جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۲۴ - ۲۴ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۱۹۱۳
لیگ برتر و جام حذفی

بازی‌خوانی رمز موفقیت استقلال در نیمه مربیان/مهاجمان هدف استقلال در ۹ هفته فقط یک گل زده‌اند!

استقلال,مسابقات لیگ برتر

تیم فوتبال استقلال در هفته نهم رقابت‌های لیگ برتر موفق شد حریف سفید و سبزپوش اصفهانی را شکست دهد تا با دست پر به تهران برگردد. البته در این دیدار استقلال برخلاف دیدارهای قبلی خود که حداقل در نیمه دوم موسوم به نیمه مربیان از لحاظ فنی به حریفانش قالب می‌شد این بار تنها در دقایقی در این نیمه بازی برتری را ارائه داد و چه بسا اگر خوش‌شانس نبود خیلی زودتر از گل به خودی که ۳ امتیاز را برای شاگردان ساپینتو به ارمغان آورد، این ذوبی‌ها بودند که می‌توانستند در یکی از ضدحملات خود در ۲۰ دقیقه پایانی نسخه استقلال را پیچیده و این تیم را با دست خالی راهی تهران کنند.

در هر صورت بازی این دو تیم بازی جالبی از آب درنیامد و تنها ماحصل آن ۳ امتیازی بود که باعث شد تا استقلال در کورس برای قهرمانی در صدر جدول باقی بماند. در این دیدار ذوبی‌ها به وسیله بازیکنانی مانند اسلامی و سلطانی‌مهر خیلی خوب ارتباط بین خطوط استقلال را قطع کردند و خط هافبک آبی‌‌پوشان به جز دقایق کوتاهی در نیمه دوم در سایر دقایق بازی نتوانست فورواردهای خود را صاحب موقعیت کند، این در حالی است که استقلال با اشتباه فردی بازیکن ذوب‌آهن به گل برتری خود در این دیدار رسید.

البته اینکه شاهد بازی‌های بی‌کیفیت از لیگ برتر هستیم فقط مختص به این بازی نیست و رفته‌رفته و با نزدیک شدن به رقابت‌های جام جهانی به جای رشد کیفی رقابت‌های لیگ برتر، بیشتر دیدارها از لحاظ کیفی دچار افت شده‌اند و به نظر می‌رسد برخی چهره‌های مطرح فوتبال ایران که در اردوهای اخیر تیم ملی نیز حضور داشته‌اند تحت‌تاثیر این موضوع بیشتر مراعات می‌کنند تا با مصدومیت احتمالی شانس حضور در جام جهانی را از دست ندهند!

با سپری شدن ۹ هفته از رقابت‌های لیگ برتر به جز رفتارهای عصبی ساپینتو که به یک شاخصه پررنگ در امر هدایت برای سرمربی پرتغالی تبدیل شده است؛ این چهره نشان داده که با بازی‌خوانی خوب و آنالیز دقیق از حریفان در جریان بازی، یک مربی متبحر در نیمه مربیان به شمار می‌رود.

 موفقیت ساپینتو در نیمه مربیان

استقلال در حالی فصل را با سرمربی پرتغالی آغاز کرد که با توجه به قهرمانی بدون شکست این تیم در فصل قبلی همراه با فرهاد مجیدی، می‌شد این پیش‌بینی را کرد که جایگزین او در فصل جدید با چالش‌های بزرگی مواجه خواهد بود. شاید هم به همین دلیل بود که محتمل‌ترین گزینه داخلی یعنی جواد نکونام هرگز حاضر نشد به جای مجیدی جایگزین وی روی نیمکت استقلال شود. از سوی دیگر ریکاردو ساپینتو در حالی سرمربی استقلال شد که فصل گذشته کارنامه نامطلوبی را از خود در پرتغال به جای گذاشت و همچنین بررسی کارنامه وی نشان می‌داد که کلمه ثبات در این کارنامه خیلی معنا و مفهومی ندارد؛ چراکه این سرمربی از روز نخست مربیگری طی یک دهه در هیچ تیم و کشوری دو فصل پیاپی باقی نمانده و چه بسا این رویه نیز در استقلال هم ادامه داشته باشد.

با همه این تفاسیر ساپینتو کار خود را در جمع آبی‌پوشان آغاز کرد و به جز هفته اول مقابل سپاهان در شرایطی که این تیم از حضور تماشاگرانش محروم بود؛ در ادامه موفق شد روند خوبی را در پی گرفته و تا این جا تیمش را به‌عنوان یکی از مدعیان اصلی قهرمانی معرفی کند. البته تا همین چند هفته پیش استقلال بازی‌های پرنوسانی را به نمایش می‌گذاشت اما از هفته ششم به بعد که کادرفنی به ترکیب اصلی خود رسید نوسان کمتری را هم در جریان بازی‌های این تیم شاهد هستیم.

استقلال از ۹ دیدار خود در ۵ دیدار به پیروزی رسیده و در ۳ دیدار با تساوی به کار خود پایان داده است. در این بین آبی‌ها به جز دیدار با نساجی در سایر دیدارها در نیمه دوم یعنی نیمه مربیان نسخه حریف را پیچیده و ۳ امتیاز را برای خود کرده است. این تیم در دیدار با فولاد نیز در همین نیمه از شکست رهایی پیدا کرد و در دو دیدار دیگر مقابل پیکان و نفت مسجدسلیمان هم که بازی با تساوی به پایان رسید در نیمه دوم سراپا حمله شد اما حملاتش راه به جایی نبرد. این در حالی است که در نیمه دوم دیدار با سپاهان و به‌خصوص در ۲۰ دقیقه پایانی دیدار با تیم اصفهانی هم شاگردان ساپینتو حریف را تحت فشار قرار داده اما با بدشانسی موقعیت‌های این تیم تبدیل به گل نشد.

 قدرت بازی‌خوانی؛ ابزار مناسب و تعویض‌های به‌موقع

نتایجی که برای استقلال در این ۹ هفته به دست آمده است نشان می‌دهد که ساپینتو از قدرت بازی‌خوانی بالایی برخوردار است، تا این اندازه که با تغییراتی که او از لحاظ تاکتیکی و نفری انجام می‌دهد، در دیدار با رقبا اگر حتی تیمش نتواند نتیجه لازم را هم بگیرد اما برتری فنی خود را دیکته کرده و فرصت‌های مسلم و متعدد گلزنی ایجاد می‌کند.

در این بین نکته حائز اهمیت اینکه ساپینتو ابزار موفقیت را هم روی نیمکت خود دارد و می‌تواند با وجود چنین نفراتی ورق را برگرداند. در واقع او نشان داده که برای رفع ایرادات تیمش برخلاف مربیان وطنی محو بازی نمی‌شود و اگر لازم باشد با تعویض‌های زودهنگام متعدد و همزمان، تنوع تاکتیکی به وجود آورده و می‌تواند پیروزی را از آن استقلال کند.

ساپینتو از همان هفته اول مقابل سپاهان در دقیقه ۶۰ سه بازیکن هجومی خود یعنی مطهری، صادقی و بابایی را همزمان وارد زمین کرد و در ادامه و در هفته‌های بعدی نیز در صورت نیاز به تعویض تاکتیکی و نفری، خیلی زود دست به این کار زده و با تغییر حدودی نیمی از بازیکنانش در زمین موجبات موفقیت استقلال را فراهم کرده است.

این سرمربی به این رویه یعنی تعویض‌های دو یا سه نفره در دقایق بین ۴۵ تا ۷۰ ادامه داده و در همین بازی اخیر مقابل ذوب‌آهن هم با وجود محرومیت از حضور در کنار زمین یک بار دیگر دست به این اقدام زد و با ۳ تعویض در بین دو نیمه و اضافه کردن حردانی، سلمانی و قایدی موفق شد تا ۳ امتیاز این بازی را هم برای استقلال کسب کند.

البته همان‌طور که اشاره شد ساپینتو برای تغییرات فنی و تاکتیکی و کسب نتیجه لازم به این منظور ابزار لازم را هم روی نیمکت دارد و با حضور بازیکنانی مانند میرزایی، حردانی، شهباززاده، قایدی، محبی، سلمانی، جلالی در فاز هجومی دست این سرمربی برای ارائه تاکتیک‌های مختلف در زمین مسابقه باز است؛ این در حالی است که در همین فاز بازیکنانی مانند مطهری و رمضانی هم حضور دارند که در این فصل کمتر مورد استفاده سرمربی پرتغالی قرار گرفته‌اند.

 سرخابی‌ها و کسب امتیاز میانگین قهرمانی

استقلال و پرسپولیس تا این جای کار موفق شده‌اند میانگین امتیاز قهرمانی (۲ امتیاز به ازای هر بازی) را کسب کرده و با ۱۸ امتیاز از ۹ بازی هر دو مشترکا در صدر جدول قرار بگیرند. گفتنی است همواره در سال‌های اخیر تیم‌هایی عنوان قهرمانی را کسب کرده‌اند که به این میانگین رسیده‌اند و چه‌بسا با بیشتر از این میانگین هم فاتح رقابت‌های لیگ برتر شده‌اند اما هرگز تیمی با کمتر از این مقدار موفق نشده است عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دهد. حالا سرخابی‌ها با ادامه این روند می‌توانند همچنان ضمن نگه داشتن خود در کورس مدعیان، بعد از سال‌ها یک رقابت هیجان‌انگیز و جذاب برای قهرمانی را برای فوتبال‌دوستان در هفته‌های پیش رو به وجود بیاورند.

 دیدار با همه مدعیان منهای یک تیم

جدول لیگ برتر امسال نشان می‌دهد که تا این جای کار، رقابت‌ها نزدیک و فشرده دنبال شده است تا جایی که به‌طور مثال تیم نهم جدول با ۲ برد پیاپی می‌تواند تا صدرنشینی خودش را بالا بکشد، با این حال تیم‌هایی مانند پرسپولیس، استقلال، سپاهان، گل‌گهر و تراکتور که در هفته‌های اخیر عملکرد بهتری ارائه کردند در جدول نیز در کورس قهرمانی خود را حفظ کرده و در رده‌های اول تا پنجم قرار گرفته‌اند و در این بین اگر فولاد هم موفق شود حریف خود را در دیدار عقب افتاده شکست بدهد، این تیم هم با ۱۵ امتیاز به جمع بالانشینان اضافه خواهد شد تا این مدعیان سنتی، جنگ را برای کسب عنوان قهرمانی ادامه بدهند.

استقلال از این جمع با تیم‌های پرسپولیس و تراکتور هنوز بازی رو در روی خود را انجام نداده است و از سوی دیگر شاگردان گل‌محمدی نیز به جز استقلال و گل‌گهر با ۴ تیم دیگر بازی‌های رو در روی خود را انجام داده‌اند و این یعنی اینکه به جز دربی پایتخت که با توجه به جدول رده‌بندی، احتمالا یکی از حساس‌ترین دربی‌های تاریخ خواهد شد؛ هر دو تیم از جمع بازی با مدعیان فقط یک بازی دیگر خود را برگزار نکرده‌اند.

نکته جالب دیگر اینکه در مصاف مستقیم بین سرخابی‌ها با تیم‌های فانوس به دست و ۵ امتیازی، استقلال با ملوان رو در رو شده و پرسپولیس هم به مصاف نفت آبادان رفته است و دو دیدار دیگر هر دو تیم با دیگر تیم مدعی سقوط در هفته‌های پیش رو باقی مانده است.

استقلال,مسابقات لیگ برتر

شکست سیاست آبی‌ها در خط حمله/مهاجمان هدف استقلال در ۹ هفته فقط یک گل زده‌اند!

تیم فوتبال استقلال در ۹ هفته ابتدایی رقابت‌های لیگ برتر و تا اینجای کار درحالی موفق شده است با ۱۸ امتیاز مشترکا با پرسپولیس در صدر جدول قرار بگیرد که خط آتش این‌ تیم بعد از تیم‌های گل‌گهر و نساجی، مشترکا با سپاهان با ۱۱ گل در رتبه سوم قرار گرفته است تا در نگاه اول چنین آماری مطلوب جلوه کند، با این‌حال این آمار زمانی برای شاگردان ساپینتو عجیب می‌شود که از این تعداد گل، فقط یک گل توسط مهاجمان هدف یا سنترفورواردهای این تیم به‌ثمر رسیده و سایر گل‌ها توسط بازیکنانی زده شده است که برخی از آنها با وجود بازی در فاز هجومی، به‌عنوان مهاجم هدفِ تخصصی یا به‌میدان نرفته‌اند یا کمتر چنین تجربه‌ای را در کارنامه دارند. از ۱۱ گل استقلال در فصل جاری ۳ گل از روی نقطه پنالتی و یک گل دیگر توسط یار خودی به‌ثبت رسیده است.

از ۷ گل باقی‌مانده نیز یک گل دیگر توسط مدافع این تیم یعنی عارف غلامی به‌ثبت رسید که اتفاقا این گل اولین گل فصل آبی‌ها به‌شمار می‌رفت. ۶ گل دیگر هم توسط محمد محبی (۳ گل)، مهدی قایدی، کوین یامگا و پیمان بابایی در جریان بازی به‌ثمر رسیده است، این درحالی است که استقلالی‌ها در پیش‌فصل جاری به‌جز مطهری و رمضانی که به‌عنوان مهاجم برای ادامه همکاری با آنها به‌توافق رسیدند، بازیکنانی مانند سجاد شهباززاده و کاوه رضایی به‌همراه پیمان بابایی را هم به‌عنوان مهاجم تخصصی و هدف جذب کردند.

تا امروز و از این جمع فقط پیمان بابایی آن‌هم یکبار برای استقلال موفق به گلزنی شده است که او هم با توجه به سیستم بازی ساپینتو که تیمش را با یک مهاجم راهی زمین می‌کند، در هفته‌های ابتدایی به‌عنوان وینگر زده شده. درحالی‌که در آن بازی شهباززاده به‌عنوان مهاجم هدف برای استقلال به‌میدان رفت تا این ذهنیت به‌وجود بیاید که بابایی هم برای حضور در پستی که این روزها برای تیمش به‌میدان می‌رود (مهاجم هدف) خریداری نشده و با عملکرد ضعیف و نمایش ناامید‌کننده مهاجمان این تیم حالا فرصت به این بازیکن رسیده است تا در این پست خودی نشان بدهد.

در این بین امید اصلی آبی‌ها برای گلزنی در فصل جاری به ساق‌های کاوه رضایی و سجاد شهباززاده بود که اولی درنهایت به‌خاطر پرشدن لیست از استقلال رفتنی شد و دومی هم در زمینه گلزنی هرگز به توفیق نرسید. همچنین مطهری از همان ابتدا با ساپینتو دچار چالش جدی شد و در ادامه هم آرمان رمضانی دیگر مهاجم هدف و بلندقامت آبی‌ها دچار مشکل جدی مصدومیت شده و احتمالا کار وی به عمل جراحی بکشد.

با این تفاسیر و توضیحات بالا به‌نظر می‌رسد استقلالی‌ها در فاز هجومی با مهاجمانی که برای فصل جاری مدنظر داشتند در امر گلزنی به ‌شکل جدی برخورده‌اند و سیاست‌های آنها در این نقطه از زمین شکست خورده است و چه‌بسا اگر وینگرهای توانمند و گلزن این تیم جذب نمی‌شدند، امروز وضعیت این تیم وخیم گزارش می‌شد. با این‌حال به‌نظر می‌رسد اگر فکری برای این معضل نشود و باشگاه برای نیم‌فصل دوم یک مهاجم شش‌دانگ و گلزن جذب نکند؛ ساپینتو برای موفقیت با استقلال با مشکلات جدی مواجه خواهد شد.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۲ آذر
    جام حذفی ایران
    تراکتور - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • جام حذفی ایران
    فرد البرز - خیبر خرم آباد
    ۱۶:۱۵
  • جام حذفی ایران
    شناورسازی قشم - مس رفسنجان
    ۱۷:۳۰
  • جام حذفی ایران
    پارس جنوبی جم - سپاهان
    ۱۷:۴۵
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الفیحا - الاهلی عربستان
    ۱۸:۲۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    النصر - القادسیه
    ۲۰:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرن مونیخ - آگزبورگ
    ۲۳:۰۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - تولوز
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۳ آذر
    لیگ برتر انگلیس
    لسترسیتی - چلسی
    ۱۶:۰۰
  • جام حذفی ایران
    استقلال خوزستان - پیکان
    ۱۶:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    هلاس ورونا - اینتر
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    بایرلورکوزن - هایدنهایم
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - فرایبورگ
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    آرسنال - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    استون ویلا - کریستال پالاس
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - ولورهمپتون
    ۱۸:۳۰
  • سری آ ایتالیا
    آث میلان - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - تاتنهام
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سلتاویگو - بارسلونا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش