دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۷:۲۱ - ۲۶ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۵۹۷۴
لیگ برتر و جام حذفی

بررسی وضع زندگی خارجی‌های شاغل‌ لیگ برتر فوتبال در ایران آرامش همراه با پول!

پول خوب در سال‌های پایانی

فوتبالیست ها,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

امروزه فوتبالیست‌های خارجی شاغل در ایران را می‌توان به چند بخش تقسیم کرد. تعدادی از آنها بازیکنانی هستند که پا به سن گذاشته‌اند و هیچ‌ جایی مثل ایران به آنها پول نمی‌دهد و سال‌های آخر فوتبال خود را با قراردادهای مناسب در ایران سپری می‌کنند. به‌طور مثال مایکل اومانیا، هرایر مگویان، جاسم کرار،‌ لئوناردو پادوانی و بازیکنانی با این شرایط دیگر هیچ‌ جایی را بهتر از فوتبال ایران پیدا نمی‌کنند که هم زندگی راحتی در آن‌جا داشته باشند و هم قراردادهای خوبی ببندند و توی چشم هم باشند. همین سرور جباروف که در سابقه‌اش انتخاب به‌عنوان مرد‌ سال فوتبال آسیا هم وجود دارد،‌ طبیعی است که در اوج جوانی هیچ‌وقت با چنین قراردادی امکان نداشت راهی استقلال شود، اما حالا با قرارداد مالی نسبتا قابل‌توجه در سال‌های آخر فوتبال خود در تیمی پرطرفدار توپ می‌زند که اتفاقا شانس حضور در آسیا را هم دارد.

 

به امید کشورهای عربی

بخش دیگری از فوتبالیست‌های خارجی آنهایی هستند که به ایران می‌آیند تا خودشان را نشان بدهند و از این طریق بتوانند با تیم‌های حاشیه خلیج‌فارس قراردادهای خوب مالی امضا کنند. از این بازیکنان هم در سال‌های اخیر زیاد داشته‌ایم. درحال ‌حاضر گادوین منشا نخستین فصل حضور خود در لیگ ایران را در پیکان سپری کرد و با ١٥گل سومین گلزن برتر لیگ شد. او سپس به پرسپولیس تیم قهرمان آمده و به مرور زمان جایگاه ثابتی در تیم پیدا می‌کند و بیشتر دیده می‌شود.

 

به این ترتیب در آینده‌ای نه‌چندان دور، احتمال این‌که توسط مدیر برنامه‌هایش به تیم‌های حاشیه خلیج‌فارس ترانسفر شود، زیاد است. مثال واضح دیگر درباره چنین بازیکنانی لوسیانو ادینیو گلزن برزیلی سابق مس کرمان و تراکتورسازی تبریز است. او در دو مقطع بعد از حضور در ایران در کنار درآمدهای خوب،‌ به فوتبال امارات رفت و پس از یک فصل دوباره به ایران بازگشت. با این توضیحات و یک جست‌وجوی ساده به نام‌های بسیار زیاد دیگری هم خواهیم رسید که برای پل‌زدن به لیگ‌های ولخرج حاشیه خلیج‌فارس،‌ ایران را انتخاب کرده‌اند.

 

حرفه‌ای و پولدار مثل رسن!

دسته‌ای از فوتبالیست‌های خارجی هم هستند که برای دیده شدن و پیشرفت به ایران می‌آیند. به‌طور مثال، بشار رسن‌هافبک خلاق و جوان عراقی پرسپولیس شاید کمتر کسی بداند که در عراق دو آپارتمان مسکونی برای خودش دارد و به‌ زودی سومین آپارتمان او هم ساخته می‌شود. او وضع مالی نسبتا خوبی دارد و از مدت‌ها قبل به دنبال حضور در اروپا بود. قبل از پرسپولیس هم تلاش زیادی کرد که به اروپا برود اما این اتفاق رخ نداد.

 

با این وجود با قرارداد مالی نه‌چندان سنگین به پرسپولیسی آمد که در آسیا به جمع تیم‌های برتر صعود کرده و قطعا با عملکرد خوب در این تیم و دیده‌شدن بیشتر می‌تواند راهی فوتبال اروپا شود. برخی دیگر از فوتبالیست‌ها هم هستند که در کشور خود فضا برای درآمد و پیشرفت در فوتبال ندارند اما با حضور در ایران هم روزهای فوتبالی خوبی را سپری می‌کنند و هم پول خوبی به دست می‌آورند و پس از بازنشستگی راهی کشور خود می‌شوند. جانواریو‌هافبک خلاق سابق استقلال یا نیلسون دروازه‌بان سابق پرسپولیس ازجمله این بازیکنان بودند.

 

زندگی بد بنجل‌ها

در این میان البته هستند بازیکنان بنجل خارجی که اسیر مافیای دلالی در فوتبال ایران می‌شوند. اکثر آنها البته بازیکنان آفریقایی هستند که در سال‌های نه‌چندان دور، حضورشان در فوتبال ایران با فجایع ناراحت‌کننده‌ای همراه می‌شد. از وضع زندگی اسفناک گرفته تا داشتن بیماری‌های خاص و رسیدن بخش اعظمی از پول قرارداد آنها به مافیای دلالی! برخی دیگر از بازیکنان خارجی هم فقط به لطف همین دلال‌بازی به ایران می‌آیند که وقتی نمی‌توانند در بعد فنی چیز خاصی از خود نشان بدهند، به صورت اتوماتیک بعد از چند وقت زندگی در ایران مجبور به ترک کشور می‌شوند.

 

از اکثر مردم زندگی بهتری دارند

به ‌صورت کلی اما وضع زندگی فوتبالیست‌‌های خارجی که توانسته‌اند با تیم‌های ایرانی قراردادی شفاف امضا کنند، خوب است. درآمد اکثر قریب به اتفاق آنها از اکثر مردم ایران در طول‌ سال به لطف فوتبالیست‌بودن بیشتر است و اتفاقا در خانه‌های خوبی هم اقامت می‌کنند و یک زندگی بدون دردسر را پشت سر می‌گذارند. با این وجود، خارجی‌ها از ٧٠‌درصد بازیکنان شاغل در فوتبال ایران قرارداد بیشتری دارند و بعضی از نفرات شاخص آنها مثل منشا،‌ جاسم کرار و... جزو بازیکنان گرانقیمت به حساب می‌آیند. به این ترتیب وقتی پای پول خوب در میان باشد،‌ اصولا زندگی شخصی این فوتبالیست‌های خارجی شاغل در ایران هم خوب خواهد بود، حتی زندگی بهتر از اکثریت مردم ایران!

 

نه به نژادپرستی و توهین

میهمان‌نوازی از ویژگی‌‌های بسیار ویژه جامعه ایران در طول تاریخ بوده است. همه ایرانی‌ها معمولا به خارجی‌هایی که در کشور به هر علتی حضور دارند، محبت می‌کنند. شاید به‌ خاطر همین فرهنگ است که معمولا در سال‌های گذشته اکثر فوتبالیست‌های خارجی شاغل در فوتبال ایران مورد احترام مردم هم بوده‌اند. در این رابطه وقتی اتفاقات فوتبال اروپا و سایر قاره‌ها را نگاه می‌کنیم که هر هفته در ورزشگاه‌ها شعارهای تند نژادپرستی سر داده می‌شود،‌ در فوتبال ایران خوشبختانه نژادپرستی جایگاهی ندارد، حتی در چند مورد که دلالان و برخی مدیران اقدام به آوردن چندین بازیکن خارجی گمنام به ایران کردند تا برایشان تیم پیدا کنند و درنهایت در این پروسه موفق نشدند،‌ وقتی کار بازیکنان خارجی به آوارگی و بلاتکلیفی در شهرهای مختلف رسید، مردم و رسانه‌ها بشدت از این مسأله انتقاد کردند. در تمام این سال‌ها فقط یک‌بار فیروز کریمی در زمانی که هدایت پیکان را برعهده داشت، صحبت‌هایی درباره بازیکن سیه‌چرده تیم خود انجام داد که با واکنش تند اهالی فوتبال همراه شد و قبل و بعد از آن دیگر شاهد پرونده جنجالی نژادپرستی در فوتبال ایران نبوده‌ایم.

 

تنها مشکل بد!

تنها برخورد بد ایرانی‌ها با فوتبالیست‌های خارجی البته به رفتار باشگاه‌ها در زمینه تسویه‌حساب مالی خلاصه می‌شود. تازه در این زمینه خارجی‌ها یک برتری نسبت به بازیکنان ایرانی که با همین مشکل مواجه هستند، دارند. آنها وقتی باشگاهی پولشان را نمی‌دهد، به فیفا شکایت می‌کنند و مثل آب‌خوردن هرچند دیر، اما پول خود را با سود مربوط به تأخیر در پرداخت به دست می‌آورند.

 

باتیستا: از بازی در ایران پول خوبی نصیبم شد

مگنو باتیستا،‌ هافبک برزیلی که اکنون در نفت آبادان توپ می‌زند، درباره شرایطش در ایران به «شهروند» می‌گوید: «فوتبال بازی‌کردن در ایران واقعا شرایط خوبی را برای زندگی من مهیا کرده است. ما در برزیل از نظر مالی اصلا اوضاع خوبی نداشتیم اما وقتی به فوتبال ایران آمدم، توانستم هم روزهای خوب فوتبالی داشته باشم. خوشبختانه از نظر زندگی‌کردن هم هیچ‌گونه مشکلی نداشته‌ام و مردم و باشگاه‌ها و هم‌تیمی‌هایم همیشه به من و خانواده‌ام بیشترین احترام را گذاشته‌اند و به ما لطف داشته‌اند.

 

مردم حتی در کوچه و خیابان هم وقتی می‌بینند که ما خارجی هستیم به ما محبت می‌کنند و در این مدت هیچ‌وقت بی‌احترامی به ما نشده است.» او افزود: «من در مدتی که در تبریز بودم، با لوسیانو ادینیو و شیمبا ارتباط خانوادگی بسیار زیادی داشتم. به ‌هرحال در سال‌های اخیر برزیلی‌های زیادی در فوتبال ایران حضور داشته‌اند و همین مسأله باعث شده که ما زیاد احساس غربت نکنیم و تنها نباشیم. همین الان هم که شیمبا و آگوستو سزار هموطنان من در صنعت نفت هستند و همبازی هستیم و با هم رفت‌وآمد خانوادگی داریم و این روی فوتبال ما هم تأثیر مثبت گذاشته است.»

 

ربیع عطایا: در ایران به من احترام می‌گذارند

ربیع عطایا، ‌هافبک لبنانی تیم ذوب‌آهن است که او نیز از شرایطش در ایران ابراز رضایت می‌کند. عطایا در این خصوص گفت: «رابطه کشور ایران با لبنان در تمام سال‌های گذشته در تمامی زمینه‌ها به‌ویژه سیاست خوب بوده است. ما این حقیقت را می‌دانیم که در بعد فوتبالی لبنان به‌مراتب سطح پایین‌تری نسبت به ایران دارد و به همین ترتیب افتخار بزرگی برای من است که حالا دارم در فوتبال ایران توپ می‌زنم.

 

ما هیچ‌وقت فراموش نمی‌کنیم که توانستیم ایران را در مقدماتی جام‌جهانی برزیل در بیروت شکست بدهیم، اما حقیقت اینجاست که خودمان هم می‌دانیم این یک اتفاق بود.» عطایا افزود: ‌«درچنین شرایطی زندگی‌کردن در ایران برای من یک تجربه فوق‌العاده خوب بوده است. خودم فکرش را نمی‌کردم که برخورد مردم ایران با یک بازیکن لبنانی آنقدر خوب باشد. من الان در اصفهان هستم و یک زندگی بسیار راحت را در تمامی زمینه‌ها دارم و از همه ‌چیز راضی هستم. مسئولان باشگاه ذوب‌آهن شرایط بسیار خوبی را برای من فراهم کرده‌اند و به هیچ عنوان به‌عنوان خارجی اینجا احساس غربت و تنهایی و سختی ندارم.»

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • دوشنبه ۱ مرداد
    دوستانه
    الهلال - العربی
    ۱۹:۳۰
  • دوستانه
    اینتر - پرگولتزه
    ۲۰:۰۰
  • دوستانه
    کوشیچه - آاس رم
    ۲۱:۰۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    اسپانیا - فرانسه
    ۲۱:۳۰
  • جام ملت های زیر ۱۹ سال اروپا ۲۰۲۴
    ترکیه - دانمارک
    ۲۱:۳۰
  • بسکتبال دوستانه
    آمریکا - آلمان
    ۲۲:۳۰
  • سه شنبه ۲ مرداد
    لیگ قهرمانان اروپا
    لوگانو - فنرباغچه
    ۲۲:۰۰
  • دوستانه
    اسپورتینگ - سویا
    ۲۳:۰۰
ویژه سرپوش