به گزارش تسنیم، مربیان لیگ برتری و بسیاری از کارشناسان معتقد بودند که هفدهمین دوره لیگ برتر فوتبال کیفیت بالایی نسبت به سایر دورهها داشت. دلیل اصلی دیدگاه آنها مربوط به رقابت فشرده در بالای جدول به خصوص برای کسب سهمیه لیگ قهرمانان آسیا بود. در حالی که قهرمانی پرسپولیس حدوداً از هفته بیست و پنجم لیگ مسجل شد و فقط روی کاغذ قطعی نشده بود، اما هیجانی که برای کسب رتبه دوم تا هفتمی بین تیمهای ذوبآهن، استقلال، سایپا، پارس جنوبی، پیکان و فولاد وجود داشت، رقابتی جذاب را در هفتههای پایانی ایجاد کرد.
در انتهای جدول هم یک هفته مانده به پایان ۵ تیم برای ماندن و فرار از سقوط فرار میکردند که پس از مشکیپوشان، در نهایت سقوط نفت تهران قطعی شد. این اتفاق باعث شد هیجان در نیمه بالا و پایین جدول به یک اندازه باشد و بازیهای تا هفته پایانی جذابیت داشت.
با این حال تغییراتی هرچند کوچک هم در نحوه امتیازگیری تیمها وجود داشت. پرسپولیس که مدافع عنوان قهرمانی بود، سال گذشته با ۶۶ امتیاز به قهرمانی رسیده بود، اما این فصل با توجه به رقابت فشرده و بازیهای حساس هفتههای پایانی شرایط فرق کرد. پرسپولیس از هفته بیست و پنجم مقابل تیمهایی چون استقلال، سایپا، پارس جنوبی و ذوبآهن به میدان رفت که به دنبال کسب سهمیه بودند و امتیازهای زیادی را از دست داد تا با ۲ امتیاز کمتر نسبت به فصل قبل قهرمان شود. در مقایسه نایب قهرمان لیگهای شانزدهم و هفدهم و رتبه سوم جدول نیز رقبا مانند پرسپولیس افت ۲ امتیازی داشتند. استقلال در لیگ شانزدهم با ۵۷ امتیاز نایب قهرمان شد و ذوبآهن نایب قهرمانی لیگ هفدهم را با ۵۵ امتیاز به دست آورد. رتبه سوم جدول نیز این فصل با ۵۴ امتیاز به استقلال رسید و تراکتورسازی فصل قبل با ۵۶ امتیاز در این جایگاه ایستاد.
در رتبههای چهارم تا هشتم سایپا با ۵۴ امتیاز، پارس جنوبی جم با ۴۷ امتیاز، پیکان با ۴۵ امتیاز، فولاد با ۴۴ امتیاز و صنعت نفت آبادان با ۴۰ امتیاز قرار گرفتهاند. در لیگ شانزدهم این رتبهها در اختیار ذوبآهن با ۴۶ امتیاز، سپاهان با ۴۵ امتیاز، پیکان با ۴۴ امتیاز، استقلال خوزستان با ۴۱ امتیاز و گسترش فولاد با ۳۸ امتیاز قرار داشت. برخلاف رتبههای اول تا سوم، امتیاز تیمهای چهارم تا هشتم نسبت به فصل گذشته رشد داشته است که این نشان از رقابت فشرده و نزدیکی تیمها به یکدیگر بوده است.
گسترش فولاد با ۳۷ امتیاز، تراکتورسازی ۳۴ امتیاز، پدیده ۳۳ امتیاز، استقلال خوزستان ۳۱ امتیاز، سپیدرود ۳۰ امتیاز، سپاهان با ۲۹ امتیاز، نفت تهران با ۲۴ امتیاز و مشکیپوشان با ۱۵ امتیاز سایر رتبههای لیگ را از هشتم تا شانزدهم در این فصل در اختیار داشتند. در لیگ شانزدهم نیز این رتبهها به ترتیب در اختیار نفت تهران با ۳۶ امتیاز، فولاد با ۳۵ امتیاز، پدیده با ۳۴ امتیاز، صنعت نفت با ۳۳ امتیاز، سایپا با ۳۲ امتیاز، سیاهجامگان با ۳۰ امتیاز، صبای قم با ۲۸ امتیاز و ماشینسازی با ۱۶ امتیاز قرار داشت. در رتبههای نیمه پایین جدول رقابت برای ماندن در لیگ در هر دو فصل فشرده بود، اما در لیگ هفدهم تیمهای سقوط کننده یک هفته مانده به پایان رقابتها مشخص شدند.
بیژن ذوالفقارنسب کارشناس فوتبال ایران درباره لیگ هفدهم به خبرنگار تسنیم گفت: نکتهای را چند بار گفتهام و ساده از کنار آن گذشتهاند. با توجه به تجربه خودم هنگامی که بازی میکردم چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب، همیشه در سال منتهی به جام جهانی مسابقات با کیفیتتر از سالهای گذشته آن است. شاید بازیکنان به صورت نامحسوس و غیر ارادی منظمتر زندگی کرده و بازیها را پیگیری میکنند. معمولاً در سالی که به جام جهانی ختم میشود، بازیکنان سعی میکنند بهتر بازی کرده تا بیشتر دیده شوند. یکی از دلایل کیفیت لیگ امسال را هم من به همین موضوع ارتباط میدهم.
پیشکسوت فوتبال کشورمان در ادامه صحبتهای خود به فصل نقل و انتقالات ابتدای فصل و نیم فصل اشاره کرد و افزود: به نظرم باشگاهها این فصل در نقل و انتقالات کم اشتباهتر بازیکن جذب کردند. همچنین غیر از یکی دو تیم تغییر و تحولات باشگاهها روی نیمکت کمتر بود یا به اصطلاح پایداری مربیان باعث شد فوتبال با ثباتتر و با کیفیتتری را ببینیم.
وی در واکنش به این مسئله که کیفیت زمین چمن ورزشگاههایی چون امام رضا (ع) مشهد، یادگار امام (ره) تبریز، نقش جهان اصفهان، فولادشهر اصفهان و... و اضافه شدن این زمینهای با کیفیت در لیگ چقدر در بالا رفتن کیفیت بازیها تأثیرگذار بود، گفت: مطمئناً اگر آمار به این خوبی و منظمی باشد، من اولین فاکتور پیشرفت فنی را باید در این مسئله ارزیابی کنم. یکی از شاخصهای ارائه فوتبال خوب و با کیفیت و منظم همین زمینهای استاندارد است و چه خوب که تیمهای لیگ برتری صاحب چنین زمینهای با کیفیتی شدهاند.
- 16
- 3