شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۲ - ۱۲ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۲۶۹۰
لیگ برتر و جام حذفی

استقلال و سرمربی های اجنبی در طول تاریخ

وینفرد شفر,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
شفر، ششمین سرمربی خارجی تاریخ استقلال است.

به گزارش ایلنا، انتظارها به سر رسید. بعد از تساوی استقلال مقابل ذوب آهن در چارچوب هفته هشتم رقابت های لیگ برتر و استعفای شبانه منصوریان، مدیران باشگاه آبی پوش پایتخت با ایجاد کمیته فنی و قرار دادن چند پیشکسوت این باشگاه در این کمیته سعی کردند تا بهترین گزینه خارجی را برای نجات استقلال انتخاب کنند. ابتدا نام فاتح تریم و اسون گوران اریکسون و ... به میان آمد اما همگی مطابق انتظار، شویی بود برای خریدن زمان و فریاد زدن اینکه؛ ما هم کارمی کنیم! در آخر و بعد از ۱۲ روز وینفرد شفر آلمانی و ۶۷ ساله هدایت استقلال تهران را بر عهده گرفت.

 

دیگر تقریبا همه اطلاع دارند که شفر فوتبالش را در سه تیم مونشن گلادباخ، کارلسروهر و اوفنباخ گذرانده و مربی گری را نیز تا پیش از سال ۲۰۰۲ در همین تیمهایی که بازی کرد، به علاوه اشتوتگارت گذراند و سپس در قرن ۲۱ فراتر از مرزهای آلمان را برگزید و سرمربی کامرون شد. سپس به حاشیه خلیج فارس آمد و چند سالی در العین و الاهلی امارات مشغول شد و بعد از دوران کوتاه در باکو به تایلند آمد و پشت سر آن با جامائیکا سه سال همکاری کرد و در ۳ سپتامبر ۲۰۱۶ از کار برکنار شد. شفر سابقه ۷ عنوان قهرمانی با تیمهای العین، الاهلی، جامائیکا، کامرون و کارلسروهر را دارد و حالا به عنوان مسن ترین سرمربی لیگ برتر در حال حاضر و همچنین ششمین مربی تاریخ باشگاه استقلال کارش را استارت می زند.

 

آبی ها اصولا در طول تاریخ خود اعتقاد چندانی به مربیان خارجی نداشته اند. این را می توان در تاریخ ۷۲ ساله شان به وضوح مشاهده کرد. پیش از شفر دو سرمربی یوگوسلاو، دو سرمربی روس و یک مربی آلمانی نفر اول نیمکت استقلال بوده اند و حالا شفر ششمین نفر است. او پس از ۱۴ سال دوباره استقلال را صاحب یک سرمربی خارجی کرد. اما اصلا خارجی ها برای آنها آمد داشته اند؟

 

۱-زدرادکو رایکوف

متحول کننده تاج سابق و حتی فوتبال ایران. نام بزرگی که با سابقه گلزنی در جا جهانی ۱۹۵۸ در سوئد برای تیم ملی یوگوسلاوی به ایران آمد. انقلابگر بزرگ که توانست فوتبال فوق آماتور ایران را به سمت حرفه ای شدن ببرد. تمرین سه روز در هفته را به هفت روز افزایش داد. تمرینات تخصصی برای دفاع و هافبک و مهاجم تدارک دید. سیستم را از ۴-۲-۴ به ۳-۳-۴ و ۲-۴-۴ تغییر داد. رایکوف حدفاصل سال های ۱۳۴۷ تا ۴۹ در تیم ملی بزرگسالان و جوانان ایران سرمربی گری کرد اما نتایج مورد انتظار نبود. او در تاج قهرمانی اسیا را بدست آورد. دو بار لیگ سراسری را در سال های ۴۹ و ۵۳ کسب کرد. ۴ قهرمانی تهران و فتح جام دوستی را هم به کارنامه رایکوف کبیر اضافه کنید. رایکوف با میدان دادن به جوان ها ستاره هایی چون ناصر حجازی، منصور پورحیدری، غلامحسین مطلومی و حسن روشن را به فوتبال ایران معرفی کرد. رایکوف در سال ۵۵ و بعد از شکست ۴-۱ در برابر صنعت نفت از کار برکنار شد. رایکوف بعد از چند ماه حضور در سپاهان سرمربی تیم ملی الجزایر شد و پایه گذار تیم رویایی ۱۹۸۲ آنها بود. او سپس در کوردوبای اسپانیا دوران خوبی را نداشت و خیلی زود خودش را بازنشسته کرد و سرانجام در سال ۱۳۸۵ دار فانی را وداع گفت. فوتبال ایران همیشه به این مربی فقید مدیون است...

 

۲-ولادیمیر جکیچ

پس از برکناری رایکوف، آبی ها به سراغ یک مربی آلمانی یوگوسلاو تبار رفتند. پورحیدری مرد شماره دو بود. پرویز کوزه کنانی هم سرپرست تیم بود. او آخرین سرمربی تاج پیش از انقلاب به شمار می رفت. جکیچ عملکرد خوبی داشت. پیروزی بزرگ در شهرآورد با نتیجه ۳-۰ که بهترین برد آبی ها هم بود در کنار قهرمانی در جام حذفی از مهمترین کارهای جکیچ بود. سرمربی که اعتقاد ویژه ای به تیم های پایه داشت. با این حال تاج در پایان فصل برای سومین دوره پیاپی چهارم شد. امثال اسکندریان و ایرج دانایی فرد زیر نظر او لژیونر شدند و در جام جهانی درخشیدند. بی تردید حضور جکیچ خون تازه ای به تیم پرطرفدار پایتخت تزریق کرد اما سرانجامی نداشت....

 

۳-یوگنی سوکوموروخوف(دو مقطع)

مرد یخی یا همان گاسپادین(آقا). لبخند نمی زد. حتی در روز یکم بهمن ماه سال ۱۳۷۲ که با شکست پلی اکریل اصفهان، استقلال را قهرمان دسته سه کرد و به لیگ آزادگان بازگرداند. سوکوموروخوف به جای بیژن ذوالفقارنسب سر کار آمد و با کمک رضا نعلچگر و با نفراتی چون احمدرضا عابدزاده، جواد زرینچه، جعفر مختاری فر، حسین ترابپور، شاهین بیانی، عباس سرخاب، امیر قلعه نویی، صمد مرفاوی و ... ۱۴ برد، ۶ مساوی و باخت کسب کرد. سوکو رفت و دوباره در سال ۱۳۷۸ برگشت اما این بار موفق نبود. نایب قهرمان شد اما خیلی زود از کار برکنار شد و جای خود را به منصور پورحیدری داد.سوکوموروخوف بعد از استقلال در لیائونینگ چین و تیم محبوبش، توربیدو فعالیت کرد و در عین ناباوری در سال ۲۰۰۲ در سن ۵۲ سالگی از کار برکنار شد.

 

۴-لئونید بیلفسکی

ناشناس ترین سرمربی استقلال. مرد خوشرویی که نقطه مقابل سوکوموروخوف بود. یک جنتلمن کم حرف که به حقش نرسید و بعد از سومین باخت پیاپی در برابر سایپای قدرتمند رقم خورد از کار برکنار شد. او جانشین سوکو شد تا استقلال را به اوج برساند. دومین روس که دوران حضورش در تیم آبی پوش منحوس بود. لیگ ۷۳ با حضور ۲۴ تیم و دردو گروه به انجام رسید. بیلفسکی نتوانست نتایج خوبی کسب کند و خیلی زود برکنار شد و جای خود را به نصرالله عبداللهی داد. استقلال در پایان فصل نایب قهرمان شد و سایپا به مقام قهرمانی دست پیدا کرد. آبی ها در آن سال با چالش محرومیت ستاره هایشان دست و پنجه نرم می کردند.

 

۵-رولند کخ

آقای همیشه دستیار. دست راست کریستوف دام که در یکی از سفرهای پرشمار فتح الله زاده به آلمان چشم آقای مدیرعامل را گرفت. کخ از سال ۱۹۸۴-۸۵ میلادی وارد جرگه مربیان شد. در تیمهای کلن، بشیکتاش، لورکوزن، آستراوین، فنرباغچه، فرانکفورت و بشیکتاش کار کرد و سرانجام در سال ۲۰۱۱ اخرین تجربه خود را پشت سر گذاشت. استقلال تنها سرمربی گری رولند کخ در دوران کارش بود. مرد ترکه ای و بلندقامتی که خیلی سختی کشید و سکوها هم برایش روزهای کابوس واری را رقم زدند. آبی ها با هدایت کخ در ۱۸ بازی ۷ برد، ۷ مساوی و ۴ باخت را تجربه کردند و تیم را در رده ششم به جواد زرینچه تحویل داد و استقلال در پایان فصل نهم شدند. کخ در استقلال هم در مرحله یک هشتم جام حذفی به سپاهان باختند و هم در لیگ قهرمانان آسیا در گروه چهارتیمی سوم شدند و موفق نشدند به مرحله حذفی صعود کنند.

 

۶-وینفرد شفر

و حالا نوبت مرد ۶۷ ساله ای است که خود را می بایست برای روزهای سخت و دشواری آماده کند. روزهایی که ممکن است سکوها پشتش نباشند؛ حاشیه های زیادی برایش به وجود بیاورند. شفر حالا تجربه کار کردن در سخت ترین شرایط تمرینی را به چشم خواهد دید. جایی که استعدادهایش فراوان هستند اما موانع به وفور دیده می شود. به نظر شما شفر در استقلال موفق می شود؟

 

 

 

 

 

  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • پنج شنبه ۱۰ خرداد
    لیگ آزادگان
    چادرملو اردکان - فجر سپاسی
    ۱۹:۳۰
  • جمعه ۱۱ خرداد
    دوستانه
    آاس رم - آث میلان
    ۱۳:۳۰
  • جام حذفی عربستان
    الهلال - النصر
    ۲۱:۳۰
  • شنبه ۱۲ خرداد
    لیگ برتر امارات
    خور فکان - الاتحاد کلبا
    ۱۷:۵۰
  • لیگ برتر ایران
    پیکان - استقلال
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - آلومینیوم اراک
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    صنعت نفت آبادان - تراکتور
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    گل گهرسیرجان - ذوب آهن
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - شمس آذر قزوین
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - مس رفسنجان
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    نساجی مازندران - فولاد
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - هوادار
    ۱۹:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    شارجه امارات - الوحده امارات
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - دورتموند
    ۲۲:۳۰
ویژه سرپوش