
عاقبت چند روز بعد از اینکه دبیر کل فدراسیون فوتبال اعلام کرد که دربی برگشت شهر تهران بین تیم های پرسپولیس و استقلال با حضور تماشاگر برگزار شد، در جشنی که به مناسبت واگذاری پرسپولیس و استقلال برگزار شده بود، وزیر ورزش و جوانان اعلام کرد که دربی شماره ۹۸ شهر تهران با حضور ۲۰ هزار تماشاگر برگزار خواهد شد تا بعد از مدت ها سرانجام پای تماشاگر به ورزشگاه باز شود و یکبار دیگر شور و هیجان روی سکوهای سرد ورزشگاه آزادی بیاید.
سکوها چطور تقسیم می شوند؟
طبق قانونی که در سراسر جهان برگزار میشود و فیفا هم آن را قبول کرده و در دیدارهای رسمی زیر نظر خودش اجرا می کند، در دیدارهایی که رفت و برگشت است، ۷۰ درصد سکوهای ورزشگاه به تیم میزبان خواهد رسید و ۳۰ درصد هم سهم تیم مهمان است. قانونی که البته هیچ وقت در دربی تهران اجرا نشده و هر از چندگاهی تیمی که میزبان دربی بوده بحث استفاده از این قانون را پیش کشیده است اما تا امروز که خبری از اجرای آن نبوده و بعید به نظر می رسد فعلا هم شاهد اجرای آن باشیم.
البته فیفا در این قانون برای فوتبال های داخلی الزامی به رعایت ۷۰ به ۳۰ ندارد و دست فدراسیون ها در نوع چینش باز است. اما به هر ترتیب مدیرعامل پرسپولیس شب گذشته اعلام کرد که این باشگاه بدنبال استفاده از ظرفیت قانونی تماشاگر است و به همین علت آنها درخواست رعایت قانون را دارند تا ۷۰ درصد سکوها به پرسپولیس برسد، البته درویش در بین اظهاراتش یک تبصره مهم را آورد که به نظر می رسد خود او هم می داند با همین تبصره قانون در دربی روی سکوها اجرا نخواهد شد. او تاکید کرد که تصمیم گیری نهایی درباره سکوها برعهده شورای تامین و مبادی حقوقی است.

اما پس از اینکه درویش اعلام کرد که پرسپولیس بدنبال اجرای قانون در دربی است، باشگاه استقلال در توئیتر رسمی خود به این موضوع واکنش نشان داد و به صورت غیر مستقیم گفت که در دربی تهران مثل گذشته نباید خبری از رعایت قانون باشد. این باشگاه ادعا دارد چون دربی رفت بدون تماشاگر بوده، باید در دربی برگشت سکوها به صورت مساوی تقسیم شود.
هر چند جنگ ظاهری برای به دست اوردن سکوها در دربی تهران شروع شده است، اما تجربه می گوید احتمال اینکه قانون ۷۰ به ۳۰ رعایت شود تقریبا صفر است و اصرار باشگاه پرسپولیس تنها تلاشی برای راضی کردن هواداران است و مدیران این باشگاه هم به خوبی می دانند سکوها در دربی تقسیم خواهند شد.
پاگشای تماشاگران زن در راه است؟
علاوه بر قانون تعیین سهمیه سکوها، ابهام مهمی که درباره این بازی وجود دارد این است که تکلیف حضور زنان در ورزشگاه چه خواهد شد. فدراسیون جهانی فوتبال تاکید دارد که نباید در تماشای فوتبال بین زنان و مردان تبعیض قائل شد و این حق زنان است که در ورزشگاه حضور داشته باشند و در همین زمینه برای کشورها الزام ایجاد کرده است و برخورد سختی با عدم اجرای این قانون دارد؛ کما اینکه براساس همین قانون دیدارهای تیم ملی فوتبال ایران ابتدا مقابل کامبوج و بعد از آن در برابر عراق با حضور تماشاگر زن برگزار شد. هر چند همین حضور زنان در دیدار با عراق هم ابهاماتی داشت و با نارضایتی هایی در سیستم فروش بلیت روبرو شده بود.
اما در رابطه دربی ابهام بزرگ این است که آیا الزامات فیفا مبنی بر حضور زنان در ورزشگاه و غیرگزینشی بودن این حضور در دربی شماره ۹۸ شهر تهران توسط وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال اجرایی خواهد شد و آیا قرار است برای اولین بار تماشاگران زن هم از نزدیک شاهد دربی باشند؟
- 9
- 5