به گزارش فوتبالی، سهیل مهدی در خصوص درخواست امیر قلعهنویی سرمربی تیم ملی مبنی بر تعویق بازیهای هفته دهم لیگ برتر فوتبال ایران به دلیل حضور تیم ملی در مرحله مقدماتی انتخابی جام جهانی ۲۰۲۶ اظهار کرد: همان طور که شخص سرمربی تیم ملی اشاره داشت جلسهای برگزار کردیم تا درباره زمان برگزاری مسابقات لیگ برتر و تیم ملی صحبت کنیم. نظرات قلعهنویی صائب است و کارشناسان سازمان لیگ در حال بررسی نظرات سرمربی تیم ملی هستند تا در این باره تصمیمگیری شود.
رئیس کمیته مسابقات سازمان لیگ در مورد حضور سید جلال حسینی روی نیمکت پرسپولیس در بازی با ملوان بندرانزلی در حالی که وی فاقد مدرک مربیگری A است، عنوان کرد: ورزشگاه مرحوم قایقران انزلی ۶ هزار نفر گنجایش دارد ولی در بازی با پرسپولیس ۱۳ هزار نفر روی سکوهای ورزشگاه بودند و کلیه عوامل تیمها به خاطر شرایط امنیتی و عدم تداخل به روی نیمکتها منتقل شدند. تداخل با تماشاگران علت این اتفاق بود ولی اگر در بازی دیگری مربی بدون مدرک A روی نیمکت تیمش بنشیند، ناظر بازی باید به سازمان لیگ بابت این تخلف جوابگو باشد.
مهدی درباره اینکه آیا مشکل مهدی هاشمینسب برای حضور روی نیمکت استقلال حل شد یا خیر، خاطرنشان کرد: این موضوع به باشگاه استقلال بازمیگردد. اگر مدارک لازم از سوی این باشگاه به سازمان لیگ ارسال شود و در صورت کامل بودن مدارک، کارت مربیگری وی صادر خواهد شد.
***
مخالفت باشگاهها با تعویق هفته دهم
روزنامه فرهیختگان نوشت: امیر قلعهنویی در صحبتهای روز گذشته خود باز هم از احتمال لغو یا تعویق یک یا دو هفته از بازیهای لیگ خبر داد و مدعی شد پیشنهادش در این مورد را به سازمان لیگ داده، اما گفته میشود آنها مخالف این مساله هستند از این جهت که دیگر جایی برای برگزاری مسابقاتی که لغو میشود را ندارند. با این حال سرمربی تیم ملی متذکر شد که خواستهاش را به سازمان لیگ مطرح کرده است. این اولینبار نیست که تیمهای ملی در برنامهریزی مسابقات لیگ ورود کرده و خواهان جابهجایی مسابقات و لغو آنها میشوند. مشابه اتفاقی که در هفتههای ابتدایی لیگ افتاد و چند بازی بهخاطر حضور تیم امید در بازیهای آسیایی هانگژو لغو شد؛ هر چند قلعهنویی در این ماجرا خودش را بیتقصیر معرفی کرد و مدعی شد که رضا عنایتی، سرمربی تیم امید و یک باشگاه خواهان لغو بازیها شدند. البته که در این مورد اگر سازمان لیگ مقاومت بیشتری از خود نشان میداد الان بازی عقبافتادهای را در جدول مسابقات لیگ برتر نداشتیم. تردیدی نیست که این تعطیلیها لطمه زیادی به فوتبال ما میزند و بیبرنامگی در لیگ نهتنها باعث از بین رفتن جذابیت آن میشود، بلکه بیشترین لطمه را به تیم ملی هم میزند؛ چراکه ستارههای فوتبال اصولا از دل لیگی پویا و منظم بیرون میآیند و این همه تعطیلی و جابهجاییهای بدون توجیه مناسب تنها دودش به چشم فوتبال میرود. همانطور که تیم ملی امید هم از تعطیل کردن لیگ خیری ندید و درنهایت با شکست برابر هنگکنگ از گردونه مسابقات بازیهای آسیایی حذف شد تا این انتقاد بهدرستی مطرح شود که چرا با وجود ایجاد شرایط مساعد برای این تیم و اینکه تقریبا همه فوتبال در اختیار آنها قرار گرفته بود درنهایت نتوانستند در هانگژو نتیجه خوبی کسب کنند. اتفاقی که شاید یکی از نگرانیهای قلعهنویی هم باشد.
جلسات بینتیجه تابستان
سازمان لیگ به مانند سالهای گذشته در تابستان امسال قبل از اینکه برنامه مسابقات لیگ را تنظیم کند از سرمربی تیم ملی دعوت کرد تا ابتدا برنامههای او را تا جام ملتها بداند. از آنجا که فیفادیها مشخص است برنامهریزی برای تیم ملی خیلی سخت نبوده و نیست و جلسات آنها نیز در همین راستا برگزار شد. درحقیقت سازمان لیگ برنامه این فصل را همان قبل از شروع فصل طرحریزی کرد، اما با شروع لیگ برخلاف آنچه قول و قرار گذاشته بودند، ابتدا بازیهای استقلال بهخاطر حضور سه بازیکن این تیم در بازیهای آسیایی لغو شد و متعاقب آن نیز پرسپولیس با توجه به حضور سه بازیکنش در تیم امید خواستار لغو بازیهایش شد. به همین راحتی چند بازی دیگر لیگ هم به تعویق افتاد تا صدای خیلی از مربیان لیگ برتری در بیاید؛ هر چند اگر تیم امید راهی فینال بازیهای آسیایی میشد چهبسا الان سرخابیها بازیهای بهمراتب کمتری در لیگ انجام داده بودند!
کمک گرفتن از مشاور برای برنامهریزی دوباره
سازمان لیگ بعد از حذف تیم امید از یکی دو مسئول سابق در این سازمان کمک گرفت تا برنامهریزی جدیدی را برای بازیها انجام داده و تاریخ نیمفصل و پایانفصل را مشخص کنند. از این رو این برنامه تدوین شد و قرار بر این شد که هفته پانزدهم لیگ قبل از جام ملتها به پایان برسد و حتی روز هشتم خردادماه نیز هفته پایانی لیگ برنامهریزی شد. البته سازمان لیگ با وجود اینکه میتوانست برنامه مسابقات لیگ تا هفته سیام را اعلام کند اما تا هفته پانزدهم رسانهای کرد. در این میان نیز قرار شد تیمهایی که در لیگ قهرمانان آسیا حضور دارند تا پایان نیمفصل هر پنج روز یکبار به میدان بروند.
قلعهنویی از فشردگی بازیها استقبال نمیکند
مصدومیت چند ملیپوش از جمله یاسین سلمانی، مرتضی پورعلیگنجی، وحید امیری، میلاد سرلک و مهدی ترابی (دو نفر آخر بهبود پیدا کردند) بهخاطر فشردگی بازیها و کیفیت بد زمین چمن باعث شده که امیر قلعهنویی از برگزاری بازیها بهصورت فشرده استقبال نکند. به این خاطر هست که او بهدنبال این است تا بازیهای هفته دهم که یکی از آنها بین پرسپولیس و سپاهان است، لغو شود. حتی شنیده میشود او خواهان لغو هفته پانزدهم هم است تا شاگردانش را چند روزی زودتر در اختیار داشته باشد؛ هر چند این مساله شامل لژیونرها نخواهد شد. به هر جهت دلیل اینکه قلعهنویی سازمان لیگ را برای لغو یا تعویق مسابقات تحت فشار گذاشته، همین موضوع است. اینکه تیم ملی برای بازی با هنگکنگ و ازبکستان میخواهد ملیپوشان داخلی را چند روز زودتر در اختیار داشته باشد یا اینکه بهدنبال حضور در تورنمنت شرقآسیا قبل از جام ملتها است، بهانهای بیش نیست و درحقیقت قلعهنویی نمیخواهد شاگردانش را قبل از جام ملتها خسته یا مصدوم تحویل بگیرد. در آنسو سهیل مهدی میداند که اگر اینبار هم مجبور شود بازیها را لغو کند آن وقت برای برنامهریزی دوباره لیگ باید کلی وقت گذاشته و بازیها را نیز بعد از نیمفصل دوم بهصورت فشردهتر برگزار کند که در آن صورت با صعود احتمالی پرسپولیس و سپاهان از گروهشان در لیگ قهرمانان آسیا آن وقت شرایط این دو تیم برای برگزاری بازیهای داخلیشان نیز متفاوت خواهد بود. در این مورد باید دید که این بار سازمان لیگ میتواند مقابل فشارهای وارده مقاومت کند یا باز هم شاهد لغو مسابقات لیگ و تغییر در برنامه کلی آن خواهیم شد.
مخالفت باشگاهها
خیلی از باشگاههای لیگ برتری برای اینکه با مشکل رزرو بلیت هواپیما و هتل مواجه نشوند از چند هفته قبل برای بازیهای خارج از خانه خود اقدام میکنند. در همین راستا اکثر باشگاهها برنامههای مربوط به سفر خود در هفته دهم را طرحریزی کردهاند. از این رو اگر قرار باشد بازیهای این هفته لغو و به تاریخ دیگری موکول شود این باشگاهها از نظر مالی متضرر خواهند شد. جدا از این مساله باشگاههایی که در لیگ قهرمانان آسیا حضور دارند در شرایط فعلی مجبورند هر پنج روز یک بار به میدان بروند که اگر در این میان بازیها یکی دو هفته هم لغو شود در ادامه لیگ بازیهای آنها باید فشردهتر برگزار شود که مربیان آنها بهشدت با این مساله مخالفند. در این میان یحیی گلمحمدی حتی حاضر شد بازی تیمش با پیکان کمتر از ۴۸ ساعت بعد از بازی تیم ملی با قطر برگزار شود تا شاگردانش فرصت ریکاوری برای بازی بعد مقابل استقلالتاجیکستان را داشته باشند. قدر مسلم سازمان لیگ هر بازی از مسابقات تیمهای حاضر در لیگ قهرمانان را تا قبل از جام ملتها لغو کند، مجبور است تاریخ برگزاری آن را به نیمفصل دوم موکول کند. اتفاقی که مشابه آن را ۱۴، ۱۵ سال پیش در لیگ میدیدیم!
***
نیمکتنشینی سیدجلال در انزلی، غیرقانونی یا قانونی
سیدجلال حسینی، مربی پرسپولیس، در تمام بازیهای قبلی تیمش در لیگ برتر روی سکوها مینشست اما در دیدار مقابل ملوان یکی از نیمکتنشینان تیمش بود.
به گزارش ورزش سه، پرسپولیس در شرایطی در انزلی به میدان رفت که برعکس دیدارهای قبلی این تیم در لیگ برتر سیدجلال حسینی، یکی از مربیان و عضو کادر فنی، روی نیمکت نشسته بود. البته قبلتر در بازیهای لیگ قهرمانان به خاطر قوانین متفاوت این مسابقات، حسینی را روی نیمکت سرخها دیده بودیم اما طبق قوانین سازمان لیگ سیدجلال حسینی قادر به نشستن روی نیمکت نبود.
سیدجلال حسینی که در پایان لیگ بیست و یکم فوتبال را کنار گذاشت، خردادماه امسال در کلاس مربیگری درجه B شرکت کرد و این دوره را با موفقیت پشت سر گذاشت، اما طبق قوانین سازمان لیگ فقط مربیانی میتوانند روی نیمکت بنشینند که مدرک A آسیا داشته باشند.
در شروع فصل جاری لیگ برتر، فرشید طاهری، مدیر نقل و انتقالات سازمان لیگ، اعلام کرد طبق دستور العمل نظام هماهنگ آموزش و ارتقای مربیان، کادرفنی تیمها برای فعالیت در لیگ برتر به شرح زیر است:
سرمربی و مربیان: مدرک A آسیا، مربی بدنساز: مدرک مربیگری سطح یک آسیا، مربی دروازهبانان: مدرک مربیگری سطح دو آسیا.
در روز بازی ملوان-پرسپولیس، غیر از یحیی گلمحمدی، اوسمار ویرا، ولسلی ننکا، پپه لوسادا، محمد عسگری و مهرداد خانبان به عنوان مربی روی نیمکت حضور داشتند. طبق قانون سازمان لیگ تعداد گروه فنی به همراه مدیر رسانهای و مدیر تیم باید ۱+۸ باشد که با در نظر گرفتن حضور افشین پیروانی (مدیر تیم) و علیرضا اشرف (مدیر رسانهای) تعداد نیمکت نشینان گروه فنی پرسپولیس دقیقا به ۹ نفر میرسد و از نظر تعداد مشکلی وجود ندارد، اما سیدجلال مدرک A آسیا ندارد و حضورش روی نیمکت از این حیث غیرقانونی بوده است.
در عین حال به نظر میرسد ازدحام جمعیت عجیب و غریب در جایگاه ویژه ورزشگاه سیروس قایقران انزلی باعث شده تا سیدجلال پایین بیاید و روی نیمکت بنشیند و احتمالا داود رفعتی، ناظر مسابقه، هم در جریان بوده است.
- 12
- 4