یک ماه قبل سایتهای خبری از موفقیت صدری در تعلیق مالیات ۳۰۰ میلیارد تومانی پرسپولیس (از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۹) نوشتند اما باید در نظر داشت نه تنها آن مالیات و جرایمش بخشیده نشده بلکه چیزی حدود ۱۵ میلیارد تومان دیگر هم به آن اضافه شده است.
بر اساس مدارک رسیده به ایران ورزشی رقم مالیات باشگاه پرسپولیس در دوره منتهی به ۳۱/۳/۱۳۹۶ مبلغ ۳۳۱/۳۲۷/۳۶۵ ریال بوده است. برگ تشخیص مالیاتی این دوره در تاریخ ۲۰/۹/۱۳۹۷ صادر و به باشگاه ابلاغ شده است. در این برگه مالیاتی درآمد مشمول قبل از کسر معافیتهای قانونی بالغ بر ۳۵۰ میلیارد ریال بوده است. این برگه در تاریخ ۲۱ آذر ۹۷ یعنی یک روز بعد به دست فرامرز دیناروند مدیر امور مالی پرسپولیس رسیده و امضای او پای این برگه دیده میشود.
برگه بعدی مربوط به دو سال است که دوره تاریخی ۱/۴/۱۳۹۶ تا ۳۱/۳/۱۳۹۷ را شامل میشود. این برگه مالیاتی در تاریخ ۱/۱۲/۱۳۹۸ صادر شده و مبلغ مالیات یک سال پرسپولیس را عدد ۹۴۰/۶۱۹/۰۱۱/۱ ریال نشان میدهد که با مالیات ۵/۳۶ میلیونی سال قبل در مجموع عدد ۹۱۹/۶۸۶/۳۶۵/۱ ریال را به عنوان مجموع بدهی دو ساله باشگاه نشان میدهد.
دوره بعدی که محاسبه شده مربوط به ۱/۴/۱۳۹۷ تا ۳۱/۳/۱۳۹۸ است که درآمد باشگاه مشمول مالیات قبل از مسر معافیتها عدد ۶۳۱/۲۳۷/۸۵۶/۲۲۰/۱ ریال را نشان میدهد و مالیاتی که برای باشگاه بریده شده رقم ۳۳۸/۸۸۵/۱۴۱/۱۶ ریال است. این برگه مالیاتی هم در تاریخ ۴/۸/۱۳۹۹ توسط باشگاه به صورت الکترونیکی رؤیت شده است.
تا اینجا چیز چندان غیر عادیای نمیبینیم اما آنچه عجیب و غیرقابل باور به نظر میرسد رقم مالیات دوره مالی منتهی به ۳۱/۳/۱۳۹۹ باشگاه پرسپولیس است که در تاریخ ۲۹/۷/۱۴۰۰ صادر شده و در تاریخ ۲/۹/۱۴۰۰ یعنی کمتر از یک هفته پیش به باشگاه ابلاغ و توسط یکی از کارمندان خانم باشگاه دریافت شده و همان روز به دست مودی مالیاتی باشگاه رسانده است.
رقم مالیات این دوره چشمها را به خود خیره میکند چرا که اداره کل امور مالیاتی شمال استان تهران برای باشگاه پرسپولیس در این دوره یکساله رقم ۹۵۱/۰۸۱/۲۱۴/۱۴۹ ریال را ثبت کرده است یعنی ۹/۱۴ میلیارد تومان!
در این برگه مالیاتی درآمد یکساله باشگاه عدد ۱/ ۳۴۶/۷۹۰/۸۷۶/۳۷۸/۱ ریال را نشان میدهد که احتمالاً کمکهای نقدی هواداری نیز شامل آن میشود. هر چند دوره محاسبه شده مربوط به دوران مدیریت رسولپناه است اما رسیدگی آن در دوران مدیریت سمیعی و صدری رخ داد. در برگه مالیاتی مربوطه اعلام شده این رقم از طریق رسیدگی و علیالراس مشخص شده است. این یعنی که مدیران باشگاه در دوره محاسبه مالیات دوره مربوطه اسناد و مدارک باشگاه را در اختیار مأموران مالیاتی قرار ندادهاند و زمانی که چنین اتفاقی میافتد مالیات به صورت علیالراس و بر اساس درآمدهای باشگاه محاسبه میشود.
حال اینکه چرا رقم مالیات پرسپولیس حدوداً ۱۴ برابر شده مشخص نیست اما سؤال اینجاست که چرا مدیران باشگاه مدارک مربوطه را در اختیار مأموران اداره مالیات قرار ندادهاند تا باشگاه با این رقم وحشتناک مواجه نشود؟البته باشگاه پرسپولیس قبلاً مشابه همین جریان را تجربه کرده چرا که در دوران مدیریت عالیاکبر طاهری ایشان مدارک مربوطه را در اختیار دارایی قرار ندادند تا برای دوران مدیریت رویانیان مالیات هنگفتی بریده شود.
مشکلات و معضلات تسریع برای خصوصیسازی
این اتفاق در شرایطی رخ میدهد که قرار بود سهام باشگاه پرسپولیس از طریق بورس و فرابورس به مزایده گذاشته شود و اینچنین خصوصیسازی باشگاه بعد از حدود دو دهه انتظار به نتیجه بینجامد. در این باره البته دولت قبل و وزیر ورزش عجله فراوانی داشتند اما با وجود اعلام تاریخهایی برای به سرانجام رسیدن این پروژه، عمر دولت قبل به پایان رسید و پرسپولیس مثل استقلال خصوصی نشد.
این داستان البته قربانیهایی هم داشت که در باشگاه پرسپولیس مهمترینش فرامرز دیناروند، مدیر امور مالی بود. دیناروند در تاریخ ۲۵/۶/۱۳۹۹ توسط رسولپناه از کار برکنار شد. همچنین پاشا، ذیحساب باشگاه نیز در همان تاریخ کنار گذاشته شد که این مسأله در ماجراهای پشت پرده پرسپولیس سر و صدای زیادی به پا کرد. جدا از مشکلات برخی بازیکنان با دیناروند و رسانهای شدن آنها، به نظر میرسید برکناری معاون مالی و ذیحساب باشگاه در راستای تسریع امور جهت حضور سهام باشگاه در فرابورس و خصوصیسازی تا پایان دولت قبل صورت گرفت که البته ابعادی از این ماجرا هنوز روشن نیست.
در عین حال همین حالا وزیر دادگستری و رئیس جدید سازمان خصوصیسازی مدام در مصاحبههایشان تأکید میکنند که ورود پرسپولیس و استقلال به فرابورس و بورس با این عجله امکانپذیر نیست چرا که آنها از چنین ارقامی خبر دارند و میبینند هیچ شفافیت مالیای وجود ندارد.
پرسشهای جدی و مهم از صدری
سیدمجید صدری حتی در روزهای پایان دوران سه ماهه سرپرستیاش در باشگاه پرسپولیس سعی دارد به صورت شفاف با هواداران و مردم حرف بزند اما ابهامات بزرگی در همین شفافسازیهای او وجود دارد.
صدری همین دوشنبه قبل در برنامه فوتبال برتر تأکید کرد مشکلات و بدهیهای بر جای مانده برای او و سمیعی مربوط به مدیران قبلی است. اشاره مستقیم او به ماجرای کالدرون است که در دوره مدیریت انصاریفرد اتفاق افتاد و به گفته صدری میشد با ۱۰۰ هزار دلار جمعش کرد.
او به قرضهایی که در دوره مدیریت خودش و سمیعی گرفته شده اشاره میکند و میگوید باشگاه به پشتوانه درآمدهایش از AFC و فیفا ۹۰ میلیارد تومان قرض گرفته اما چون به هر حال به آن پول خواهند رسید، این قرضها هم نگران کننده نیست.
صدری در حالی این مسائل را بیان میکند که وقتی بدهیها را به گردن دیگران میاندازد باید از درآمدهایی که طی دوران مدیریت مدیران قبلی حاصل شده نیز اشاره کند. او به درآمد ۳/۲ میلیون دلاری باشگاه اشاره دارد که ۲/۸ میلیون دلار آن در دوران مدیران قبلی به دست آمده پس اگر میراثدار بدهی مدیران قبلی هستید، از درآمد مدیران قبلی هم بهره میبرید.
مورد دیگر مربوط به مسأله کارگزار اسپانسری باشگاه است. به گفته صدری باشگاه چیزی حدود شش ماه کارگزار نداشته و باز به استناد حرفهای ایشان باشگاه در این مدت چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان ضرر کرده است. چرا باشگاه چنین ضرر بزرگی متحمل شد؟
در عین حال سؤال اینجاست که همین کارگزاری که حالا با باشگاه پرسپولیس قرارداد بسته و همه منتظر معرفیاش هستیم چطور در مزایده پا پیش نگذاشته و رقمش را به باشگاه اعلام نکرده بود و تا مزایده تمام شد پا پیش گذاشت و توافقات حاصل شد؟
- 12
- 2