شنبه ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۰۰ - ۲۷ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۳۱۳
لیگ برتر و جام حذفی

کارشناسان دلایل قهرمان‌نشدن تیم‌های ایرانی در آسیا را بررسی کردند؛

٢٥‌سال حسرت

دیدار تیم های پرسپولیس و الهلال عربستان,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی

از آخرین قهرمانی یک تیم ایرانی در مسابقات باشگاهی آسیا بیشتر از ٢٥‌سال می‌گذرد. پاس تهران در ‌سال ١٣٧١ توانست با هدایت فیروز کریمی در جام باشگاه‌های آسیا به‌عنوان قهرمانی دست پیدا کند و بعد از آن بالا بردن جام برای نمایندگان ایران تبدیل به یک رویا شد.

 

فینالیست شدن ذوب‌آهن و سپاهان و رسیدن استقلال و پرسپولیس به نیمه‌نهایی مهمترین دستاوردهای یک دهه اخیر فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا بوده است، اما قهرمانی همچنان دور از دسترس به‌نظر می‌رسد. تیم آماده برانکو که فصل قبل توانست خیلی از رکوردهای تاریخ لیگ برتر را جابه‌جا کند، تا چند هفته رویای قهرمانی در آسیا را در سر می‌پروراند، اما با شکست سنگین مقابل الهلال این رویا رنگ باخت.

 

به‌نظر می‌رسد مدیران فوتبال ایران هنوز نتوانسته‌اند به خوبی دلایل ضعف تیم‌های باشگاهی را بررسی کنند وگرنه در طول تمام این سال‌ها رسیدن به یک جام قهرمانی در قاره کهن برای کشوری که پراستعداد است و در رده ملی چند سالی است به تیم‌های آسیایی باج نداده، رویای دور از دسترسی به‌نظر نمی‌آید.

 

از این فوتبال غیرحرفه‌ای انتظار بیشتری نمی‌رود

باید قبول کنیم در ورزش هر نقشه‌ای که برای خود در ابتدای راه مشخص کنیم، خروجی کار به همان‌ چیزی که خودمان خواسته‌ایم، می‌رسیم. در فوتبالی که بودجه‌اش مشخص نیست و حق پخش تلویزیونی پرداخت نمی‌شود، نباید انتظار بیشتری از باشگاه‌های ایرانی در آسیا داشته باشیم.

 

البته موارد دیگری مثل رعایت نشدن حقوق کپی‌رایت، عدم کارشناسی در انتخاب مدیران، تحمیل شدن برخی بازیکنان به مربیان و شکست در خصوصی‌سازی باشگاه‌ها هم وجود دارد. اینها و چندین دلیل دیگر وجود دارد که فوتبال باشگاهی ما در سطح آسیا موفق نمی‌شود. وقتی یک جا درست عمل می‌کنیم، نتیجه‌اش را هم می‌گیریم. مثلا این روزها شاهد افتخارآفرینی تیم نوجوانان هستیم که واقعا با نقشه‌ای که سرمربی و فدراسیون ریخته بودند، در مسیر درستی قرار گرفت.

 

با این حال اگر شرایط این تیم را با پرسپولیس مقایسه کنیم که دچار چند آفت شد، متوجه می‌شویم که چرا در بخش باشگاهی متزلزل ظاهر می‌شویم. خیلی‌ها می‌پرسند چرا در بخش ملی راحت تیم‌های آسیایی را شکست می‌دهیم و تیم اول قاره هستیم. آن‌جا هم اگر توجه کنید، بودجه زیادی در سال‌های اخیر هزینه شده و کمتر از کشورهای دیگر نبوده است. البته اگر در زیرساخت‌ها کمبود نداشتیم، ‌نیازی نبود که امروز این‌قدر هزینه کنیم. وقتی که یک جای کار ایراد دارد و نمی‌توانیم مثل سایر کشورها اصولی جلو برویم،‌ مجبوریم که با هزینه‌های امروز غفلت‌های دیروز را جبران کنیم.

 

البته نباید از نقش کی‌روش هم در فوتبال ملی گذشت. تنها راه برای رسیدن به موفقیت در رده باشگاهی ایجاد شاخص برای ورود مدیران، مربیان و بازیکنان به باشگاه‌هاست. باید مثل تمام دنیا بحث انضباط را در دستور کار قرار دهیم. همین پرسپولیس یکی از آسیب‌های بزرگ را از بی‌نظمی خورد و دیدید که در چند هفته اخیر چقدر مسائل عجیبی درباره شب‌زنده‌داری بازیکنان و حاشیه‌های اردوهای خارجی مطرح شد. اگر تیم‌های ایرانی ٢٥‌سال قبل قهرمان آسیا می‌شدند، شرایط با حالا کاملا متفاوت بوده است. رشد توجه به مادیات و اقتصادگرایی در فوتبال، باعث شده به این‌جا برسیم که قهرمانی در لیگ قهرمانان آسیا برایمان تبدیل به آرزو شود. 

صادق درودگر کارشناس مدیریت فوتبال

 

بهترین‌های ایران همین‌ها بودند

درست است که همواره می‌گوییم فوتبال ما اول آسیاست، اما این موضوع به توانایی فنی بازیکنان ما مربوط می‌شود. از نظر من تا زمانی که قبول نکنیم از فوتبال سطح اول آسیا عقب افتاده‌ایم، همین وضع ادامه دارد. فوتبال کشورهایی همچون کره و ژاپن را با ایران از هر نظر مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که برای رسیدن به قهرمانی در آسیا کار زیادی داریم. از نظر سرمایه‌گذاری حتی یک‌پنجم کشورهای عربی هم نمی‌توانیم هزینه کنیم.

 

همین تیمی که توانست پرسپولیس را شکست دهد، چند بازیکن تراز اول خارجی در ترکیبش حضور داشتند؟ اگر ما با تیم پاس ٢٥‌سال قبل قهرمان آسیا شدیم، به دلیل این بود که کمبودها را فراموش کردیم و با غیرت جلو رفتیم. البته آن موقع کشورهای دیگر هم این‌قدر از نظر سخت‌افزاری و مالی پیشرفت نکرده بودند. در سال‌های اخیر شاهد بودیم که ذوب‌آهن و سپاهان در چند سالی که به‌صورت اصولی سرمایه‌گذاری کردند و مدیریت باثباتی داشتند، تا فینال لیگ قهرمانان آسیا پیش رفتند.

 

در آن دوره بازیکنان این دو تیم هیچ دغدغه‌ای از نظر مالی نداشتند و یکی از رازهای موفقیتشان همین بود. البته این پرسپولیس که یکی از بهترین تیم‌های چند دهه اخیر نامیده می‌شد یا استقلالی که چند‌سال قبل تا نیمه‌نهایی پیش رفت و یکی از بهترین نسل‌های این باشگاه بود، باز هم نتوانستند از پس رقیبان خود در ماقبل فینال برآیند.

 

این نشان می‌دهد که حریفان بازیکنان خارجی حرفه‌ای دارند اما ما حتی بازیکنان خودمان هم حرفه‌ای زندگی نمی‌کنند. درست است که ٣٠‌سال قبل بازیکنان پول حرفه‌ای نمی‌گرفتند اما زندگی‌شان خیلی حرفه‌ای‌تر از نسل فعلی بود. مشکلات فوتبال ما گسترده است و نباید به دنبال مقصر بعد از هر ناکامی بگردیم. یک‌بار بگوییم داور مقصر بود و یک‌بار دیگر یک بازیکن یا مربی را سیبل کنیم.

 

پرسپولیس هم اگر شانس داشت می‌توانست به فینال برسد اما شکست ٤ بر صفر این تیم در بازی رفت فاصله حرفه‌ای بودن و نبودن را نشان داد. تا چه زمانی می‌خواهیم دنبال مقصر بگردیم و بهانه بیاوریم؟ باید فکر اساسی به حال فوتبال کرد وگرنه همین روند در عدم کسب قهرمانی آسیا برای تیم‌های باشگاهی ایران ادامه‌دار خواهد بود.  

علی‌اصغر مدیرروستا پیشکسوت فوتبال

 

تا سرمایه‌گذاری نکنیم،‌ چیزی تغییر نمی‌کند

وقتی فوتبالیست ایرانی یک‌میلیارد می‌گیرد و تمام کشور می‌گویند این مبلغ زیاد است، باید به چنین روزی هم فکر کنیم. حجم سرمایه‌گذاری ما همین‌قدر است و نباید بیشتر از این انتظار داشته باشیم. بازیکن یک‌میلیاردی ما با بازیکنی روبه‌رو می‌شود که ٣٠‌میلیارد در ‌سال می‌گیرد.

 

شاید برخی بگویند که در تمام رشته‌ها دچار کمبود هستیم، اما موفق می‌شویم. باید بدانیم که حساب فوتبال از سایر رشته‌ها جداست. در آخرین آماری که اعلام شده، در جهان یک‌میلیارد نفر درگیر فوتبال به صورت حرفه‌ای هستند و برای موفق بودن در چنین دنیایی باید سرمایه‌گذاری خوبی صورت بگیرد تا بتوانیم رقابت کنیم.

 

تفاوت الهلال و پرسپولیس در بازیکنان خارجی دو تیم بود. حالا پرسپولیس گادوین منشا را هم داشت که هر چند‌سال یک‌بار چنین بازیکنی به ایران می‌آید. برای این‌که یک تیم قهرمان آسیا شود، باید حداقل ٣، ٤ بازیکن مثل منشا در ترکیبش باشد. ٢٥‌سال قبل که تیم‌های ایرانی قهرمان آسیا می‌شدند، شرایط فوتبال این‌طور نبود. از فشردگی مسابقات تا میزان سرمایه‌گذاری کشورها فرق می‌کرد. کافی است شما میزان درآمد باشگاه بایرن‌مونیخ ٢٥‌سال قبل را با الان مقایسه کنید و آن وقت متوجه این تفاوت می‌شوید.

 

با این سرمایه‌گذاری و با این شکل مدیریت باید به‌طورکلی قید قهرمانی در آسیا را بزنیم. این‌که یک تیم مثل پرسپولیس که از نظر نحوه بازی جزو برترین‌های تاریخ این باشگاه است، به نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان می‌رسد، موفقیت نیست. موفقیت این است که تیم‌های ایرانی طی ١٠‌سال بتوانند حداقل ٧بار در نیمه‌نهایی و فینال باشند. حتی اگر یک‌بار هم با شانس و اقبال قهرمان آسیا شویم و ١٠‌سال دیگر نتوانیم به فینال برسیم، هیچ فایده‌ای ندارد.

 

کار مستمر نتیجه‌بخش است؛ مثل این‌که آلمان را همیشه می‌توانیم جزو مدعیان جام‌جهانی بدانیم. مشکل اصلی اینجاست که همیشه و هرسال نمی‌توانیم تیمی مثل‌ سال قبل پرسپولیس داشته باشیم که یک برانکو روی نیمکت خودش داشته باشد و این‌قدر هماهنگ کار کند. برای ساختن چنین تیم‌هایی و پیشرفت در فوتبالمان تنها نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر داریم و بس. 

هومن افاضلی کارشناس فوتبال

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 19
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • جمعه ۵ بهمن
    لیگ ستارگان قطر
    الشمال - ام صلال
    ۱۷:۰۰
  • لیگ ستارگان قطر
    الوکره قطر - العربی
    ۱۹:۱۵
  • بوندسلیگا ۲
    گروتر فورث - کایزرسلاترن
    ۲۱:۰۰
  • بوندسلیگا ۲
    ماگدبورگ - برانشوآیگ
    ۲۱:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    ولفسبورگ - هولشتاین کیل
    ۲۳:۰۰
  • سری بی ایتالیا
    اسپتزیا - ساسولو
    ۲۳:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    تورینو - کالیاری
    ۲۳:۱۵
  • لیگ یک فرانسه
    اوسر - سنت اتین
    ۲۳:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    لاس پالماس - اوساسونا
    ۲۳:۳۰
  • شنبه ۶ بهمن
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    فیلادلفیا سیکسرز - کلیولند کاوالیرز
    ۰۳:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    نیوکسل جتس - پرث گلوری
    ۰۹:۳۰
  • سوپرلیگ ترکیه
    سیواس اسپور - کایسری اسپور
    ۱۴:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    استقلال خوزستان - گل گهرسیرجان
    ۱۵:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    ملوان - استقلال
    ۱۵:۴۵
  • لیگ برتر هندبال
    شهید چمران لارستان - نیروی زمینی کازرون
    ۱۶:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    مایورکا - رئال بتیس
    ۱۶:۳۰
  • جام ریاست جمهوری امارات
    شباب الاهلی امارات - عجمان
    ۱۶:۴۰
  • سری آ ایتالیا
    کومو - آتالانتا
    ۱۷:۳۰
  • بوندسلیگا آلمان
    دورتموند - وردربرمن
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    فرایبورگ - بایرن مونیخ
    ۱۸:۰۰
  • بوندسلیگا آلمان
    لایپزیش - بایرلورکوزن
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر انگلیس
    برایتون - اورتون
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    لیورپول - ایپسویچ
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ولورهمپتون - آرسنال
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    بورنموث - ناتینگهام فارست
    ۱۸:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    ساوتهمپتون - نیوکسل
    ۱۸:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    اتلتیکومادرید - ویارئال
    ۱۸:۴۵
  • سری آ ایتالیا
    ناپولی - یوونتوس
    ۲۰:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    سن آنتونیو اسپرز - ایندیانا پیسرز
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    منچسترسیتی - چلسی
    ۲۱:۰۰
  • لالیگا اسپانیا
    سویا - اسپانیول
    ۲۱:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    امپولی - بولونیا
    ۲۳:۱۵
  • لالیگا اسپانیا
    وایادولید - رئال مادرید
    ۲۳:۳۰
  • بسکتبال حرفه‌ای NBA
    مینه سوتا تیمبرولوز - دنور ناگتس
    ۲۳:۳۰
  • لیگ یک فرانسه
    پاری سن ژرمن - رنس
    ۲۳:۳۵
  • یکشنبه ۷ بهمن
    سری آ ایتالیا
    آث میلان - پارما
    ۱۵:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    اودینزه - آاس رم
    ۱۷:۳۰
  • لیگ برتر ایران
    مس رفسنجان - فولاد
    ۱۷:۴۵
  • لیگ برتر ایران
    پرسپولیس - تراکتور
    ۱۸:۰۰
  • لیگ برتر ایران
    سپاهان - خیبر خرم آباد
    ۱۸:۰۰
  • سری آ ایتالیا
    لچه - اینتر
    ۲۰:۳۰
  • لیگ برتر انگلیس
    فولام - منچستر یونایتد
    ۲۲:۳۰
  • لالیگا اسپانیا
    بارسلونا - والنسیا
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش