چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۴۷ - ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۷۵۲۷
لیگ برتر و جام حذفی

بررسی مربیان لیگ دسته اول فوتبال ایران

فوتبال,اخبار فوتبال,خبرهای فوتبال,لیگ برتر و جام حذفی
لیگ دسته اول فوتبال ایران که با قهرمانی نفت مسجدسلیمان و صعود این تیم به همراه نساجی مازندران به لیگ برتر تمام شد، حاصل کار مرییانی بود که اینجا سوابق و عملکردشان را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

به گزارش ایسنا، فصل ۹۶-۶۷ لیگ دسته ایران به پایان رسید و تیم‌های نفت مسجدسلیمان با هدایت محمود فکری و نساجی مازندران با هدایت جواد نکونام به لیگ برتر راه یافتند. همچنین تیم‌های ایرانجوان بوشهر، صبای قم و راه‌آهن به لیگ دسته دو سقوط کردند.

 

سه مربی خارجی از جمله، اسکوچیچ، بگویچ و دراژیچ هدایت سه تیم مختلف لیگی یکی را بر عهده داشتند و چهار مربی استقلالی مثل فکری، نکونام، سامره و دین‌محمدی از دیگر مربیان این لیگ بودند.

 

در این گزارش به سوابق و عملکرد سرمربیان تیم‌های لیگ یکی پرداخته شده است.

 

محمود فکری: کاپیتان سابق استقلال تهران که پس از ۱۰ سال حضور در کادر فنی تیم‌هایی مثل استقلال، صبای قم، نساجی و مس کرمان را در کارنامه داشت، حالا پس از یک سال و نیم حضور در تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان توانست به لیگ برتر صعود کند. شاگردان فکری توانستند با ۶۵ امتیاز قهرمان لیگ آزادگان شوند و به لیگ برتر صعود کنند.

 

جواد نکونام: او پس از حدود یک سال کار در کنار کی‌روش، ابتدا فصل۹۷-۹۶ هدایت خونه به خونه بابل را به عهده گرفت اما در اواسط فصل ناگهان از این تیم جدا شد و به نساجی مازندران رفت. نکونام در هر دو تیم نتایج قابل قبولی کسب کرد. او در پایان توانست به لطف تفاضل گل بهتر نسبت به خونه به خونه، نساجی را به لیگ برتر برساند. نساجی با کسب ۶۴ امتیاز و با تفاضل گل مثبت ۲۳ به عنوان تیم دوم به لیگ برتر صعود کرد.

 

دراگان اسکوچیچ: پس از جدایی جواد نکونام از خونه به خونه، مسئولان این باشگاه تصمیم گرفتند اسکوچیچ را جایگزین او کنند. این مربی کروات سابقه هدایت تیم‌هایی در لیگ کرواسی، کویت و عربستان را در کارنامه خود دارد. همچنین در ایران با تیم‌های ملوان بندر انزلی و فولاد به عنوان سرمربی فعالیت داشته است. اسکوچیچ ۵۰ ساله در فصل ۹۷-۹۶ با توجه به تفاضل گل کمتر نسبت به نساجی نتوانست به لیگ برتر صعود کند.

 

علی کلانتری: کلانتری که سابقه حضور در کادر فنی برق شیراز، فجرسپاسی و مس کرمان را دارد در این فصل با فجر سپاسی تا آستانه صعود به لیگ برتر رفت اما در هفته سی‌ و دوم با شکست خانگی مقابل مس کرمان از جمع مدعیان خارج شد تا شاگردان کلانتری باز هم پشت در لیگ برتر بمانند. عملکرد کادر فنی فجر در نیم فصل قابل قبول بود و روند رو به رشدی را طی کرده بود.

 

محمد ربیعی: او که یکی از جوان‌ترین مربیان فوتبال محسوب می‌شود در این فصل روند قابل قبولی را با بادران داشت. بادران در این فصل همیشه جز مدعیان بود اما در اواخر فصل از جمع مدعیان خارج شد. ربیعی سابقه حضور در کادر فنی تیم‌های شهرداری اردبیل شهرداری زنجان و شهرداری بندر عباس را دارد. شاگردان ربیعی با کسب ۵۹ امتیاز در رده پنجم جدول کارشان را به پایان رساندند.

 

نادر دست‌نشان: او یکی از پر افتخارترین مربیان لیگی یکی است چرا که توانسته تیم‌هایی مثل مس کرمان، نفت تهران و نفت آبادان را به لیگ برتر برساند. دست‌نشان در این فصل از رقابت‌های لیگ یک سرمربی تیم ملوان بندر انزلی بود. او توانست با کسب ۵۵ امتیاز این تیم را به رده ششم جدول برساند.

 

وینگو بگویچ: بگویچ دیگر شخص کرواتی است که در لیگ یک ایران مربیگری می‌کند. او سابقه سرمربیگری در تیم‌های پرسپولیس، فولادخوزستان و الوصل امارات را در کارنامه خود دارد. بگویچ که در فصل ۹۶-۹۵  لیگ یک با گل‌گهرسیرجان در آستان صعود به لیگ برتر قرار گرفته بود، دیگر نتوانست در این فصل عملکرد قابل قبولی همچون فصل گذشته داشته باشد. گل‌گهر با ۵۲ امتیاز در رده هفتم جدول ایستاد. بگویچ پس از پایان این فصل از لیگ یک از تیم گل‌گهر سیرجان جدا شد.

 

دراکو دراژیچ: پس از استعفای احمد نخعی از سر مربیگری تیم مس کرمان، دستیار او، دراژیچ سر مربی این تیم شد. او دو بازی ملی هم برای تیم ملی فوتبال کشورش - یوگسلاوی سابق- بازی کرده بود. دراژیچ سابقه مربیگری در بوندسلیگای B را داشته است و در سال ۲۰۰۵ در تیم کادر فنی تیم پرسپولیس بود. همچنین او در سال ۲۰۰۷ سر مربی تیم فوتبال پگاه گیلان بود. مس کرمان در پایان این فصل توانست با ۵۲ امتیاز در رده هشتم جدول جای گیرد.

 

علی لطیفی: او بازیکن سابق استقلال تهران و پاس بود و مدتی هم در کادر فنی تیم راه‌آهن حضور داشت. لطیفی در فصل ۹۵-۹۴ سر مربی اکسین البرز بود و پس از یک سال غیبت دوباره به این تیم بازگشت. شاگردان لطیفی در این فصل توانستند با کسب ۵۱ امتیاز در رده نهم جدول لیگ یک بایستند.

 

علی سامره: سریع‌ترین گلزن داربی پایتخت، پس از چند سال مربیگری در تیم‌ها پایه استقلال تهران، به تیم مس رفسنجان آمد. او فوتبال خود را در سن ۱۶ سالگی در همین تیم مس آغاز کرد. سامره در این فصل از لیگ یک توانست با مس رفسنجان در دهم جدول جای گیرد.

 

علیرضا مرزبان: او این فصل هدایت سیاه جامگان لیگ برتری را برعهده داشت و پس از جدایی از این تیم از هفته شانزدهم لیگ دسته یک به شهرداری بندر ماهشهر آمد. او این تیم را با ۱۶ امتیاز در اختیار گرفت و با ۴۱ امتیاز تحویل داد. مرزبان عملکرد رضایت بخشی در این مدت داشت. او سابقه قهرمانی در لیگ دسته یک را در فصل ۹۵-۹۴ با پیکان دارد.

 

رحمان رضایی: رضایی در اواسط بهمن ماه ۹۶ سرمربی برق جدید شیراز شد. پیش از او هدایت این تیم را داود مهابادی و پس از آن اسماعیل اسماعیلی بر عهده داشتند. برق جدید در پایان فصل با ۴۱ امتیاز در رده دوازدهم قرار گرفت. رضایی پیش از این در تیم‌های تراکتورسازی تبریز و راه‌آهن به عنوان دستیار فعالیت کرده بود. او حضور در سری آ ایتالیا با تیم‌های پروجا، مسینا و لیورنو را در کارنامه خود دارد.

 

سیروس دین محمدی: یکی دیگر از پیشکسوت‌های استقلالی است که در لیگ یک کار می‌کند. او در اواسط این فصل سرمربی شهرداری تبریز شد تا این تیم به لیگ دو سقوط نکند. دین محمدی سرمربی تیم ب و امید استقلال بوده و تیم امید استقلال با او نتایج درخشانی گرفت و بازیکنی مثل محسن کریمی را به تیم بزرگسالان فرستاد. او همچنین به مدت یک سال در کادرفنی تیم بزگسالان استقلال حضور داشت .او هدایت تیم راه آهن را هم به مدت کوتاهی به عهده داشت ولی به دلیل مشکلاتی از این تیم استعفا داد. دین محمدی در پایان این فصل توانست با شهرداری تبریز با ۳۸ امتیاز در رده چهاردهم جدول باقی بماند.

 

محسن بیاتی نیا: او بازیکن سابق تیم‌های پاس، پیکان، استقلال تهران، ذوب آهن، صبا و راه آهن بود. بیاتی نیا با وجود تمام مشکلاتی که راه آهن داشت،‌ هدایت این تیم را بر عهده گرفت. تیم راه آهن که یکی از بی ثبات ترین تیم‌های لیگ یکی بود نتوانست در لیگ یک بماند و به لیگ دو سقوط کرد.

 

علی حنطه: باشگاه آلومینیوم اراک از اواخر فصل ۹۶-۹۵ لیگ دسته یک با مشکلات داخلی زیادی دست و پنجه نرم کرده بود، با این حال مدیران این باشگاه علی حنطه را به عنوان سرمربی جدید خود انتخاب کردند. این در حالی است که مدیران باشگاه آلومینیوم اراک روی انتخاب علی مرزبان توافق کرده بودند ولی به علت این که مرزبان با مدیران کارخانه ایرالکو به توافق نرسیده بود، حنطه سکان‌دار این تیم شد.حنطه سابقه هدایت ابومسلم خراسان، استقلال اهواز و شهرداری اراک را در پرونده دارد. او  پس از کسب نتایج ضعیف آلومینیوم در هفته ابتدایی لیگ و شکست برابر بادران تهران با تصمیم علیرضا دهشمند مدیر عامل باشگاه، از سرمربیگری تیم کنار گذاشته شد و حامد بصیری جایگزین موقت او شد.

 

حامد بصیری: کاپیتان آلومینیوم در آشوب مدیریتی این تیم در حالی که هیچ‌گونه تجربه مربیگری در کارنامه خود نداشت، به عنوان سرمربی این تیم انتخاب شد و حتی از طرف مدیرعامل تیم هم حمایت شد. شاگردان بصیری در پایان لیگ با ۳۹ امتیاز در رده ۱۳ جدول کار خود را به پایان رساندند.

 

سعید مفتخر: ایران جوان کار خود را با سعید مفتخر در این فصل هم ادامه داد اما به دلیل مشکلات و فشارهای زیاد، مفتخر از هدایت این تیم استعفا داد. سعید مفتخر که دو فصل قبل هم سابقه سرمربیگری این تیم را داشت، در پایان هفته ششم لیگ یک در حالی که یا یک گل مغلوب فجر سپاسی شد گفت که احساس می کند در این مقطع دیگر حضورش برای تیم مفید نیست و بهتر است شخص دیگری هدایت تیم را بر عهده بگیرد.

 

غلامرضا دلگرم: دلگرم سابقه مربیگری در تیم‌های ایرانجوان و آلومینیوم را در پرونده خود دارد و همچنین در فدراسین فوتبال ایران هم تدریس می‌کند. او پس از استعفای سعید مفتخر از هدایت ایران جوان، به این تیم پیوست. او پس از کسب ۲۱ امتیاز اعلام کرد که دیگر قادر به ادامه همکاری با این باشگاه نیست.

 

حسین خطیبی: او سابقه حضور در کادر فنی تیم‌های تراکتورسازی، شهرداری تبریز و سیاه جامگان را در کارنامه داشت. مسئولان باشگاه ایران جوان او را جایگزین غلامرضا دلگرم کردند. البته حسین خطیبی به عنوان سرمربی و برادرش رسول خطیبی به عنوان مدیر فنی تیم ایرانجوان انتخاب شدند. ایرانجوان بوشهر در پایان این فصل با کسب ۳۳ امتیاز در رده شانزدهم جدول قرار گرفت و به عنوان سومین تیم به لیگ دو سقوط کرد.

 

سهراب بختیاری زاده: بازیکن سابق استقلال تهران، صبا و فولاد بود و همچنین در جام جهانی ۲۰۰۶ توانست گل تساوی ایران برابر آنگولا را به ثمر برساند. او سابقه حضور در کادرفنی نفت مسجد سلیمان را هم داشت. بختیاری زاده پس از سقوط صبای قم از لیگ برتر سرمربی این تیم شد و پس از چند هفته از سمت خود کنار رفت.

 

هومن افاضلی: او سابقه حضور در کادر فنی تیم‌های شهرداری زنجان، استیل آذین، تیم ملی بزرگسالان و تیم امید ملی را دارد. افاضلی پس از جدایی بختیاری‌زاده از صبای قم هدایت این تیم را بر عهده گرفت. او با این تیم نتایج خوبی نگرفت و از صبا جدا شد و پس از آن به تیم لیگ برتری نفت تهران رفت و در پایان با نفت به لیگ یک سقوط کرد.

 

مسعود راشکی: راشکی دارای مدرک A آسیا است و سابقه بازی در تیم‌های فوتبال استیل آذین تهران، پاس تهران، برق شیراز، شهید قندی یزد، اکباتان، پیام مشهد، بانک ملی و سازه راه قم را در کارنامه خود دارد. او در در تیم‌های فوتبال امید استقلال تهران و نوجوانان پیکان تهران نیز مربیگری کرده و در جام جهانی ۲۰۱۴ جزو گروه آنالیز کانون مربیان ایران برای جام جهانی بود. او در اواخر دی ماه به سرمربی صبا شد تا شاید بتواند این تیم را از سقوط به دسته پایین‌تر نجات دهد اما در هفته‌های پایانی لیگ، با رییس هیات فوتبال قم به مشکل برخورد و از صبا جدا شد.

 

 

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
زمان پخش مسابقات از تلویزیون
  • چهارشنبه ۳ بهمن
    بسکتبال حرفه‌ای NBA
    دنور ناگتس - فیلادلفیا سیکسرز
    ۰۶:۳۰
  • لیگ برتر استرالیا
    آدلاید یونایتد - اوکلند اف سی
    ۱۲:۰۰
  • لیگ برتر والیبال
    گیتی پسند - پاس گرگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    گیتی پسند - پالایش نفت اصفهان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فرش آرا - فولاد هرمزگان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر فوتسال
    فولاد زرند ایرانیان - سفیر گفتمان
    ۱۶:۰۰
  • لیگ برتر امارات
    الاتحاد کلبا - بنی یاس
    ۱۶:۳۵
  • لیگ اروپا
    بشیکتاش - اتلتیک بیلبائو
    ۱۹:۰۰
  • لیگ حرفه‌ای عربستان
    الاتحاد - الشباب
    ۲۰:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    لایپزیش - اسپورتینگ
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    شاختار - برست
    ۲۱:۱۵
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آث میلان - خیرونا
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    سلتیک - یانگ بویز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    فاینورد - بایرن مونیخ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    پاری سن ژرمن - منچسترسیتی
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    رئال مادرید - سالزبورگ
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    اسپارتا پراگ - اینتر
    ۲۳:۳۰
  • لیگ قهرمانان اروپا
    آرسنال - دیناموزاگرب
    ۲۳:۳۰
  • پنج شنبه ۴ بهمن
    لیگ اروپا
    آلکمار - آاس رم
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    پورتو - المپیاکوس
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    فنرباغچه - لیون
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    هوفنهایم - تاتنهام
    ۲۱:۱۵
  • لیگ اروپا
    لاتزیو - رئال سوسیداد
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    منچستر یونایتد - گلاسکو رنجرز
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آینتراخت فرانکفورت - فرنتس واروش
    ۲۳:۳۰
  • لیگ اروپا
    آر اف اس - آژاکس
    ۲۳:۳۰
ویژه سرپوش