران به میدان میآمد و تقریبا کسی از او شناختی نداشت اما در ادامه مطمئنا آنالیزورها و کادرفنی تیمها کیفیت و عملکرد بازیکنان را در بازیهای قبلی مورد ارزیابی قرار داده و بهنظر من یامگا هم به این دلیل نتوانست درخشش بازی قبلی را تکرار کنند چون تراکتوریها به شناخت خوبی از این بازیکن رسیده بودند و خوبی او را در این دیدار بسته و مهار کردند.» اختر درباره اینکه قاسمینژاد با سروصدای زیادی به استقلال پیوست اما حالا بهعنوان یک بازیکن تعویضی برای وقتکشی به میدان میآید، یادآور شد: «بازیکن زمانی که قرارداد امضا میکند تضمین فیکسبودن و بازی در ترکیب ثابت را نمیگیرد و قاسمینژاد هم از این قاعده مستثنا نیست اما مطمئنم این بازیکن با تلاش هرچه بیشتر میتواند در آینده نزدیک به ترکیب استقلال رسیده و در ادامه با توجه به توانمندیهایی که دارد به آبیپوشان هرچه بیشتر کمک کند.»
پروژه غنـــیســـازی با واردات
لیگ برتر فوتبال ایران که امسال به بیستویکمین فصل تولد خود پای نهاده، هر ساله نشان داده که دستش از ستارهسازی و رونمایی از سوپراستارها نسبت به سایر لیگهای معتبر، خالی است و برای پر کردن این خلأ مهم و حیاتی همواره چشم امید به سمت بازیکنانی خارجی داشته که شاید در لیگهای سطح اول یا دوم فوتبال اروپا ستاره نباشند اما برای فوتبال ایران در حد یک منجی ظهور میکنند. خارجیهای باکیفیتی مانند عماد محمدرضا، فابیو جانواریو، لوسیانو ادینیو، بشار رسن و مامه تیام در سالها اخیر، هرگز فوتبالیستهای کلاس بالایی نبودهاند اما سطح نازلتر فوتبال ایران، از آنها بازیکنی در حد یک سوپراستار ساخت.
این افزایش سطح و کلاس فوتبال اما امری نیست که صرفاً یکطرفه باشد و به میهمان غیرایرانی سود برساند؛ فوتبال ایران هم از حضور مربیان و بازیکنان خارجی سود بسیاری برده و نمایندگانش در رقابتهایی مانند لیگ قهرمانان آسیا، از نعمت وجود ستارگان لژیونر در شبهای خالی از نورشان بهره زیادی بردهاند. بیتردید میتوان ادعا کرد که اگر لوسیانو ادینیو در مس یا تراکتور نبود، هرگز موفقیتهای آن تیمها به دست نمیآمد و یا استقلال و سپاهان بدون حضور ستارههایی همچون مامه تیام و عماد محمدرضا و حتی ابراهیم توره، راه به جایی نمیبردند.
هر گاه لیگ برتر فوتبال ایران در انزوا فرو رفته و بازیکنان خارجی از گیت ورود به ایران منع شدهاند، افت محسوس و سطح نازلی را در لیگ برتر شاهد بودیم. امسال اما شرایط به نسبت سال گذشته بهتر شد و قانون مندرآوردی و ذاتاً بیمنطق منع بهکارگیری از بازیکنان و مربیان خارجی برداشته شد تا دربهای ورودی فوتبال ایران به سوی ستارههای جدید باز شود. باشگاه استقلال در این بین با هارمونی جالبی که در ساختار فنی-مدیریتی خود باز یافته، دو صید مناسب از کشور فرانسه داشته و درخشش یکی از آنها نیز آغاز شده؛ بازیکنانی که آمدهاند تا کیفیت تیم فرهاد مجیدی را افزایش دهند و جای خالی آنها که رفتهاند را به خوبی پر کنند.
حضور گابریل پین در کادرفنی تیم فوتبال استقلال که با کولهباری از دانش و تجربه در کنار فرهاد مجیدی ایستاده، باشگاه را ملزم کرده تا خریدهایی در خور شأن آبیپوشان داشته باشد؛ دقیقاً برخلاف رویهای که پیشتر رواج داشت. فرهاد مجیدی که به ضعفهای خود واقف شده، برای حفظ نیمکتی که حکم پرتگاه زندگی حرفهایاش در دنیای مربیگری را دارد، دست به استفاده از عنصری زده که فوتبال را میشناسد، با زیروبم آن آشنایی دارد و از همه مهمتر، ابزار لازم برای موفقیت را به دست میآورد.
هر زمان که رد پای عنصری مزاحم و ضدفوتبال به نام ایجنت یا دلال از مسیر سفر بازیکنان خارجی به فوتبال ایران کمرنگ شده، بازیکنانی باکیفیت در لیگ برتر درخشیدهاند و هر چه این رد پا پررنگتر باشد، بازیکنان لاجرم بیکیفیتترند. مذاکره مستقیم مربی-سرمربی با بازیکن مورد نیاز و قطع هر گونه دست اضافی از پای قرارداد، ترکیب را به تیمی مدنظر و رختکن را به یکدستی مناسبی میرساند؛ البته اگر سرمربی علاقهای به درآمدزایی از راه بازیکنان خارجی نداشته باشد. بازیکنانی که باشگاه استقلال جذب کرده، نوید یک تورنمنت جذاب برای آبیها را میدهند؛ اگر در این مسیر تداوم داشته باشند و دلارهای چربتر کشورهای حاشیه خلیجفارس در میانههای راه، آنها را اغوا نکند.
- 14
- 6